Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

khena

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    108
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by khena

  1. Sziasztok, vaciláltam hogy elektromos vagy klímával kapcsolatos-e de végül remélem jó helye lesz itt :D X25XE motorkódos hűtésével lenne problémám, óracsoport szerint felmegy a víz 100ig néha picit fölé. Opcom és Tech 2 szerint is ez már 120fok ami azért már extrém magas....:S ott kapcsol a nagy,belső venti és vissza hűt.Leállítás után a keringtetés/hűtés működik. Klíma működik kapcsolja az első ventit néha hallom hogy a nagy, belső ventit be-be kapcsolja 2es?? fokozaton. kivettem a két 3as csatlakozót, hogy mi, mit és hogyan kapcsol kisebbik kocka csatin az egyiket rövidre zárom nem történik semmi se relé kattanás se, semmi másikat rövidre zárom elindul 2es?? fokozaton a nagy, belső venti. (ha ez folyamatossan megy nem megy 90fölé a vizem dugóban állvasem) köralaku csatin, ha az egyik kört zárom bekapcsol a klíma elött lévő venti meg azthiszem a benti is. ha a másik kört zárom csak relé kattan de nem történik semmi. ennek hogyan kéne működnie?
  2. khena

    Elektromos

    helló ABS-es a kocsim. megvan az új km óra csoport is.
  3. khena

    Elektromos

    Helló! az lenne a kérdésem hogy valaki kötött már be,elektromos V6-os óracsoportot f astrába? és ha igen megoszthatná velem hogy és miként kéne :D
  4. Helló. Régen jártam erre. nyáron annyira nem is foglalkoztam a tuningal, miután kivettem a 276os tengelyt és kapott egy gyári opc tengelyt a kocsi.nagyon jól ment/megy fogyasztás is baráti szóval örültem. meg lakatolni és fényezni is kellett a kocsit így időm sem volt... DE!! nem hagyott a 276os tengelyekkel egy dolog nyugodni. Méghozzá az hogy a legegyszerűbb dolgot nem próbáltam ki, feltenni a 276os tengelyre egy gyári vezérműkereket. nah, akadt egy kis szabad időm meg is csináltam de előtte. egy homemade mérést eszközöltem 70-120 3asban 60ról indulva padló hogy minnél kevesebb változó legyen. gps önmagát indítja állítja. 3mérés átlagolás. tengely csere, szintén 3mérés ugyan ott ugyan úgy , átlagolás, Öröm :D 0,5 mp-t hozott. Nagyon jó gondoltam magamban ló*zart nemért a fokolásom. ilyenkor sosem hagy nyugodni az érzés mennyi lehet az annyi. Itt jött egy kis feketeleves, nyár elején mikor megkapta az OPC tengelyeket elvittem méretni. akkor a kipufogóm úgy nézett ki hogy, leömlőtől 55mmes külső 50mmes belső áttmenő középdob a hátsódob ig, de a hátsó dobom egy 50mmes gyári nem sport dob. mivel a középső dob mindig beleért valahova zörgött stb nyaralás elött vettem egy utángyártott "gyári" középsődobot csővel mindennel, ez 50mmes külső átmérő hajlatban kicsit szűkebb de ugyan úgy áttmenő dob... gondoltam mivel a hátsó dobom 50es így az a legszűkebb kereszt metszetem, lehet előtte is akkor nem fojtom meg?!?!??? illetőleg a hátsó dobon lévő egyenes kocka véget kicseréltem egy lekonyulóra ennek legalább 65-70mmes az átmérője. a csere után a nyaralást leszámítva nem igazán használtam a kocsit így nem éreztem teljesítmény különbséget, hétfőn lemérettem a 276os tengellyel hogy még is mennyi az annyi, az elöző xer tengelyes méréshez képest, úgy alakult 3000ig ugyan olyan 3-5000ig erősebb picivel, 5-6000közt közel azonos 6000kopp ugyan annyi. majd a xer tengelyes mérés, 7000ig emelkedik talán még feljebb is menne. a 276os meg 6500on adja le a maximumot ami 9LE-vel gyengébb mint a xer. nyomatékban nyertem a xerhez képest 5nm-t Az AFR-ek szerint a mostani dúsabb. lehetséges hogy a középső dobbal elfojtottam és már a xer tengelyes sem tudta amit a mérésen? és ebből adodóan mi lenne az ideális kupuf méret?
  5. Hali. az xe-vel méretileg sok dugattyú egyezik pl én is XEV-be xe hajtókar/dugattyút tettem de azok nem jók sajnos xe-be.
  6. khena

    AUTÓHIFI

    Sziasztok. hifi terén elég gyengén muzsikálok a kocsiban is meg tudásilag. ezért szeretnék okosabbaktól tanácsot kérni. Adott egy F astra kombi. vettem bele egy mac audió szettet. 16 cm-es 2 utas hangszóró szett 165 mm-es mély-középsugárzó 13 mm-es magas-sugárzó 240W max. zenei teljesítmény 60W RMS teljesítmény 40 - 21.000 Hz frekvenciaátvitel 91 dB érzékenység Impedancia: 4 Ohm Bekötöttem és nem szolt szépen, vettem egy hangváltót is azt is bekötöttem, csak az alsó hangszoróra menő vezetéket és azt osztottam ketté a csipogóra és a mély középre. úgysem lett sokkal szebb,kipróbáltam egy sony fejegységgel is meg amit használok VDO cd 441 xed-el egyikkelsem szól szépen. viszont van egy b-vectra a családban teljesen gyári hangszórók hát sajnos meg sem közelítem azt a szintet, azt a kocsit a sony fejegységgel használjuk de betettem abba is a VDO-t kipróbálni az mindkettővel szépen szól.Enyém viszont elkezd torzítani.nincs olyan szép mélyem mint a vectrában, hiába veszem vissza a mélyet, akkor is torzít. meg amíg nem torzít sem szól olyan szépen.Nem tudom mi lehet a probléma? szigetelés vagy a szett szar?A válaszokat előre is köszönöm.
  7. Na, az a lényeg hogy most jó/jobb. valszeg, a szaki aki szerelte nem hallott még nagy tengelyes autót járni.és egy foggal arrébb egyenletesebb volt?! Kereszt faterom is ilyen 62éves karosszéria lakatos akárhányszor meghallja a kocsim, mindig mondja hogy valami nem jó vele :D
  8. Szerintem. egy ilyen könnyű kasztniban 5-8le nagyon nehéz megérezni legalábbis nekem ez a véleményem, de lehet nekem van fából a seggem ehez. Véleményem szerint és javítsatok ki ha nem ígyvan... lehet hogy valami tuning őrült padon addig iroggata az ecut és játszott vele amíg ebben az egyfog elrakásában, felül talált még pár plussz pacit.
  9. khena

    Karosszéria

    Szilenteket áttnéztem, most kicserélem a hátsó hídét is. amúgy nincs még 2500km az új szilentek és gátlókban illetőleg a motortartókat, tavasszal cseréltem kb 10.000van bennük csomagtér fedelet is cseréltem mert összetörtek, abba vettem új gumitávtartókat is. perverz hülyemódon mindent kicseréltem/cserélek a kocsin. most hogy küszöbözöm, észre vettem kicsit az ajtók lógtak azokat orvosolom minden kárpit új patental van/ lesz feltéve aztán kiderűl.
  10. Fogalmam sincsen hogy lett 205nm de nem a programtól, meg szerintem ha ott nyomaték csúcson illetőleg elötte - utána nem lenne elszegényedve most is 210nm felett lenne.de ez "kevés" a gyári ecuval c18xe tengelyel 4000en 217,5nm volt 2000en 195kb 2500tól 210nm felett volt. nagyon kis kényelmes jól vezethető jószág volt. Lehet hogy annyira meg lett növelve a sűritési viszonyom hogy azért van "ennyi" nyomatékom?! sajnálom hogy nem számoltam ki összerakás elött...
  11. Hidrotőkés a motor. elösször 276°os schrick profilu tengely. az részben emiatt és a fogyasztás miatt került ki. meg azért mert 4000től(136le)6500ig(138) mindössze 2le-t emelkedett a görbe :D nyilván itt még lettvolna mit beállítani a dolgokon de napihasználatos a kocsi így nem mindenáron kell a plusz X lóerő. Utána c18xe tengely 10,2mm szelep emelés. azzal meg is jött az "erő" gyári ecuval 149,5 És most a G astra opc tengelyei vannak benne 10,6mm szelep emelés némi fokolás talán 265°os lehet nem akarok hülyeséget mondani. de ez, a vissza kérés folyamatossan megvan. elégedett is vagyok a teljesítménnyel és nem is. 4000-en 205,6nm de 13,5 az AFR-em és 7000 163.9le 12,2-es az AFR-em és még emelkedett a görbe. de a 7200as tíltás miatt nem akartunk tovább mérni. aztsem tudom hogy ez most jó eredmény-e vagy nem. 136ról indulva nagyon jó. de az OPC 160gyárilag abból tekintve nem annyira. ezért "cseszi" az agyam ez a dolog.nyílván ez valamivel több nagyon melegben mértünk 28+os volt a levegő. még az AFR-en van mit dolgozni és még 7250-7350közt lehet a csúcs ott még megbújik 1-2le. nem tudom hogy a 14,5báros végnyomás okozhat-e kopogásos égést 100as benzinnél.
  12. khena

    Karosszéria

    Tipikus pl E kadettes zörgés amikor a kárpitok önnáló életet éltek, kalaptartó mozgott a helyén. és akkor jön elő ha nagyobb ratatákon megyek átt, villamos sin, vagy sok egymást fedő foltok. csatorna fedél ami kicsit lejebb van az út síkjától.az a bajj, nem megfogalmazható, nem éles kopogás mint amikor pl tönkre ment az első lengőkar szilentem. vagy mikor a gátló szilent tönkre ment hátul egyikre sem hasonlít olyan, mintha a bódé fémszerkezete zörögne. tudom ez így kevés, de nincs jellemző fém a fémmel műanyag a fémmel vagy műanyag műanyag érintkező hang.
  13. Helló. ismét erre felé...simtec 56.1 c18xe x20xev vezérlője. kopogást észlel a motorban, elkezdi visszavenni az előgyújtást. de a kopogás/csörgés nem szűnik meg, bedobja a kopogásérzékelőt hibának? A kérdés oka, tesóm z14xe g astrájában, elkezdett folyni az olaj, eléggé le is ment a szint a hidrotőkék elkezdtek szólni és bedobta hibának a kopogásérzékelőt, gondolom a mechanikus zajt kopogásos égésnek érezte de hiába húzta vissza a gyújtást nem változott, olaj csere és minden működik. Nálam a probléma, teljesítmény mérésen, mellette csináltunk a motorról logot. és látszik a folyamatos előgyújtás korrekció. régebben a fokolt tengelyre gondoltam de most gyári van benne ismeretségi körben van hasonló módon átt épített motor nála nincs ilyen korrekció. ebből gondoltam, Eddig hogy valami mechanikai zajvan. de ez most megrengetett ebben a dologban.Gyakorlatilag amióta megépült a motor, és volt ez az előgyújtásra gyanakvás a schrick profilú tengelynél.azóta a blokkon kívűl mind más, rövid váltot kapott másik vezérműtengely ráadásul ez már a 3. lendkerék is könnyítve és centrirozva a kuplunggal együtt. 100as benzinel járok végsűrítésem 14,5 igaz hidegen mérve.
  14. khena

    Karosszéria

    sziasztok ez egy elég hülye kérdés lesz.... Ültem egy 1998as kombi f astrában, még klíma sem volt benne. egy tulajos, közel 200e km volt benne nagyon csendes kis jószág volt komolyabb javítást még nem végeztek rajta. vetekedett a volt b vectrám csendességével. na most nekem van egy 1993as szintén kombim hát egy kategória választja el a két kocsit még úgy is hogy az enyém klímás tehát valamivel több a szigetelés a kocsimban, első futóműben mindent kicseréltem, lengőkarok stabilizátor, toronycsapágy/szilent gátlok motortartóbak stb nincs leültetve a kocsi. és nem szar márkák, lemforder kyb exel G gátlók. stb stb de veszettül zörög az egész autó, lehet valami különbség a régi és az új clasic kasztni között? mivel van némi lakatos meló a kocsin most üres műszerfalon és balelső ülésen kívül semmi nincs a kocsiban és ugyan úgy hallom a zörgést.tehát nem a kárpit. Amit még hozzá tennék egyedül a hátsó híd szilent nincs kicserélve, kipufogót ahol hozzá érhet a kasztnihoz lefújtam hátha az érbele valahova semmi kopás meg amúgy is emelőn rángattam és elég jól áll.ja, új középső és hátsódob abban sem zörög semmi. új tank, tanktartópánt alá már gumit tettem hátha az. semmi Valami ötlet???
  15. khena

    Elektromos

    Nagyon jo köszönöm a választ valami hasonlót nézek én is nekem nem fontos hogy bicskakulcsos legyen csak működjön. Ablak fekhúzoson is gondolkodtam már mi t a a vagy b veci hogy ha zárom fekhuzza de mostanában rakoncátlankodik valamikor felhuzza gond nélkül van akikor random 90%nál megáll és vissza húzza félig kb és változo mindig másik oldalt csinálja és a z ablak nem akad. De ezt a centrálzárat beszerzem hamarossan.
  16. khena

    Elektromos

    Helló. Az lenne a kérdésem, hogy létezik-e olyan távirányítós centrálzár amivel a gyárit tudom működtetni vagy a gyárira ráköthetem, és persze lényeg lenne hogy megbízható legyen és a gyári rendszert ne keljen 100dbra vagdosnom. és kezeli?!
  17. sziasztok a következő lenne a kérdésem.: utólag klímásítottunk egy 2004es astrát. nagy nehezen összeállt kábelköteg stb belső rész kompletten delphi és egy opc bőlvan bár nem hiszem hogy ennek köze lenne hozzá. kinti rész 1.4ből van egy venntilátoros rendszer amit az ecu vezérel ecut felprogramoztam látja a klímát itt minden jó. kimenet tesztben el is tudom indítani a kompresszort. sajnos még a motortérbelévő kábelköteg és az ecu köztiből 4 vezeték hiányzik ventillátor 3as fokozat reléje és a nyomás érzékelő 3vezetéke. -A problémám a következő.: elindítom a ventit 3as fokozaton kimenet tesztben vagy csak simán 12val elindítom a kompresszort, nem fúj bent hideget több féle képpen is megpróbáltam -álló helyzet még a klímásnál ahol töltettem 3as fokozaton a venti semmi itt még láttam nyomás értékeket is. ha lekapcsoltuk a ventilátort nagyon megnőtt a nyomás. amikor ment akkor a meleg oldal 13-15báron volt a hideg ldal 2,5bár. ha kikapcsoltam a kompresszort a meleg oldal vissze esett kb 10-11bár-ra a hideg oldal pedig felment.8körülre. a klímás azt mondta ez így normális, nem tudom nem értek hozzá. illetőleg ha tágulószelep belenne ragadva zárva akkor nagyon megnőne a nyomás a meleg oldalon?!?! vagy ha nyitva akkor nem lenne ekkora nyomás és a hideg oldalon is megnőne?!?? -második próba hűtő venti 3ason autopálya melóból hazafelé 130végig szintén semmi. -3. próba hűtő venti 3as fokozat van egy klímahűtőventillátorunk azt betettem a helyére azt is direktre köt szintén nemtol hideget. valami ötlet valakinek hogy mi lehet a probléma? Sajnos a legnagyob probléma hogy már abban is kételkedek hogy a benti egység jó, miután " ez működö kocsibólvan én építettem be ilyet 1.6ba"-ból az lett hogy semmi nemvolt jó a hűtő eresztett a kompresszor és a tartóbakja másravaló, a kötegnek köze nemvolt hozzá(mostanra ezeket megoldottam tipus azonos 1.4ből vettem mindent.)..... Bár a tágulószelepen kívűl ott más nem lehet rossz.
  18. khena

    Motor

    helló! az lenne a problémám. hogy fogy a vizem, észre vettem rá töltöttem kb 8dl-t nem tudom ez mennyi idő alatt ment el csak vonyított a bc... nem melegszik!ha "órákat" állok a dugóban sem. és nem túl durván nagyjából 500km város alatt egy 3dl és ebben az 500km-ben volt egy teljesítmény mérés pontosabban ami 3mérésből állt.(2500-7000ig ...)és 3-4 pályán való veretés chip tesztelgetés. és nem kezdte el jobban kajálni, ezzel csak arra célzok/gondolok hogy nem hengerfejes a kocsi?! mert azért ilyen igénybe vétel mellett annak már látványos jelei lennének?!.ellenben nem látok foltot folyást alatta és belül sem vizes a szőnyeg de ha megy a venti akkor érzek némi édeskés illatot. lehet a belső radiátorom kezd elszálni?
  19. Hello. Igen fenti félfordulat ha kapcsolok klímát ugy ahogy irtad a jeladokat ossze kotve akkor félfordulat mindkettő alsoeg csak a nagy ventit kapcsolja maxon. Illetőleg a klimánál lévőnek csak akkor kéne maxon mennie ha az alsó kapcsol? nem tudom neked milyen motorvan benne de nem lehet hogy nekem a belső ventim nagyobb és ezért csak azt kapcsolja maxra?
  20. Köszönöm a képeket és a segítséged. megvan átt néztem kis segítséggel de megértettem. meg normális körülmények közt megnéztem hogy kapcsol a 3 vezetékes. Úgy ahogy írtad egy kat 105nél venti be 120nál klímakompresszor kikapcs. Össze tettem a kocsit melegítem a kétvezetékes kapcsol ahol eddig is. lézeres hőmérővel mértem hol hány fokos a dolog 100+ - párfokot írt a hőgomba és környékére. vissza hűti a két venti ezt eljátszottam vagy 5ször sajnos ebben az időben nem tudott tovább melegedni. amikor a fenti összezár az alsó kapcsolónál 10-12fokkal hidegebb a hűtő. úgy hogy a felsőt kihúztam, melegít tovább szépen bekapcsolt a nagy venti is de akkor a mutatóm a piros aljánál volt. ez mennyire normális? lehet hogy kéne egy 90/95 - 110/105fokos kapcsoló a 3 vezetékesből? normál esetben ha megyek a kocsival pl országúton akkor stabil 90en áll a mutató.
  21. Köszönöm ismételten a választ. egyenlőre még magas amit írtál kicsit áttkel nyálazzam nyugodtabb körülmények közt. sajana a villamoság nem az erősségem, azt megnéztem 3as 4es láb összekötve maxon pörög, de csak a hűtőventilátorom. :\ relék helyéről lehet tudni valamit? sem autodata se vivid se epc nem ad választ hogy mi hol és mire szolgál. van egy relédobozom kesztyűtartó felett ott van az egyik relé amit a felső kapcsoló meghúz ettől függetlenül biztosítéktábla hátulján az alsó kapcsoló barna/barna fehér húz meg.(itt hátul 3db relévan) ezenkívül van még egy relédobozom a motortérben a vákumdob mellett. amit én autodataban találtam rajzot ott mintha 4relét mutatna. Tényleg elnézést hogy itt értetlenkedek, szinte biztos vagyok benne hogy valami apró hiba lesz és ha megvan majd egy jót nevetek rajta...
  22. khena

    Motor

    Bocsánat a késői válaszért csak nem volt időm felnézni. szóval. utolsó csapágyfedél bepasztázva ahogy kell. közben meg oldodott a dolog vagy elcsesztem, vagy szarvolt a szimering. kicseréltem és most jó. minimális folyás van az 5csapágy fedél aljánál. Be indítiottam váltó nélkül járattam 10percet volt pici emelt fordulat már amennyire azt váltó nélkül lehet, lendkerék le száraz minden az előbb írt helyen egy pici csepp meg jelent. na bumm emiatt nem szedem szétt :D ezzel együtt tudok élni. Lendkerékre vissza térve, nem a főtengellyel lett kicentrírozva. a kuplungszerkezettel együtt lett centrírozva.
  23. Köszönöm a választ. ezt kipróbáltam sárga fekete és zöld össze zárva és a kétvezetékes is egyik hőgomba sem volt a helyén. Gyújtás és benyomtam a klíma gombját be is kapcsolt a két ventilátor ahogy írtad. Viszont a felső gombát zárom nem indulmeg jobban. gondolom ez már nem normális?! Kicsit közben a 3vezetéks gombát jobban tanulmányoztam 2fokozatban kapcsol. Sárga barna vezetéket először össze kapcsolja a barna fehérrel. majd még egy katt ekkor a barna fehéret a barnával ezt leutánozva a csatlakozon első fokozatra semmi nem történik se az általad le írt "bekapcsolt" klímával sem kikapcsolva se ha a felső zárva van sehogy. gondolom ez nem normális? nem okoskodni akarok csak nekem ez a rendszer új, illetőleg a második fokozat nem kapcsol túl nagy hőmérsékleten?a második katt az 120 környéke ekkor bekapcsolna maxon a venti de ekkor nem forrja szétt magát?? Ez mellékes. de op-comal néztem az ecu által kapott hőfok 95 akkor a muttatóm bent 90en áll amikor kapcsol a felső gomba 100 on akkor az ecu 102fokot ír ez stenderd sokat opcomoltam és ez az érték állandóvolt mindig.
  24. Sziasztok! Talán ide tartozik talán az elektromosba. ha oda akkor elnézést az offért! hütőventillátorral kapcsolatos problémám lenne. 1993as gyári klímás Astra jelenleg a klíma nem üzemel ez talán nem is lényeg. hütő ventillátor elég furán működik. 2 hőgomba van a hütőben felül egy 2vezetékes alul egy 3 vezetékes. felül barna és barna fehér vezetékes 102/97 fokos van ezt már én cseréltem ki. amikor eléri a bekapcsolási hőfokot be is kapcsol a hűtőventillátor DE a klíma ventillátor is. de csak ilyen fél fordulaton ami úgy álltalában kevés a motor vissza hűtéséhez. Alul van egy barna sárga, barna fehér és egy barna vezeték. ha az alsó högombánál rövidre zárom a barna/barna fehéret akkor beindul max fordulaton a hűtő ventillátor. ez így normális? Kimértem a három vezetékes hőgombát abból van itthon kettő is, alapjáraton a barna/ barna sárga rövidrevan zárva, bele tettem forrásbanlévő vízbe semmi elkezdtem melegíteni rezsón :D akkor kattant és barna/barna sárga oldott és összekapcslt a barna/barna fehér. de ez ilyen 120fok környéke amit én nagyon soknak tartok még ha zárt rendszerről is van szó. azt kimértem hogy a sárga barna vezeték a klímakomresszorra megy. --Amit még kipróbáltam nem tudom menyi közük van a dolgokhoz de hátha.. ezeket gyújtásön, nem járo motornál. klíma kompresszoron lévő két vezetéket rövidrezárni mintha behúzott volna.semmi, úgy is hogy műszerfalon benyomtam a klíma gombját semmi. ha csak a 3 vezetékesen a barna/bana fehéret zárom össze csak a hűtőventillátor indul el. ha a felső kétvezetékes zárva van és úgy kapcsolom a 3vezetékesen barna/ barna fehéret akkor megy a klímahűtőventillátor de csak ilyen fél fordulaton. és elkezd maxon pörögni a hűtö is. félek hogy a városban megfőzöm a motort. SZERKESZTÉS.: Azt még kiderítettem hogy amikor a kétvezetékes hőgomba kapcsol akkor a kesztyűtartonál a chekcontrolnál lévő egyik relé kattan, amikor a 3vezetékest zárom akkor a biztosítéktábla hátuljánlévő kattan.
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.