Jump to content

KMilán

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  254
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  6

KMilán last won the day on Augusztus 19

KMilán had the most liked content!

Hírnév

54 Segítőkész

KMilán névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó
 • Születésnap 1991-02-13

Város, Autók

 • Város
  Bakonyoszlop

Személyes információ

 • Neme
  Férfi

Legutóbbi látogatók

617 profile views
 1. Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  A tank és a hűtő között óriási a különbség. :D Utóbbiban megromlik a kaja egy idő után... szóval rossz befektetés. Igazából a teletankot vagy megengedheted magadnak, vagy nem. Szüleim most már tele tankolják, mert 40l nem nagy költség, na de ezelőtt egyterű volt, amibe dupla ennyi belefért. :D Sose volt benne teli tank....
 2. Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Akkor már tegyétek a sorba az új Ladákat is.
 3. Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Hát, ez attól függ milyen autó..... ezen az áron, ilyen idős autó úgy gondolom magasabb kategóriát képvisel az astránál. Valamilyen városi crossover, SUV lenne a kiszemelt? Esetleg Insignia, vagy hasonló méretű luxus autó? Külföldi esetén teljesen mindegy a szervizkönyv, meg a leinformálhatóság. Úgy gondolom az egyenlő a lehetetlennel. (Hacsak nem te magad teszed meg még külföldön). Márkakereskedő használtan se hajlandó alkudni, nekem az a tapasztalatom.
 4. Általános műszaki problémák!

  Nem, twinport szelepek csak a twinport motorokban vannak. Ezek a karocskák a mozgatásukra szolgálnak. Viszont, egész biztosan Z14XEP a motorkódod? De amúgy könnyen meg tudod nézni, ugyan ott lesz, ahol a videóban látod.
 5. Általános műszaki problémák!

  Van twinport szeleped, ha arra gondolsz. Itt van róla egy videó: https://www.youtube.com/watch?v=FuhJCag9ePQ Ebben meg az, hogyan tesztelheted le: https://www.youtube.com/watch?v=kCZ1oLATemY
 6. Általános műszaki problémák!

  Na kérem, az önindító hibát megoldotta egy szerelő. Igaz 50-e körül lett a vége. Mivel elszállt a fűtéscső vissza irányú ága (lett rajta egy kis repedés, ami spriccelt) azt is cserélni kellett. De amúgy behúzótekercs, szénkefe és gyújtáskapcsoló elektromos része lett cserélve. Lekopogom, rendben van az autó.
 7. Általános műszaki problémák!

  4 litert? :O Az igen nagy mennyiség, azt biztosan látnád, ha csöpög/spriccel. Meg érezni is lehet a szagát elvileg. Álló helyzetben is fogy? Nem jelenik meg alatt foltokban? Az autó nem füstöl? Nem jön ki vastagon fehér kipufogógáz?
 8. Általános műszaki problémák!

  Üdv a csapatban. :D Nekem melegen nem indul, csak kattan. Aztán, ha kihűl, 50x is indíthatod, de beindul. Jelenleg a szerelőnél.
 9. Általános műszaki problémák!

  Miután visszatöltöttem, pár buborékon kívül nem nagyon jött, így gondolom, hogy csak annyi hiányzott. Továbbá, ha jól nézem ez a fűtéscső, annak is a visszafelé vezető ága. A spriccelésnek meg az lehet az oka, hogy igen közel van a vízpumpához. Járattam utána a motort, nem csökkent benne a szint, de közbe csöpögött a repedésen. Fűtés nem volt rákapcsolva, de egyébként volt. Leállítás előtt feltekertem maxig, hogy picit hűljön. Bár (lehet hülyeség) tettem ezt azért, hogy hamarabb kihűljön a motor. Az önindító nem húz be melegen sajnos. Jövő héten megy a szervizbe.
 10. Általános műszaki problémák!

  Majd kiderül. A motor jár és semmi különösebbet nem vettem eddig észre. Egy kicit talán hangosabb és kopogósabb volt, amikor a garázsba bejártam. Pont azért nyitottam fel a motorháztetőt. A hűtőfolyadék pótlásával megszűnt ez a hang. Engem mondjuk nem nyugtat meg, hogy túl van méretezve, mert a levegő hőmérséklete is "túl van méretezve" jelenleg. :D Remélem a legjobbakat.
 11. Általános műszaki problémák!

  Most cseréltem vízpumpát, gyári fém csőcsonkos. Azzal nincs gond. A szervizkönyvet vezettette a tulajdonosa (egy idő után sajnos nem márkaszerviz) de elvileg valós lehet. Opel márkaszervizben műszakiztatták mindig, ott megvannak a km adatok. Persze ettől függetlenül lehet tekert. Szerkesztve: A probléma forrása: https://youtu.be/X3hU07ZruKg Kérdés, hogyan lehet majd kideríteni, hogy a hűtőfolyadék hiánya okozott-e valamilyen problémát? Mint említettem nagyjából egy kiegyenlítő tartálynyi hiányzott belőle.
 12. Általános műszaki problémák!

  Csak nagyon minimális mennyiségben. Viszont nem látom, hogy hol spriccel, csak hallom..... nem tudom mi lesz a vége, de gyanítom nem lesz olcsó. Önindító felújítás, most ez (hűtőfolyadék spriccelés, csöpögés), de korábban gyanakodtunk főtengely szimering cserére is, a klímát is meg kellene nézetni, (megy, de hangos, jó esetben csak egy töltés 3 év után), aztán egy gumiharang csere is szükséges (ha jól emlékszem.....műszakin derült ki) És nem is tudom még mit hagytam ki. Ja igen P0340 Vezérműtengely helyzetjeladó rendellenesség. Csere ellenére is megjelenik a hibakód. Lehet érdemes lenne a motort teljesen felújíttatni? Jelenleg használtautón 500.000 - 1.500.000 között igen nagy sávban mozog ennek az autónak az ára. 12 éves, emellett 132.000 km van benne. Talán 800.000-ért elmenne. (szerintem, bár viszonylag felszerelt...) Egy komplett felújítás gyanítom 250.000-be fájna.
 13. Általános műszaki problémák!

  Üdv! Hát sikeresen hazaértem az autóval, de a nyaralás alatt elkapott még egy betegséget. És ez lehet a motor halálát is okozta. (majd a doki vizsgálat után talán meg tudja mondani). Konkrétan elszállt egy vízcső és spriccel ki a hűtőfolyadék. A generátort, meg minden ami alatta van, jól eláztatta. A vízpumpa hátrafelé induló vastagabbik csövén jelenik meg cseppekben a víz. Nem tudom mióta (percek, órák kérdése......) de már a kiegyenlítő tartályból elfogyott a víz. Kb ennyi is hiányozhatott. A hűtővíz nem forrt fel, vagyis nem jelezte a mutató, hogy magasra ment volna fel. A motor jár. Gyanítom egy kompresszió mérést meg kell majd ejteni. EZ egy jel, hogy el kell adni? A kicsöpögött hűtővíz színe a rózsaszín helyett narancssárgás. Az olajbetöltő sapka nem trutyis, a nívópálca sem. Olajszint így melegen rendben. Videó: https://youtu.be/CUmJ2NZlHAc
 14. Általános műszaki problémák!

  Nem nézettem, de 90% hogy önindító. Most benn áll a hotel mélygarázsban, hidegen indul. Haza útig ott parkol, addig nem zaklatom. Csak így ha kirándulni megyünk, kettőt kell fordulni. (2 autóval jöttünk)
×