Astra F Caravan Elküldve Augusztus31, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2015 Sziasztok, van esetleg valamelyikőtöknek képe a Caravan csomagtérvilágításáról, hogy hogy van rögzítve? Nekem nem lehet bepattintani sehova, olyan mintha a kárpit tartaná, de maga a lámpa műanyag kisebb, mint a lyuk a kárpitban. Ha benyomom, beesik a kárpiton túl, amúgy meg csak a vezetékek tartják és írtó zavaró ahogy himbálódzik. Pedig az a kárpitba van bepattintva, valóban nem tartja más. Van kiszedett tetőkárpitom amibe benne van, esetleg holnap le tudom fotózni, de a tiéd lehet, hogy már maradandó károsodást szenvedett egy korábbi erőszakos behatás által. Link to comment Megosztás: More sharing options...
felhasznaaloo Elküldve Szeptember1, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2015 Sziasztok, van esetleg valamelyikőtöknek képe a Caravan csomagtérvilágításáról, hogy hogy van rögzítve? Nekem nem lehet bepattintani sehova, olyan mintha a kárpit tartaná, de maga a lámpa műanyag kisebb, mint a lyuk a kárpitban. Ha benyomom, beesik a kárpiton túl, amúgy meg csak a vezetékek tartják és írtó zavaró ahogy himbálódzik. Lehet le kéne venned a lámpát a csatijáról, körberajzolni, csinálni rá vastagabb kartonpapírból (cipősdoboz) egy jó paszentos, egy-másfél centi "oldalvastagságú" belül lyukas téglalapot, és úgy visszatenni a kárpitba. Fura ha kisebb a lámpa mint a lyuk, de ha esetleg pont akkora, a papír megtartja (+ 1 kis ragasztó). Könnyebb visszatenni, ha leveszed a hátsó műanyagelemet felül, 2 csavar tartja (talán torx), esetleg meglazítód a 2 oldalsó-hátsó-sarok panel csavarját is, és akkor ha kiskezű vagy, felülről be tudsz segíteni. (Csak utána azokat a műanyagokat vissza kell fűzni a hátsóajtó kédere alá.) Szerintem így még mindig hamarabb megvan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember1, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2015 Sziasztok, van esetleg valamelyikőtöknek képe a Caravan csomagtérvilágításáról, hogy hogy van rögzítve? Nekem nem lehet bepattintani sehova, olyan mintha a kárpit tartaná, de maga a lámpa műanyag kisebb, mint a lyuk a kárpitban. Ha benyomom, beesik a kárpiton túl, amúgy meg csak a vezetékek tartják és írtó zavaró ahogy himbálódzik. Elméletileg lennei kellene egy fém keretnek is a kárpitban az még megvan? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Greg_hun Elküldve Szeptember1, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2015 Pedig az a kárpitba van bepattintva, valóban nem tartja más. Van kiszedett tetőkárpitom amibe benne van, esetleg holnap le tudom fotózni, de a tiéd lehet, hogy már maradandó károsodást szenvedett egy korábbi erőszakos behatás által. Az a baj, hogy az enyémen nincs semmilyen műanyag köröm, ami bepattanna akárhová is. Letörve sem találtam, még az is lehet, hogy nem odavaló a lámpa... Lehet le kéne venned a lámpát a csatijáról, körberajzolni, csinálni rá vastagabb kartonpapírból (cipősdoboz) egy jó paszentos, egy-másfél centi "oldalvastagságú" belül lyukas téglalapot, és úgy visszatenni a kárpitba. Fura ha kisebb a lámpa mint a lyuk, de ha esetleg pont akkora, a papír megtartja (+ 1 kis ragasztó). Könnyebb visszatenni, ha leveszed a hátsó műanyagelemet felül, 2 csavar tartja (talán torx), esetleg meglazítód a 2 oldalsó-hátsó-sarok panel csavarját is, és akkor ha kiskezű vagy, felülről be tudsz segíteni. (Csak utána azokat a műanyagokat vissza kell fűzni a hátsóajtó kédere alá.) Szerintem így még mindig hamarabb megvan. 1 hete lett újrakárpitozva házilag, és ahhoz túl jó lett, hogy a kartonozást kihagyjam, de köszi :D . Törekednék a gyári megoldásra. Ami furcsa, hogy a gyárilag kisebb a lyuk a kárpit alaplapban, vagyis vagy hiányzik valamilyen közdarab, vagy nem odavaló a lámpa (nem találtam képet sajnos neten), vagy kivágta nagyobbra valaki előttem. Elméletileg lennei kellene egy fém keretnek is a kárpitban az még megvan? Nincs. Van képed róla? :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
felhasznaaloo Elküldve Szeptember1, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2015 Nincs. Van képed róla? :blush: Nekem csak az elülső benti lámpa helye körül van fémkeret, hátul nincs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
felhasznaaloo Elküldve Szeptember1, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2015 1 hete lett újrakárpitozva házilag, és ahhoz túl jó lett, hogy a kartonozást kihagyjam, de köszi :D . Törekednék a gyári megoldásra. Ami furcsa, hogy a gyárilag kisebb a lyuk a kárpit alaplapban, vagyis vagy hiányzik valamilyen közdarab, vagy nem odavaló a lámpa (nem találtam képet sajnos neten), vagy kivágta nagyobbra valaki előttem. Hol vettél kárpitanyagot? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember2, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2015 ... 1 hete lett újrakárpitozva házilag, és ahhoz túl jó lett, hogy a kartonozást kihagyjam, de köszi :D . Törekednék a gyári megoldásra. Ami furcsa, hogy a gyárilag kisebb a lyuk a kárpit alaplapban, vagyis vagy hiányzik valamilyen közdarab, vagy nem odavaló a lámpa (nem találtam képet sajnos neten), vagy kivágta nagyobbra valaki előttem. ... Van egy műanyag keret hozzá. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Greg_hun Elküldve Szeptember3, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2015 Hol vettél kárpitanyagot? Autoleder kft. XX. kerület Van egy műanyag keret hozzá. Honnan tudnék ilyet szerezni? Amiket ismerek bontókat, azokat kihagyom, mert vagy nem foglalkoznak már F-fel, vagy Opellel egyáltalán, vagy simán parasztok. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember3, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2015 Autoleder kft. XX. kerület Honnan tudnék ilyet szerezni? Amiket ismerek bontókat, azokat kihagyom, mert vagy nem foglalkoznak már F-fel, vagy Opellel egyáltalán, vagy simán parasztok. Azt hiszem van itthon, csak meg kell keressem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Szeptember6, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2015 (edited) Kérem törölni! Rossz helyre írtam.. Sorry Módosítva Szeptember6, 2015 : Porter Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Szeptember6, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2015 Sziasztok, van esetleg valamelyikőtöknek képe a Caravan csomagtérvilágításáról, hogy hogy van rögzítve? Nekem nem lehet bepattintani sehova, olyan mintha a kárpit tartaná, de maga a lámpa műanyag kisebb, mint a lyuk a kárpitban. Ha benyomom, beesik a kárpiton túl, amúgy meg csak a vezetékek tartják és írtó zavaró ahogy himbálódzik. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Greg_hun Elküldve Szeptember7, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2015 (edited) Vaó, köszi! :icon13: Valószínűleg ez az egyetlen kép róla neten, hehehe... Módosítva Szeptember7, 2015 : Greg_hun Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve Szeptember9, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2015 F Astra C14Nz motorral,a hiba a következő: A gyújtógyertyákon nem jelenik meg a szikra,sem kint, sem bent. Immobiliser nincsen benne, sem utólagos indításgátló vagy rablásgátló kütyü. Egy ugyanilyen évjáratú, felszereltség és motorú F Astra-ról át lettek cserélve próbaként: motorvezérlő egység gyújtótrafó, gyújtásmodul, gyújtógyertyák, elosztó (kompletten), gyertyakábelek. Egyenként és mind együtt, a cserélt alkatrészek a próbaautóban hibátlanul üzemeltek. Testelési pontok rendben vannak. Egyedül ami nem lett átcserélve, az a kábelkorbács. Ebben lehet-e esetleg valahol szakadás vagy zárlat, ami miatt nincs szikra? Válaszokat előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember9, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2015 F Astra C14Nz motorral,a hiba a következő: A gyújtógyertyákon nem jelenik meg a szikra,sem kint, sem bent. Immobiliser nincsen benne, sem utólagos indításgátló vagy rablásgátló kütyü. Egy ugyanilyen évjáratú, felszereltség és motorú F Astra-ról át lettek cserélve próbaként: motorvezérlő egység gyújtótrafó, gyújtásmodul, gyújtógyertyák, elosztó (kompletten), gyertyakábelek. Egyenként és mind együtt, a cserélt alkatrészek a próbaautóban hibátlanul üzemeltek. Testelési pontok rendben vannak. Egyedül ami nem lett átcserélve, az a kábelkorbács. Ebben lehet-e esetleg valahol szakadás vagy zárlat, ami miatt nincs szikra? Válaszokat előre is köszönöm. Áttettétek iguból a vezérlőt és úgy se megy? o_O Akkor kábelköteg lesz vagy valami testelési probléma. Hülye kérdés, de akksit cseréltetek? Esetleg generátorban nincs valami zárlat? +1: a testelési és áram pontokat próbáljátok ki egy 21-wattos izzóval. Csak magát az adott kábelt, lehúzva róla mindent. Mert sípolni lehet hogy sípol a műszer, de teljesítményt már nem bír átvinni. Igaz ott nem sok helyen megy ekkora áram, de azért van rá esély. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve Szeptember9, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2015 Áttettétek iguból a vezérlőt és úgy se megy? o_O Akkor kábelköteg lesz vagy valami testelési probléma. Hülye kérdés, de akksit cseréltetek? Esetleg generátorban nincs valami zárlat? Áttettünk mindent csak a kábelköteget nem ugyanugy semmi szikra. Igu meg műkődött a másik alkatrészeivel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember9, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2015 Áttettünk mindent csak a kábelköteget nem ugyanugy semmi szikra. Igu meg műkődött a másik alkatrészeivel. Veddmáfő a telefont. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember9, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2015 Üdv! Az lenne a kérdésem a nagyérdeműhöz, hogy a világításkapcsoló foglalata hogyan és merre szedhető ki. Addig világos, hogy a kapcsolót a fülek összefelé nyomása közben kihúzom, de a foglalat hogyan jön ki? Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Szeptember9, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2015 Üdv! Az lenne a kérdésem a nagyérdeműhöz, hogy a világításkapcsoló foglalata hogyan és merre szedhető ki. Addig világos, hogy a kapcsolót a fülek összefelé nyomása közben kihúzom, de a foglalat hogyan jön ki? Úgy rémlik a kapcsoló és a szellőzőrács alatt van csavar. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Szeptember10, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2015 Úgy rémlik a kapcsoló és a szellőzőrács alatt van csavar. Meg a kormányburkolat mögött. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Szeptember10, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2015 Üdv! Az lenne a kérdésem a nagyérdeműhöz, hogy a világításkapcsoló foglalata hogyan és merre szedhető ki. Addig világos, hogy a kapcsolót a fülek összefelé nyomása közben kihúzom, de a foglalat hogyan jön ki? Ki kell venni azt a kis műanyag borítást, amiben a kapcsoló van, ködlámpa kapcsolók stb. Három csavar fogja. Kifordítod és belülről lehet kiszedni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sakál Elküldve Szeptember10, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2015 Sziasztok! Astra f (1995évj) 1.7 dtl kombi nál hol található a fütömotor ellenállás? Másik: Tőltés problémám akadt.fogyasztók nélkül is 13.4 v-nál nem megy feljebb a töltésem. Ha bekapcsolom a világítást meg a fűtést meg a rádió-t akkor le megy 12 volt alá a tőltés. Este nem is nagyon tudok közlekedni a kocsival mert a világítás is úgy leszívja az akkut hogy másnap már nagyon nehezen indul be a gép. Akksi új,a régivel is ezt csinálta,sőt van itthon még egy generátorom de azzal is ilyesmi értékeket mértem régen. A szomszéd verdájára is rámértünk kiváncsiságból az terhelés nélkül 14,4 voltott muatatt terhelésel minden ráadva de minden!14 volt az eredmény.Igaz az benzines de szerintem a rendszer úgyan az. Mi lehet a gond? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember10, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2015 Sziasztok! Astra f (1995évj) 1.7 dtl kombi nál hol található a fütömotor ellenállás? Másik: Tőltés problémám akadt.fogyasztók nélkül is 13.4 v-nál nem megy feljebb a töltésem. Ha bekapcsolom a világítást meg a fűtést meg a rádió-t akkor le megy 12 volt alá a tőltés. Este nem is nagyon tudok közlekedni a kocsival mert a világítás is úgy leszívja az akkut hogy másnap már nagyon nehezen indul be a gép. Akksi új,a régivel is ezt csinálta,sőt van itthon még egy generátorom de azzal is ilyesmi értékeket mértem régen. A szomszéd verdájára is rámértünk kiváncsiságból az terhelés nélkül 14,4 voltott muatatt terhelésel minden ráadva de minden!14 volt az eredmény.Igaz az benzines de szerintem a rendszer úgyan az. Mi lehet a gond? A pollenszűrő alatt van az ellenállás. Gyujtásra világítt a töltés viszajelző, majd ha elindítod a motort elalszik? Átt lehet nézni továbbá a motortérben az akku-generátor-zárhíd-hengerfej közötti barna testkábeleket és a kötéseket. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
sakál Elküldve Szeptember10, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2015 A pollenszűrő alatt van az ellenállás. Gyujtásra világítt a töltés viszajelző, majd ha elindítod a motort elalszik? Átt lehet nézni továbbá a motortérben az akku-generátor-zárhíd-hengerfej közötti barna testkábeleket és a kötéseket. Igen ,gyújtásra világít és el is alszik mikor elindítom a gépet. Test hiba miatt is lehet gyenge a tőltés? 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember10, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2015 Igen ,gyújtásra világít és el is alszik mikor elindítom a gépet. Test hiba miatt is lehet gyenge a tőltés? Persze, akár azért is. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
sakál Elküldve Szeptember10, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2015 Na akkor holnap jól át nézzem a vezetékeket. Mondjuk a generátor felfogatásnál van egy kábel ami a motorral köti össze közvetlen a generátort az elég vékonynak tűnik. Ilyen csatlakozos hozzá valo vezetékeket hol lehet beszerezni? Mert én szívem szerint az összes kábelt ami az aksira megy lecserélném,pl generátor,önindító,test kábelek. Mondjuk a motorteredről dobhatnál egy képet Az aksi körül,mert van egy olyan érzésem hogy nálam nem minden gyári. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts