aztec Elküldve Április22, 2005 Elküldve Április22, 2005 oksa and thx and megnézem majd otthon a könyvben mit ír a fáma vagy Mélykéktől leveszem este az infot
mélykék76 Elküldve Április22, 2005 Elküldve Április22, 2005 olaj neve: gyári kérek 1,6-1,7L-t akkor ezt így be is fogja venni az eladó :?: :roll: :( Egyszerű ne olajat, nanem nyomatékváltómű olajat kérjél :( OPEL 19 40 750 (90 001 777) Tessék ! Így jobb ? :lol: :D :D :D :D Olyan szürke csomagolásban van, mint a régi fagyálló volt. Kostizd meg, ha nem édes akkor jó lesz a váltóba és tán a szemed világa is megmarad :wink:
J0hnny Elküldve Április22, 2005 Elküldve Április22, 2005 Neked 1.9 a töltőmennyiség. :( A dizel itt is takarékosabb? :(
opel16v Elküldve Április22, 2005 Elküldve Április22, 2005 Aztec! Eccerű: bemész Csergőbe, kérsz Opel gyári váltóolajat. :( 2*1L. Asszem olyan 1700-1800 körül van /L.
Szabyka Elküldve Április25, 2005 Elküldve Április25, 2005 TD-be lehet 15W40-et is önteni vagy csak 10w40-et ? Fina olajat ajánljátok ?
opel16v Elküldve Április25, 2005 Elküldve Április25, 2005 10W40 Nézd meg itt a SPEED-et: http://www.opel16v.hu/metabond/metabond.htm
fekosz Elküldve Május9, 2005 Elküldve Május9, 2005 10W40 Nézd meg itt a SPEED-et: http://www.opel16v.hu/metabond/metabond.htm Szia! Néztem én is az általad ajánlott olajat és rögtön meg is fogalmazódott bennem egy kérdés: A metabond egy márka, ismertek a termékei, de biztos, hogy ebben a kategóriában is megállja a helyét? Minőségét és stabilitását mihez lehet hasonlítani leginkább? Pl: Castrol, Mobil 1. ...vagy ezeknél gyengébb?
opel16v Elküldve Május9, 2005 Elküldve Május9, 2005 Ne márkához kösd a minőséget. Én régebben két évig Castrol RS-el versenyeztem, de akkor még német csomagolás és gyártás volt. Azóta ez magyarrá változott, a minősége pedig "átlagossá". Tehát váltottam. Először a Valvoline-t teszteltem, jó tapasztalataim voltak vele. Kipróbáltam a gyári Opel olajat is, de olyan gyorsan szabadultam tőle, amilyen gyorsan csak lehetett, mert iszonyat rossz a minősége. Aztán most jött a Metabond, ami nagyon jónak ígérkezik. Az első nagy kihívásokon már túlesett, és eddig nagyon tetszik! Én konkrétan a SPEED-et rakom a versenygépbe. A hétvégén dupla versenyem volt, és amellett hogy alig fél liter olaj fogyott a két nap alatt a mociból, az olaj ránézésre is megőrizte a viszkozitását, nem "hugyosodott el". Tehát most már saját tapasztalatok alapján is nagyon ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki! :lol:
leslie Elküldve Május9, 2005 Elküldve Május9, 2005 Kb. a jövő hónapban fog kelleni Metabond olaj + adalék a verdába... :lol:
opel16v Elküldve Május9, 2005 Elküldve Május9, 2005 Oks, írj majd mailt az adataiddal (lakcím+név+tel), és hogy mit kérsz! :lol: metabond@opel16v.hu
leslie Elküldve Május9, 2005 Elküldve Május9, 2005 Oks, írj majd mailt az adataiddal (lakcím+név+tel), és hogy mit kérsz! :D metabond@opel16v.hu Ja, h kijön házhoz? Wow, mégjobb. :lol:
fekosz Elküldve Május9, 2005 Elküldve Május9, 2005 Oks, írj majd mailt az adataiddal (lakcím+név+tel), és hogy mit kérsz! :lol: metabond@opel16v.hu Én is beneveznék egy ilyen projetbe. Nekem is lassan aktuális ismét a csere. Most ROWE 10W40 GTS van a kocsimban, látszólag jó, fogyni nem fogy, azaz éppen csak észrevehető módon/2-3000 kilóméterenként. A gyári opel olaj nekem sem jött be. Szerintem úgy sz_r ahogy van. Azt senkinek nem ajánlom. (Hamar elfárad.) Mi kell tennem, hogy én is kaphassak belőle ? Milyen adalékot javasolsz? Tudsz valamit ajánlani? Érdemes tennem a kocsiba, ha 18 e km van benne nagygenerál óta?
opel16v Elküldve Május9, 2005 Elküldve Május9, 2005 Budapesten belül ingyenes a kiszállítás, 3-4 napon belül kint van a megrendeléstől számítva. Ha rendelni akartok valamit, akkor egy levelet írjatok a metabond@opel16v.hu címre, névvel, lakcímmel, telszámmal, és a kért termék teljes nevével, mennyiségével. A többit meg majd megbeszéljük (átvétel módja, kedvezmény). Ajánlom a http://www.opel16v.hu/metabond/metabond.htm oldalat, ahol minden olajról és adalékról találhattok leírást a specifikáció pont alatt. Ugyanott találtok árlistát is. Motorolaj adalékból egyébként az M az új motorokhoz javallott, a C a régiekhez, az OLD pedig általánosabb jellegű. Van benzinadalék is, azt én is a közeljövőben szándékozom a versenygépben kipróbálni, mert szintén jókat hallottam róla.
opel16v Elküldve Május10, 2005 Elküldve Május10, 2005 Az eredeti tervek szerint ezen a héten cseréltem volna le az olajat a versenygépben (Metabond Speed 10W40). Ezzel járattam be a vas új motorját, valamint a hétvégén lefutott két húzós versenyt is. De annyira új állapotban van még benne az olaj (és kevéske fogyott csak belőle), hogy bent hagyom még egy versenyre. :lol: Két nagy momentumot érdemesnek tartok megemlíteni: 1. A dupla verseny alatt egy pillanatig sem volt olajproblémám, a hidrotőkék végig megfelelő olajnyomáson üzemeltek (ez nagy szó!) 2. Az olajhűtő termosztátja a bejáratáson és az edzéseken egyszer sem nyitott ki Konklúzió: a szememben eddig ez a legjobb olaj, ami a versenygépben eddig volt a német Castrol RS óta (azt meg már nem lehet kapni, csak magyart). Nem akarok TV-shop feelinget kelteni, de a tapasztalataimat gondoltam megosztom. Nem bántam meg hogy ezt az olajmárkát választottam az idei szezonra. :lol: Aki rajtam kívül szeretné még kipróbálni, az rajtam keresztül rendelhet, és ezzel támogatja a csapatot is egy kevéske kenőanyaggal. :D metabond@opel16v.hu http://www.opel16v.hu/metabond/metabond.htm
Seth Elküldve Május10, 2005 Elküldve Május10, 2005 Én Valvoline Maxlife 10W40-t használok, nekem nagyon bevált, tuti-buli!!!! :wink:
Rüby Elküldve Május10, 2005 Elküldve Május10, 2005 Sziasztok. Én fél szintetikus OPEL olajat használok az 1.4 16V-hez.Olajcserétől-olajcseréig szinte nem fogyaszt semmit belőle.Előtte szintetikus volt benne azt viszont ette.Ugyan most a félszintetikus is fogy,mert van egy kis olajcsöpögési problémánk. Rüby
Laci4 Elküldve Május10, 2005 Elküldve Május10, 2005 Opel16v És akkor valszeg az 5W40 is ilyen jó? Illetve kérdés. Metabond 5W40 vs. Valvoline 5W40 ? Nem tom a pontos tipusát.. auchman és társaiban van, arany dobozban.
Laci4 Elküldve Május10, 2005 Elküldve Május10, 2005 Hááát tood a nagy hidegben.. :shock: :lol: Egyébként azért, mert úgytom azért kicsit jobb, és annó nekem az 5w40 es Opel olajat nem ette.. ezt a xar 10w40es "új" opel olajat, meg el kezdte zabálni 5-6ezer után.... Szóval mostanság ugyse megyek sok km-ert igy legyen benne vmi jobb féle olaj.... ELF? az is jóóó? ehh. ezek a szaros olajok :twisted: most legyen okos az ember :D
mélykék76 Elküldve Május10, 2005 Elküldve Május10, 2005 ....Egyébként azért, mert úgytom azért kicsit jobb, és annó nekem az 5w40 es Opel olajat nem ette.. ezt a xar 10w40es "új" opel olajat, meg el kezdte zabálni 5-6ezer után.... Tomi azt írta, hogy 3 éve 15w40-es Opel olajat használ, 7000-8000 kilométerenként cseréli és semmi problematic.
opel16v Elküldve Május11, 2005 Elküldve Május11, 2005 Laci! Nem a 10W40-el van a baj, hanem hogy opel olaj volt! Én javaslom neked, hogy próbáld ki a metabond speed 10W40-et, és meglátod hogy jó lesz! :lol: Amúgy 5W40-et Kori kartárs már teszteli tudtommal, úgyhogy tőle lehet kérdezni tapasztalatokat. :D elf is jó olaj, bár még nem próbáltam, de aki rendelt belőle, az dícsérte.
Tom Elküldve Május11, 2005 Elküldve Május11, 2005 Tomi azt írta, hogy 3 éve 15w40-es Opel olajat használ, 7000-8000 kilométerenként cseréli és semmi problematic. Hát azért a 15W-40 szerintem nagyon más kategória. Lehet hogy ő még a régi szériából szerzett, nemtom mekkora felvevőpiaca van annak az olajnak. 200e km alatt biztos nem tennék ilyet a gépembe.
Recommended Posts