okiman Elküldve Május5, 2009 Megoszt Elküldve Május5, 2009 De minek kell koax kábel a hangszórókhoz??? koax hangszorokabel. nem ugy kell elkepzelni mint a tv koaxot. ilyen elrendezesnel sokkal jobb a kabel hangja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Május7, 2009 Megoszt Elküldve Május7, 2009 No akkor aki már csinált ilyen computert,az mondja már meg hogy hogy kell szétszedni? http://kepfeltoltes.hu/view/090507/DSC0029...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/090507/DSC0029...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/090507/DSC0029...ltoltes.hu_.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Május7, 2009 Megoszt Elküldve Május7, 2009 No akkor aki már csinált ilyen computert,az mondja már meg hogy hogy kell szétszedni? http://kepfeltoltes.hu/view/090507/DSC0029...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/090507/DSC0029...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/090507/DSC0029...ltoltes.hu_.jpg Miért akarod szétszedni? Ennél jobban vagy úgy szedheted szét, hogy a tetején és az alján is kilazítod a fehér műanyagot a nyákból és kiveszed az lcd panelt (a szalagkábelt eltávolítani a nyákról csak óvatosan! ha azt is ki akarod szedni). Vagy forrasztani kell a két nyákot egymástól de annak már nincs haszna. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Május7, 2009 Megoszt Elküldve Május7, 2009 Pixelhibás,és javítani akarom a fórumon leírt módon,de ennél jobban nem tudom szétszedni.Pedig azt írják,hogy csak ki kell pattintani. Miért akarod szétszedni? Ennél jobban vagy úgy szedheted szét, hogy a tetején és az alján is kilazítod a fehér műanyagot a nyákból és kiveszed az lcd panelt (a szalagkábelt eltávolítani a nyákról csak óvatosan! ha azt is ki akarod szedni). Vagy forrasztani kell a két nyákot egymástól de annak már nincs haszna. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Május7, 2009 Megoszt Elküldve Május7, 2009 Sziasztok! Kis segítséget szeretnék kérni. A tetőablak motor stekkerén a 4-es lábra milyen jelet kell adni, hogy a komfortelektronika bezárja az ablakot + vagy - ? Akinek van komplett rajza megtenné, hogy megnézi? Azért itt kérdezem, mert egy B Vekiből van a motor! Előre is köszi szerk. Köszi! Tárgytalan. Találtam hozzá infót! <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
HVG Elküldve Május13, 2009 Megoszt Elküldve Május13, 2009 Sziasztok! Lenne két apró kérdésem: -Hol találom meg a tolatólámpa kapcsolóját???(csak akkor világít ha jó a kedve....) -Hol találom meg a komfort-modult.............erről annyit hogy akarok tenni a kocsiba riasztót de nem tudom hol találom a központizár vagy/és az elektromos ablak felhúzómodulját, hogy rá/rájuk köthessem a riasztót..... Aki okos e-téren, az légyszi segítsen............Köszi,Üdv, Link to comment Megosztás: More sharing options...
Crime78 Elküldve Május13, 2009 Megoszt Elküldve Május13, 2009 Sziasztok! Ebben a topikban még új vagyok, sőt, az egész B Vectra részlegen. Volt már Kadettom, Omegám, most viszont egy B Vectrát vettem. Úgyhogy itt is beszállok a beszélgetésbe! <_< -Hol találom meg a tolatólámpa kapcsolóját???(csak akkor világít ha jó a kedve....) Na ezt nem tudom, de talán fent van a váltókarnál a burkolat alatt (rosszabbik esetben a váltóba betekerve)... -Hol találom meg a komfort-modult.............erről annyit hogy akarok tenni a kocsiba riasztót de nem tudom hol találom a központizár vagy/és az elektromos ablak felhúzómodulját, hogy rá/rájuk köthessem a riasztót..... A komfortmodul, és a központizár vezérlő teljesen külön helyen van (már ha a kadetthez, és az omegához képest itt sem változott semmi). Az előbbi rajta van az ablakemelő motoron, az utóbbi pedig jobboldalon az A oszlop tövében van. Ez mellett/alatt szokott lenni a gyári riasztó doboza is. Az ablakfelhúzásra egyébként van egy tippem. Úgy tudod kivitelezni a legegyszerűbben, ha nem a komfortelektronikát keresed, hanem más irányba indulsz el. Bizonyára tudod, hogy ha a kulcsot elfordítva tartod a zárban, akkor felhúzza az ablakokat. A riasztóddal ezt a műveletet reprodukáld. A kulcs elfordításakor egy áramkört zársz rövidre, ezt kellene megkeresned (nem tudok konkrét kábelt írni, mert én ezt az ominál csináltam meg, de 3 kábel játszik) . Szinte minden riasztón lehet állítani a zárás (és nyitás) jel hosszát. Ha a zárás jelnek mondjuk adsz 30mp-et, és ezt kombinálod rá az adott áramkörre, az eredménye felhúzott ablak lesz nem kell külön ablakvezérlő modul! :lol: Aki okos e-téren, az légyszi segítsen............Köszi,Üdv, He-he! Okos messziről sem vagyok (közelről meg pláne nem), de azért próbálkozom. De hogy nekem is legyen egy elektromos jellegű kérdésem: Adottak a gyári kijelzők, amiket a gyári rádiók kezelnek... Sok új, akár mp3-as CD lejátszó (mondjuk a Grundig-ok) is képes kijelzőt kezelni, de ha jól tudom újabb "nyelven" kommunikálnak, és persze a csati is megváltozott ilyenre: Tehát a kérdésem az, létezik-e valamilyen hekkelés, átalakító modul, amivel fordítani tudok a két szabvány közt? Előre is köszi! Crime . Link to comment Megosztás: More sharing options...
