Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Ez pontosan így van.

A derótos' megoldást én kicsit vadnak tartom, a 300Ft mégiscsak kevesebb, mint a 7000.

Egy próba erejéig sztem mehet, aztán ha tényleg ez a baj, vesz bele egyet, bár sztem nem sok a jelentősége.

Elküldve

ha dróttal sem indul be, akkor gondolom komplett csere. :(

már alig bírok magammal, holnap meló után /vagy helyett, vagy közben/ mindenképp kipróbálom

Elküldve

Először is nézd meg hogy van e köteged kiépítve az autóban hozzá.

Ha van akkor semmi más dolgod mint régi tükröt leszedni újat felrakni és rádugni a csatira.

Meg kell bontani belül azt a 3szöget ami alatt a csipogó van és onnan már egyszerű a dolog.

A tükrök ára változik attól függően hogy 95 előtti v utáni.

Az utáni picit drágább de nem mérvadóan.

Szerintem 8-10e Ft körül kapsz egy párat bontva.

Újonnan a duplája kb.

A biztosítékra most nem emlékszem...

Jah igen, hát 2 db kapcsoló kelleni fog és ugye azt 'kartámlabetétestül' kell cserélni.

Elküldve

Nah voltam havernál. Szétszedtük a generátort... Az elektronika rendben van, csupán a generátor volt csapágyas. Kicseréljük a csapágyakat és vettem új szíjat is hozzá. Bár azt nemtom hogy fogja kicserélni, ugyanis az egyik motortató pont bennevan... :(

Elküldve

A tükörhöz nincs benne egyik astrában sem a kábelköteg, amelyikben nincs gyárilag az

elektromos tükör, úgyhogy nem egyszerű a dolog...

Amúgy meg egy kapcsoló kell csak, és két tükör, plusz a kábelköteg, és akkor azzal már

lehet mókolni.

Elküldve

Én már találkoztam olyannal ahol meg volt a köteg de csak mókolás után derült ki, gondolom gyárilag volt benne aztán manuálisra lett cserélve.

2 kapcsolót javallok, egyet a söfőrnek egyet a Zutasnak :P

A kapcsolót meg ahova berakod ott vagy egy takarónak kell lennie azt kipattintani és oda a helyére a gombot.

De a söfőr oldalon már nem vagyok biztos benne hogy van e ott ilyen takaró, a G astránál tuti nincs és cserélni kell a kartámlabetétet. :(

A tükörhöz nincs benne egyik astrában sem a kábelköteg, amelyikben nincs gyárilag az

elektromos tükör, úgyhogy nem egyszerű a dolog...

Amúgy meg egy kapcsoló kell csak, és két tükör, plusz a kábelköteg, és akkor azzal már

lehet mókolni.

Elküldve
...Te nem az elektromos ablakról beszélsz véletlenül? :(

Én is azt lestem, minek akar ez az utasnak tükörállítást? Piperefunkció? :cry: :P

Elküldve

Ja hát akinek nincs elektromosablakba épített fűthető elektromos tükre az akko ne is akarjon semmit :(

Jóvanna úgy tűnik agyamra ment a sok itthon ülés :P

Elküldve
Motortartó bak... Azon van átfűzve.

Na erről kérek képet,mert én még olyan astrát nem láttam,amin a generátorszíjnak köze lett volna mocitartóbakhoz!

Pedig már pár motorteret láttam! :(

Elküldve
Na erről kérek képet,mert én még olyan astrát nem láttam,amin a generátorszíjnak köze lett volna mocitartóbakhoz!

Mi van a feketével?

Elküldve

Pedig már pár motorteret láttam! :P

Astra F javítási kézikönyv 57es oldal. :(

8szelepes motorok 1992.08. óta

"Lazítsuk meg a jobb oldali motortartót és emeljük meg óvatosan a motort."

Elküldve

26854395.jpg

Ezen talán látszik valamennyire.. hoszbordás szijnál van igy.. simánál lehet nem..(no meg ez klímás is..)

Elküldve
Ezen talán látszik valamennyire.. hoszbordás szijnál van igy.. simánál lehet nem..(no meg ez klímás is..)

No meg felettébb olajos.:(

Ugyan, védi a rozsdától :cry: :P

Elküldve

a szervósak vannak ugy, hogy a gen szijhoz le kell lazitani a tartóbakot.

egyik szerelőkollégámmal majdnem birokra mentünk, mikor kinyögte hogy szervos volt amiről hadovál :D

de ez még akkor is puha a rönőkhöz képest ;)

pár oldallal előbb valaki nemrég belinkelt egy komplett megoldást szépen képekkel illusztrálva

egyébként szét kell bontani, és ő smd ledet ragasztott a mutató mögé, és elég szép lett a végeredmény

kék alapon piros mutatók születtek

tükörhöz meg szerintem két kapcsoló kell, legalábbis ugy emlékszem a bömösből, egyikkel állítod a tükröt, másikkal kiválasztod meik tükör nem?? :( :P

ha mégse ugy akkr nézzétek el én csak azt irtam ami hirtelen beugrott a dologrol :cry:

Elküldve
tükörhöz meg szerintem két kapcsoló kell, legalábbis ugy emlékszem a bömösből, egyikkel állítod a tükröt, másikkal kiválasztod meik tükör nem?? :( :P

ha mégse ugy akkr nézzétek el én csak azt irtam ami hirtelen beugrott a dologrol :cry:

Az egy kapcsolón belül van, nem erről volt szó :D

Elküldve

de akkor is kettő :P

na jo nem utána nekem is eszembejutott, hogy az a kettő egy panelon belül van, de mire visszaértem már beirtál :(

Elküldve

Ma megbuhertam a hátsó ablakfűtés szálakat, direkt erre való javítóval.Hát kiváncsi vagyok, mert sajnos vmi a 10-ből 8 szálat végigszántotta, úgyhogy nem lehet kilátni, ha párásodik.Holnap, majd referálok hogy sikerült a dolog.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.