Jump to content

gedikart

Forummember
 • Content Count

  512
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

gedikart last won the day on March 28 2018

gedikart had the most liked content!

Community Reputation

93 Segítőkész

About gedikart

 • Rank
  Fórumlakó

Személyes információ

 • Neme
  Férfi

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Opel Astra G
 • City
  nem adom meg

Recent Profile Visitors

1,892 profile views
 1. Mennyire veszélyes a külföldről behozott G Astra? Többnyire 1.6-os 8 szelepes motorral szerelt változatokat látok, csak nem tudom, hogy a 750 ezer körül ár mit jelent... Itthon 750-850 körül mennek a jobb, Mo-on újonnan forgalomba helyezett példányok. Illetve itthoni autóknál feltűnik, hogy mennyire kopottas a kormány (az én autómmal egyidős járgányoknál is). Óratekereés, vagy csak más jellegű használat lehet?
 2. Üdv. A vonóhorog visszajelző (gyújtás ráadásakor) ugyanúgy világít (világítania kell), mint a többi műszerfali visszajelzőnek, vagy csak akkor, ha rákötik az utánfutót - zárul az áramkör?
 3. Középkonzol világításánál kiégett az izzó (Behr fűtés). Érdemes oda LED-et venni normál izzó helyett (fényerő, világítási szög, stb)? Az izzón, amit kiszedtem, volt valami gumis szigetelés is.
 4. 10 hónappal ezelőtt voltam GM vezérlés szett+GM vízpumpa cserén, azóta 34 ezer Km--t futott az autó. Pár hete olajfolyás van a termosztát vonalában, és a vezérlés háza is olajos belül. Vezérmű tengely szimeringnek tűnik. Kértem ajánlatot 3 helyről is. Főtengely szimeringet is kellene cserélni, ha már le van bontva, de abból elég lenne a vezérlés oldalit cseréltetni, nem? Ezeket az ajánlatokat kaptam: http://kepkezelo.com/images/wsacgc1gbvqmromwnq1m.jpg http://kepkezelo.com/images/hcsu75fviwo2jipg5s33.jpg http://kepkezelo.com/images/nex8ml6ppu5iasy62fr8.jpg
 5. Köszi, megfontolom az új első kipufogó vételt, mert 15 ezerért lehet kapni már újat. A felxi rész csak 3 ezer Ft, viszont hegesztetni kell (szintén költség), viszont összességében időigényesebb művelet.
 6. Köszi, kifúj alul és nem foltoznám, hanem csere. A kérdés az, hogy szükséges-e hegeszteni vagy a peremes részek közé beilleszhető-e az új felxi rész.
 7. Üdv. Kipufogó rezgéscsillapítót kell cserélni az autón. Mellékeltem képeket a jelenlegiről (számomra még gyárinak tűnik). Az új alkatrészt be lehet építeni hegesztés nélkül, beékelve a két cső közé (ahol szélesedik a perem)? Az első csövön látok alul egy minimális hegesztést, de a hátsó részen nem igazán. Fotók: http://kepkezelo.com/images/t7k5lxg9bj0d1qc88iry.jpg http://kepkezelo.com/images/2kbq7p168fs64nn48jd8.jpg http://kepkezelo.com/images/cft8mtm53w6vmlssy5se.jpg http://kepkezelo.com/images/dybx76ovqiqp0lfxd9hh.jpg
 8. Tavaly áprilisban volt esedékes a komplett vezérlés csere (gyári GM szett, pumpával). Nemrég vettem észre, hogy folyat a vezérműtengely szimering. Néhány hete lehet csupán, hogy megadta magát, mert októberben cseréltem le az olajat, és akkor még folyás mentes volt. Most ez így cumi, mert ha tudom hogy ilyen sűrűn megadja magát a szimering, akkor vezérlés cserekor azt is cseréltettem volna. Amikor hozzám került az autó (2012), akkor szükség volt a szimering cserére, és egyben megtörtént a vezérlés cseréje is. A mostani javításhoz anyag költséget nézve megúszom egy szíjcserével? Ha a többi alkatrészt nem bontják le (vízpumpa, görgők), attól még a vezérlés házát ki lehet tisztítani (féktisztító, stb), normálisan hozzáférnek?
 9. Köszi az infót. Ha 13-as kulcsnyílású lenne, akkor talán én is le tudtam volna applikálni, de így nincs "anyaga", ami fogna rajta, ez a 10-es kulcsnyílású anya vicc kategória. Sajna így szerelőhöz kell vinnem. Ő vagy légkulccsal, vagy pedig a tőcsavarra anyát hegesztve tudja majd leszedni, ezért vettem új tőcsavarokat, ill új vörösréz anyát (13-as kulcsnyílásút+vörösréz alátétet).
 10. Azt a jó k...italálóját neki! Próbáltam leszedni a kipufogóöntvény/katalizátort, ami ilyen M8-as vörösréz anyával van rögzítve, és olyan vékony az anyaga, hogy csupán 10-es kulcs való hozzá. Csavarlazító spray sem segített, ill a vadiúj dugós kulcs sem. Teljesen elnyalja a menetet, anélkül, hogy megmoccanna. Egy vastagabb, 10-es kulcsnyílás helyett normális, 13-as kulcsnyílású anyát kellett volna oda gyártani. https://www.doopla.cz/image/dily/2/2066156.jpg?1467358301
 11. Üdv. A termosztát vonalában felül olajfolyás, egészen az olajteknőig csurgott. A vezérlés háza, szíj, fogaskerék is olajos. Vezérmű szimeringre gondolok. Ha csak a vezérmű fedélnél engedne, akkor nem lenne trutyis a vezérlés háza belül, szerintem. http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=781IMG_20190115_092534.jpg http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=615IMG_20190115_092438.jpg
 12. Szerintem mindkettő. Az IAT szenzor a légszűrőház csövében. A MAF pedig a fojtószelep mellett jobbra található.
 13. Ezt maximum cserével tudnám kizárni, egyszerre cserélni az összeset: vízhőfok-jeladó, beszívott levegő hőmérséklet-jeladó, illetve MAF szenzor. Ezek együttes cseréje után pedig ismét megméretni a CO szintet. Az autó egyébként jól megy, opcom(-féle) van itthon, de az sem jelez hibát.
 14. Ma ránézettem a CO szintre, mert hamarosan esedékes a műszaki. Alapjáraton CO: 0,25 ; emelt fordulaton CO: 0,3-0,4 ; HC értéke: 50-60, hibakód nincs (és nem is volt). Benzin fogyasztás: 6,8 Liter/100 km, olajfogyasztás: 3 dl/1000 Km. 4 évvel ezelőtt lambda szonda-csere történt, mert már akkor is a határon mozgott a CO értéke, és akkor valahogy sikerült neki, de legutóbb is nyögve nyelősen ment csak át műszakin. Van egy kevés hidrotőke hang melegen, de ha az okozna gondot (nagyobb szelephézag), akkor a HC is magasabb lenne, nem? Lehet kapni bontott katalizátort (ami kb lutri kategória), illetve utángyártottat, 75-80 ezer Ft-ért. Szerintetek is katalizátor hiba/fáradás? Érdemes azt közvetlenül tisztítani?
 15. Ahova én viszem, ott a kipuf értéket csak műszakin nézik meg, előzeteskor csak a fék, lengéscsillapító, kormányzás, stb értéket nézik. A környezetvédelmi értékkel nem foglalkoznak, ami csak vizsgakor derül ki... és eléggé határon szokott lenni az értéke. A rendeli határérték CO 0.2 , nekem pedig alapvetően 0.3-at tud (gyári érték is 0.3). Mostanában sokat autópályáztam, ezért is lenne érdekes ránézni, hogy segített-e. Valakinek van tapasztalata erről? www.carboncleaner.hu
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.