HVG Elküldve Május13, 2009 Megoszt Elküldve Május13, 2009 Köszönöm,majd a héten vmikor nekiesek mint bolond tehén a fiának és meglátjuk mi lesz....<_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Május13, 2009 Megoszt Elküldve Május13, 2009 Adottak a gyári kijelzők, amiket a gyári rádiók kezelnek... Sok új, akár mp3-as CD lejátszó (mondjuk a Grundig-ok) is képes kijelzőt kezelni, de ha jól tudom újabb "nyelven" kommunikálnak, és persze a csati is megváltozott ilyenre: http://n2.vatera.hu/photos/fc/ed/eb8_3_big.jpg Tehát a kérdésem az, létezik-e valamilyen hekkelés, átalakító modul, amivel fordítani tudok a két szabvány közt? Na ez engem is érdekelne, mert akkor be tudnám faragni a CAR400-at apám C Corsájába... Tudtommal a 2000 utáni Opelek rádiócstlakozója már ilyen újabb fajta mint a képen, míg az ezen évjárat előtti autókon a falső csatlakozóban csak 2 sor érintkező van, nem 3. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kocka Elküldve Május14, 2009 Megoszt Elküldve Május14, 2009 Na ez engem is érdekelne, mert akkor be tudnám faragni a CAR400-at apám C Corsájába... Tudtommal a 2000 utáni Opelek rádiócstlakozója már ilyen újabb fajta mint a képen, míg az ezen évjárat előtti autókon a falső csatlakozóban csak 2 sor érintkező van, nem 3. Nézd meg itt: http://carradio.hit.bg/philips.htm Hátha át lehet drótozni Link to comment Megosztás: More sharing options...
Crime78 Elküldve Május14, 2009 Megoszt Elküldve Május14, 2009 Nézd meg itt: http://carradio.hit.bg/philips.htm Hátha át lehet drótozni Az átdrótozás nem segít... Mint írtam, más "nyelvet" használ. Ha megnézed az új csatin a 13-14-15-ös lábak látják el azt a feladatot, mint a régin az 1-2 (ha jól tudom csak ezek felelnek a kijelzőért). Más a lábak elnevezése is, és ugye a számuk sem egyezik meg. Ezt csak valami kis dobozkával lehet megoldani - ha meglehet! <_< Bár tuti van rá megoldás, mert a drágább autórádiók némelyikéhez szoktak adni (ingyen, vagy felárért) úgynevezett kijelző, és multikormány illesztőt. Na ilyesmi érdekelne engem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
cserbinszky Elküldve Május15, 2009 Megoszt Elküldve Május15, 2009 Az átdrótozás nem segít... Mint írtam, más "nyelvet" használ. Ha megnézed az új csatin a 13-14-15-ös lábak látják el azt a feladatot, mint a régin az 1-2 (ha jól tudom csak ezek felelnek a kijelzőért). Más a lábak elnevezése is, és ugye a számuk sem egyezik meg. Ezt csak valami kis dobozkával lehet megoldani - ha meglehet! <_< Bár tuti van rá megoldás, mert a drágább autórádiók némelyikéhez szoktak adni (ingyen, vagy felárért) úgynevezett kijelző, és multikormány illesztőt. Na ilyesmi érdekelne engem. Itt vannak ilyenek:www.carlink.hu Link to comment Megosztás: More sharing options...
Crime78 Elküldve Május15, 2009 Megoszt Elküldve Május15, 2009 Itt vannak ilyenek:www.carlink.hu Köszi, valami ilyesmire gondoltam... <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Május15, 2009 Megoszt Elküldve Május15, 2009 De itt nincs olyan hogy gyári csatlakozóról (Corsa C) gyári rádióra (CAR 400) átalakító... Link to comment Megosztás: More sharing options...
cserbinszky Elküldve Május16, 2009 Megoszt Elküldve Május16, 2009 De itt nincs olyan hogy gyári csatlakozóról (Corsa C) gyári rádióra (CAR 400) átalakító... Itt csak,multikormányhoz van illesztő...Szerintem házilag is meglehetne oldani a multikormány részt.Ellenállásokat kapcsolgatnak a kék piros vezetékre a gombok.Csak azt kéne tudni,h.az adott típusú fejegység mit kér és kicserélni az ellenállásokat a kormányba.Van még még1 kék piros vezeték a magnónál,az a sebességszignálé.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Május24, 2009 Megoszt Elküldve Május24, 2009 A fejegységre usb-n egy 80-as noti vinyót szeretnék rádugni, meg is oldható csak nem kap elég áramot a fejről sajnos, a racknek van egy második usb csatlakozásos kábele amiről plusz áramot kaphat a vinyó csak ugye a fejen egy usb aljzat van + van egy motorola telefontöltőm aminek miniusb a csatlakozója és jól gondolkozom, hogy ha a motorolákat (v3x, v3, v235 pl) tölti egy a pc-be dugott usb kábel akkor a szivargyújtós motorola töltő kábelét átforrasztva onnan kaphatná a plusz áramot a rack? Remélem érthetően írtam le nagyjából <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
okiman Elküldve Május25, 2009 Megoszt Elküldve Május25, 2009 A fejegységre usb-n egy 80-as noti vinyót szeretnék rádugni, meg is oldható csak nem kap elég áramot a fejről sajnos, a racknek van egy második usb csatlakozásos kábele amiről plusz áramot kaphat a vinyó csak ugye a fejen egy usb aljzat van + van egy motorola telefontöltőm aminek miniusb a csatlakozója és jól gondolkozom, hogy ha a motorolákat (v3x, v3, v235 pl) tölti egy a pc-be dugott usb kábel akkor a szivargyújtós motorola töltő kábelét átforrasztva onnan kaphatná a plusz áramot a rack? Remélem érthetően írtam le nagyjából <_< vegyél 1 szivargyújtós fm modulátort, és meg van oldva a problémád :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve Május25, 2009 Megoszt Elküldve Május25, 2009 vegyél 1 szivargyújtós fm modulátort, és meg van oldva a problémád :D azaz! pár nap és nekem is megérkezik! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Május25, 2009 Megoszt Elküldve Május25, 2009 Ne vicceljetek már :lol: Egyrészt mit csinálnék vele? Onnan még ha kapok is áramot a 2. usb-s táp kábelnek, hogy néz az ki? Mellesleg volt nekem is, kipróbáltam majd elajándékoztam :D Azért nah, elég jó hifi van az autóban ahhoz, hogy ilyen fm transmittert ne tegyek be :lol: Mellesleg a motorola töltő tökéletes volt átalakítva mivel 5V-ot ad le ahogy kell csak a hifi azt mondja, hogy: "USB NOT SUPPR" szóval marad a 8 gigás microSD HC kártya 1 forintos méretű kinyúlással az előlapból :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
okiman Elküldve Május27, 2009 Megoszt Elküldve Május27, 2009 Ne vicceljetek már :lol: Egyrészt mit csinálnék vele? Onnan még ha kapok is áramot a 2. usb-s táp kábelnek, hogy néz az ki? Mellesleg volt nekem is, kipróbáltam majd elajándékoztam :D Azért nah, elég jó hifi van az autóban ahhoz, hogy ilyen fm transmittert ne tegyek be :lol: Mellesleg a motorola töltő tökéletes volt átalakítva mivel 5V-ot ad le ahogy kell csak a hifi azt mondja, hogy: "USB NOT SUPPR" szóval marad a 8 gigás microSD HC kártya 1 forintos méretű kinyúlással az előlapból :D 1. Milyen hifi van a szekérbe? 2. A rádiók 99%-a mp3-ról játszik, kvázi nem értem mi a gondod az fm transmitterrel, ráadásul a sugárzott jel is kb 50 cm belül van, nem úgy mint a rádióadók. Mondjuk én ha tehetem audio cd-t hallgatok, mp3 csak ritkán, mert a rencceremen még a kettő különbségét is hallani ( cordial instrument gitárkábelek furutech végekkel ezüst forrasztással, harman, sherwood, u-dimension, sony7750 elektronikák.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Május27, 2009 Megoszt Elküldve Május27, 2009 Te okiman.Látom nagyon benne vagy a témában.Egyszer már kérdeztem de nem válaszolt senki. Nem tudsz mondani valami jófajta hangszórót,ami bemegy a gyári helyére előre?Fejegységet nem akarok cserélni VDO 500 van benne,és elmenne a multikormány meg a kijelzőm,de szerintem jobban szólna valami pioneer-rel vagy valami mással! 1. Milyen hifi van a szekérbe? 2. A rádiók 99%-a mp3-ról játszik, kvázi nem értem mi a gondod az fm transmitterrel, ráadásul a sugárzott jel is kb 50 cm belül van, nem úgy mint a rádióadók. Mondjuk én ha tehetem audio cd-t hallgatok, mp3 csak ritkán, mert a rencceremen még a kettő különbségét is hallani ( cordial instrument gitárkábelek furutech végekkel ezüst forrasztással, harman, sherwood, u-dimension, sony7750 elektronikák.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Május27, 2009 Megoszt Elküldve Május27, 2009 Te okiman.Látom nagyon benne vagy a témában.Egyszer már kérdeztem de nem válaszolt senki. Nem tudsz mondani valami jófajta hangszórót,ami bemegy a gyári helyére előre?Fejegységet nem akarok cserélni VDO 500 van benne,és elmenne a multikormány meg a kijelzőm,de szerintem jobban szólna valami pioneer-rel vagy valami mással! 1. Milyen hifi van a szekérbe? 2. A rádiók 99%-a mp3-ról játszik, kvázi nem értem mi a gondod az fm transmitterrel, ráadásul a sugárzott jel is kb 50 cm belül van, nem úgy mint a rádióadók. Mondjuk én ha tehetem audio cd-t hallgatok, mp3 csak ritkán, mert a rencceremen még a kettő különbségét is hallani ( cordial instrument gitárkábelek furutech végekkel ezüst forrasztással, harman, sherwood, u-dimension, sony7750 elektronikák.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
okiman Elküldve Május27, 2009 Megoszt Elküldve Május27, 2009 Te okiman.Látom nagyon benne vagy a témában.Egyszer már kérdeztem de nem válaszolt senki. Nem tudsz mondani valami jófajta hangszórót,ami bemegy a gyári helyére előre?Fejegységet nem akarok cserélni VDO 500 van benne,és elmenne a multikormány meg a kijelzőm,de szerintem jobban szólna valami pioneer-rel vagy valami mással! Nekem ez van: u-dimension element el-comp 6. olyan 25-30e között, plusz kiemelőkeret, csak sarukkal felfelé kell berakni, mert a hangszórólyuk nem kerek, hanem alúlról egyenes, így ha lent van a saruk felakadnak. A magasat kis mókolással fel tudod erősíteni a gyári helyre, de természetesen olyan márkát veszel ami szimpatikus. A www.auto-hifi.freeblog.hu -n van 1 teszt amit jómagam, és Bakai Gabi ( Tuning magazin ) csináltunk. A jelforrás 1 Wadia high-end cd lejátszó volt 1 harman/kardon ca 280 elektronikával. Ha meg szeretnéd hallgatni, ezen a hétvégén Gödön vagyok hangminőség versenyen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Május27, 2009 Megoszt Elküldve Május27, 2009 1. Milyen hifi van a szekérbe? 2. A rádiók 99%-a mp3-ról játszik, kvázi nem értem mi a gondod az fm transmitterrel, ráadásul a sugárzott jel is kb 50 cm belül van, nem úgy mint a rádióadók. Mondjuk én ha tehetem audio cd-t hallgatok, mp3 csak ritkán, mert a rencceremen még a kettő különbségét is hallani ( cordial instrument gitárkábelek furutech végekkel ezüst forrasztással, harman, sherwood, u-dimension, sony7750 elektronikák.) Röviden ilyen :lol: A transmitter nem éppen egy szép, elegáns megoldás lenne és mint mondtam volt is tudom milyen :D De nem értem miért akarjátok rám beszélni :lol: Én 80 gigás noti hdd-t akartam a fejre kötni amin VAN USB alapból is :D Van benne bluetooth, aux bemenetek, mp3-at is viszi egyedül azzal volt gondom, hogy a fejről nem kap elég áramot a vinyó, ezért kellett egy külső áramforrás aminek tökéletes volt a 300 forintos motorola telefontöltő is ;) De mint kiderült hiába kap elég feszt nem támogatja a fej a vinyót, pendrive megy rajta simán de a vinyót nem szereti. Még a trafidetektor lógó kábelét sem bírtam elviselni inkább bekötöttem a szivargyújtóra + oda még egy szivargyútjó elosztót ami a csomagtérben van csak, hogy a gyári szivargyútjó aljzat szabad legyen ;) Inkább szerelek, forrasztok csak legyen igényes és gyárihoz közeli amennyire csak lehet :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Crime78 Elküldve Május27, 2009 Megoszt Elküldve Május27, 2009 Röviden ilyen :lol: Recesszió, mi? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts