Jump to content

Mikulás74

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  429
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Hírnév

21 Segítőkész

Mikulás74 névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó
 • Születésnap 1974-03-29

Személyes információ

 • Neme
  Férfi

MOTE klubkártya

 • Autó(k)
  opelmégiselkop.
 • Város
  pest megye

Legutóbbi látogatók

2.362 profile views
 1. Mikulás74

  Dízel

  Én is gátrepedésre tippeltem az enyémnél, le lett véve, és teljesen hibátlan volt. Még az előkamrák is hibátlanok voltak. Pedig az minden dízelnél reped idővel. Nekem egy HF tömítés csere elég volt, a régin nálam se látszott semmi. Elvileg után kellene húzni a csavarokat, sok szaki elfelejti. Azóta beleraktam 10e km-t, és nincs baj vele.
 2. Mikulás74

  Dízel

  Helló, A Szakál http://www.szakalmetal.eu/ katalógusa alapján 1 darab tömítés kell oda, elég ritkán tévednek ilyen téren. 30%-os kedvezménnyel kb 1000ft.
 3. Mikulás74

  Dízel

  Ha lehúzod az egyik résolajcsövet, gurgulázik a gázolaj benne? Vagyis visszafolyik?
 4. Mikulás74

  Dízel

  És az egész 20 volt? Nem rossz vétel. Én egyszer jártam úgy, hogy rosszul volt összecsavarva a két porlasztófél, és ott elengedte a nyomást. Csúcscserénél volt. Meg amikor a lezáró dugó a résolajcsövek végén rossz volt, akkor is nehezen indult. Gázolajszűrővel szívtam még nem keveset, főleg az Opelekneknek a melegítőjével, de írtad, hogy kannából is nehezen indult. Valahol visszaereszti az anyagot nálad. Bosch adagolók pedig nem nagyon csinálnak ilyet, mindig példálózom a fater 1.6-os Kadettjával, kb 15 évvel ezelőtt, orrán száján folyt az adagolóból a gázolaj, és pöccre indult mindig. Kap elég anyagot az adagoló? Van rajta az a vákumos alapjárat-emelő, nálam pl az se ment, ki is iktattam, nem sok értelme van. Egy hőgomba kapcsolja be, amikor elérte az üzemi hőmérsékletet, a vákumlabda tartja az alapjáratot.
 5. Mikulás74

  Dízel

  Jó egyáltalán az előtöltés az adagolón? Próbálj nagyobb előtöltést rátenni, hogy csörögjön mint a fene. Bosch adagolónak csak a tömítései krepálnak be, meg a bronzperselye ritkán. Nézd meg, eszi e a vezérműszíjat, ha nem, akkor javították azt már. Az X17DTL-nek úgy kéne indulnia, hogy izzítólámpa kialszik, és pöc-röff. Télen is.
 6. Mikulás74

  Dízel

  Üdv, hát, belenyúltál rendesen. Ha levetted a szíjtárcsát(4 torx ugye) mögötte van a főtengely bordáskereke, azon van egy kis bemarás, annak egybe kell esnie az olajszivattyún lévő bemarással(a bordáskerék mögött, ami van, az az olajszivattyú) Az adagoló bordáskerekén is van egy kis bemarás, annak a műanyag burkolaton kell egybe esnie egy jellel. A vezérműtengely a húzósabb, szemből a bal szélső hengernek kell gyújtáson lenni, a jobb szélsőnek váltáson. Leveszed a bordáskereket a vezérműtengelyről(15-ös kulcs) lesz a vezérműtengelyen egy luk, annak a legfelső ponton kell lennie. De ugyanezt látod a másik végén is a tengelynek, ha leszeded a vákumpumpát, ott is ugyanott lesz az a luk. Szóval ennek a luknak kell lennie legfelül. Itt egy ábra neki:
 7. Mikulás74

  Dízel

  https://www.turbo.hu/turbo-felujito-keszlet Ez van benne. Nem tudom, nem csináltam még ilyesmit, de egyszer el kell kezdeni. Berohadt csavarokat én is komálom, legutóbb a termosztátházba gyógyult bele mind a 3. Dehogy volt, de csak tömítés baja, lekopogom, eddig még jó. Most csak kicsit szisszen a kiegyenlítő, amikor leveszem a kupakot. Eddig a nyakamba ömlött a fele. Baj az, hogy a túlnyomás eléggé gallyravágott pár dolgot, kiegyenlítő tartálytól kezdve. Ha a fűtőradiátor is lukas, felkötöm magam. Volt tulaj nem tom meddig mászkált így az autóval, ha nem az olajpumpa törik el neki, akkor szétfőzte volna a motort.
 8. Mikulás74

