FPepe Elküldve Augusztus28, 2007 Elküldve Augusztus28, 2007 jaja ezt akartam körülirni:) de még egy utcsó kérdés hozzá ez mitől tud csattogni, illetve miért nem veszi fel az olajat? Attól, hogy elkopik. Megnő a hézag közte és a ház között, és ugyanúgy, mint mikor a henger elkopik és generálozni kell a motort, ebben is megszökik a "kompresszió".
opel16v Elküldve Augusztus28, 2007 Elküldve Augusztus28, 2007 vagy csak egybe az összeset lehet cserélni? 1800Ft ért jot lehet venni Gabi? Egyben az összeset. Nekem a 2000 8v-hez ennyi volt a jó minőségű gyári beszállítói cucc.
mackosajt Elküldve Augusztus28, 2007 Elküldve Augusztus28, 2007 no akkor tessék a delejről beszélni tovább. Elvégre Pepe is észre vette, hogy ez elektromos topik. :unsure:
hening Elküldve Augusztus31, 2007 Elküldve Augusztus31, 2007 Ma megint ki kellett cserélnem a fűtéskonzolban az egyik izzót, két hete cseréltem legutóbb. :unsure: Miért ég ki állandóan, nem tudja valaki?
mackosajt Elküldve Augusztus31, 2007 Elküldve Augusztus31, 2007 minőségi probléma, túlfeszültség. valamelyik a 2 közül.
Novy Elküldve Augusztus31, 2007 Elküldve Augusztus31, 2007 megoldás led. vagy nem teszel bele egyet se és nem idegesít, mert nem is mehet ki:D és hagyatkozol a tapogatási tudományodra:)
Kontárgyerek Elküldve Augusztus31, 2007 Elküldve Augusztus31, 2007 Ma megint ki kellett cserélnem a fűtéskonzolban az egyik izzót, két hete cseréltem legutóbb. :unsure: Miért ég ki állandóan, nem tudja valaki? Szerintem nem csak tulfesz, hanem a mostani izzóknak igen kxar a minőséguek. Ha megnéztek egy sokkal régebbi de azonos paraméterü izzót, sokkal testessebb és tartósabb már csak a kinézete is. Durva példa de valakinek még mindig hajdu mosógépe van.... de majdnem mindenki akinek 5-6 éves, újnak modható a mosógépe, az már gondolkodik a cseréjén. Mert itt-ott már rozsdásodik, meg esik szét. Ez szerintem mind a "hamar gyorsan minnél olcsóbban" sorozatgyártás végeredménye.
opel16v Elküldve Augusztus31, 2007 Elküldve Augusztus31, 2007 azért is ég ki gyorsan, mert gyújtáson már mindig világít, nem kell hozzá felkapcsolni a lámpát.
FPepe Elküldve Augusztus31, 2007 Elküldve Augusztus31, 2007 Ez mind oké, de két héten belűl????? Ha van kéznél egy multimétered, mérj egy akkufeszültséget 2-3000 fordulaton. Ha 14V fölé megy, az már gyanús, bár Bosch generátornál elvileg 14.5V-ig is felmehet. Ha ez ok, akkor megoldás lehet még egy ellenállás bekötése az izzó elé (22Ohm 0.5W, ha az izzó 1.2W-os, 12Ohm 0.5W, ha az izzó 2.1W-os), vagy ahogy Novyy írta: LED.
Kontárgyerek Elküldve Augusztus31, 2007 Elküldve Augusztus31, 2007 Inkább led. Én is most fogom csinálni....
hening Elküldve Szeptember1, 2007 Elküldve Szeptember1, 2007 Inkább led. Én is most fogom csinálni.... Majd írdd le, hogy sikerült, mi kell hozzá( a led-en kívül). Egyébként van olyan led ami belemegy az eredeti foglalatba, vagy mindegyiket forrasztani kell?
J0hnny Elküldve Szeptember1, 2007 Elküldve Szeptember1, 2007 Majd írdd le, hogy sikerült, mi kell hozzá( a led-en kívül). Egyébként van olyan led ami belemegy az eredeti foglalatba, vagy mindegyiket forrasztani kell? E-bay-en van készrezserelt készlet,amit csak be kell rakni az izzó helyére! Nekem mindenhol fehér ledek vannak már régóta!
Minosz Elküldve Szeptember1, 2007 Elküldve Szeptember1, 2007 Üdv! Akksi ügyben lenne , asszem eléggé primitív kérdésem.. C16NZ motorral, NEM légkondis Astra akksiját szeretném cserélni (majdcsak tél lesz má...) de többen mondták, hogy a típushoz gyárilag tervezett akksi kapacitása elég kicsi, érdemes nagyobbat használni... Aztán olvastam Totalcar autódokit, aki egy Ignis kapcsán azt mondta, nem jó a (sokkal) nagyobb akkumlátor, mert az csak a generátor élettartamát rövidíti meg, és amúgy is, a gyári tervezésű akksik tökéletesen kielégítik az adott kocsin lévő fogyasztók áramigényét. Aztán... típus. Néztem 8 ezerér, a Bosch Silver majdnem dupla annyi... Tudtok javasolni egy jól bevált típust/méretet, ami jól passzol a kocsihoz?
opel16v Elküldve Szeptember1, 2007 Elküldve Szeptember1, 2007 Ha nincs nagy zenéd sem, akkor bőven elég az 55Ah-s akku bele. Látszik hogy az autódoki sem "mindenható", ugyanis az akku méretének nincs köze a generátor élettartamához. Annyi a történet lényege, hogy a nagyobb kapacitású akkut tovább kell töltenie, ha valamiért merülne (üzemi körülmények között csak amolyan szintentartó töltés van amúgy is).
Minosz Elküldve Szeptember1, 2007 Elküldve Szeptember1, 2007 Ha nincs nagy zenéd sem, akkor bőven elég az 55Ah-s akku bele. Látszik hogy az autódoki sem "mindenható", ugyanis az akku méretének nincs köze a generátor élettartamához. Annyi a történet lényege, hogy a nagyobb kapacitású akkut tovább kell töltenie, ha valamiért merülne (üzemi körülmények között csak amolyan szintentartó töltés van amúgy is). Köszönet a gyors válaszért :unsure: Típusok között van egyébként jelentős eltérés (mint pl olajnál?)
opel16v Elküldve Szeptember1, 2007 Elküldve Szeptember1, 2007 Köszönet a gyors válaszért :unsure: Típusok között van egyébként jelentős eltérés (mint pl olajnál?) Nekem a banner jött be nagyon, az tartós és extrém körülményeket is jól viseli (versenyautóban van). Itteniek még az exxide-ot szokták ajánlani.
J0hnny Elküldve Szeptember1, 2007 Elküldve Szeptember1, 2007 Nekem a banner jött be nagyon, az tartós és extrém körülményeket is jól viseli (versenyautóban van). Itteniek még az exxide-ot szokták ajánlani. Excide az pontossan! Nem az Ah a lényeg,hanem az indítóáram nagysága! 0°C alatt akár 50%-kal is csökkenhet egy akksi kapacitása.
FPepe Elküldve Szeptember1, 2007 Elküldve Szeptember1, 2007 Nekem Varta 55Ah-s van, és eddig semmi gond vele. Télen is simán indult vele a gép. Egy tanulság: az Astrában az akkukábelek elég hosszúak ahhoz, hogy a fordított aksit is bele lehet tenni. Nekem ugyanis olyan van (akciós volt, már csak ez a fordított volt, és nem akartam rosszabb minőséget venni, hát ez lett).
Kontárgyerek Elküldve Szeptember1, 2007 Elküldve Szeptember1, 2007 Nekem is 55-ös iksi van. Zene is van rendessen. Van úgy, hogy akár 1-órát is röfög mocijáratás nélkül, de semmi gond nélkül indul utánna. 2-300 watt-os cucchoz nem kell nagyobb aksi. Ami már megterhelő az úgy 5-600 watt-tól kezdődik, a megállás meg a csillagos ég.......... Habár az aksi állapotától és korátol is függ. nekem ez 2 éves.
Kontárgyerek Elküldve Szeptember1, 2007 Elküldve Szeptember1, 2007 E-bay-en van készrezserelt készlet,amit csak be kell rakni az izzó helyére! Nekem mindenhol fehér ledek vannak már régóta! E-bay-en hol? Mennyi? Én most kalkuláltam, hogy kb.: 2000 Ft. -de akkor az már a tető. Sima magasfényü fehér ledek kicsit becsiszolva, hogy jobban szorja a fényt...... az egyedi km órát ép most szerkesztem. Nyomjak képet? ..... Ide tartozik ez még? vagy ezt már a tunig rovatba kéne?
1.6 16v Elküldve Szeptember1, 2007 Elküldve Szeptember1, 2007 E-bay-en hol? Mennyi? Én most kalkuláltam, hogy kb.: 2000 Ft. -de akkor az már a tető. Sima magasfényü fehér ledek kicsit becsiszolva, hogy jobban szorja a fényt...... az egyedi km órát ép most szerkesztem. Nyomjak képet? ..... Ide tartozik ez még? vagy ezt már a tunig rovatba kéne? Hali Nyomd a képeket. :unsure:
Kontárgyerek Elküldve Szeptember1, 2007 Elküldve Szeptember1, 2007 Ez még a régihez (nem ford.szám.mérős változat ami jelenleg van benne ). Nem szaladok lefényképezni mert 4emelet, de felrakom a vázlat képeket: Itt láthatod: http://www.kepfeltoltes.hu/view/070901/sz_mlap_www.kepfeltoltes.hu_.jpg És innen van az ihlet: http://www.kepfeltoltes.hu/view/051215/43-n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
hening Elküldve Szeptember1, 2007 Elküldve Szeptember1, 2007 Nekem is 55-ös iksi van. Zene is van rendessen. Van úgy, hogy akár 1-órát is röfög mocijáratás nélkül, de semmi gond nélkül indul utánna. 2-300 watt-os cucchoz nem kell nagyobb aksi. Ami már megterhelő az úgy 5-600 watt-tól kezdődik, a megállás meg a csillagos ég.......... Habár az aksi állapotától és korátol is függ. nekem ez 2 éves. Nekem 74-es Varta van. Tudom, hogy k...va nagy, de ez volt barátilag. :unsure:
Kontárgyerek Elküldve Szeptember2, 2007 Elküldve Szeptember2, 2007 Nekem 74-es Varta van. Tudom, hogy k...va nagy, de ez volt barátilag. :unsure: Azzal tutira csak akkor lesz gondod, ha kiöregszik az aksi.
Recommended Posts