Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Szóval most már elmondhatom, hogy ILYEN lesz a hátsó lámpám a Corsámban.

Helyesebben ez. :wink:

Várjál mánnnnn ez kajla !

A jobb oldali más mint a bal :( :lol: :lol: :lol: :lol:

Valami más esetleg ebay-ról ?

Elküldve
Várjál mánnnnn ez kajla !

A jobb oldali más mint a bal :( :lol: :lol: :lol: :lol:

de tudod mér? mer a hülye németek nem tudtak olyan pirosított búrát csinálni, ami fehéren világít, csak olyat, ami sárgán :-D

Elküldve

eladod azt is???

nemtudom....

én egy határozott egyéniség vagyok....

először begyüjtöttem a szpoilereket,meg ültetőrugókat,stb....utána eladtam mindegyiket,merthogy autótcserélek..... :(

namost tegnap meg vettem sportfutóművet koni gátlókkal :lol:

szóval ha olyan napom lesz,akkor meg ezzel eggyütt minden eladó lesz :lol:

most éppen semmisem eladó(kivéve kerekek),csak alkatrészek....

kerekeimet persze senkise akarja megvenni,pedig már kiszemeltem a szép peremes RH felniket,és félek,hogy elviszik :lol:

örömmel jelentem a corsa-s brancsnak,hogy lehet,hogy találtam egy jó,és olcsó karoszériást,úh lehet,hogy maradok az A corsanmnal,és nem cserélek :lol:

Elküldve

Énm pedig örömmel jelentem, hogy ma végre összeáll a Corsám.Kész a kasztni, kész a festés, már csak az összerakás van hátra, aztán holnap futóműves meg egyéb. villanyászságok, majd pénteken műszaki és zöldkártya.A biztonság kedvéért ma felújítottam a hátsóféket+kéziféket, aztán majd holnap a futóműves ember kicseréli a talpasgömbőcöket, meg beállítja a futóművet.

és jólesznekem!! :smt041 :smt041

Elküldve

de tudod mér? mer a hülye németek nem tudtak olyan pirosított búrát csinálni, ami fehéren világít, csak olyat, ami sárgán :-D

Korábban volt egy telibepiros is, de akkor nem volt $ :? kedvem!

Amúgy meg ennyi kurvasággal még minden menyasszony férjhez megy! :wink:

Szép lesz ez is!!!! 8) :(

Elküldve
Én tegnap adtam le a Corsám a kasznisnál. Nem olcsó, sőt... viszont kiváló. PL Astrám 1 éve.

Kaptam ajánlatott és elmentem sétálni egyet..... 200 ezer HUF, majd azt mondtam OK.

Azóta az egész család értetlenkedik..... MInek ez , meg hasonlók. A lényeg a feleségem és a pici velem tart:)))

Astra: http://www.opelforum.hu/viewtopic.php?t=15...r=asc&start=435

Üdv

hemi

Jó sok pénz :roll:

FK cucc simán felment ?

Elküldve
Jó sok pénz :roll:

FK cucc simán felment ?

Simán. A pénz sajnos kevés:))) Minden ami el kezdet rohadni az elem csere és nem gagyira........ tudom hülyeség.

Elküldve

Nem biztos ám az!! :wink:

Szerintem sem hülyeség.

És amikor ilyen módon - korrekt anyagok felhasználásáva, korrek módon van megcsinálva - akkor - nagyságrendeileg - mennyit bír megint rozsdálás nélkül vajh ?

Elküldve
Szerintem sem hülyeség.

És amikor ilyen módon - korrekt anyagok felhasználásáva, korrek módon van megcsinálva - akkor - nagyságrendeileg - mennyit bír megint rozsdálás nélkül vajh ?

Egy élet meg 1nap! :( Amúgy ha korekt, akkor szvsz min. 4-5 év.Gondolom én kis naívan.Remélem.

Egyébként, hogy ne legyen teljes az örömöm, valszeg elszállt a Corsámban az akku, meg a bal oldali féltengő is! :lol: Gyanus klingelő hangot ad 1-2ben gyorsításkor.Szóval holnap még azt is kereshetek. :lol:

Elküldve
hali.

nekem van két 1,3-as féltengelyem ha esetleg érdekel.

Köszönöm, de ma kénytelen voltam venni egy féltengelycsuklót, mert már reggel 8-ra a futóművesnél kellett volna lennem, de ugye a bontós is csak 9-re ért oda, aztán találtunk egy üzemképes akksit is, amit 3500-ért meg is kaptam, aztán goo haza, akksi kicserél, sógoromat leakaszt, futóműveshez 10:30-ra bees, aztán elmesél, hogy nem csak talpasok és futóműállítás, hanem még féltengely gömbcsukló csere is lesz.Hát mitne mondjak, rettentő boldog volt! :(

De ami a lényeg, hogy most már sínen van a dolog, aztán 17:00-ra megyek érte, még beállítom a hátsó féket+kéziféket, este jön Johnny+Tomi023, és megbütyköljük a világítást, aztán reggel 7-re pedig odaállok vele a műszakira.Sűrű a progi, de délután már szeretném leadni a papirokat az átírós embernek, hogy jövő héten az is meglegyen, aztán végre összeáll a kicsike.Lesznek még rajta apró simisimik, de a lényeg meglesz.Remélem. :roll:

Amúgy tudtátok, hogy 82-93-ig az A Corsák féltengelycsuklója tök egyforma, kivéve az 1.5D-ket?Csodálkoztam is, hiszen ott van még az 1.6SE masina is! :shock:

Elküldve
Sziasztok!!

Az biztos ,hogy a gsi féltengely az más mert a fogszám nem egyezik

és azon kivül már astra csuklok vannak.

Csodálkoztam én is, de nem akartam erősködni, mert siettem.Na mind1.Remélem most egy darabig a féltengelyekkel nem lesz gond.Max. a jobb oldali is cserés lesz! :?

S, hogy teljes legyen a szívás, nem lett kész időre a futómű. :evil: Borul minden! :evil: De talán holnap egy kicsit hajrázva sikerül besúvasztani műszakira!Ha nem, akkor felkötöm magam. :Hangman:

Elküldve

Szakmai tanácsot szeretnék kérni.Ma voltam a kisbringámmal műszakin, és a kéziféken elvérzett a dolog.Újak a fékpofák, a kézifékkötél, és az összeillesztésnél koppra rá van állítva, de semmi.Ugyanúgy a vakvilágba fel lehet húzni a kézifékkart anélkül, hogy bármi történne.Uhuhu tanácsára az autómatákat ráállítottam annyira, hogy a fékdob éppenhogycsak felmenyjen, de ezzel csak azt értem el, hogy a hátsófék is tökéletesen fog.Sajnos a kéziféken nem segített.Érzésre olyan, mint ha hosszú lenne a kézifékkötél.Pedig elvileg az autósboltban olyat kaptam, ami a 86-90-es évjératokhoz passzol, mert csak azzal szerelték.Szóval hálás lennék valami 5letért, mert most naon el vagyok keseredve.

Még gatya a leng.csillapítóm is, és azzal még át is engedték volna, de a kézifék atomgatya. :lol:

Elküldve

Egy vagy két darabból áll a huzal? Nem lehet azt két helyen lehet állítani? Egyszer a hátsó híd alatti illesztésnél, egyszer meg a kézifékkarnál?

Egyébként ezzel én is szoktam kínlódni. :?

Elküldve
Egy vagy két darabból áll a huzal? Mert úgy tudom van olyan aminél két helyen lehet állítani. Egyszer a hátsó híd alatti illesztésnél, egyszer meg a karnál alulról.

Egyébként ezzel én is szoktam kínlódni. :?

Ákos szerint csak ott középen, az összeillesztésnél lehet állítani!De amúgy egyre erősebb bennem a gyanu, hogy én a 82-86-os évjáratok hosszú kézifékkötelét kaptam meg.Mindjárt indulok is vissza az autósboltba.

Aztán jól rendet teszek. :twisted:

Elküldve

EPC szerint 3 fajt kézifék kötél van, mindegyik 2 darabból áll.

83-85 ig

Jobb 1425

Bal 815

86-92 ig

Jobb 1400

Bal 960

92-93

Jobb 1030

Bal 1260

miliméter hosszuak.....

Elküldve

valszeg én elsőre az elsőt kaptam, ami nemjó.Ezért most vettem olyat, ami a második, de ezt nem kenem össze, hanem összehasonlítom majd azzal, ami bennevan.Helyesebben újra szétborítom az egészet.Ha nem találtam el, akkor vissza az egész, és próbálkozom tovább. Sajnos ez így megy.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.