Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Mindkettővel jó :D Csavarból M5 lesz a méret, esetleg M4, de az már alátétes móka.

Szegecseltem. Igaz nem kaptam hozzá vas szegecset, csak alut. :D

Ebként készen van, műxik. :D

Elküldve
Szegecseltem. Igaz nem kaptam hozzá vas szegecset, csak alut. :D

Ebként készen van, műxik. :D

Akkor készülj fel lelkileg egy cserére vagy csavarra vagy acélszegecsre!

Pont emiatt szóltam.

Az aluszegecset elfogja nyírni,Udinak ezért kellett cserélni.

Elküldve
Sziasztok! Az astra tanítható ablakemelőmotorja hány vezetékes? Látszik valami elektronika kívülről, vagy el van rejtve a belsejében? (ugye jól tudom, hogy a motor "jegyzi meg" a végállásokat, a kapcsoló csak polaritást forgat)

Nah! Hogy is van ez?

Mit értessz a taníthatón?

Tegnap vettem észre, hogy ha egyszerre nyomom mindkét oldali emelőt, akkor a végén, koppanáskor csipog valami elektronika.

Ezt a vezérlő elektrika csinálja?

Elküldve
Akkor készülj fel lelkileg egy cserére vagy csavarra vagy acélszegecsre!

Pont emiatt szóltam.

Az aluszegecset elfogja nyírni,Udinak ezért kellett cserélni.

Mennyi idő alatt nyírta el?

Elküldve
Nah! Hogy is van ez?

Mit értessz a taníthatón?

Tegnap vettem észre, hogy ha egyszerre nyomom mindkét oldali emelőt, akkor a végén, koppanáskor csipog valami elektronika.

Ezt a vezérlő elektrika csinálja?

Csak azt tudom, hogy valahogy "megjegyzi" a végállást, ha tovább nyomva tartod a gombot... Bár sok szaki van itt, nem sokan reagáltak a kérdésemre... ;( A kérdést csak azért tettem fel, mert sikerült gyári Kadett ablakemelőt szereznem, de ez valszeg nem memós (ennek kikövetkeztetése miatt volt a "hány vezetékes" kérdésem). Ha viszont az elektronika kívül van, akkor lehet tudnék szerezni az én motoromra. Kicsit zavar, hogy az üzembeni 3-4A-ről ha eléri a végállást akár 10A-ra is felugrik az áramfelvétele. Na ezt kellene megakadályoznom...

Elküldve
Kicsit zavar, hogy az üzembeni 3-4A-ről ha eléri a végállást akár 10A-ra is felugrik az áramfelvétele. Na ezt kellene megakadályoznom...

Szal akkor nekem ezért vágta ki a 10A-es biztit? :D

Elküldve
Csak azt tudom, hogy valahogy "megjegyzi" a végállást, ha tovább nyomva tartod a gombot... Bár sok szaki van itt, nem sokan reagáltak a kérdésemre... ;( A kérdést csak azért tettem fel, mert sikerült gyári Kadett ablakemelőt szereznem, de ez valszeg nem memós (ennek kikövetkeztetése miatt volt a "hány vezetékes" kérdésem). Ha viszont az elektronika kívül van, akkor lehet tudnék szerezni az én motoromra. Kicsit zavar, hogy az üzembeni 3-4A-ről ha eléri a végállást akár 10A-ra is felugrik az áramfelvétele. Na ezt kellene megakadályoznom...

Hi!

Pont abból a 10 A -ből tudja, hogy végálláson van. :D Amikor az elktronika érzekeli, hogy megugrik az áramfelvétel, lekapcsolja a motort.

Úgy emlékszem a gyári Astra ablakemelő motorban benne van az elektronika és, hogy 4 vezetékes. Plusz, minusz, meg a két vezérlő szál, a föl-le.

Elküldve
Hi!

Pont abból a 10 A -ből tudja, hogy végálláson van. :D Amikor az elktronika érzekeli, hogy megugrik az áramfelvétel, lekapcsolja a motort.

Úgy emlékszem a gyári Astra ablakemelő motorban benne van az elektronika és, hogy 4 vezetékes. Plusz, minusz, meg a két vezérlő szál, a föl-le.

No igen... Ez csak két vezetékes. Vizont azt néztem, hogy maga a motor csavarokkal van rögzítve a mechanikára, amiből azt következtettem ki, hogy cserélhető. Ha csereszabatos az Astra ablakemelőmotorjával (rögzítési pontok tekintetében, mert ahogy néztem az is torx csavarokkal kapaszkodik a mechanikára), akkor lehet nyert ügyem. De ennyi szenvedés helyett inkább veszek egy Astrát, amiben van elektromos ablak, a Kadettot meg eladom így... :D

Elküldve
De ennyi szenvedés helyett inkább veszek egy Astrát, amiben van elektromos ablak, a Kadettot meg eladom így... :D

Ááááá és akkor hol marad az élvezet? :D

Elküldve
Acél :D

Akkor az. :D Ebként ma is kerestem, de nem találtam, pedig 3 helyen is néztem (ba..ax, pra...er, meg egy kötőelem bolt). Az első kettőben csak alu volt, a harmadikban is, ráadásul azt mondta a f@ci, hogy nem éri meg neki belefektetni. Ígyhát vettem 8 db M5X20-as csavart anyával, és majd azzal lesz kijavítva. :D

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.