zotya975 Elküldve Február18, 2019 Megoszt Elküldve Február18, 2019 21 perce, Armin2015 írta: Atneztem a cső rengeteget es a radiator felè menő felső csövecske mondhatni lanygyosnsk sem felel meg alsó cső forró mennyire nagy meló a csere ès pontosan hol is találom? Az utastérből férsz hozzá a kardánbox előtt a középkonzol mögött alatt találod, de a csere előtt egy mosást én megejtenék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyuros Elküldve Május6, 2019 Megoszt Elküldve Május6, 2019 (edited) Üdv mindenkinek. Valaki megtudná mondani mik azok amik kellenének egy digitklímás Vectrából ahhoz, hogy a manuális klímámat átalakíthassam digit klímássá? 1997-es X20XEV Előre is köszi Módosítva Május6, 2019 : gyuros Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyuros Elküldve Június13, 2019 Megoszt Elküldve Június13, 2019 Üdv. Olyan jelenségem van a klíma használatakor, hogy a klíma bekapcsolásakor elindul a vízhűtő és a klímahűtő ventilátora is megfelelően és rendesen működik is minden.. De az érdekesség akkor jelenik meg amikor a kocsi rendesen bemelegszik mert akkor viszont le állnak a ventilátorok és csak időnként kapcsolnak be max fordulaton.. Ha visszább hűl a motor akkor szintén bekapcsolnak a ventillátorok amikor bekapcsolom a klímát... Szóval valami nyilván túlmelegedhet, de mi? Mi okozhatja ezt? Melyik érzékelő? Egyébként a ventilátorok minden fokozata működik.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyuros Elküldve Június18, 2019 Megoszt Elküldve Június18, 2019 On 2019. 06. 13. at 21:48, gyuros írta: Üdv. Olyan jelenségem van a klíma használatakor, hogy a klíma bekapcsolásakor elindul a vízhűtő és a klímahűtő ventilátora is megfelelően és rendesen működik is minden.. De az érdekesség akkor jelenik meg amikor a kocsi rendesen bemelegszik mert akkor viszont le állnak a ventilátorok és csak időnként kapcsolnak be max fordulaton.. Ha visszább hűl a motor akkor szintén bekapcsolnak a ventillátorok amikor bekapcsolom a klímát... Szóval valami nyilván túlmelegedhet, de mi? Mi okozhatja ezt? Melyik érzékelő? Egyébként a ventilátorok minden fokozata működik.... Üdv. Megválaszolom a jelenséget Én magam. Hűtőventilátort kellett cserélnem mert az volt defektes.. Ami az érdekes benne, hogy klíma használatakor működött az 1-es fokozat rajta de direkt 12voltot adva nem.. Gondolom az előtét ellenállás játszhatott közre.. Mindenesetre kicseréltem a hűtőventilátort és azóta működik rendesen.. Többek közt emiatt a probléma miatt melegedett korábban is már a vizem mert az 1-es fokozat nem volt jó.... De klímánál meg működött csak egy idő után kikapcsolt.. gondolom bemelegedett az előtétellenállás... Probléma megoldva :D 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szécsi Elküldve November26, 2019 Megoszt Elküldve November26, 2019 Sziasztok! Tudna valaki segiteni nemmüködik a fütésem egyenlöre tönkre ment az elötétellenálásom,utána pedig már a 4-es fokozatban semmüködöt mi lehet a baj? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyuros Elküldve Április23, 2020 Megoszt Elküldve Április23, 2020 Üdv mindenkinek. Digit klíma problémám lett... A helyzet az, hogy B1 vecit átépítettem B2 re. A Donor autóban simán csak gyujtáson nézve (mert a rendszer nem volt feltöltve) tudtam állítani a ventilátor sebességeket hallottam ahogy kapcsolja feljeb a ventillátort és nyomja a levegőt illetve ahogy kapcsolgattam, hogy a lábra vagy a szélvédőre fújassa a levegőt akkor is hallottam hogy a kis motorok állítgatják a lapátokat szóval működött ezen része.. Ha leveszem gyujtásról akkor hallok búgást a fűtésboxból, ez meg volt a donorautóban is.. Na már most az átépítés után nem csinál semmit.. Hiába kapcsolgatom nem indítja el a ventillátort és nem is állítgatja a terelőlapátokat a fűtésboxban.. A komplett kábelköteg egy az egyben át lett építve ezt értsd úgy h az autóban fellelhető összes kábelezés át lett rakva. Viszont van jó pár hibakód amiket előtte a donorautóban nem írt ki. http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=58020200423_161615.jpg Átnéztem a reléket, biztosítékokat is. Mi lehet a probléma???? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyuros Elküldve Április28, 2020 Megoszt Elküldve Április28, 2020 On 2020. 04. 23. at 17:33, gyuros írta: Üdv mindenkinek. Digit klíma problémám lett... A helyzet az, hogy B1 vecit átépítettem B2 re. A Donor autóban simán csak gyujtáson nézve (mert a rendszer nem volt feltöltve) tudtam állítani a ventilátor sebességeket hallottam ahogy kapcsolja feljeb a ventillátort és nyomja a levegőt illetve ahogy kapcsolgattam, hogy a lábra vagy a szélvédőre fújassa a levegőt akkor is hallottam hogy a kis motorok állítgatják a lapátokat szóval működött ezen része.. Ha leveszem gyujtásról akkor hallok búgást a fűtésboxból, ez meg volt a donorautóban is.. Na már most az átépítés után nem csinál semmit.. Hiába kapcsolgatom nem indítja el a ventillátort és nem is állítgatja a terelőlapátokat a fűtésboxban.. A komplett kábelköteg egy az egyben át lett építve ezt értsd úgy h az autóban fellelhető összes kábelezés át lett rakva. Viszont van jó pár hibakód amiket előtte a donorautóban nem írt ki. http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=58020200423_161615.jpg Átnéztem a reléket, biztosítékokat is. Mi lehet a probléma???? Üdv mindenkinek. Ezt is megválaszolom én magam A gyújtás kapcsoló hátulján lévő részt kellett lecserélni amire a csatlakozó kábel cucc megy rá mert a belseje szét volt esve és ez által bizonyos dolgoknak nem adott áramot. A csere után tökéletesen működik a digitklíma egység Lehet még valakinek jól jöhet ez az infó De remélhetőleg nem lesz ilyen gondja senkinek és más fajta sem 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyuros Elküldve Június10, 2020 Megoszt Elküldve Június10, 2020 Üdv mindenkinek. Van egy dolog ami számomra nem klappol. Digitklímánál normális az ha az Eco gomb amikor világít akkor nem üzemel a kompresszor? Nem épp akkor kellene világítania ha be van kapcsolva? Ha benyomom az auto gombot akkor az világítódik ki és az eco gomb kialszik vagy épp fordítva. Láttam már a működésének a leírását az oldalon és rajta is vagyok h megtaláljam ismét de nem rémlik hogy ilyenről is lenne benne szó. Egyébként autómata vezérlésnél a rendszer csak a venti fordulatszámát és a terelőlapátot állítgatja vagy a kompresszort is lekapcsolja ha úgy van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Június10, 2020 Megoszt Elküldve Június10, 2020 3 órája, gyuros írta: Üdv mindenkinek. Van egy dolog ami számomra nem klappol. Digitklímánál normális az ha az Eco gomb amikor világít akkor nem üzemel a kompresszor? Nem épp akkor kellene világítania ha be van kapcsolva? Ha benyomom az auto gombot akkor az világítódik ki és az eco gomb kialszik vagy épp fordítva. Láttam már a működésének a leírását az oldalon és rajta is vagyok h megtaláljam ismét de nem rémlik hogy ilyenről is lenne benne szó. Egyébként autómata vezérlésnél a rendszer csak a venti fordulatszámát és a terelőlapátot állítgatja vagy a kompresszort is lekapcsolja ha úgy van? Az teljesen jó így ahogy van, Eco módban világít a kis visszajelző (ezzel jelzi hogy az Eco mód aktív), és olyankor nem megy a kompresszor. Amúgy pont ez a kompresszor lekapcsolás az Eco mód lényege, mert teljesen automata módban (Auto gomb) állandóan megy a kompresszor, akkor is ha a klíma épp nem üzemel (mert a beállított hőmérséklet magasabb mint ami a kocsiban van, mondjuk mert épp fűtesz, télen) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyuros Elküldve Június11, 2020 Megoszt Elküldve Június11, 2020 22 órája, tgabika76 írta: Az teljesen jó így ahogy van, Eco módban világít a kis visszajelző (ezzel jelzi hogy az Eco mód aktív), és olyankor nem megy a kompresszor. Amúgy pont ez a kompresszor lekapcsolás az Eco mód lényege, mert teljesen automata módban (Auto gomb) állandóan megy a kompresszor, akkor is ha a klíma épp nem üzemel (mert a beállított hőmérséklet magasabb mint ami a kocsiban van, mondjuk mert épp fűtesz, télen) Köszi a választ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dave30 Elküldve Július17, 2021 Megoszt Elküldve Július17, 2021 Sziasztok van egy 2002-es Z16XE vectrám. Klíma problémám van vele, olyat csinál, hogy hidegen nem kapcsol a kompresszor, csak a ventilátorok indulnak el. Üzem meleg motornál kapcsol csak be a kompresszor. Cserélve lett a nyomáskapcsoló, ventilátor kapcsoló, kompresszor relé, gázzal fullon van. Esetleg valaki találkozott már ilyen hibával? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts