Jump to content

Adam1

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  5.035
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  7

Adam1 last won the day on Július 31 2016

Adam1 had the most liked content!

Hírnév

196 Segítőkész

1 követő

Adam1 névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó

Város, Autók

 • Város
  Zalaegerszeg

Személyes információ

 • Neme
  Férfi

Legutóbbi látogatók

5.185 profile views
 1. Dízel tuning

  1,7 TD Isuzuval lazán el lehet érni a 100 LE-t. Egy ismerősömnek van, valami brutál módon megy. Persze kormol is rendesen. Anyag van neki adva, és turbó nyomás másfél bar-ra fel van emelve. 2000-től tölt a turbó rendesen, hallani ahogy fütyül, nagyobb gázadásra 2-esben simán kapar. Szerintem veri a gyári 2.0 DTI-t is ebben a formában. Persze nem tartós igy a motor, a hajtókarcsapágyak és a hengerfej hamar letolja a gatyát.
 2. Corsa B - Általános -

  Ha nem akarsz, vagy nem mersz ilyen drasztikus módszerhez folyamodni, mint a hőlégfúvózás, van Trutle Wax nevű szer, olyasmi, mint a cipőbox, azzal átkened, és olyan lesz, mint az új. Rá kell kenni, és le kell dörzsölni róla. Én rossz zoknival szoktam csinálni.
 3. Elektronikák, elektromos kérdések

  Közben már megjavítottam mind a 4 szellőző rostélyt, és a klíma vezérlő javítása is meglesz lassacskán
 4. Dízel tuning

  Német motort szerintem ne piszkáld, nem bírja az a tuningot. Ami azon van turbó, az sokmindenre nem jó... Ha a forgalmiban 60 kW szerepel, akkor a motorszámnál mi szerepel? Lehet, hogy tudsz bele pakolni egy Isuzu motort. Azt fel lehet picit húzni, de nagyon nem, mert elfossa magát a hengerfej, és a hajtókar csapágyak.
 5. Elektronikák, elektromos kérdések

  Elég messze lakom pesttől, de köszönöm a felajánlást, ha arrafelé járok, lehet, hogy igénybe veszem! Ez a legközelebb aug 20 környékén lesz, előtte lévő pár napban! Így előre láthatólag alkalmas lehet az időpont? Mennyi időt vesz igénybe a panel javítása? Mikrokapcsolót kell rajta cserélni?
 6. Általános műszaki problémák!

  Valószínűleg megfektettétek az adagolót a 10-20 km-es húzással....
 7. Elektronikák, elektromos kérdések

  Amúgy most újítottam be egy C Vectrával Ez előző B Vectrámat többször darabokra szedtem, és összeraktam, a végén már rutinból ment minden. Ez azért egy kicsit más, azt már most látom. Amúgy hogy lehet kiszedni a vezérlőt helyéről? Annyira nem vészes még, de szerintem az a kis mikrokapcsoló kezdi megadni magát. Még egy kisebb hibája van az autónak. A légbefúvó rostélyok közül a két jobb oldalinak az alsó kis rácsa nem mozog, azaz nem lehet teljesen elzárni a befújt levegőt. Szerintem ragasztással könnyedén meg lehetne szüntetni a hibát, viszont ahhoz ki kéne imádkozni onnan valahogy. Ezeket hogy lehet kivenni?
 8. Elektronikák, elektromos kérdések

  Kétzónás klímánál a középső tekerentyű nyomógombja kicsit nehezen veszi az adást. Ezt lehet valahogy javítani? Klíma a menüből kapcsolható csak, így néha kell használni....
 9. Attól függ milyen állapotban, működő vagy nyugalomban lévő klímánál. De szerintem az az érték rendben van.
 10. Corsa B - Általános -

  Egyrészről a C14SE pörgős motor, szóval rövid váltó van hozzá. Az én C12NZ Corsám valós (nem óra szerinti) 120-nál 3500 körül pörög. Másrészt, lehet, hogy cserélték a váltóját, és rövidebbet raktak bele, mint ami eredetileg volt. Ez magától nem romlik el, az áttétel nem változik.
 11. Ha minden jól megy, pár nap múlva egy 2008-as Z19DTH tulaja leszek. Ebben van részecske szűrő? A tulaj szerint nincs, és piktogramja sincs a műszerfalon. Különösebb szervizre (olaj, vezérlés, stb) nem lesz szükség, mert teljesen ismert az autó elő élete. Van ezeken kívül olyan javasolt karbantartás, amit érdemes elvégezni? Pl EGR. Eszembe jutott még, hogy az izzítógyertyák egyes motorokba bele szoktak rohadni, és szakadni. Itt is fennáll ez a veszély?
 12. Elektromos

  Az a kisebbik baj, hogy ehhez a motorhoz nincs motorvezérlő. Az viszont nagyon nagy baj, hogy ezt a szerelő nem tudja. ABS vezérlő hiba lehet, vagy valamelyik kerékszenzor amelyik adja a sebeségjelet a műszernek.
 13. Elektromos

  Gyújtáson meg kell nyomni a távirányítót. Kézikönyvben olyat is láttam leírva, hogy eközben kézzel a bal első zárat is le kell tolni, illetve felhúzni. De nálam tanításkor (gombnyomás) zár és nyit.
 14. Elektromos

  A csepp alakú, különálló távirányítóval nekem is gondom volt régebben. Pontosabban az elemek érintkezőjével. Az én távirányítómban elég gyenge, hajlékony elem érintkezők voltak gyárilag. De nálam a probléma nem úgy jelentkezett, hogy egyszercsak se kép se hang, és tanítani sem lehetett. Hanem épp ellenkezőleg. Néha elfelejtette a tanítást, volt hogy csak úgy magától, volt hogy leejtettem a földre és azért, elmozdult az elem. Ilyenkor viszont csak egy tanítás kellett neki, és egyből jó lett. Aztán megint pár napig, pár hétig jó volt. Érintkezési hiba volt, egyszerűen elmozgott az elem, megszakadt az érintkezés, és elveszette a tanítást. Először úgy orvosoltam, hogy a külső érintkezőt ráforrasztottam az elemre. Jobb lett, már nem tudott elmozogni az elem, de az alsó érintkező még mindig bizonytalan volt. Később egy topiktárstól sikerült vennem 2 db komplett távkapcsolót, amik külsőre ugyanolyan csepp alakú különálló távkapcsolók voltak, de a belsejükben egész más volt az áramkör, szóval nem lehetett összetanítani a kocsimmal. A ház is belül különbözött picit, és ebben sokkal vastagabb, merevebb elemtartók voltak, amik jobban szorítják az elemeket. Fogtam, és az elem érintkezőket átforrasztottam az én távirányítóimra. Azóta hibátlanul működnek. Viszont hogyha gombnyomásra világítanak a ledek, de a tanítással, OP COM-os programozással sem lehet működésre bírni őket, akkor nem ez a gond.
 15. Elektromos

  Akkor egyértelmű, valami elszállt a távirányítóban...
×