aholy Elküldve Január8, 2017 Megoszt Elküldve Január8, 2017 (edited) 10 perce, Adam1 írta: Szerintem nem. B Vectránál alapfelszereltség az indításgátló. Csak otthoni megoldással lehet kiiktatni. Egyébként mi az oka, hogy ki akarod iktatni? Nem működik megfelelően? Most hibátlan, de Én tartok tőle kicsit. Illetve kicsit fillérb@szásbol is, 1 kulcs van az autóhoz, de nem bánnám ha lenne legalább 2. Aztán amikor kérdeztem mipénz egy immos kulcs másolás, majdnem dobtam egy hátast... Jó az otthoni megoldás is, ami végleges, és nem kókányolás. Módosítva Január8, 2017 : aholy Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Január9, 2017 Megoszt Elküldve Január9, 2017 23 hours ago, aholy said: Most hibátlan, de Én tartok tőle kicsit. Illetve kicsit fillérb@szásbol is, 1 kulcs van az autóhoz, de nem bánnám ha lenne legalább 2. Aztán amikor kérdeztem mipénz egy immos kulcs másolás, majdnem dobtam egy hátast... Jó az otthoni megoldás is, ami végleges, és nem kókányolás. 7000 Ft egy immo chip másolás. Én ennyiért csináltattam pár éve. Ettől dobtál hátast? És akkor nem kell kókányolni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Január9, 2017 Megoszt Elküldve Január9, 2017 5 perce, Adam1 írta: 7000 Ft egy immo chip másolás. Én ennyiért csináltattam pár éve. Ettől dobtál hátast? És akkor nem kell kókányolni. Nekem 9+9et mondtak, mondjuk nem erre a kulcsra. Az meg nem is olyan veszes... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Január10, 2017 Megoszt Elküldve Január10, 2017 10 hours ago, aholy said: Nekem 9+9et mondtak, mondjuk nem erre a kulcsra. Az meg nem is olyan veszes... De kulcsot nem kell másolni az immohoz. Csak immo chipet kell. Pontosabban kulcsot csak akkor kell másolntatni, ha egyébként nincs tartalék (csak 1 db van) és azt akarod, hogy legyen. De ugye ezt akkor is meg kell tenned, ha az immót ki akarod iktatni. Az a baj, hogy sokan keverik a dolgokat (többek között te is) - van indítókulcs - van immo chip - és van centrálzár távirányító. Attól függetlenül, hogy ezek pl B2-nél egybe vannak építve, (B1 nél a távirányító külön van) ezek teljesen különböző dolgok. Teljesen más a beszerzési forrás is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Foghorn Elküldve Február3, 2017 Megoszt Elküldve Február3, 2017 Sziasztok Fórumtársak! Két kérdésem van: -kb. 1 éve cseréltem a TID-et, azóta kikapcsolt rádiónál a dátum helyett a "Program" felirat látható. Volt, aki a számgomb kombinációs megoldást javasolta a helyreállításhoz, de az csak a karakterek számát változtatja. Most -miután lefingott az akku a hidegben-, óra beállításnál tökéletesen mutatta a dátumot, tehát nem a karakterek száma a bibi. Mi a teendő? -Mivel újra használni fogom mindennapiként a családi Vekit, bosszant, hogy nem zárja le a tanksapkát a központi zár. Kivettem a szerkezetet, a vezetéken jön a nyitó-záró feszültség, tehát maga a szolenoid pusztult le a mechanikában. De mi a frász tud abban lehalni? Persze nem igazán szétszedhető műanyag háza van. Tud valaki egy ilyen szerkezetet nélkülözni? Üllő környéke előnyben... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Február3, 2017 Megoszt Elküldve Február3, 2017 9 hours ago, Foghorn said: Sziasztok Fórumtársak! Két kérdésem van: -kb. 1 éve cseréltem a TID-et, azóta kikapcsolt rádiónál a dátum helyett a "Program" felirat látható. Volt, aki a számgomb kombinációs megoldást javasolta a helyreállításhoz, de az csak a karakterek számát változtatja. Most -miután lefingott az akku a hidegben-, óra beállításnál tökéletesen mutatta a dátumot, tehát nem a karakterek száma a bibi. Mi a teendő? -Mivel újra használni fogom mindennapiként a családi Vekit, bosszant, hogy nem zárja le a tanksapkát a központi zár. Kivettem a szerkezetet, a vezetéken jön a nyitó-záró feszültség, tehát maga a szolenoid pusztult le a mechanikában. De mi a frász tud abban lehalni? Persze nem igazán szétszedhető műanyag háza van. Tud valaki egy ilyen szerkezetet nélkülözni? Üllő környéke előnyben... Az egy sima motor, nem solenoid. A csatlakozónál szokott gondja lenni, elég szar az a megoldás. Próbáld meg 12V-al megvezérelni. Polaritás cserével nyit-zár. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyuros Elküldve Február5, 2017 Megoszt Elküldve Február5, 2017 Üdv mindenkinek. Két kérdésem lenne. 1. Szerelt-e már be valaki vásárolt elektromos ablak vezérlőt (ami beriasztózásnál felhúzza az ablakokat) milyet érdemes venni ami beválik? 2. A tempomat motor behalt szétszedve látom a panelen 1-2 dolog kiégett tudatlanként nem találtam másikat a számaik alapján bele (cseréjükkel hátha jó lenne) vagy valaki tud-e eladó tempomat motort? X20XEV bovdenes tempomat motor. Előre is köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bugge Elküldve Február9, 2017 Megoszt Elküldve Február9, 2017 Sziasztok! Adott egy 2001- Vectra B Y22DTR motor szerzemény Nyáron kicseréltem a műszerfal háttérvilágítását LED-es izzókra. Gyárilag van a kocsiban minden extra (fullos) akkor vettem észre, hogy a tempomat visszajelzőjénél nincs izzó. Akkor pont nem volt nálam olyan, így nem is foglalkoztam vele. Most kiégett az egyik LED így ha jobb idő lesz akkor szétszedem megint és kicserélem, de már felkészülve, így több izzóval Egy kedves ismerősöm arra hívta fel a figyelmemet, hogy oké van benne tempomat visszajelző, valamint az izzó helye is megvan, de a vezeték nincs bekövet a tempomatba. A kérdésem az lenne, hogy valaki már találkozott ilyennel? Ebben elektromos a gázpedál / tempomat. Nehéz behúzni a vezetéket? Tényleg kihagyták volna? Ha igen miért? :D Foglalkozott már valaki ezzel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Február9, 2017 Megoszt Elküldve Február9, 2017 On 2017.02.05. at 4:15 PM, gyuros said: Üdv mindenkinek. Két kérdésem lenne. 1. Szerelt-e már be valaki vásárolt elektromos ablak vezérlőt (ami beriasztózásnál felhúzza az ablakokat) milyet érdemes venni ami beválik? 2. A tempomat motor behalt szétszedve látom a panelen 1-2 dolog kiégett tudatlanként nem találtam másikat a számaik alapján bele (cseréjükkel hátha jó lenne) vagy valaki tud-e eladó tempomat motort? X20XEV bovdenes tempomat motor. Előre is köszi Ne univerzálist építs be, amit vaterán, e-bay-on árulnak. Ha gyári elektromos ablakos, akkor van hozzá speciális felhúzó elektronika (nem gyári). Neten nézz utánna. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Február9, 2017 Megoszt Elküldve Február9, 2017 12 hours ago, Bugge said: Sziasztok! Adott egy 2001- Vectra B Y22DTR motor szerzemény Nyáron kicseréltem a műszerfal háttérvilágítását LED-es izzókra. Gyárilag van a kocsiban minden extra (fullos) akkor vettem észre, hogy a tempomat visszajelzőjénél nincs izzó. Akkor pont nem volt nálam olyan, így nem is foglalkoztam vele. Most kiégett az egyik LED így ha jobb idő lesz akkor szétszedem megint és kicserélem, de már felkészülve, így több izzóval Egy kedves ismerősöm arra hívta fel a figyelmemet, hogy oké van benne tempomat visszajelző, valamint az izzó helye is megvan, de a vezeték nincs bekövet a tempomatba. A kérdésem az lenne, hogy valaki már találkozott ilyennel? Ebben elektromos a gázpedál / tempomat. Nehéz behúzni a vezetéket? Tényleg kihagyták volna? Ha igen miért? :D Foglalkozott már valaki ezzel? Én csak annyit tudok mondani, hogy a bowdenes tempomat húzogató motornak sincs visszajelző kimenete. Biztos nem nehéz behúzni a vezetéket, ha az ember tudja, hogy hova kell kötni a másik végét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
osszy2 Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 (edited) Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni Vectra B 1998 as 16 16 szelepes köszpontit hogyan tudom összekötni az ablak emelővel . Foglalkozott már valaki ezzel? Módosítva Február19, 2017 : osszy2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 Vannak erre elektronikák, keress rá a neten. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tsimike Elküldve Március13, 2017 Megoszt Elküldve Március13, 2017 Sziasztok! Nem tudom hogy jó helyen teszem e fel a kérdést... Egy 1.8-as X18XE kódú járgányról van szó. Szóval nem vagyok benne biztos hogy eredeti műszeregység van a kocsiban. A benzinszintet is eléggé hektikusan mutatja, és a vízhőfok is kb 10 fokkal kevesebb, legalábbis termosztát csere után sem akar 84-nél többet mutatni (kb...), illetve a 90-es szint körül már kapcsol a ventilátor, ezért gondolom, hogy hibásan mutatja (vagy ez lehet vezérlő gond? A hőmérséklet jeladót is cseréltem már a helyzet ugyan az...) . Ha van valakinek még hasonló, akkor tudna esetleg olyanban segíteni hogy az eredeti műszerfal sebességmérője meddig van skálázva, a fordulatszámmérőnél hány piros csík van. Ha pedig esetleg egy kódszámot tud mondani a műszeregységről akkor hálám örökké üldözni fogja! Link to comment Megosztás: More sharing options...
kiss183 Elküldve Március18, 2017 Megoszt Elküldve Március18, 2017 (edited) Sziasztok olvastam egy csomó helyen de nem találok választ lenne egy ncdr 1100-ás fejegység de nincs meg hozzá a rádió kód hogyan lehet megszerezni vagy kiiktatni gyári navis nem akarom kirakni a kocsiból mert ez vezérli a lámpa állítást is stb. Vagy esetleg valami más megoldás amivel tudomkapcsolgatni a fedélzeti? Válaszokat Köszönöm! Módosítva Március18, 2017 : kiss183 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bugge Elküldve Március18, 2017 Megoszt Elküldve Március18, 2017 1 hour ago, kiss183 said: Sziasztok olvastam egy csomó helyen de nem találok választ lenne egy ncdr 1100-ás fejegység de nincs meg hozzá a rádió kód hogyan lehet megszerezni vagy kiiktatni gyári navis nem akarom kirakni a kocsiból mert ez vezérli a lámpa állítást is stb. Vagy esetleg valami más megoldás amivel tudomkapcsolgatni a fedélzeti? Válaszokat Köszönöm! Szia! Nekem ugyan ilyenem van, hasonló okok miatt nem szüntettem meg én sem. Navi csak innen nyugatra működik, mert más térkép nincs hozzá. Van aki úgy oldotta meg, hogy ezt berakta a kesztyűtartóba így a funkciói megmaradtak és egy másik 1din-es magnót rakott a helyére, amiről megy a zene,stb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kiss183 Elküldve Március18, 2017 Megoszt Elküldve Március18, 2017 Én is erre gondoltam de most safe módban van és nem tudom a kódot azt hogyan lehet megszerezni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zumiteam Elküldve Március29, 2017 Megoszt Elküldve Március29, 2017 Sziasztok ! Volt már valakiknek ilyen gondja ezzel? P0340-08 Szenzor cserélve vezeték kimérve mégis ez a hiba? Ecu hiba ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Foghorn Elküldve Április1, 2017 Megoszt Elküldve Április1, 2017 Sziasztok! Akad a gyújtáskapcsoló. Ki kéne cserélnem a betétet, de akkor mi lesz a többi zárral? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április1, 2017 Megoszt Elküldve Április1, 2017 1 óra, Foghorn írta: Sziasztok! Akad a gyújtáskapcsoló. Ki kéne cserélnem a betétet, de akkor mi lesz a többi zárral? Át kell lamellázni az új kapcsoló betétet a régi zár lamelláival, és akkor maradhat a régi kulcs. Ez mondjuk F, de gyanítom a működési elv ugyanaz: Mondjuk én nem lamelláztam át csak hozzáreszeltem a kopott kulcshoz. Megkopik, nem húzza vissza eléggé a lamellákat ezért nehezen fordul el, akad. Bedugtam a kulcsot amelyik kiállt abból lereszeltem. 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Foghorn Elküldve Április1, 2017 Megoszt Elküldve Április1, 2017 Köszönöm! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Április4, 2017 Megoszt Elküldve Április4, 2017 Lehet, hogy ezzel kéne kezdeni. Kivenni, és megnézni miért akad. Amelyik lamella kiáll, azt elreszelni. Nem kell egyből cserélni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kovacspro Elküldve Április11, 2017 Megoszt Elküldve Április11, 2017 (edited) Sziasztok! 1.7TD klímásnál a hűtést elvileg egy 4 pólusú hőkapcsoló kapcsolja. Viszont ezek a hőkapcsolók az adatlapjuk szerint 100 fokon kapcsolják az első fokozatot. Kis közvélemény kutatás után, minden Vectrás ismerősömnek 95 fokon már kapcsol az első fokozat. Nem értem, hogy akkor mi kapcsolja ezt a 95 fokon induló fokozatot? Nekem persze most nem kapcsol semmi, mert előző tulaj belegányolta a 2 pólusú hőkapcsolót, na ezt én vissza alakítom a gyári 4 érintkezősre majd. Csak tanácstalan vagyok, hogy akkor jó-e a 100 fokos vagy létezik olyan aminek az első fokozata 95 fokos, csak sehol nem találok? Köszi. Módosítva Április11, 2017 : kovacspro Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Április11, 2017 Megoszt Elküldve Április11, 2017 8 hours ago, kovacspro said: Sziasztok! 1.7TD klímásnál a hűtést elvileg egy 4 pólusú hőkapcsoló kapcsolja. Viszont ezek a hőkapcsolók az adatlapjuk szerint 100 fokon kapcsolják az első fokozatot. Kis közvélemény kutatás után, minden Vectrás ismerősömnek 95 fokon már kapcsol az első fokozat. Nem értem, hogy akkor mi kapcsolja ezt a 95 fokon induló fokozatot? Nekem persze most nem kapcsol semmi, mert előző tulaj belegányolta a 2 pólusú hőkapcsolót, na ezt én vissza alakítom a gyári 4 érintkezősre majd. Csak tanácstalan vagyok, hogy akkor jó-e a 100 fokos vagy létezik olyan aminek az első fokozata 95 fokos, csak sehol nem találok? Köszi. Ne dramatizáld túl a helyzetet. Irány a cromax áruház, rendelj ventillátor hőkapcsolót típus szerint. A cromax külön hozza a klímásét és a nem klímásét, de a valóságban ezek egyformák, 4 pólusúak. Az első fokozat 92-93 fok körül kapcsol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kovacspro Elküldve Április12, 2017 Megoszt Elküldve Április12, 2017 9 órája, Adam1 írta: Ne dramatizáld túl a helyzetet. Irány a cromax áruház, rendelj ventillátor hőkapcsolót típus szerint. A cromax külön hozza a klímásét és a nem klímásét, de a valóságban ezek egyformák, 4 pólusúak. Az első fokozat 92-93 fok körül kapcsol. Ok, nem aggódok akkor. Nálunk itt a Kovács Autó van helyben, találtam náluk 4 pólusút. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kovacspro Elküldve Április14, 2017 Megoszt Elküldve Április14, 2017 (edited) Most teszteltem a hűtőventillátorokat, de valami gebasz van. A belső ventillátor előtét ellenállása iszonyatosan felhevül, de úgy, hogy a rárakódott kosz elfüstölt rajta, gondolom ez nem nem ok. Mi lehet a gond? Egyébként pörög rendesen, nem szorul, nem csapágyas. Módosítva Április14, 2017 : kovacspro Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts