FPepe Elküldve Október30, 2007 Elküldve Október30, 2007 Ez pontosan így van. A derótos' megoldást én kicsit vadnak tartom, a 300Ft mégiscsak kevesebb, mint a 7000. Egy próba erejéig sztem mehet, aztán ha tényleg ez a baj, vesz bele egyet, bár sztem nem sok a jelentősége.
Gboysoft Elküldve Október30, 2007 Elküldve Október30, 2007 ha dróttal sem indul be, akkor gondolom komplett csere. :( már alig bírok magammal, holnap meló után /vagy helyett, vagy közben/ mindenképp kipróbálom
Lacee Elküldve Október30, 2007 Elküldve Október30, 2007 Először is nézd meg hogy van e köteged kiépítve az autóban hozzá. Ha van akkor semmi más dolgod mint régi tükröt leszedni újat felrakni és rádugni a csatira. Meg kell bontani belül azt a 3szöget ami alatt a csipogó van és onnan már egyszerű a dolog. A tükrök ára változik attól függően hogy 95 előtti v utáni. Az utáni picit drágább de nem mérvadóan. Szerintem 8-10e Ft körül kapsz egy párat bontva. Újonnan a duplája kb. A biztosítékra most nem emlékszem... Jah igen, hát 2 db kapcsoló kelleni fog és ugye azt 'kartámlabetétestül' kell cserélni.
Zsoltee Elküldve Október30, 2007 Elküldve Október30, 2007 Nah voltam havernál. Szétszedtük a generátort... Az elektronika rendben van, csupán a generátor volt csapágyas. Kicseréljük a csapágyakat és vettem új szíjat is hozzá. Bár azt nemtom hogy fogja kicserélni, ugyanis az egyik motortató pont bennevan... :(
opel16v Elküldve Október30, 2007 Elküldve Október30, 2007 A tükörhöz nincs benne egyik astrában sem a kábelköteg, amelyikben nincs gyárilag az elektromos tükör, úgyhogy nem egyszerű a dolog... Amúgy meg egy kapcsoló kell csak, és két tükör, plusz a kábelköteg, és akkor azzal már lehet mókolni.
Lacee Elküldve Október30, 2007 Elküldve Október30, 2007 Én már találkoztam olyannal ahol meg volt a köteg de csak mókolás után derült ki, gondolom gyárilag volt benne aztán manuálisra lett cserélve. 2 kapcsolót javallok, egyet a söfőrnek egyet a Zutasnak :P A kapcsolót meg ahova berakod ott vagy egy takarónak kell lennie azt kipattintani és oda a helyére a gombot. De a söfőr oldalon már nem vagyok biztos benne hogy van e ott ilyen takaró, a G astránál tuti nincs és cserélni kell a kartámlabetétet. :( A tükörhöz nincs benne egyik astrában sem a kábelköteg, amelyikben nincs gyárilag az elektromos tükör, úgyhogy nem egyszerű a dolog... Amúgy meg egy kapcsoló kell csak, és két tükör, plusz a kábelköteg, és akkor azzal már lehet mókolni.
opel16v Elküldve Október30, 2007 Elküldve Október30, 2007 Mondom hogy csak egy kapcsoló van! :( Utasoldalon nincs és kész! :P Te nem az elektromos ablakról beszélsz véletlenül? :cry:
FPepe Elküldve Október30, 2007 Elküldve Október30, 2007 ...Te nem az elektromos ablakról beszélsz véletlenül? :( Én is azt lestem, minek akar ez az utasnak tükörállítást? Piperefunkció? :cry: :P
Lacee Elküldve Október30, 2007 Elküldve Október30, 2007 Ja hát akinek nincs elektromosablakba épített fűthető elektromos tükre az akko ne is akarjon semmit :( Jóvanna úgy tűnik agyamra ment a sok itthon ülés :P
J0hnny Elküldve Október30, 2007 Elküldve Október30, 2007 Bár azt nemtom hogy fogja kicserélni, ugyanis az egyik motortató pont bennevan... :( Mi van benne??? Kérem ez nem rönó! :P
Zsoltee Elküldve Október30, 2007 Elküldve Október30, 2007 Mi van benne??? Kérem ez nem rönó! :( Motortartó bak... Azon van átfűzve.
tgabika76 Elküldve Október30, 2007 Elküldve Október30, 2007 Meg kell emelni az autót és leoldani a kasztniról azt a motortartó bakot, aztán már át lehet fűzni az új szíjat. Újabb Calibráknál is így van.
J0hnny Elküldve Október30, 2007 Elküldve Október30, 2007 Motortartó bak... Azon van átfűzve. Na erről kérek képet,mert én még olyan astrát nem láttam,amin a generátorszíjnak köze lett volna mocitartóbakhoz! Pedig már pár motorteret láttam! :(
FPepe Elküldve Október30, 2007 Elküldve Október30, 2007 Na erről kérek képet,mert én még olyan astrát nem láttam,amin a generátorszíjnak köze lett volna mocitartóbakhoz! Pedig már pár motorteret láttam! :( Mi van a feketével?
J0hnny Elküldve Október30, 2007 Elküldve Október30, 2007 Mi van a feketével? Losi megnézte! Bal eleje törött volt,hengerfejes és elég lelakott belül!Szal nem pálya.
Zsoltee Elküldve Október30, 2007 Elküldve Október30, 2007 Na erről kérek képet,mert én még olyan astrát nem láttam,amin a generátorszíjnak köze lett volna mocitartóbakhoz! Pedig már pár motorteret láttam! :P Astra F javítási kézikönyv 57es oldal. :( 8szelepes motorok 1992.08. óta "Lazítsuk meg a jobb oldali motortartót és emeljük meg óvatosan a motort."
Laci4 Elküldve Október30, 2007 Elküldve Október30, 2007 Na erről kérek képet,mert én még olyan astrát nem láttam,amin a generátorszíjnak köze lett volna mocitartóbakhoz! Pedig már pár motorteret láttam! :( Ezen talán látszik valamennyire.. hoszbordás szijnál van igy.. simánál lehet nem..(no meg ez klímás is..)
Tiv. Elküldve Október30, 2007 Elküldve Október30, 2007 Ezen talán látszik valamennyire.. hoszbordás szijnál van igy.. simánál lehet nem..(no meg ez klímás is..)
FPepe Elküldve Október30, 2007 Elküldve Október30, 2007 Ezen talán látszik valamennyire.. hoszbordás szijnál van igy.. simánál lehet nem..(no meg ez klímás is..) No meg felettébb olajos.:( Ugyan, védi a rozsdától :cry: :P
lalika Elküldve Október31, 2007 Elküldve Október31, 2007 Elektromos tükör: köszi mindenkinek a hasznos tanácsokat! :P üüdv. :(
Novy Elküldve Október31, 2007 Elküldve Október31, 2007 a szervósak vannak ugy, hogy a gen szijhoz le kell lazitani a tartóbakot. egyik szerelőkollégámmal majdnem birokra mentünk, mikor kinyögte hogy szervos volt amiről hadovál :D de ez még akkor is puha a rönőkhöz képest ;) pár oldallal előbb valaki nemrég belinkelt egy komplett megoldást szépen képekkel illusztrálva egyébként szét kell bontani, és ő smd ledet ragasztott a mutató mögé, és elég szép lett a végeredmény kék alapon piros mutatók születtek tükörhöz meg szerintem két kapcsoló kell, legalábbis ugy emlékszem a bömösből, egyikkel állítod a tükröt, másikkal kiválasztod meik tükör nem?? :( :P ha mégse ugy akkr nézzétek el én csak azt irtam ami hirtelen beugrott a dologrol :cry:
opel16v Elküldve Október31, 2007 Elküldve Október31, 2007 tükörhöz meg szerintem két kapcsoló kell, legalábbis ugy emlékszem a bömösből, egyikkel állítod a tükröt, másikkal kiválasztod meik tükör nem?? :( :P ha mégse ugy akkr nézzétek el én csak azt irtam ami hirtelen beugrott a dologrol :cry: Az egy kapcsolón belül van, nem erről volt szó :D
Novy Elküldve Október31, 2007 Elküldve Október31, 2007 de akkor is kettő :P na jo nem utána nekem is eszembejutott, hogy az a kettő egy panelon belül van, de mire visszaértem már beirtál :(
gergolabs Elküldve Október31, 2007 Elküldve Október31, 2007 Ma megbuhertam a hátsó ablakfűtés szálakat, direkt erre való javítóval.Hát kiváncsi vagyok, mert sajnos vmi a 10-ből 8 szálat végigszántotta, úgyhogy nem lehet kilátni, ha párásodik.Holnap, majd referálok hogy sikerült a dolog.
Recommended Posts