Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

uhuhu

Recommended Posts

T sulep!

"... bemegyek az Opelhoz ..."

Az olajcsere a SZERVIZ4+ programban 5W-30-as olajjal, szűrővel, munkadíjjal, benzines autóba 13.990,-Ft

De az autó még csak 11 hónapos. :) Amikor vittem 9 ezer km körül (sokan ajánlották hogy először hamarabb legyen az olajcsere) olajcserére akkor 20-at fizettem. Másik két autónknál (Astra G és Seat Altea) otthol leszoktam cserélni az olajat mivel már nem garisak, de ennél amig garis inkább opelhoz viszem sose tudni.

Módosítva : sulep
Megosztás:

Nem hiszem, hogy beleöntik a külsős olajat. Szerintem csak a náluk vásárolt olajjal dolgoznak, ami gondolom gyári GM Dexos2 hordós kivitel lehet. A fele a munkadíj lehet az árban. Leeresztőnél tömítést is cserélnek ?

Nekem úgy volt hogy 4 liter + az 1 literesből öntötték a felet és a megmaradt fél litert pedig a csomagtartóba rakták. Igen cserélték a tömítést is legalábbis számlán rajt volt. Amúgy megkérdeztem lehet vinni is.

Módosítva : sulep
Megosztás:

T mantec és fórumtársak !

Személyes tapasztalat, vélemény erről : K2 Militec-1 ? Placebo vagy érdemes (kell ?)használni ? Avagy teljesen felesleges, mert a jobb/drágább olajakban benne van más néven a hatása.

Ha már olyan állapotban van a verda, hogy nem tudod másként eladni akkor tegyél bele egy adag prolongot, vagy hasonló csodaszert ami megbontás nélkül felújítja a motort. Aztán az első baleknek add oda. 2001 körül tettem az 1,7-s szívó tipo motorba slick50-t, akkor a fél óra járatás alatt 3 szor vettem vissza az alapjáratból, annyit javított a motoron, utána a meganom 1,9 szívó morjába is tettem, nem változott semmi. Kb 25 éve a céges awia teherautónkba tettünk valami dupont-os löttyöt, több száz ezer volt már benne, csökkent a füst, mértük, csökkent a fogyasztás, megszűnt az olajfogyasztás, és csendesebb lett a motor. De az akkori olajakat, motorokat nem emlegessük egy napon a mai technikával. Ezek a tv shopos csodaszerek 10-ből 9-szer átverések. De a Te autód, Te pénzed! Majd oszd meg a tapasztalataidat!

Üdv!

Megosztás:

• 2 weeks later...

Sziasztok!

http://aruhaz.kauffer.hu/

Innen rendeltem GM 5W-30 dexos2 5lit olajat

6200 Ft áron.

Ez a bárdinál 11.000 Ft. Remélem nem valami pancsolt olaj.

Valaki ismeri őket?

üdv

a.

Én is tőlük veszem és nem csak ezt, hanem több autónkba is az alkatrészeket!:) Sosem kaptam rossz minőséget! Persze nagy ritkán máshol is vásárolok, de közel vannak és olcsók, mondhatni szerencse!:)

Megosztás:

Sziasztok!

http://aruhaz.kauffer.hu/

Innen rendeltem GM 5W-30 dexos2 5lit olajat

6200 Ft áron.

Ez a bárdinál 11.000 Ft. Remélem nem valami pancsolt olaj.

Valaki ismeri őket?

üdv

a.

Én ugyan máshol vettem pár hete, ott 6700Ft volt ugyan ez. De legalább sehova nem kellett érte mennem, nem kellett futárt fizetnem, csak átballagtam érte az út túloldalára.

Valamint ott ahol vettem van árgarancia. Legközelebb megmutatom nekik, hogy a kauffernél ennyi, így ők is ennyiért adják vagy rádobnak még pár százalék mínuszt.

Már volt olyan alkatrész, amit az árgaranciára hivatkozva (egy szegedi webshopban épp akció volt) majdnem féláron kaptam meg helyben.

Ha így is megéri nekik, szép haszonkulccsal dolgozhatnak az ilyen üzletek...

Megosztás:

Hi. Segitő kezet keresek... z19dth 2006os gtc,150le. Autópályán használom,álltalában fullgázon,és még tuningolási terveim vannak vele. Prémium motorolajat keresek bele,de mindenki mást ir,mond. Kedves Mantec. szerinted,milyen motorolajat használjak? jelenlegi olajfogyasztás kb 1 liter,12 000 kmen,és a technikán nincs DPF, Xado adalékkal kezelem olajcserénként.

Köszönöm a tanácsokat..

Megosztás:

Sziasztok!

Olajat szeretnék cserélni opelomba jelenleg 280 ezer km van benne 1,9cdti 120hp 2007 évjárat milyen olajat töltsek bele ??
Legutobb opel szervizbe 5w-30 ast kapot, tehát kérdésem miett kapjon viszkozitás és márkára ? Hány km kell cserélni?

(Pénz terén olajra nem sajnálom kiadni a pénzt)

Válaszokat előre is köszönöm!

Megosztás:

T talaberferenc!

"... 5W-30 ..."

A követelmény nem viszkozitás, hanem az aktuális gyártóművi követelmény (GM dexos2) megléte.

Ezt teljesítő és Mo-on kapható motorolajok:

Mobil 1 ESP 0W-40 olajwebshop.hu
Mobil Super 3000 XE 5W-30 olajdokk.hu
Castrol Edge Fst 5W-40 castrolmintabolt.hu
Castrol Magnatec 5W-40 C3 olaj24.hu
Total Quartz Ineo Mc3 5W-30 totalolaj.hu
Eni i-Sint Ms 5W-30 olajshop.hu
Shell Helix Ultra AG 5W-30 shellshop.hu
Fuchs Titan Gt1 Pro Flex 5W-30 olajborze.hu
Statoil LazerWay G 5W-30 webautoshop.hu
Liqui Moly Top Tec 4600 5W-30 kicsikocsiautosbolt.hu
Mol Dynamic Gold 5W-30 kenoanyagfutar.hu
Motul Specific dexos2 5W-30 motul-bolt.hu
Omv Bixxol special C3 5W-30 premiumolaj.hu
Q8 Formula Special G Long Life 5W-30 formula3000.hu
Eneos Premium Hyper 5W-40 szilkerauto.hu

Gulf Formula Gmd 5W-30 gulf.hu

Mannol O.e.m. Opel 5W.30 the-filtershop.com

Megol Motorenoel Efficiency 5W-30 goldolaj.hu

Ravenol Longlife LSG SAE 5W-30 sct-hungary.hu
Rowe Hightec Synt Rs 5W-30 Hc-Fe west-autoteka.hu

Midland Axxept 5W-30 midland.hu

Valvoline SynPower Mst 5W-30 sgconsult.hu
Genuine GM Motor Oil dexos2 5W-30 autoteka2000.hu

Módosítva : mantec
Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.