Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

psych0

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    56
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Everything posted by psych0

  1. Én nem ajánlok semmit, mert tapasztalatom még nincs vele, de ugyanilyen motorba Castrol EDGE Turbo Diesel Titanium FST 5W-40-t cseréltettem két hete. A csere előtt is szépen járt és most is szépen jár a motor, ahogy én meg tudom ítélni.
  2. psych0

    Fogyasztás

    Itt van egy kis statisztika az én 5 ajtós X18XE1-emről: 2015. február Országút (Kecskemét - Dunaföldvár - Veszprém és vissza; 1 személy; max. 105km/h) 21,090 liter OMV MaxxMotion 95 / 340 km = 6,20 liter / 100 km 2015. március - június Vegyes (város, országút, 300km autópálya; javarészt 1 személy) 106,12 liter OMV MaxxMotion 95 / 1315 km = 8,07 liter / 100 km 2015. június Javarészt autópálya (Kecskemét - Budapest IKEA - Szentendre és vissza; 2 személy; max. 120-130km/h) 20,040 liter OMV Super 95 / 262 km = 7,65 liter / 100 km Egyébként télen városban (Kecskeméten) 10 liter / 100km, de ritkán 11 liter is előfordult.
  3. A fülöpszállási Lukoil kút közelében látott kamera fix telepítésű traffipax, de egyelőre még inaktív.
  4. Oh, köszönöm! Ez szuper, akkor a Mobilból elég egy 5 literes kiszerelés is, nem kell 2db 4 literes vagy 1db 4 literes + 2db 1 literes. Így még olcsóbban kijövök. :-) Itt néztem a feltöltési mennyiségeket: http://webshop.langauto.hu/olaj.aspx?mainId=8 Nem is gondoltam, hogy ezek az értékek szűrővel együtt értendőek.
  5. Köszönöm mindenkinek a tanácsokat. Visszaolvasva úgy tűnik, hogy a kérdésemmel sikerült jól felpezsdíteni az olajos topicot. Ezeket gondoltam ki: X18XE1: Mobil Super 3000 XE 5W-30 http://the-filtershop.com/spd/Mobil_Super_3000_XE_5W-30_4_L/Motorolaj-Mobil-Super-3000-XE-5W-30-4-L Y20DTH: Castrol EDGE Turbo Diesel Titanium FST 5W 40 http://the-filtershop.com/Castrol-EDGE-Turbo-Diesel-Titanium-FST-5W-40-4-L-M Ha jól tudom, akkor mind a két motorba 5.5 liter + 0.5 litert kell tölteni. Így mind a kettőből 2db 4 literest kell vennem és 2-2 liter marad az esetleges utántöltésre is. Mit gondoltok? Valaki fizetett már ennél a társaságnál PayPal-lel? Nekem ez lenne a legegyszerűbb.
  6. Sziasztok! Két Astrában jött el az idő az olajcserére. Az egyik egy benzines X18XE1 200ezer km-rel, a másik egy dízel Y20DTH 335ezer km-rel. Melyik gyártó melyik olaját ajánlanátok a benzineshez (10W-40) illetve a dízelhez (5W-40 esetleg 5W-30)? Köszönöm!
  7. Sziasztok! Az irányjelző karról jut eszembe. Indexelés után gyakran nem ugrik vissza középre, off állásba a kar, ha egyenesbe tekerem a kormányt. Gondolom valami rugót kellene cserélni benne vagy bonyolultabb a megoldás? Másik probléma: A háromajtósnál a vezető oldali ajtónál nem tudom szakaszosan kinyitni az ajtót, nem áll meg félig nyitott és teljesen nyitott állásnál. Itt meg ha jól gondolom egy úgynevezett határolót kellene cserélnem. Ennek mi a menete? A 3 ajtós határolója megegyezik az 5 ajtóséval? Köszi! ;)
  8. Pont a tőled kapott Dunlop gumik miatt tudom erre a kérdésre a választ. :) Szóval a Te volt Dunlopjaid sem forgásirányosak és krétás nyíllal sem volt jelölve az irány. Azonban a gumik szélén volt egy krétás jelölés, ami mindösszesen csak egy vonás volt, egy egyenes vonal, ami gumis nyelven a külső oldalt jelöli. Ennyi infóból már ugye kikövetkeztethető a forgásirány. Az egyik guminál viszont hiányzott ez a jelölés, nem találtuk egyik oldalon sem. A gumis ekkor pedig végighúzta a tenyerét a futófelületen. Természetesen párhuzamosan, nem keresztbe merőlegesen. Amelyik irányban símán tudta húzni a kezét, az volt a forgásirány. A másik irányban pedig picit akadozott a tenyere.
  9. Sziasztok! Az eddig tökéletesen működő klíma a Z12XE-ben megmakacsolta magát és csak a baloldalon fújja a hideget. Tehát a vezetőoldalon az ajtónál lévő légbefűvóből a klíma hidege jön, a középkonzolnál talán a baloldaliból jön egy picit hidegebb levegő, de az anyósoldalon az ajtó mellett már biztos hogy a külső levegőt fújja csak. Tapasztalt már valaki hasonlót vagy van valakinek valami ötlete? Thx!
  10. A majdnem egy éves lustaságom most megbosszulta magát. A fent leírtakat nem orvosoltam és már a gombok felhúzásával sem tudom nyitni egyik hátsó ajtót sem. Szóval bezárt a bazár. Az ajtókárpitot csukott ajtónál gondolom nem lehet roncsolásmentesen leszedni. Lenne-e valakinek valami ötlete, javaslata vagy tapasztalata ezzel kapcsolatban? Tudom, hogy ezen a fórumon tavaly olvastam ezzel a problémával kapcsolatban valakitől már hozzászólást, de most nem találom. Azt nem tudom neki sikerült-e megoldania, de ugyanezt a kérdést tette fel.
  11. Sziasztok! Egy klímahűtő, mágnestekercs, tömszelence, nyomáskapcsoló csere; komfort elektronika javítás, olaj és gáztöltés után visszakapott X16SZR motorkódú autónál a klíma bekapcsolása után nem sokkal felvillan és égve is marad a motorhűtéses-ventillátoros visszajelző lámpa. OPCOM-mal hiába törlöm ki a hibakódot, visszajön. A két hibakód: 00011 - Szívó ventilátor motor, hibás mûködés 00012 - Szívó ventilátor motor, bemeneti jel alacsony Mi lehet a probléma? Valakinek valami javaslata, ötlete? Köszönöm szépen a válaszokat előre is! Kiolvastam még a következőket, talán az okosaknak ez egy kis segítség lehet: Terhelés ellenõrzés: Aktív, Aktív Késési állapot: Inaktív, Inaktív Rendszer feszültség: 14.5V, 14.5V 15. kapocs - kapcsolt akkumulátor feszültség (15. kapocs): Aktív 12V, Aktív 12V 15A. kapocs - kapcsolt akkumulátor feszültség (15A. kapocs): Aktív 12V, Aktív 12V Motor jár jel: Aktív, Aktív Hûtõfolyadék hõmérséklet: 70 °C, 70 °C Klíma igény (légkondicionáló): Aktív 0V, Inaktív 12V Légkondicionáló kompresszor: Aktív 12V, Inaktív 0V Klíma nyomásérzékelõ tápfeszültség: 4.86V, 4.86V Klíma nyomásérzékelõ jelfeszültség: 1.80V, 1.51V Klíma nyomásérzékelõ számított nyomás: 9.1 bar, 7.3 bar Nyomásérzékelõ jel: 39 %, 33 % Befuvó ventilátor motor feszültség visszacsatolás: 14.1V, 0.0V Szívó ventilátor motor feszültség visszacsatolás: 3.1V, 0.0V Külsõ soros ellenállás visszatérõ feszültség: 0.0V, 0.0V Gyorsító fokozat: 1, 0 Hibajelzés visszacsatolás: Ki, Ki A kettőspont utáni első érték bekapcsolt klímával, a második (vessző utáni) érték kikapcsolt klímával mérve. A két mérés között 45 másodperc telt el.
  12. Sziasztok! Elvittem két G Astrát (X16SZR, X18XE1) is a klímáshoz, egyikben sem fújta a hideg levegőt. Mindkettőre klímahűtő cserét mondott, szerinte típushiba. Utánanéztem az alkatrésznek és most a Cromaxnál találtam a legszélesebb választékban és a legolcsóbban is. Szerintetek melyiket válasszam? Nissens, Valeo, Delphi? Vagy esetleg valami másik márka, máshol? Köszönöm a válaszokat előre is!
  13. Mindkettőtöknek (Janó32, spzoli) igaza van. A használtautón levő 2002-es Caravánoknál az év első felében gyártottakról is hiányzik. Az enyém is 2003-as modell, 2002.10.15-én gyártották, azt hittem ez a díszléc az egyik különbség. Viszont így már egyetlen változtatást sem tudok megnevezni. :) Mik a különbségek? Valaki tudja?
  14. Az előttem hozzászóló srácok jól mondják. A csomagtérajtó cseréjét az is megerősíti, hogy nincs rajta alul díszléc, amit csak a 2003-as modellévtől hagytak el.
  15. Sziasztok, Az egyik autót én is meghirdettem és úgy tűnik, hogy megérkeztek az első komolyabb érdeklődők. Az én kérdéseim nem is az autóval kapcsolatosak, hanem magához az adásvétel lebonyolításához kötődnek. Soha nem adtam még el autót apróhirdetés segítségével, eddig vagy ismerős vette meg vagy tk-ra tört és akkor a bontóban végezte. :) Mire kell odafigyelni egy használt autó értékesítésekor? Próbaút hogy történjen, mi kerüljön az adásvételire, stb... Szóval minden ezzel kapcsolatos dolog érdekelne. Túl sok tapasztalatom vevői oldalról sincsen, ugyanis vagy ismerőstől vettem és tudtam az autó előéletét, aztán írtunk egy hétköznapi adásvételit vagy külföldi árverésen nyertem úgy, hogy előtte személyesen meg sem néztem az autót és ennek megfelelően olyan árat adtam meg, amennyiért mindenféleképpen elhoztam volna. A külföldi adásvételiken például felsorolják a hibákat, az esetleges korábbi sérüléseket és javításokat és ki van hangsúlyozva, hogy a vevő az autót a megtekintett állapotban veszi meg, az eladó semmiféle garanciát és visszavásárlást nem vállal, utólagos reklamációt nem fogad el és utólagos alkudozásra sincs lehetőség. Gondolom ezeket én is beleírhatom a szerződésbe. Az autóval kapcsolatban tiszta a lelkiismeretem, ezzel nincs is gond, csak nem szeretném, ha valami lehúzós, csaló bandába futnék bele zöldfülű eladóként. Az eladó autó egyébként: http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_g/opel_astra_g_1.8_16v_elegance-7711402 Köszönöm szépen a válaszokat!
  16. Op-Comm-mal törölve lett. Széthúzáskor és összedugáskor le volt véve az akkusaru. Széthúzott állapotban viszont csatlakoztattam az akkut. Most a másik Astránál világít a lámpa ugyanis takarítás közben megbolygattam a vezetéket. Észrevettem, hogy már javítva volt a padlóból kijövő része. Jövő héten megy autóvillamossági szerelőhöz.
  17. Sziasztok! Két napja van nálam egy 2003-as Caravan Y20DTH. Az autó nagyon tetszik, mentem is már vele 200km-t. Ami furcsaságok vannak vele: - A TID-en 58-69 Celsius fok közötti külső hőmérsékleti értékeket látok. - Néha indítás után pár percig világít a villáskulcsos autós ikon. Kiolvasott hibakódok: A hibakódok száma: 3 U2103 - <Ismeretlen hibakód> (07) - Jelen van P0070 - Külsõ levegõ hõmérséklet alacsony bemenet (02) - Jelen van P0380 - Izzítógyertya áramkör (0B) - Nincs jelen A hibakódokat kitörölve az első (U2103) eltűnt. A villáskulcsos ikon világítása nyilván az izzítógyertyás hibára utal. Na de vajon milyen hibák lehetnek ezek pontosabban és hogyan lehetne orvosolni őket? Köszönöm!
  18. Halló, Kérdés: Széthúztam egy légzsákos ülés csatlakozóját, nem meglepő módon ezek után világít a légzsák / övfeszítő lámpa a műszeregységen. A lámpa azután sem alszik el, miután újra összedugtam. Ez egy idő után magától el fog aludni vagy ki kell hozzá törölni a hibakódot szoftveresen? Köszönöm!
  19. Ugyanezen az oldalon ez is olvasható: "Az OPEL '2003-tól a motorvezérlőben tárolja a valós kilóméteradatokat benzines és diesel-ben egyaránt csak úgy mint a bosch-diesel motorelektronikákkal szerelt összes európai autó." Ez igaz-e egyáltalán és az Astrákra is vonatkozik 2003-tól?! Egyébként maga a website nem túl meggyőző... Viszont régebben olvasgattam hirdetéseket a neten és mintha lett volna olyan eladó, aki azt írta, hogy az Opel adagoló "ki van nullázva". Na ez mit jelent? Talán Y20DTH motorhoz való lett volna. (alkatrészt hirdetett, nem autót)
  20. Nekem volt hasonló gondom 4-5 éve ugyanilyen motorral, de nem emlékszem a részletekre, akkoriban nem érdekeltek ennyire az autók. Viszont egyetlen lényeges különbség, hogy nem alapjáraton fordult elő. Ha jól emlékszem nekem is valami jeladót cseréltek benne és talán az Opelnél javították, megnézem majd a számlákat. Pár alkalommal a jelenség elég félelmetes volt, méghozzá amikor az autópályán jött elő. A kijárat előtt levettem a lábamat a gázról és csak gurulni szerettem volna. Na ekkor leesett a fordulat, felvillant a venti ikon, meg a motoré, de talán még az olajos is és leállt minden. Én meg gurultam százzal fék és kormányszervó nélkül a kijáratban, éles kanyarban. Viszont az újraindítás probléma nélkül ment, volt amikor a gurulás közben is sikerült. :)
  21. Autódiagnosztikával meg lehet-e mondani, marad-e valami nyoma, ha módosították a kilóméterszámláló értékét? Gondolom nem, de hátha mégis... Ma láttam az OP-COM menürendszerét és valóban csak annyi az egész, hogy beírom a kívánt értéket és nyomok egy Enter-t?! Eddig reménykedtem benne, hogy bonyolultabb az eljárás, például forrasztani is kell hozzá. Így ehhez a művelethez nem kell túl sok ész, még a nepperek is meg tudják csinálni...
  22. Szétkaptam a kesztyűtartó felől is. Szóval: Pedáloknál patent (Behr), utastérszűrőnél csavar (Delphi). Akkor most milyen a rendszerem?! :unsure: A középkonzolt is kiszedtem, megnéztem a fűtésszabályozót is, ott meg a 2 izzós változat, azaz Delphi. Ha a fűtésszabályozó Delphi, akkor az utastérszűrőnek is Delphinek kell lennie? Sorry, tudom, hogy kicsit problémás vagyok. :evilgrin: Bonus kérdés: A középkonzolnál sikerült mindent lehúznom, szétcsaklakoztatni, kiszedni kivéve a vészvillogós / levegőbefúvós csoportot. Magát a vészvillogós műanyag gombot eltávolítottam, de mit kell támadnom hogy kivegyem a kapcsolót és a levegőbefúvós lamellás műanyagot? Hátulról a csatlakozót ki tudom húzni valahogy vagy elölről kell kinyomnom hátrafele a kapcsolót? Vagy a kapcsolót a lamellás részekkel együtt lehet kiszedni? Köszi! :icon1:
  23. Ha a Lucas feliratot látom a fékszervón, akkor ebből következik-e az, hogy a hátsó fékrendszeremnek is egyértelműen Lucasnak kell lennie és nem pedig Boschnak? A kérdés azért érdekes, mert kézifékkötelet mindenféleképpen, féktárcsát meg lehet, hogy kell cserélnem. Egyébként hogyan tudom megállapítani, hogy Lucas vagy Bosch? Gondolom vegyem le a kereket, de mit nézzek pontosan? Köszönöm!
  24. http://www.opelforum.hu/index.php?showtopic=1887#entry736018 Nem tudom, hogy ezt a szabályt ki találta ki vagy csak rosszul értelmezem, de nálam nem érvényes, ugyanis én ezeket látom: Ráadásul csavarral rögzítettet még nem is láttam. (Astra G 1998 1.6 8V X16SZR Antwerpenben készült, német piacra)
  25. Van olyan ezek közül amiket láttál élőben is? 90%-a bontószökevény. Nem csoda, hogy hetekig, hónapokig hirdetve vannak ezeken az alacsony árakon, de nem veszi meg senki.
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.