GH Elküldve Május17, 2012 Megoszt Elküldve Május17, 2012 le is tagadnám :D Na és mi a Te álláspontod T. uhuhu :) Szerintem ő nem szereti a márkaszervizeseket :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május17, 2012 Megoszt Elküldve Május17, 2012 én már 2x leírtam az álláspontomat.... akinek a 25 plusz munkadij és a munkadijjal 36 között akkora a különbség hogy olcsóbb a 25 plusz munkadíj, abba már nem tudok beleszólni.... és nem tudok vitatkozni a helyzettel.... ugyhogy sajnálom, de nem tudok segiteni, mert nem értek hozzá :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május17, 2012 Megoszt Elküldve Május17, 2012 uhuhu! Köszönöm! -Vezérlés szerintem utángyártott lesz, megkérdeztem, Unix (vezérműszíj+feszítő és vezető görgők) 25ezer. Ez gondolom utángyártott. Mennyibe kerülhet a gyári? Az a helyzet, hogy erre abszolúte nincs pénz, örülök ha utángyártottra lesz pénz. vezérlést 4 vagy 5évente cseréljem?? -Fékolajat akkor olyan 5évente elég nem? :) -Fékdob ha nem lesz kitakarítva az nem baj? Meddig mehet el hogy nem lesz kitakarítva? Mondjuk 100ezer km-t? :) Fékolaj: tudnak forráspontot mérni, az megmutatja, ha cserélni kell... Munkatársam 8 éves kocsijában sem akartak cserélni, mert mondták, hogy minek, jóaz... (mondjuk az azért már lehet sok) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május17, 2012 Megoszt Elküldve Május17, 2012 :) hát nem jut semmi értelmes a fejembe ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május17, 2012 Megoszt Elküldve Május17, 2012 Fékolaj: tudnak forráspontot mérni, az megmutatja, ha cserélni kell... Munkatársam 8 éves kocsijában sem akartak cserélni, mert mondták, hogy minek, jóaz... (mondjuk az azért már lehet sok) gondolom nem viccből találták ki a 2év csere intervallumot :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május17, 2012 Megoszt Elküldve Május17, 2012 gondolom nem viccből találták ki a 2év csere intervallumot :) Hát abból a szempontból, hogy a fékfolyadékba ha víz kerül, megnő a forráspontja... Egyéb más oka nincs a cserének. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tódy Elküldve Május17, 2012 Megoszt Elküldve Május17, 2012 Gondolom a 36ezerben nincs benne a vízpumpa, mert azt is cserélni kell. Mindenképp megfontolom a mákaszervizet! Link to comment Megosztás: More sharing options...
nundee Elküldve Május18, 2012 Megoszt Elküldve Május18, 2012 Hát abból a szempontból, hogy a fékfolyadékba ha víz kerül, megnő a forráspontja... Egyéb más oka nincs a cserének. Sorry, ha rosszul tudom, de pont az ellenkezője igaz. A víz miatt lecsökken a forráspontja a fékfolyadéknak, magyarán hamarabb "elmelegszik", buborékosodik a rendszer. (Anno Wartburg 1.3-mal saját bőrömön tapasztaltam ezt az áldásos hatást Eger-Miskolc között, valahol a Bükkben. :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május18, 2012 Megoszt Elküldve Május18, 2012 Sorry, ha rosszul tudom, de pont az ellenkezője igaz. A víz miatt lecsökken a forráspontja a fékfolyadéknak, magyarán hamarabb "elmelegszik", buborékosodik a rendszer. (Anno Wartburg 1.3-mal saját bőrömön tapasztaltam ezt az áldásos hatást Eger-Miskolc között, valahol a Bükkben. :D ) Igen, jól mondod, rosszul írtam. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Május18, 2012 Megoszt Elküldve Május18, 2012 (Anno Wartburg 1.3-mal saját bőrömön tapasztaltam ezt az áldásos hatást Eger-Miskolc között, valahol a Bükkben. :D ) Én a Grossglocknerről lefelé... Nem egyedi volt a hibajelenség, úgy tűnik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
BéCsé Elküldve Május18, 2012 Megoszt Elküldve Május18, 2012 Én a Grossglocknerről lefelé... Nem egyedi volt a hibajelenség, úgy tűnik. Ha felforr a fékfolyadék az nem hibajelenség... Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Május19, 2012 Megoszt Elküldve Május19, 2012 Ha felforr a fékfolyadék az nem hibajelenség... Kötekedjé... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
BéCsé Elküldve Május19, 2012 Megoszt Elküldve Május19, 2012 Kötekedjé... :D Bocs, nem kötekedni akartam :blush: . Csak arra gondoltam, hogy olyat még nem halottam hogy annak forrt volna fel, aki időben lecseréltette. Nem azt mondom, hogy az előírás szerinti kétévente feltétlenül le kell cserélni, de legalább kétévente ellenőríztetni kell a forráspontját. Ha ezt elmulasztja valaki, az ne csodálkozzon ha így jár. Nekem utoljára márkaszervízben cserélték kb. 4500 forintért (anyag+munkadíj). Nem olyan nagy összeg, hogy a biztonság ne érné meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Május19, 2012 Megoszt Elküldve Május19, 2012 Én a régi 1.3-as Wartburgra írtam. Ott sztem nem volt belekalkulálva intenzív igénybevétel. Amúgy nem kétséges, hogy 2 évente csere. Én is ennek a híve vagyok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Május19, 2012 Megoszt Elküldve Május19, 2012 Csak arra gondoltam, hogy olyat még nem halottam hogy annak forrt volna fel, aki időben lecseréltette. Hát... sztem van az a lejtő ahol a tegnap beletöltött vadonatúj fékfolyadék is elmelegszik... Link to comment Megosztás: More sharing options...
BéCsé Elküldve Május19, 2012 Megoszt Elküldve Május19, 2012 Hát... sztem van az a lejtő ahol a tegnap beletöltött vadonatúj fékfolyadék is elmelegszik... Szerintem ez helyes vezetéstechnikával elkerűlhető. (motorfék.a fék szakaszos használata stb.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Május19, 2012 Megoszt Elküldve Május19, 2012 Persze, és a legtöbben el is kerülik, de hülyék mindenhol vannak, és mivel nem lehet kizárni őket az autózásból, így a gyáraknak rájuk is fel kell készülniük. Link to comment Megosztás: More sharing options...
BéCsé Elküldve Május19, 2012 Megoszt Elküldve Május19, 2012 Persze, és a legtöbben el is kerülik, de hülyék mindenhol vannak, és mivel nem lehet kizárni őket az autózásból, így a gyáraknak rájuk is fel kell készülniük. Igen, ilyen értelemben igaz. Fel lehet forralni az újat is. :icon10: Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május20, 2012 Megoszt Elküldve Május20, 2012 Igen, ilyen értelemben igaz. Fel lehet forralni az újat is. :icon10: De ha már a folyadékot felforralja, akkor elégeti a betét, tárcsát is valószínűleg... Motorfék, és szakaszos fékezés, ha indokolt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
1942Papa Elküldve Június5, 2012 Megoszt Elküldve Június5, 2012 Sziasztok! Tegnap haladtam a Stefánia úton, két lámpa között kicsit odaléptem a járgánynak, amikor világítani kezdett a "kis sárga autó villáskulcsal" a műszerfalon. Kivillogtattam a hibát, 3 kód jött ki rögtön. 1481, 1483, és 1482, ilyen sorrendben. Az 1481-re és az 1482-re találtam angol nyelvű leírást, a következőket, de sajnos nem vagyok benne biztos, hogy jól értem. P1481: Fan Relay 1 Circuit High C-34 P1481: Fan Relay 1 Signal Low / open circuit c-34 P1482: Fan Relay 2 Circuit High C-34 P1482: Fan Relay 2 Signal low / Open Circuit C-34 A P1483-ra nem találtam eddig semmit. Kérlek benneteket, aki tud segítsen! Előre is köszönöm: Gábor Link to comment Megosztás: More sharing options...
BéCsé Elküldve Június5, 2012 Megoszt Elküldve Június5, 2012 Sziasztok! Tegnap haladtam a Stefánia úton, két lámpa között kicsit odaléptem a járgánynak, amikor világítani kezdett a "kis sárga autó villáskulcsal" a műszerfalon. Kivillogtattam a hibát, 3 kód jött ki rögtön. 1481, 1483, és 1482, ilyen sorrendben. Az 1481-re és az 1482-re találtam angol nyelvű leírást, a következőket, de sajnos nem vagyok benne biztos, hogy jól értem. P1481: Fan Relay 1 Circuit High C-34 P1481: Fan Relay 1 Signal Low / open circuit c-34 P1482: Fan Relay 2 Circuit High C-34 P1482: Fan Relay 2 Signal low / Open Circuit C-34 A P1483-ra nem találtam eddig semmit. Kérlek benneteket, aki tud segítsen! Előre is köszönöm: Gábor P1483 Power To Fan Circuit Overcurrent Link to comment Megosztás: More sharing options...
1942Papa Elküldve Június5, 2012 Megoszt Elküldve Június5, 2012 Köszönöm! Ha jól értelmezem, akkor a hűtőnél van elektromos probléma. Utánna nézek a dolgoknak, guglin is találtam ezt-azt, de köszönöm a segítséget! Üdv! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Június5, 2012 Megoszt Elküldve Június5, 2012 nem a hűtőmodul adta meg magát ?? vagy mi :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
1942Papa Elküldve Június5, 2012 Megoszt Elküldve Június5, 2012 nem a hűtőmodul adta meg magát ?? vagy mi :) Úgy érted a ventillátor? Vagy mire gondolsz pontosan? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zfarkas Elküldve Június5, 2012 Megoszt Elküldve Június5, 2012 Nah, holnap reggel 90.000-es szerviz... Ha jól sejtem Z14XEP-nél ez semmi extra, ugye? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts