Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Sziasztok!

Tudom hogy nem pont idevág a kérdés, de hátha valaki tud nekem segiteni hisz nem volt még olyan probléma ami megoldhatatlan.

Felrakattam a nyári alufelniket és ronda nagy rés lett a sárvédőiv és a kerék között. nagyobb felnit nem szeretnék, nekem a magyar utakra a 15" os bőven jó 195/60 al csak a rés zavar. Olyan allroad quatrós. :D

kérdés: egy ültetőszettel (40/40) ha lejjebb rakom számit e a garanciában

és maradhatnak e a gyári gátlók?

Elküldve
Sziasztok!

Tudom hogy nem pont idevág a kérdés, de hátha valaki tud nekem segiteni hisz nem volt még olyan probléma ami megoldhatatlan.

Felrakattam a nyári alufelniket és ronda nagy rés lett a sárvédőiv és a kerék között. nagyobb felnit nem szeretnék, nekem a magyar utakra a 15" os bőven jó 195/60 al csak a rés zavar. Olyan allroad quatrós. :D

kérdés: egy ültetőszettel (40/40) ha lejjebb rakom számit e a garanciában

és maradhatnak e a gyári gátlók?

Gyári gátlók maradhatnak, de ha igazán jót akarsz: érdemes komolyabb cégnél beszerezni 1 sport szettet /Kárászy/. Előre nem árt mélyebb ültetés, mint hátra.

Elküldve
Gyári gátlók maradhatnak, de ha igazán jót akarsz: érdemes komolyabb cégnél beszerezni 1 sport szettet /Kárászy/. Előre nem árt mélyebb ültetés, mint hátra.

És a gariról nem tudsz valamit? gondolok itt pl ugrott a gar dologra

Elküldve
És a gariról nem tudsz valamit? gondolok itt pl ugrott a gar dologra

Miután megbontod a futőművet, valszeg ugrott a gari is rá...de ha gond van esetleg lehet cigánykodni..visszatenni a gyárit..

Elküldve
Miután megbontod a futőművet, valszeg ugrott a gari is rá...de ha gond van esetleg lehet cigánykodni..visszatenni a gyárit..

ok köszi a választ és a gyors segitséget

Elküldve

a 40 es ültetés hátul nem jó a gyári gátló...

kockásra kopik a gumi tőle... én is ighy jártam.

elöl jó a gyári gátló, hátra a komfort miatt állitható koni-t érdemes venni...

Elküldve

Kicsit a gumi/felni közelébe van a dolog.... :D

A hátsó fékeket hogyan lehet szétszedni? Ami van sercvice manual, abban tárcsa fék van :D

A kis csavart, aminek csillag a közepe kiveszem, de nem jön szét....

PLEASE HELP! THANK YOU! :D

Elküldve
Kicsit a gumi/felni közelébe van a dolog.... :D

A hátsó fékeket hogyan lehet szétszedni? Ami van sercvice manual, abban tárcsa fék van :D

A kis csavart, aminek csillag a közepe kiveszem, de nem jön szét....

PLEASE HELP! THANK YOU! :D

Kéziféket kiengedted? Én 2 astra dobféket szedtem szét az elmúlt 1-2 hétben....

leírás ITT

Elküldve
Srácok!

ET 42-es felni hogy állna G astrán?

A gyári mennyi? 39?

A gyári 49-es.A 42-vel kicsit szélesebb lesz a nyomtáv,de bőven jó.Persze függ az átmérőtől is.Nekem 16-ok vannak 38ET-vel.

Elküldve

Üdv!

Ma felraktam a gépre a nyári felni/gumi szettet. A problémám, hogy az őszi gumijelöléseim lefáradtak, így a csak annyit sikerült kihámoznom, hogy melyik volt a két első (tisztítás utáni fékpor-maradványok). A két hátsót úgy próbáltam a megfelelő elsőkhöz párosítani, hogy végigsimítva a futófelületeket, az azonos „simításúak” alkossanak párt. Így egyértelműen kialakultak az oldalankénti párok. Most már csak az a kérdés, hogy jó oldalra szereltem-e fel őket: most úgy vannak fenn, hogy a futófelület lamelláin forgásirányban végighúzva a kezem nagyobb az ellenállás (darabosabb a simítás), visszafelé egyenletesebb mind a négy gumin.

Szóval, ebben a „simizésben” :D valakinek okossága?

(185/65 R15 88H Bridgestone Turanza ER300 /nagyon jó gumi!/)

Kösz!

Elküldve
Köszike. A nyári gumi méretének megegyezőnek kell lenni-e a télivel? 185/65/R15 azt hiszem valami ilyesmi a gumi méret a felnin.

Nem feltétlenül..de a nyári 1 váltómérettel álltalában nagyobb..a te esetedben: 195/60r15 :D /ha a 185ös olcsóbb, az is jó megoldás/

Elküldve
Üdv!

Ma felraktam a gépre a nyári felni/gumi szettet. A problémám, hogy az őszi gumijelöléseim lefáradtak, így a csak annyit sikerült kihámoznom, hogy melyik volt a két első (tisztítás utáni fékpor-maradványok). A két hátsót úgy próbáltam a megfelelő elsőkhöz párosítani, hogy végigsimítva a futófelületeket, az azonos „simításúak” alkossanak párt. Így egyértelműen kialakultak az oldalankénti párok. Most már csak az a kérdés, hogy jó oldalra szereltem-e fel őket: most úgy vannak fenn, hogy a futófelület lamelláin forgásirányban végighúzva a kezem nagyobb az ellenállás (darabosabb a simítás), visszafelé egyenletesebb mind a négy gumin.

Szóval, ebben a „simizésben” :D valakinek okossága?

(185/65 R15 88H Bridgestone Turanza ER300 /nagyon jó gumi!/)

Kösz!

Nincs rajta egy olyan felirat, hogy rotation --> ?

Az lenne a forgásiránya, ha van rajta. Értelem szerűen előrefelé kell forogjon.

Elküldve
Nincs rajta egy olyan felirat, hogy rotation --> ?

Az lenne a forgásiránya, ha van rajta. Értelem szerűen előrefelé kell forogjon.

Asszimetrikus a mintázat, de sajnos nem kötött forgásirányos, csak a lamellák kopásából lehetne megtudni, hogy merre forgott. Kb. 30 ezret futott, tartok tőle, hogy ha most rosszul tettem fel, esetleg meggyengül, szálszakadásos lesz, ami nem jönne jól 130-nál... Szóval azt lenne jó tudni, hogy lamellák éle a forgásirányban kopik jobban, vagy visszafelé.

Elküldve
Nem feltétlenül..de a nyári 1 váltómérettel álltalában nagyobb..a te esetedben: 195/60r15 :D /ha a 185ös olcsóbb, az is jó megoldás/

És miért 60-as miért nem 65-ös?

Elküldve
Sziasztok!

Tudna nekem valaki nekem ajánlani egy egyfogadahtó gumi típust és árat hozzá?

Üdv.!

Szerintem az Uhuhu által is javasolt startgumi.hu nagyon jó, olcsó hely, ismerőseim már elégedetten vásároltak ott. Esetleg a www.gumidirekt.hu-t is érdemes lehet megnézni.

Ezekkel a gumikkal már volt jó tapasztalatom: Pirelli P6, Bridgestone Turanza ER300 (ez van fenn most nálam, rendkívül jó a száraz tapadása és kifejezetten csendes, nagyon jó!). ADAC mostani tavaszi tesztje jól hozza ki a Fulda Ecocontroll-t is, szemre jó kis asszimetrikus mintának néz ki. A Conti EcoContact 3-at dicsérik a környezetemben, csak egy kicsit jobban kopik az átlagnál.

Régebben nézegettem árakat, de akkor a 195/60 majdnem minden márkánál olcsóbbb volt, mint a 185/65 (az előbbi keresettebb). Szóval, szerintem 195/60-at lehet érdemes nézni (váltómérete a 185/65-nek).

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.