  Dízel

  Egy darabig úgy jártam a verdával, hogy kiszedtem a kiegyenlítő sapkájából a tömítést, hogy ne fújja fel a hűtőrendszert. Ideiglenes megoldásnak jó, de jobb mielőbb kijavítani a hibát, elég ronda egy ilyen vízkáros hengerfal. Meg ha már szét van szedve az egész, hajtókarcsapágyakat is cserélj, az is gyenge pontja a motornak, pár ezer Forint csak, nálam is nagyon vacakul néztek ki a csapágyak, ismerősnek pont egy ilyen motoros nyúlt ki, mert elment az olajnyomás.
 9. Mikulás74

  Dízel

  Ez milyen motor, német, vagy isuzu? A németnél jön a termosztáttól egy légtelenítő gumicső, azt dugd bele egy vizes palackba, ha buborékol, az baj. Nekem egyik hengernél ette a vizet, a hengerfalon látszott a nyoma, elég rondán néz ki. Ha német motoros verdád van, van még egy hengerfejem, másikat ma adtam el.
 10. Mikulás74

  Dízel

  Köszi. Épp néztem, lehet olyasmit kapni, hogy turbó felújító készlet, valami 15 ezer körül. Benne van a csapágy is. Még sosem csináltam ilyet, ijesztgetnek, hogy ki kell egyensúlyozni, de ha elmegy egy turbó girbegurba lapátokkal több évet, akkor azért annyira nem lehet komoly. Egy próbát megér, 50-60 körül újítanak fel gépműhelyben. Nem láttam a tömítésen semmit sajnos, most összeraktam a motort, lesz egy próbaüzem, gát nem volt repedt, de lehet repedt még az előkamra mögött is. Aztán tud szivatni a levegősödő hűtőrendszer is, felforr valahol a motorban a víz, és így is kinyomja a tartályból a löttyöt. De meglepő volt, hogy teljesen repedésmentes volt a hengerfej, ezek szerint annyira nem rosszak ezek a német motorok, mint ahogy rémisztgetik a népet vele.
 11. Mikulás74

  Dízel

  igen, az volt addig, amíg nem jöttél ide kötözködni. Belekötsz az emberbe, utána leírod, hogy nem akartál belekötni. Okos. Nyilván megvan az oka a természetednek, ezt talán nem ezen a fórumon kellene kamatoztatnod, hanem a magánéletben. Küldj el nyugodtan melegebb éghajlatra, cserébe én is elfoglak. Gondold ide te is. Le vagy tiltva, remélem nem látom az agymenésedet ezután.
 12. Mikulás74

  Dízel

  jól teszed, mert ha nem tudsz érdemben hozzászólni, akkor felesleges idejárnod ugatni....
 13. Mikulás74

  Dízel

  Köszi. Elvileg ugyanaz a turbós, és a szívó hengerfeje, csak ezek az újabb tiszta vaslemez tömítések érdekesek, teljes síkolást kíván a hengerfej. Az azbesztes tömítéssel még egy olajkokszos HF-et is fel lehetne tenni. Csak kérdés, elbírja-e az azbeszt a turbós motort. Bár más verdáknál is volt azbesztes tömítés turbóval, talán ez valami újabb kitaláció.
 14. Mikulás74

  Dízel

  Te nem vagy teljesen ép pajtás, egyrészt én ilyet sosem írtam, meg még csak eszembe se jutott olyat írni, hogy bajom lenne az Opellal. Pont, hogy meglepett, hogy egyben volt a hengerfeje, holott minden bontós mondta, hogy nincs ép hengerfejük ehhez, mert mind repedt. De ha csak a belémkötés a cél, akkor jól sikerült. Bizonyára ez boldogít. Engem nem.
 15. Mikulás74

  Dízel

  Na jól elvagyok itt egymagamban, leszedtem a hengerfejet(X17DTL) kb 100% biztosra vettem, hogy repedt a hengerfej. Be is szereztem két másik hengerfejet, erre....teljesen hibátlan a levett hengerfej, gátak, előkamrák épek, valószínű a hengerfejtömítés ment el vadászni. Aki ezt a 4 rétegű bádog hengerfejpakolást kitalálta.... Kap szépen egy 1.7 szívó tömítést, avval még nem volt baj sosem. Úgyis csak 130 baros porlasztót rakott bele valaki, megy avval is rendesen, csak nem repeszti szét az előkamrákat, gátakat.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.