Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

AUTÓHIFI


ViSoR

Recommended Posts

  • Hozzászólások 5,9k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Online nyomom az atomot :lol: Na de talán te mondhatnál nekem valamit róla! :lol: :lol:

Én még nem próbáltam, de szerintem mindegy milyet veszel, mert elvileg mindegyik ugyanúgy FM rádió minőségben tolja, úgyhogy szépen szól.

A kazetta adapternél mindenképp jobb (mondjuk annál minden) :lol:

Link to comment
Megosztás:

Srácok van valakinek tapasztalata a transmitterrel kapcsolatban?? Érdemes venni ha igen milyet stb stb,,,, :lol:

KÖSZIKEEEEEEEEE! :lol:

Én ILYEN kicsi ocsó tipust vettem.

Igaz,nagyon még nem teszteltem, de első benyomás..olyan amilyen az ára..

Szóval.. nagy hatósugár. panelban a másik szobában lévő kis rádión éppenhogy fogható..(hallgatni nem mondanám hogy élvezhető)

De Kocsiba (1-2méter) szerintem tökéletes.

Jó térerő mellett is kicsit zajos, de nem amolyan FM zaj, hanem inkább a sztereója gagyi..olyan digi zaj van.. fűtíűlget... ha szól a zene nem annyira észrevehető, de nagyobb hangerőnél, a számok közötti szünetben észre lehet venni..

Ennyi így gyorsba, de kb 2 szer ha használtam.. majd megcsinázom a MP3 discmanem, és utána talán... :lol:

Link to comment
Megosztás:

Sziasztok!

Ki segítséget szeretnék kérni.

Mélynyomót szeretnék beépítettni a kalaptartóba.25cm még a tipus nincs meg keresem...

van értelme kalaptartóba tenni megerősítve stb?Sajnos hely nemsok van mert most jönnek az ikreim aztán nem szeretném ki-be rakosgatni a ládát .

Segítségeteket előre is köszi!

Hi!

Az én véleményem, hogyha valami normálisabb mélynyomót szeretnél, akkor annak már súlya is van. Na, ha azt befaragod a kalaptartóba, akkor szerintem egy idő után le fog hajolni a súlya miatt, és hülyén fog kinézni. Na meg akkor valami "free air" rendszer kéne, merthogy nincs hozzá doboz. Én azt csinálnám, hogy: (első variáció)

- 20cm átmérőjű mély, valami olyan ládába aminem viszonylag kicsit a mélysége, és inkább hosszabb. Talán helytakarékosabb. És azért valljuk be, egy ládát semmi nem helyettsíthet...

(második variáció)

- vennék valami jó minőségű ovál koaxot. pl ezt: http://href.hu/x/6liq Mivel egész jó az érzékenysége, ezért ha mondjuk veszel hozzá egy

- valami hasonló teljesítményű erősítőt: http://href.hu/x/6lir erősítőt, akkor szerintem ez egész jól fog szólni. És mivel "mélynyomónak" szeretnéd használni, ezért LPF-et mondjuk leveszed olyan 70-100Hz-környékére (hallásra, érzetre) beállítod, aztán jónapot.

Elteszed a két oldalára a kalaptartónak, és máris nem húzza le a nagy súly.

Link to comment
Megosztás:

Sziasztok!

Végre lecseréltem az Astrában a gyári kazettás magnót, Maniac Cd-re. Ehhez viszont tényleg már ki kell cserélnem a gyári hangszórókat is. Nem tudjátok mekkora teljesítményűre lehet cserélni, vagy jól sejtem hogy ez csak az új cd től függ? Valaki tud ajánlani valami jót? Ha jól tudom, az ajtóhoz valami keret is kell!

Jó nyaralást mindenkinek, én is megyek a "Járda" szigetekre!

Egy kis tech support csak azért mert én is nemrégiben cseréltem ki az első hangszórókat. Ugye gyárilag Blau van elöl is meg hátul is. Elöl 16-os hátul 13-as. Nem tutom, hogy mind a négyet akarod-e cserélni, vagy csak a az elsőket, de a véleményem az, hogy ha nem recseg nem torzít, nincs olyan hangja mint amikor szét van szakadva, akkro NE CSERÉLD KI, hacsak nem valami minőségi cuccot akarsz belerakni (20-30eFt-os hangszóró), mert egy centivel sem fog jobban/szebben/tisztábban szólni. Én kicseréltem, de félig meddig muszájból, mert a jobb első elkezdett recsegni/torzítani. Leszereléskor kiderült, hogy elszakadt a gumi gyűrű. Vettem bele egy http://href.hu/x/6lit ilyet, csak nem szettbe, hanem koax kivitelbe (40mm beépítési mélységgel, 10eFt-ért újonan). Szal, nem egy "gagyi" minőségű hangszóróról van szó, de kb ugyan úgy szól, mint a gyári. Tehát, ha te is ilyen árkategóriában szeretnél venni első hangszórókat, akkor az én véleményem, hogy haggyad benn a régieket, ha nincs semmi bajuk. Még 1 valami, ami fontos, hogy figyelj a beépítési mélységre, mert az F Astrába 50mm-mélyebb első hangszórókat nem tudsz beletenni, hacsak nem akarod szétbuherálni az ajtókárpitot. Még 1 uccsó gondolat, hogy kell hozzá keret, ahogy te is írtad. Kb 2000Ft a kettő darab. De menjél be 1-2-3-4 autóhifiboltba és kérdezzed meg az eladókat, hogy miket ajánlanak. Ha normálisak, akkor talán őszintén el fogják azokat mondani, amiket kb én is.

Bazze, még valami eszembejutott, ami engem idegesített, és amiért szerelőnél kellett beszereltetnem a hangszórókat. Nem tudtam leszerelni az ablaktekerőt. Azt pedig úgy tudod lekapni, hogy a kárpit és a tekerő közé nyúlsz mondjuk 2 sima csavarhúzóval, és ott le kell pattintani egy Omega gyűrűt. Az fogja ugyanis a tekerőt. Nekem a nemtudásom belekerült 4000Ft-ba... Jó és megfontolt vásárlást! :lol:

Link to comment
Megosztás:

Ja, még valami, ami eszembe jutott. Ha egy tök átlagos CD lejátszót vettél, akkor arra kb ez van ráírva: 4x50W, esetleg MOSFET. Kb, ezek a cuccok olyan 20-25W-ot tudnak folyamatosan leadni a hangszórók fele az akksi függvényében. Semmiképpen sem 50W-ot. Ha erősítő nélkül szeretnéd használni a cuccot, (mint én), akkor javaslom, hogy olyan hangszórót válasszál, aminek viszonylag magas az érzékenysége. Mondjuk olyan 90-93dB. Ez az érték minél magasabb, annál jobban "ki tudod használni erősítő nélkül".

Link to comment
Megosztás:

  • 3 weeks later...

Na, mondom a szitut:

Egyik nap Vangelist nyomtam, és furcsa zörgés jött jobbról... hmm...kivizsgáltam a dolgot, a mélyközép membránszéle kb. 4 cm-en elrepedt... :D ...a bal oldalon is kb. 1 cm-en. Gondolhatjátok, milyen kellemes, ha az ember amortizálva látja a 60 rugós első szettet. Valszeg túl mélyre lett engedve, és szépen avult a cucc, míg Vangelis China albumának telt mélyei kicsinálták, mint szűcs a kucsmát. :lol:

Balázska után szabadon feliratkoztam az MTX Killer csoportba....

Jó, mondom, van nekem jó kis Coral mélyközepem, az majd atom lesz. Ja. Ha nem lenne beállva az egyik, mint a szög. A cséve összerohadt a mágnessel, annyit állt a cucc. Kuka.

Végső mentsváram a pár NeoKick - igaz, ez nem klasszikus mélyközép, inkább mini szub, öntvénykosár, neodymium mágnes, DVC. A kettős cséve miatt 2 ohm eredővel tudom bekötni, de mindegy, hadd szóljon. Meg is csináltam, persze az MTX magas gyári váltója nem passzol, de le se sz@rom, mondok, majd hajtom én aktívban, azért van két erősítő a frontra, meg aktív váltó - majd összelövöm. Elsőre egész jó, kicsit vissza kellett venni a magasból, hogy ne üsse ki a fülem 8000 Hz környékén. Egész fincsi..... Hallgatom.... jó!

Majdnem.

Kezdek tolni rá kakaót, f@sza dinamika, üt mint atom, nemhiába kick. Erre, bizonyos hangerő felett elkezd valami nagyon érdekesen zizegni. Mondom, ez nem lesz így jó, mi a jézus emmán megin. Hát a helyzet az, hogy a kick Xmax értéke kicsit túlzott a gyári helyre. Akkora a kitérés, hogy eléri a kárpitot a felső részen. Szép.

Szóval, most nézek első szettet. Az MTX-et megjavíttatom, de az már nem az igazi. Megy Vaterára. Viszont le vagyok pukkanva, úgyhogy előbb gyűjtés. Eladó tehát a következő:

- VAGY egy MTX Thunder 7500, VAGY egy dupla Massive láda. Mindkettő zárt, mindkettő komoly.

- Phonocar aktív hangváltó. Használható első szetthez (magas/mélyközép), kickhez (50-250Hz), vagy szubhoz. Szubszonikus szűrő meg minden. Jó cucc.

- Syrincs SubControl II

- SAL épített reflex láda. WPRO 25-ös hangszóróval, tesztelni vettem, ezt még össze kell raknom. :lol:

- Házimozi szub-erősítő 4ohm/8ohm, 200W, beépíthető (nem SAL vagy MNC, eBayről vettem) - aktív mélynyomót lehet vele csinálni.

- Esetleg egy JVC KD-SH55R high-end cd-s fejegység, de erre már van érdeklődő... :lol:

- Egy pár SilverSound hangfal. (házimozi surround)

- Meg van még ezmegaz, kérdezzetek.

Link to comment
Megosztás:

hali. én mint teljesen analfabéta a hifi terén :lol: feltennék egy kérdést. eléggé lehangoltak a héten. építettünk otthon egy zárt ládát, amibe megvettem 2 db m.n.c. spider shox x hangszórót. persze miért is ne egyből 30 cm-est. gyönyörű lesz ha be lesz kárpitozva a doboz. :lol: az adatai alapján egy hifis srác megmondta,hogy kb 100 literes zárt láda kell neki. eddig nem is volt baj, csak összeraktuk és nem úgy szól ahogy kellene. tavaly egy jónevű áruházban vettem egy erősítőt 1100w-osat és azzal szereltük össze, de ismerőseim azt mondták,hogy nagyon rosszul választottam, mert nem lehet szépen beállítani. az utastérben a magas és közép hangszóróim csak a fejegységről szólnak, és csak a ládára van az erősítő bekötve. kb. milyen erősítőt érdemes vennem ezekhez a mélynyomókhoz, hogy rendesen be lehessen állítani a dolgokat az erősítőn? gondolom vágjátok, hogy nem vagyok pézes.....hát mantám van :lol: , dehát ezt az erőlködőt is 20e -ért vettem , feleslegesen. segítsetek!please

Link to comment
Megosztás:

hali. én mint teljesen analfabéta a hifi terén :lol: feltennék egy kérdést. eléggé lehangoltak a héten. építettünk otthon egy zárt ládát, amibe megvettem 2 db m.n.c. spider shox x hangszórót. persze miért is ne egyből 30 cm-est. gyönyörű lesz ha be lesz kárpitozva a doboz. :D az adatai alapján egy hifis srác megmondta,hogy kb 100 literes zárt láda kell neki. eddig nem is volt baj, csak összeraktuk és nem úgy szól ahogy kellene. tavaly egy jónevű áruházban vettem egy erősítőt 1100w-osat és azzal szereltük össze, de ismerőseim azt mondták,hogy nagyon rosszul választottam, mert nem lehet szépen beállítani. az utastérben a magas és közép hangszóróim csak a fejegységről szólnak, és csak a ládára van az erősítő bekötve. kb. milyen erősítőt érdemes vennem ezekhez a mélynyomókhoz, hogy rendesen be lehessen állítani a dolgokat az erősítőn? gondolom vágjátok, hogy nem vagyok pézes.....hát mantám van :lol: , dehát ezt az erőlködőt is 20e -ért vettem , feleslegesen. segítsetek!please

Ne izgulj, talán nem olyan nagy a gáz :lol:

1. 100 liter kicsit soknak tűnik zárt ládának - látatlanba két hangszórónál 70-80 liter elég lehet, de ezzel olyan nagyot nem tudsz hibázni, ezért is jó a zárt láda :D

2. A két hangszóró rendben van, de milyenek az impedanciák, illetve milyen az erősitő? Átlagos erősitő, hidban 4 ohmos hangszórót tud meghajtani. A digitális (D-osztályú) végfokok általában 1 ohmosat, de azoknak kell is a terhelés, hogy kifussák magukat. Egy 1000W-os digitális végfok 4 ohmra 200W-ot ha lead, és csak szenved.... Ha dupla ládában gondolkozol, mindkét esetben oda jutsz, hogy kéttekercses (DVC) 2 x 4 ohmos hangszórók kellenek, egyik esetben 4 ohmra, másik esetben 1 ohmra kötögetve (soros-párhuzamos kapcsolás :D variációk). Nemtom a Spidershoxx milyen, csak azt tudom, hogy lapos :D

3. Azért egy dupla 30-as láda teljesitménye valóban lehet sok, ha az első szettet a fejegység hajtja csak. Ezen el kell gondolkozni.

Link to comment
Megosztás:

Ne izgulj, talán nem olyan nagy a gáz :D

1. 100 liter kicsit soknak tűnik zárt ládának - látatlanba két hangszórónál 70-80 liter elég lehet, de ezzel olyan nagyot nem tudsz hibázni, ezért is jó a zárt láda :D

2. A két hangszóró rendben van, de milyenek az impedanciák, illetve milyen az erősitő? Átlagos erősitő, hidban 4 ohmos hangszórót tud meghajtani. A digitális (D-osztályú) végfokok általában 1 ohmosat, de azoknak kell is a terhelés, hogy kifussák magukat. Egy 1000W-os digitális végfok 4 ohmra 200W-ot ha lead, és csak szenved.... Ha dupla ládában gondolkozol, mindkét esetben oda jutsz, hogy kéttekercses (DVC) 2 x 4 ohmos hangszórók kellenek, egyik esetben 4 ohmra, másik esetben 1 ohmra kötögetve (soros-párhuzamos kapcsolás :D variációk). Nemtom a Spidershoxx milyen, csak azt tudom, hogy lapos :D

3. Azért egy dupla 30-as láda teljesitménye valóban lehet sok, ha az első szettet a fejegység hajtja csak. Ezen el kell gondolkozni.

először azt hittem koreai szöveget írogatsz nekem :D ,mert annyira nem vágom a témát. de leírok minden adatot amit csak tudok:

na figyi! :D a spider shoxx 300mm

impedancia: 2*4 ohm

teljesítmény: 400/800w

frekvencia: 38 hz-1.5 khz

érzékenység(1w/1m): 88db

fs:38

vas: 48

qts: 0.56

Az erősítőről annyit tudok,hogy Hellfire 1100 a neve :lol: .25000 pézé vettem decemberben és a legtöbben azt mondják,hogy kaka. volt hídba kötve fél évig egy ládához, akkor még fel sem tűnt ,hogy nem jó. de most szóltak,hogy nem lehet hídba kötni. már 5 ember nézte meg :lol: . a láda fizikailag kb 80 -85 literesre sikeredett. és a 2 db m.n.c van benne. szóval az erősítőt fogom lecserélni, nem a mélynyomót az tuti.Ha minden igaz akkor nekem egy 2csatis elég. csak mekkora legyen a teljesítménye. írd le úgy mintha egy 5 éves ovis kislány kérdezné, hátha megértem :lol: .lassan megfáradok abba,hogy ki ezt ki azt mond. kellene egy jó ötlet, vagy egy konkrét erősítő fajta, márka.....,hogy -na ilyet vegyél és az jó lesz!!akkor kissé megkönnyebülnék.

Link to comment
Megosztás:

nézdcsak, ezt tudtam az erősítőről leszedni a netről, mert a papírjait nem találom:

mnc spidershoxx

ebay link az erősítőről

Hell Fire 4 Channel 1100 Watt Amp

Create the perfect sound at Rock Bottom Car Audio

Product Info

4 channel amp

4*275 watt or 2*550

high pass filter 150hz

adjustable low pass 30 to 180hz

bass boost 0-6db

nickel plate terminals

Link to comment
Megosztás:

nézdcsak, ezt tudtam az erősítőről leszedni a netről, mert a papírjait nem találom:

mnc spidershoxx

ebay link az erősítőről

Hell Fire 4 Channel 1100 Watt Amp

...

Két dolog lehet:

1. Adsz egy esélyt az erősítőnek:

- Mivel a hangszórók 2x4 ohmosak, sehogysem jön össze az illesztés. Egyedül azt tudod megpróbálni, hogy a hangszórók csévéit párhuzamosan kötöd, a kát hagszórót meg sorba, akkor 4 ohm lesz az eredő - ezt pedig a 4 csatornás erősítőd 2 csatornáját felhasználva hídba kötve meghajtod. Akkor marad két csatorna, esetleg az első hangszórókhoz. Csak félő, hogy ehhez az erősítőd kicsit sovány lesz - de egy próbát megér, mert ez az erősítő már úgyis adott.

2. Szerzel egy új erősítőt:

- Ha csak a szubot akarod hajtani, akkor egy erősebb fajta kétcsatornás erősítőre, vagy egy kisebb digitális monoblokkra van szükséged. Nézek alternatívákat holnap-holnapután, olcsóbb kategóriából. :lol:

nincs vkinek elfogadható árban 250 mm-es mély hangszorója?

az enyém kipurcant és most a csövembe keresek vmit.nem kell egy túl jó minőség(eddig kenwood volt benne,de csalódtam benne a tartóságot tekintve).

Próbáld ki a Somogyi SAL XPRO 2580-ast, én vettem egyet brahiból, mert olcsó, és volt egy üres 25-ös ládám, és kellemesen meglepődtem. Sokkal jobb, mint az ára alapján gondolnád. Ha kell, azért a listaárnál olcsóbban tudok szerezni :lol:

Link to comment
Megosztás:

  • 2 weeks later...

Sziasztok!

Érdeklődnék hogy Astra F-be szeretném az első ajtókban lévő hangszórókat kicserélni. Mekkor a max beépithető mélység? Olvasgatam utánna tudtommal 55mm beépitő kerettel. Tudnátok ajánlani valami jó hangszóró szettet? KB olyan 14.000HUF-ig

Itt tudnátok nézni!

http://www.autohifibolt.hu/

Előre is köszönöm szépen.

Link to comment
Megosztás:

  • 3 weeks later...
Sziasztok!

Érdeklődnék hogy Astra F-be szeretném az első ajtókban lévő hangszórókat kicserélni. Mekkor a max beépithető mélység? Olvasgatam utánna tudtommal 55mm beépitő kerettel. Tudnátok ajánlani valami jó hangszóró szettet? KB olyan 14.000HUF-ig

Itt tudnátok nézni!

http://www.autohifibolt.hu/

Előre is köszönöm szépen.

A maximális mélység olyan 60-61 mm körül van. A linkelt oldalról a JBL CS2165C-t ajánlanám. 61 mm írnak beépítési mélységére, de biztos hogy bemegy, mert nekem JBL GTO sorozatú van bent (ugyanilyen a hangszórókosara és a mágnese, ugyancsak 61 mm). Kell venned egy műanyag beépítő keretet opelhoz és még alárakni kb. 8-10 mm kiemelést. Én rétegelt lemezből oldottam meg. Amúgy elég neccesre sikeredett, a kárpit épp felmegy, az üveg épp (kb. 1-1,5 mm) elmegy a mágnes mögött.

Link to comment
Megosztás:

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nemrég vettem egy Pioneer Deh-P6000ub fejegységet amihez pendrive-ot is lehet csatlakoztatni.Eddig egy 1gb-os Kingston-t használtam de most vettem egy 4gb-os maxell-t hogy jó sok mix ráférjen.Fel is tettem rá majdnem 3gigát de meglepődve tapasztaltam hogy az error23-as hibaüzenet fogad.Van valakinek ötlete hogy mi lehet ez?Valami külföldi oldalon olvastam hogy ez formátum hiba cd-knél de itt nem cd-ről van szó és mp3-ban tettem fel a zenéket.Köszi mindenkinek aki segíteni próbál :lol:

Link to comment
Megosztás:

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nemrég vettem egy Pioneer Deh-P6000ub fejegységet amihez pendrive-ot is lehet csatlakoztatni.Eddig egy 1gb-os Kingston-t használtam de most vettem egy 4gb-os maxell-t hogy jó sok mix ráférjen.Fel is tettem rá majdnem 3gigát de meglepődve tapasztaltam hogy az error23-as hibaüzenet fogad.Van valakinek ötlete hogy mi lehet ez?Valami külföldi oldalon olvastam hogy ez formátum hiba cd-knél de itt nem cd-ről van szó és mp3-ban tettem fel a zenéket.Köszi mindenkinek aki segíteni próbál :lol:

Szerintem olvasd el a rádió használatiát.

Lehet,hogy a 4 Gigás pendrájvot már nem tudja kezelni csak a 2 Gigást.

Én is jártam így hordozható cd-s rádióval.

Próbáld ki,hogy kevés zenét teszel rá és beolvassa-e,ha akkor sem akkor vegyél kisebb adathordozót.

Link to comment
Megosztás:

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nemrég vettem egy Pioneer Deh-P6000ub fejegységet amihez pendrive-ot is lehet csatlakoztatni.Eddig egy 1gb-os Kingston-t használtam de most vettem egy 4gb-os maxell-t hogy jó sok mix ráférjen.Fel is tettem rá majdnem 3gigát de meglepődve tapasztaltam hogy az error23-as hibaüzenet fogad.Van valakinek ötlete hogy mi lehet ez?Valami külföldi oldalon olvastam hogy ez formátum hiba cd-knél de itt nem cd-ről van szó és mp3-ban tettem fel a zenéket.Köszi mindenkinek aki segíteni próbál :lol:

ezt irj a könyve

USB audio player/USB memory

USB audio player/USB memory

compatibility

! USB version: 2.0, 1.1 and 1.0

! USB data transfer rate: full speed

! USB Class: MSC (Mass Storage Class) device

! Protocol: bulk

! Minimum amount of memory: 250 MB

! Maximum amount of memory: 250 GB

! File system: FAT32 and FAT16

! Supply current: 500 mA

Notes

! Partitioned USB memory is not compatible

with this unit.

! Depending on the kind of USB portable audio

player/USB memory you use, this unit may

not recognize the USB audio player/USB

memory or audio files may not be played back

properly.

amit el tudok képzelni, hogy nagyobb az áramfelvétele az új pendrivenak és ezért nem tudja meghajtani... talán

Link to comment
Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.



×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.