Gery Elküldve Január8, 2012 Elküldve Január8, 2012 Üdv hétvégén lebontottam a hátsó ajtó kárpitokat, az lenne a kérdésem, hogy a fényképen pirossal jelölt csatlakozok mi célt szolgálnak ? Hi! A kétpólusú a csipogó, a négypólusú pedig az ablakemelő csatija.
ampervadasz Elküldve Január8, 2012 Elküldve Január8, 2012 Hi! A kétpólusú a csipogó, a négypólusú pedig az ablakemelő csatija. A fehér csatlakozós az nem inkább az ablakemelő nyomógomb csatija (a fekete meg a motoré)? Nem tudom, én még nem szedtem szét csak kérdezem, mert a helye alapján, meg képről én úgy látom, hogy abba 3 vezetkék megy.
Mc-elek Elküldve Január9, 2012 Elküldve Január9, 2012 fehér csati hangszóró (csipogó ) fekete ablakemelő kapcsoló csati
Highstore Elküldve Január9, 2012 Elküldve Január9, 2012 fehér csati hangszóró (csipogó ) fekete ablakemelő kapcsoló csati Tehàt ha berakok egy csipogot akkor az automatikusan szolni fog
Mc-elek Elküldve Január9, 2012 Elküldve Január9, 2012 Tehàt ha berakok egy csipogot akkor az automatikusan szolni fog valszeg igen
gezoli Elküldve Január9, 2012 Elküldve Január9, 2012 rendben,köszi! Csináltam képeket, de nem lett az igazi. Majd újra próbálom!
imy Elküldve Január9, 2012 Elküldve Január9, 2012 Csináltam képeket, de nem lett az igazi. Majd újra próbálom! Zoli ezzel milyen jó lehet kivágni a ködlámpát. Cégnél van ilyen, csak akksis, karbantartóknál, játszottam is vele szépen lehet vele vágni. :lol: Valami nem bosch kellene, mert annak húzós az ára.
Mc-elek Elküldve Január9, 2012 Elküldve Január9, 2012 Zoli ezzel milyen jó lehet kivágni a ködlámpát. Cégnél van ilyen, csak akksis, karbantartóknál, játszottam is vele szépen lehet vele vágni. :devlish: Valami nem bosch kellene, mert annak húzós az ára. ez nem bosch :lol: http://epitkezes-otthon.vatera.hu/barkacs_...1533180371.html de jobb is :icon13: ződ bosch csak a gyereknek jáccani :D :devlish:
balazs777 Elküldve Január9, 2012 Elküldve Január9, 2012 Az enyémbe utólagosan benne van :devlish: :D (by Wessz) egyébként "TC" (egyébként bizonyos motorelektronika is feltétele, ami úgy tudom az 1.4 ben nincs meg... :lol: a tiéd milyen mocis?) és mi kellett hozzá?
Mc-elek Elküldve Január9, 2012 Elküldve Január9, 2012 és mi kellett hozzá? asszem más a az abs vezérlő is ..
imy Elküldve Január9, 2012 Elküldve Január9, 2012 ez nem bosch :D http://epitkezes-otthon.vatera.hu/barkacs_...1533180371.html de jobb is :icon13: ződ bosch csak a gyereknek jáccani :devlish: :devlish: Nekem nincs bajom a Boschokkal, a cégnél sok barkácsgép van, karbantartás nyúzza, üti vágja, és mindegyik még megy. Tönkre egy sem ment, csak vagy széttört, vagy eltűnt... Használtan drága amit linkeltél. :lol:
Mc-elek Elküldve Január9, 2012 Elküldve Január9, 2012 Nekem nincs bajom a Boschokkal, a cégnél sok barkácsgép van, karbantartás nyúzza, üti vágja, és mindegyik még megy. Tönkre egy sem ment, csak vagy széttört, vagy eltűnt... Használtan drága amit linkeltél. :lol: jóvan na :D szívom a véred :devlish:
gezoli Elküldve Január10, 2012 Elküldve Január10, 2012 Zoli ezzel milyen jó lehet kivágni a ködlámpát. Cégnél van ilyen, csak akksis, karbantartóknál, játszottam is vele szépen lehet vele vágni. :D Valami nem bosch kellene, mert annak húzós az ára. Nekem már nem kell bi-bi! :lol: Én nem tudnék ennyit várni mint Te. Sokkal izgágább vagyok. De teljesen igazad van, hogy megvárod a jó időt. Majd megfagytam a garázsban amikor az enyémet csináltam, de hát én ilyen türelmetlen vagyok. Egy gondom van csak, nem tudtam még pontosan beállítani a lámpát. Tisztában vagyok a paraméterekkel, de akkor sem. Nem találtam még egy olyan sík felületet ahol lenne egy házfal vagy valami, amin a vetítési képet jól lehet látni. Így csak exhasra van belőve. Az viszont tény, hogy jobban lehet látni az út szélét, főleg az OSRAM Night Breaker Plus +90% izzókkal. Arra leszek csak kíváncsi, hogy az izzók meddig fogják bírni?!
imy Elküldve Január10, 2012 Elküldve Január10, 2012 Nekem már nem kell bi-bi! :lol: Én nem tudnék ennyit várni mint Te. Sokkal izgágább vagyok. De teljesen igazad van, hogy megvárod a jó időt. Majd megfagytam a garázsban amikor az enyémet csináltam, de hát én ilyen türelmetlen vagyok. Egy gondom van csak, nem tudtam még pontosan beállítani a lámpát. Tisztában vagyok a paraméterekkel, de akkor sem. Nem találtam még egy olyan sík felületet ahol lenne egy házfal vagy valami, amin a vetítési képet jól lehet látni. Így csak exhasra van belőve. Az viszont tény, hogy jobban lehet látni az út szélét, főleg az OSRAM Night Breaker Plus +90% izzókkal. Arra leszek csak kíváncsi, hogy az izzók meddig fogják bírni?! Nem lehet beállítani, a tompított fényt vizsgáló műszer segítségével? Nekem még a kábelezés is kell. :D
DarthVödör Elküldve Január10, 2012 Elküldve Január10, 2012 A hűtővíz elfolyása miatt, gonoltam csinálok, egy vízszint érzékelőt. A kuplung, és a fék folyadékot is, és a mosó vízszintet is kellene figyelni. Mivel lehetne, kijelezni? Ez akár egy körkérdés is lehetne... Ki, mivel, és hol jelezné ki, hogy valamelyik folyadék fogytán van?
DarthVödör Elküldve Január10, 2012 Elküldve Január10, 2012 Az üzemanyag kapacitív elvű méréset, tavaszra terveztem, de lehet, hogy csúszik a folyadék szint ellenőrzések miatt. Mi ez a kapacitív elű mérés? Gyárilag, az autókban, egy egyszerű úszó van. Ennek a magassága határozza meg a csúszka (potencióméter) állását. Ha ezt mérjük, (feszültség) egy NEM lineáris értéket kapunk. Azt jelenti, hogy a tele, a háromnegyed, a fél, a negyed, és az üres, csak tájékoztató jellegű adat!!! Ami függ attól hogy lajtő, emelkedőn, jobbra, vagy balra dől az autó. Az úszó, akkor lenne, a legpontossabb, ha a tank közepén lenne, a tengelye. Általában a tank tetelyén helyezik el. Az úszó, egy körívet, (köcikket) ír le, ebből adódik, a másik mérési hiba. A kapacitív mérés NEM úszóval van megoldva. Egy, illetve két szonda merül a folyadékba. A két szonda között, a folyadék a dielektrum, vagyis a két szonda között kapacitást lehet mérni! (egy szonda, a másik a test) Ennek a módszernek, hatására, 1%-os pontossággal ki lehet jelezni, a folyadák mennyiségét!!! Jelen esetben, 50 L.es tank, 1%=0,5 L pontosság! De ezt majd később...
Hegyi Elküldve Január10, 2012 Elküldve Január10, 2012 A hűtővíz elfolyása miatt, gonoltam csinálok, egy vízszint érzékelőt. A kuplung, és a fék folyadékot is, és a mosó vízszintet is kellene figyelni. Mivel lehetne, kijelezni? Ez akár egy körkérdés is lehetne... Ki, mivel, és hol jelezné ki, hogy valamelyik folyadék fogytán van? Hali DarthVödör! A mosó vízszintet pl lehetne hasonlóval jelezni mint 1 akku fesz mérő. 4 LED függőlegesen. A felső az 1 zöld a következő kettő sárga az utolsó meg piros. Esetleg 1 RGB LED de ez bonyolultabb elvileg. A hamutartó tökéletes hely ilyen dolgoknak feltéve ha nincs használatban.
imy Elküldve Január10, 2012 Elküldve Január10, 2012 Hali DarthVödör! A mosó vízszintet pl lehetne hasonlóval jelezni mint 1 akku fesz mérő. 4 LED függőlegesen. A felső az 1 zöld a következő kettő sárga az utolsó meg piros. Esetleg 1 RGB LED de ez bonyolultabb elvileg. A hamutartó tökéletes hely ilyen dolgoknak feltéve ha nincs használatban. Ahhoz valami szintmérő kell. Az RGB vagy a vizszintes LED kijelzés, csak megoldás kérdése. (egyszerű logikai áramkör a kijelzés utolsó fázisa)
DarthVödör Elküldve Január10, 2012 Elküldve Január10, 2012 Lehet, hogy pontatlanul írtam. A folyadékok minimális szintjét figyelni, és nem a mennyiségét akarom kijelezni. A műszerek között vannak még üres ikonok... csak az ikont kellene megváltoztatni... vagy... A hűtőrendszer ikon villogtatva, a hűtővíz hiánya. A kézifék ikon villogtatva, a fékfolyadék hiánya. Már csak mosóval vagyok tanácstalan.
imy Elküldve Január10, 2012 Elküldve Január10, 2012 Lehet, hogy pontatlanul írtam. A folyadékok minimális szintjét figyelni, és nem a mennyiségét akarom kijelezni. A műszerek között vannak még üres ikonok... csak az ikont kellene megváltoztatni... vagy... A hűtőrendszer ikon villogtatva, a hűtővíz hiánya. A kézifék ikon villogtatva, a fékfolyadék hiánya. Már csak mosóval vagyok tanácstalan. Alapból benne van? Nincs bekötve? Mi lenne a funkciója?
_Robi_ Elküldve Január10, 2012 Elküldve Január10, 2012 Lehet, hogy pontatlanul írtam. A folyadékok minimális szintjét figyelni, és nem a mennyiségét akarom kijelezni. A műszerek között vannak még üres ikonok... csak az ikont kellene megváltoztatni... vagy... A hűtőrendszer ikon villogtatva, a hűtővíz hiánya. A kézifék ikon villogtatva, a fékfolyadék hiánya. Már csak mosóval vagyok tanácstalan. Szerintem meg a legjobb az lenne ha tudnánk a TID I2C bus paraméterezését. És akkor oda ki lehetne iratni ezeket+jó lenne ha már opel 16V abbahagyta az utólagos BC-t építeni vmi hasonlót. Szerintem ha már ennyire belemélyedünk akkor ne az egyszerűség legyen a mérvadó, hanem a jól használhatóság. És még a végén ha összejön full hasonló lesz a gyári BC hez mert az is középre irja ki a nyűgjét. Lehetne mondjuk olyan hogy alapból lehetne választani hogy dátum fogyasztás megtehető km a tankban lévő üzemanyaggal stb ha meg van vmi nyűg akkor meg mondjuk LO_FUEL, LO_COOLW, LO_WASHW, HI_TEMP, LO_BATT
Stofl Elküldve Január11, 2012 Elküldve Január11, 2012 Szerintem meg a legjobb az lenne ha tudnánk a TID I2C bus paraméterezését. És akkor oda ki lehetne iratni ezeket+jó lenne ha már opel 16V abbahagyta az utólagos BC-t építeni vmi hasonlót. Szerintem ha már ennyire belemélyedünk akkor ne az egyszerűség legyen a mérvadó, hanem a jól használhatóság. És még a végén ha összejön full hasonló lesz a gyári BC hez mert az is középre irja ki a nyűgjét. Lehetne mondjuk olyan hogy alapból lehetne választani hogy dátum fogyasztás megtehető km a tankban lévő üzemanyaggal stb ha meg van vmi nyűg akkor meg mondjuk LO_FUEL, LO_COOLW, LO_WASHW, HI_TEMP, LO_BATT Hú, huzzatok bele! Sok sikert! Én nagyon várom az okosságokat! Szerintem opel 16V-hez hasonlóan sok vevőt találna az aki kiépítene egy ilyen cuccot!
DarthVödör Elküldve Január11, 2012 Elküldve Január11, 2012 Alapból benne van? Nincs bekötve? Mi lenne a funkciója? Alapból benne van, de annak az a funkciója, hogy leteszteli, hűtőrendszert (klíma). Nyomáskapcsolók, ventillátorok, érzékelők. Ha hiba van, folyamatosan világít. Ezért lehetne, villogtatva megkülöböztetni, hogy csak folyadék hiánya van.
DarthVödör Elküldve Január11, 2012 Elküldve Január11, 2012 Szerintem meg a legjobb az lenne ha tudnánk a TID I2C bus paraméterezését. És akkor oda ki lehetne iratni ezeket+jó lenne ha már opel 16V abbahagyta az utólagos BC-t építeni vmi hasonlót. Szerintem ha már ennyire belemélyedünk akkor ne az egyszerűség legyen a mérvadó, hanem a jól használhatóság. És még a végén ha összejön full hasonló lesz a gyári BC hez mert az is középre irja ki a nyűgjét. Lehetne mondjuk olyan hogy alapból lehetne választani hogy dátum fogyasztás megtehető km a tankban lévő üzemanyaggal stb ha meg van vmi nyűg akkor meg mondjuk LO_FUEL, LO_COOLW, LO_WASHW, HI_TEMP, LO_BATT Javítottam már sok I2C-s készüléket, de a programozásba sosem mélyedtem el. Sajnos, úgy tűnik, opel16v abbahagyta az utólagos BC fejlesztészét... Forráskód ismeretében lehetne BC-t építeni. De el kell dönteni, hogy melyik egyszerűbb, olcsóbb. Ezért gondoltam, a már meglévő ikonokra. (és mindenki megtudná csinálni magának)
dionaea Elküldve Január11, 2012 Elküldve Január11, 2012 jóvan na :lol: szívom a véred :D Nekem március óta van meg a nightbreaker. kollégám aki régen mindig égette a lámpát azt mondta 15e km-t birt. Mivel nekem drl van fent igy csak akkor kapcsolom fel ha muszáj, azóta kb 20e km t mentem és még jó. Amúgy nekem a fein multimaster van és nagyon jó igaz a kiegészitők arany árban vannak nekem a fullos készlet van és tényleg hibátlan.
Recommended Posts