Gabibácsi Elküldve Október7, 2014 Megoszt Elküldve Október7, 2014 Sziasztok! Valaki megtudná mondani, hogy ha a sima 2 küllős kormányt le szeretném cserélni (mert nem tetszik) egy légzsákos 4 küllősre(a légzsák része nem érdekel csak a kormány kinézete és, hogy a kürt szóljon), akkor simán kitudom cserélni? esetleg ha valakinek van valami leírása a kormánycseréről megköszönném ha megosztaná velem! Üdv! Vegyél egy Calibra kormányt, légzsák nélkülik. Simán a helyére ficcen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Október7, 2014 Megoszt Elküldve Október7, 2014 jaj, mikor nézik azt? :D Nálam a kék belső világításra is megjegyzést tettek. Nyilván nem volt retorzió, csak jelezte a fickó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Október7, 2014 Megoszt Elküldve Október7, 2014 Nálam a kék belső világításra is megjegyzést tettek. Nyilván nem volt retorzió, csak jelezte a fickó. Nekem is beszólt. Aztán mondtam neki, hogy kapcsoljon egy helyzetjelzőt, meg húzza ki a világításkapcsolót. 5 másodperc csönd... "ezt nem láttam..." :lol: A rázópad csak ez után jöt :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október8, 2014 Megoszt Elküldve Október8, 2014 Nekem is beszólt. Aztán mondtam neki, hogy kapcsoljon egy helyzetjelzőt, meg húzza ki a világításkapcsolót. 5 másodperc csönd... "ezt nem láttam..." :lol: A rázópad csak ez után jöt :D :D Nekem az egyik akkor kapcsolgatta a lámpát amikor emelték fel a kocsit a másik mögötte állt és felfele nézett...akkor villant be hogy benne hagytam a ledet a rendszámtábla világításban...majd kibacta a szemét de nem szólt.... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisszke Elküldve Október8, 2014 Megoszt Elküldve Október8, 2014 Rendben, köszi mindenkinek! Amúgy a 3 küllős gsi kormány lenne az igazi abban sincs légzsák csak nem találok eladót ami szép lenne. De ha tudtok olyat írjatok légyszíves!:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Október8, 2014 Megoszt Elküldve Október8, 2014 Rendben, köszi mindenkinek! Amúgy a 3 küllős gsi kormány lenne az igazi abban sincs légzsák csak nem találok eladót ami szép lenne. De ha tudtok olyat írjatok légyszíves! :D Van olyanom, de a tetején már elforog a vason a borítás Annyira nem csúnya amúgy Link to comment Megosztás: More sharing options...
csigusz1 Elküldve Október10, 2014 Megoszt Elküldve Október10, 2014 Sziasztok! Még új vagyok itt,de lenne egy kérdésem.:Astra 1.7D ékszijas szervószivattyú ereszti az olajat,berreg zúg,szóval mindenféle hangja van,darabos a kormányzás. Az autó az unokaöcsémé,de én javitom és használom mostanában,eddig mindig bő háromnegyedig töltötte a tartályt,most a szintjelző aljánál van,éppen beleér az olajba látni a lemezt és a csavar tetejét az alján,viszont így nem ad semilyen hangot,jónak tünik. Meddig kel lennie? A többlet olaj is lehet gond? Köszönöm a segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Október10, 2014 Megoszt Elküldve Október10, 2014 A tartály kupakján van egy vonal, addig kell lennie az olajnak. Nem lehet több sem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csigusz1 Elküldve Október10, 2014 Megoszt Elküldve Október10, 2014 A tartály kupakján van egy vonal, addig kell lennie az olajnak. Nem lehet több sem. Értem. 2 vonal van rajta,gondolom az elsőnél kell lenni. Köszönöm a segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Október10, 2014 Megoszt Elküldve Október10, 2014 Értem. 2 vonal van rajta,gondolom az elsőnél kell lenni. Köszönöm a segítséget. Az alsónál kell lenni hidegen, melegen max a felsőig érhet a szervó olaj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csigusz1 Elküldve Október10, 2014 Megoszt Elküldve Október10, 2014 Az alsónál kell lenni hidegen, melegen max a felsőig érhet a szervó olaj. Rendben,köszönöm a segítséget. Olaj csere csak simán a legalsó pontnál leenged vagy a motort is járassam kicsit,hogy teljesen kiürüljön? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Október10, 2014 Megoszt Elküldve Október10, 2014 A classic lehet gyári fekete? Mert nekem is meg rokonom classic-án is az, de csak az enyém szervós. Az SZR fekete. Szervós, de nem klímás. Az XE zöld. Szervós, klímás. De a klíma nem gyári. http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=830838&aid=211904 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október11, 2014 Megoszt Elküldve Október11, 2014 Az SZR fekete. Szervós, de nem klímás. Az XE zöld. Szervós, klímás. De a klíma nem gyári. http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=830838&aid=211904 Nem jövök rá miért van úgy hogy a hosszú féltengelyen hol van súly hol nincs. Nekem pölö nincs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve Október11, 2014 Megoszt Elküldve Október11, 2014 Talán mert a tied gyárilag jobban sikerült központosítani? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október11, 2014 Megoszt Elküldve Október11, 2014 Talán mert a tied gyárilag jobban sikerült központosítani? Csak mert hol látok rajta ilyet hol nem. De lehet akinek van kormányrázás és nem jön rá mi a baja, pont ez hiányzik neki nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve Október11, 2014 Megoszt Elküldve Október11, 2014 Sztem ez is olyan mint a kérék centírozása, ha sikerül úgy önteni a tengelyt h nem üt,ráz akkor kár lenne centírsúllyal elrontani... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október12, 2014 Megoszt Elküldve Október12, 2014 Sztem ez is olyan mint a kérék centírozása, ha sikerül úgy önteni a tengelyt h nem üt,ráz akkor kár lenne centírsúllyal elrontani... Hát lehet...valamiért csak rárakták. Link to comment Megosztás: More sharing options...
djhalasi Elküldve Október12, 2014 Megoszt Elküldve Október12, 2014 Hát valószínűleg akkor egy másik görgő kell, ami a szervo szivattyú és a motor tömb között lesz. Itt kábé látszik, hogy hova kell essen a feszítőgörgő: http://www.partsbase.org/media/images/opel/59159736e77f2a7302022e76d61352a4.png Vagy ezen a képen: http://www.partsbase.org/media/images/opel/ed5ad2cd0b5402582d7eddc072d00364.png Lehet, hogy a feszítőd alatt van valami kiegészítő közbetét. Amit ha leszerelsz, akkor a feszítő átmehet a másik helyre. Na csináltam képet a szervó szivattyú helyén lévő görgőről. http://kepfeltoltes.hu/view/141013/20141011_151644_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Ide fel tudom tenni ennek a helyére a szivattyút, vagy kell még valami hozzá? Meg amit megfigyeltem, hogy ez a görgő kisebb átmérőjű, mint a szervószivattyún lévő szíjtárcsa, ezért nem tudom, hogy esetleg kell cserélni főtengely, meg generátor szíjtárcsát is, vagy pont úgy fog állni minden, hogy jó lesz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Október13, 2014 Megoszt Elküldve Október13, 2014 Ez nekem eléggé úgy néz ki mint egy szervós bak, bár látni kéne más szögből is. Itt mindegy mi hogyan áll, a tárcsa átmérő legfeljebb a szíj hosszát befolyásolja, tehát valszeg kell majd egy más méretű szíj. Viszont szervó pumpából volt minimum 3 féle, és nem feltétlen egyforma a bakjuk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
djhalasi Elküldve Október13, 2014 Megoszt Elküldve Október13, 2014 Ez nekem eléggé úgy néz ki mint egy szervós bak, bár látni kéne más szögből is. Itt mindegy mi hogyan áll, a tárcsa átmérő legfeljebb a szíj hosszát befolyásolja, tehát valszeg kell majd egy más méretű szíj. Viszont szervó pumpából volt minimum 3 féle, és nem feltétlen egyforma a bakjuk. Na az frankó. Ez elvileg X16XEL motorról való szervó szett, csak bak nincs hozzá. Nem tudom meg merjem-e venni látatlanba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Október14, 2014 Megoszt Elküldve Október14, 2014 Na az frankó. Ez elvileg X16XEL motorról való szervó szett, csak bak nincs hozzá. Nem tudom meg merjem-e venni látatlanba. Sajna az, ahogy láttam, csak amolyan vezetőgörgő. De a felfogató csavarjai olyanok, hogy a helyükre felmegy a szervó szivattyú. A szíjkerék méreteken ne aggódj, sztem. Bár még kell egy feszítő is, ami szivattyú mellett kap helyet, a generátor irányába. Link to comment Megosztás: More sharing options...
djhalasi Elküldve Október15, 2014 Megoszt Elküldve Október15, 2014 Sajna az, ahogy láttam, csak amolyan vezetőgörgő. De a felfogató csavarjai olyanok, hogy a helyükre felmegy a szervó szivattyú. A szíjkerék méreteken ne aggódj, sztem. Bár még kell egy feszítő is, ami szivattyú mellett kap helyet, a generátor irányába. A feszítő is ott van, csak nem tudtam lefényképezni, mert nem férek hozzá. Szóval akkor elvileg felrakható a szivattyú ennek a görgőnek a helyére azzal a 2 csavarral. Ez az ami érdekelt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
habmalac Elküldve Október22, 2014 Megoszt Elküldve Október22, 2014 Üdv Urak! Kis segítség kéne. Vettem egy 91es sedan f astrát, egyetlen gondom vele, hogy a kormányon csúszkál a "gumi" borítás. Van erre valami megoldás vagy cseréljem le inkább a kormányt? Teljesen fapados modell, se szervó se légzsák nincs. Milyen kormányt ajánlotok/keressek? Mennyibe kerül, van e esetleg valakinek ilyen a III. kerület közelében? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Október22, 2014 Megoszt Elküldve Október22, 2014 Lenne egy kérdésem! A nem szervós kormányműben van egy kis műanyag biszgerentyű, ami a két nagy csavar között van. Ennek kopása miatt elkezd kopogni a kormánymű. Van ilyen a szervósban is? Mert amit beszereltem, abban nem volt. Igaz, akkor nem tulajdonítottam neki jelentőséget... de kitudja... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Október22, 2014 Megoszt Elküldve Október22, 2014 Lenne egy kérdésem! A nem szervós kormányműben van egy kis műanyag biszgerentyű, ami a két nagy csavar között van. Ennek kopása miatt elkezd kopogni a kormánymű. Van ilyen a szervósban is? Mert amit beszereltem, abban nem volt. Igaz, akkor nem tulajdonítottam neki jelentőséget... de kitudja... :D nem műanyag és van, sőt ugyanaz nem volt? ez ami középen van? http://taylor.hu/astra/kormany/IMG_0013.JPG kéne lennie, rakd át a régiből Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts