Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák! - Astra H


forumadmin

Recommended Posts

Kellemes ünnepeket mindenkinek!

Elvittem a kocsit egy hiba kód kiolvasásra mert ugye mint már régebben is írtam egy párzsor már kidobta a kulcsot. A szerelő a következőket olvasta ki a Tech2-vel!

C0800 ABS System Voltage Low

P1120 Accelerator Pedal Position Sensor 1 and 2 Signal

U2201 Can Bus No Commutication EHU

Azt mondta a szerelő, hogy az első és a második hibakódal nem kell foglalkozni mert az bármitől lehet, itt inkább a lényeg a középső P1120 mert azt mondta, hogy az valószinüleg a motorvezérlő lesz és nem az elektromos gázpedál ! :( De mondta, hogy addig míg a kocsi megy rendesen ne csináljak vele semmit mert nagyon drága mulatság a cseréje.

Szerintettek ????

Ja és ha már rajta volt a műszer akkor kiolvastattam a kilóméterállást is a computerből ami a műszer szerint ODO: 92274 km és most a gépben 94500 km van ez gondolom reállis és ha jól tudom nem lehet a computerben piszkálgatni a km állást!

Van egy hibakódod ami nem is állandó, hanem csak néha fordul elő és máris ECU csere? Merész kijelentés. Valóban nem a gázpedál szokott elromlani, hanem a motortéri biztosíték dobozba szokott kontakt hibás lenni a gázpedál vezetéke. Igaz még csak dízeleknél hallottam, de ha továbbra is előfordul a probléma, akkor érdemes megnézni.

Link to comment
Megosztás:

Így igaz! Nem is olyan régen nálam is ez a hibakód volt 1.7 CDTI-nél.

gabb fórumtárs sietett a segítségemre akkor is. A biztosíték bobozban a gázpedál vezeték "áthidalását" javasolta. Azonban ezt annyira se sikerült megértenem, hogy a szervizben el tudjam magyarázni, mit is csináljanak a gázpedál vezetékével.

Aztán a biztosíték doboz környékén megmozgattam mindent, befújtam minden csatlakozást kontakt sprével. Azóta 1500 km-t tettem már meg úgy, hogy nem jött vissza ez a hiba. Gyorsan le is kopogom.

Márkaszervizben nekem is azt ajánlották, hogy kicserélik a gázpedált, utána meg ha nem javul meg, az ECU-t.

Ez így elég drága mulatság lenne. De ezek szerint csak a gázpedál vezetéket kell cseréltetni. Jól értem?

Link to comment
Megosztás:

T Mantec.

2 Opel kereskedesben kerdezoskodtem (az egyikben ismeroson keresztul) innen van az info. Pl. a Renaultnal siman le tudtam kerdezni markaazonos autokat, azonnal.

Vagy ha megis van ilyen Olelnal, akkor az halando ember szamara elerhetetlen es igazabol .... nincs.

Üdvözöllek!

Hasonló gondjaim voltak. Ez év áprilisában kezdtem el levelezgetni az Opel magyarországi képviseletével. Hamarosan megkaptam a korrekt választ: "nincs központi adatbázis, az elvégzett szervízekről, javításokról az adott szervíz tud nyilatkozni". Itt említeném meg, hogy ahová én ez autómat eddig hordtam, azokból már három szervíz nem üzemel. Ellenpéldának én is pont egy Renault-os történetet hoztam fel, amikor egy használt Renault után érdeklődtem a márkaképviseletnél, ők hívtak vissza telefonon és megadták a szükséges infomációkat, sőt elmondák, hogy a nevezett autóban évekkel ezelőtt már 100 ezeres nagyságrenddel több kilóméter volt mint, amikor nekem megvételre kínálta egy "híres" budapesti kereskedő!

benkoa

Link to comment
Megosztás:

Az normális, hogy az ablakok mentén befolyik az eső az ajtókba? :blink:

Ha esik az eső, másnap a már száraz ablakot leengedem és vizesen jön fel! Tehát az ajtóban valahol víz van.

A munkahelyemen is céges H Astrák vannak. Kettőt leteszteltem, ugyan ez történt. :pinch:

Az ablak tövében, a gumikéder szivacsos része nedvesedik be, ez nyilván később szárad ki mint a sima üveg, amikor lehúzod az ablakot ez nedvesíti be... Ez minden autónál így van, ne csodálkozz... Egyébként nem véletlenül van minden ajtóban párazáró fólia, nem kell aggódni

Link to comment
Megosztás:

Sziasztok

Hidegben ha azonnal indulok kicsit döcögve indul meg az autó ha nem adok több gázt a megszokottnál.

több gázzal nincs baj.

ha járatom egy kicsit fél-1 percig akkor nincs probléma

Néha 1-2 km után is lámpánál kicsit döcögve indul meg

Meleg időben nincs gond vele.

72300 km ,Z16xer,hibakód nincs.gyertya tavaly cserélve.indítás hibátlan.

Kuplung rakoncátlankodhat?vagy valami más?

Link to comment
Megosztás:

Üdvözöllek!

Hasonló gondjaim voltak. Ez év áprilisában kezdtem el levelezgetni az Opel magyarországi képviseletével. Hamarosan megkaptam a korrekt választ: "nincs központi adatbázis, az elvégzett szervízekről, javításokról az adott szervíz tud nyilatkozni". Itt említeném meg, hogy ahová én ez autómat eddig hordtam, azokból már három szervíz nem üzemel.

létezik ilyen adatbázis az opel nél is

csak...

bactak beírni

vagy a megszűnt szerviz nem adta le a GM felé a meglévő adatokat.

vagy mindkettő egyszerre :)

érdekes mert nekem a G ről is van

meg a Vekiről is van ...

Link to comment
Megosztás:

Sziasztok!

Mi a hűtőfolyadékot szoktátok cseréltetni? A szervízkönyvben kétéves csereperiódus van, de eddig az összes szerelő lebeszélt a cseréről, így már 6 éve a gyári hűtőfolyadék van a gépben. Tényleg csak úri huncutság ez?

Az én autómban fogalmam sincs mikor cserélték utoljára. Használtan vettem idén, 7 évesen. A szervizkönyvet már régóta nem vezették. Márkaszervizbe hordom az autót. Nem zárkóztam volna el a cserétől, de nem mondták, hogy kéne. Megmérték refraktométerrel, -21 fokig jó. Erre azért azt mondták, hogy már lassan határeset.

Ahogy kiállok a garázsból egy kisebb lejtőn kell letolatnom. Mikor megbillen az autó, kiírta, hogy ellenőrizzem a szintet. És valóban kicsit szint alatt volt. Mikor mondtam ezt a szervizben, rátöltöttek GM-es hűtőfolyadékból, mondván jó lesz ez még.

Link to comment
Megosztás:

Az én autómban fogalmam sincs mikor cserélték utoljára. Használtan vettem idén, 7 évesen. A szervizkönyvet már régóta nem vezették, de már állítólag nem gyári a folyadék. Tehát egyszer legalább már biztos lett cserélve.

Márkaszervizbe hordom az autót. Nem zárkóztam volna el a cserétől, de nem mondták, hogy kéne. Megmérték refraktométerrel, -21 fokig jó. Erre azért azt mondták, hogy már lassan határeset.

Ahogy kiállok a garázsból egy kisebb lejtőn kell letolatnom. Mikor megbillen az autó, kiírta, hogy ellenőrizzem a szintet. És valóban kicsit szint alatt volt. Mikor mondtam ezt a szervizben, rátöltöttek GM-es hűtőfolyadékból, mondván jó lesz ez még.

Link to comment
Megosztás:

Sziasztok

Hidegben ha azonnal indulok kicsit döcögve indul meg az autó ha nem adok több gázt a megszokottnál.

több gázzal nincs baj.

ha járatom egy kicsit fél-1 percig akkor nincs probléma

Néha 1-2 km után is lámpánál kicsit döcögve indul meg

Meleg időben nincs gond vele.

72300 km ,Z16xer,hibakód nincs.gyertya tavaly cserélve.indítás hibátlan.

Kuplung rakoncátlankodhat?vagy valami más?

Szia,

Pont ilyen nálam is. Szokásos (kis, nyári)gázadással, hideg motornál, rángat a kuplung(?).

Nagyobb gáznál nem. Bemelegedés után nem rángat.

Nem tudom, hogy ez hiba kategória-e vagy téli sajátosság.

Tavasszal kiderül, de nem emlékszem, hogy tavaly csinált volna ilyet.

Érdekelne, hogy más is tapasztal ilyet, illetve mi lehet a megoldás.

BUÉK !

Link to comment
Megosztás:

Üdv!

Tudja valaki ,hogy a H astráknál melyik relé vezérli a hátsó ablak fütést?

esteleg találok valahol elektromos rajzot segédletet.

elöre is köszi

Ez attól is függ, hogy milyen kivitelű autód van (GTC, 4, 5 ajtós, Caravan, CC). Ha értesz egy kicsit a nethez, akkor elárulom, hogy le tudod tölteni a szervizkönyvet az autóhoz, az első szériához is, meg a ráncfelvarrotthoz (2006 után) is. Sok dolgot meg fogsz tudni, az autóddal kapcsolatban.

Google a barátod. Linket nem teszek be, mert azt itt nem szeretik, mivel állítólag nem szabad, mert jogsértő. :sneaky:

Én egyébként kinyomtattam és lelamináltattam a biztosíték dobozok rajzát és ott van alattuk egy sima táblázatban, hogy melyik bizti hol van. Így nem kell szívnom egy biztosítékcsere miatt, a kesztyűtartóban elfér.

Link to comment
Megosztás:

Idézet autodokitól:

"A következőket ajánlom figyelmébe:

- A párásodás okozója lehet a fűtés- és/vagy klímabox kondenzvíz-kivezető csövének dugulása. Ilyenkor a doboz aljában megáll a levegő páratartalmából lecsapódó víz, ezt pedig a meleg légáramlat párologtatni kezdi. Ettől a befúvott levegő nedvességtartalma magas lesz, ezért csapódik le pára az ablakokon.

- Ha az autóban van klímaberendezés, ezt bekapcsolva a keringetett levegő páratartalmának jelentős része lecsapódik, így jóval szárazabb levegő kerül az utastérbe. A modern autók szellőztetőberendezése az ablakpárátlanító funkció bekapcsolásakor ezt önmagától megteszi.

- A legtöbb autó a szélvédő előttti esőcsatornából szívja a friss levegőt. Ha ennek vízleeresztő nyílásai eldugulnak, itt megállhat a nedvesség, ilyenkor igen magas nedvességtartalmú levegőt szív a ventillátor, amely szintén az utastérben fog lecsapódni. Ráadásul a pollenszűrő ilyenkor tisztességesen átnedvesedik, ami hosszabb időre is biztosítja a párás üveget.

- A párátlanítás szinte hatástalan, ha azt belső keringetésre kapcsolva használjuk. Ilyenkor a rendszer a lábtérből szívja a levegőt, ahol nedves szőnyeget, havas-vizes-sáros cipőket talál. Érdemes ilyenkor inkább a külső levegő beszívását választani, annak páratartalma hidegben jóval alacsonyabb.

Mindamellett a párának valahol le kell csapódnia, és az a valahol az üvegen lesz. Ha semmiképpen nem tudja megfékezni a párásodást, irányítani még talán tudja. Ha páramentesítő szerrel kezeli az első és hátsó szélvédőket, valamint az első oldalüvegeket, a hátsó ajtók üvegei nyugodtan párásodhatnak. Ez kevésbé zavarja a kilátást, és ha néha egyszerűen ronggyal letörli, egész jól kezelhető helyzetet teremt."

Link to comment
Megosztás:

Sziasztok

A négyajtós karosszériás modellnél hol található a gyári adattábla? Szegecselt, vagy ragasztott táblát kell keresni?

A WIN kodot megtalalod meg a szelvedo alatt, kintrol nezve a volan elott es ha felveszed a jobbrol elol a szonyeget, talalsz egy kis "ablaknyilast", kipiszkalod a fedelet es ott van

Link to comment
Megosztás:

A WIN kodot megtalalod meg a szelvedo alatt, kintrol nezve a volan elott es ha felveszed a jobbrol elol a szonyeget, talalsz egy kis "ablaknyilast", kipiszkalod a fedelet es ott van

Köszi szépen, majd megnézem. Ugyanazokat az információkat tartalmazza mint amit a "b" oszlopi tábla?

Link to comment
Megosztás:

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem. Múlt héten lemostam a kocsit és másnapra bepárásodott a jobb oldali lámpatest. Hogyan tudnám kiszerelni, hogy kiszárítsam, mert csak sejtésem van róla mivel leírást nem találtam. Le kell bontani az elejét(első lökös) teljesen vagy könnyebben hozzáférhető?

Link to comment
Megosztás:

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem. Múlt héten lemostam a kocsit és másnapra bepárásodott a jobb oldali lámpatest. Hogyan tudnám kiszerelni, hogy kiszárítsam, mert csak sejtésem van róla mivel leírást nem találtam. Le kell bontani az elejét(első lökös) teljesen vagy könnyebben hozzáférhető?

Helló

Én is jártam így , ha sokat világítasz a fényszóróval az izzó melegétől el fog tünni.

Link to comment
Megosztás:

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem. Múlt héten lemostam a kocsit és másnapra bepárásodott a jobb oldali lámpatest. Hogyan tudnám kiszerelni, hogy kiszárítsam, mert csak sejtésem van róla mivel leírást nem találtam. Le kell bontani az elejét(első lökös) teljesen vagy könnyebben hozzáférhető?

Felnyitod a motorháztetőt, és a ha a lámpatestet jól megnézed belülről, akkor látsz egy "gumiharangot" ami nagyjából tenyérméretű. Azt leszeded, és majd amikor kiszáradt, akkor visszahelyezed.

Magától nem fog kiszáradni, de ha mész vele egy darabig világítással, akkor könnyedén kiszárad.

szerk.: Amit előttem írt a cartárs az is életképes.

Link to comment
Megosztás:

Érdeklődök a forumozóktól , hogy honnan tudnék a beépített opel GPS-hez lemezt szerezni, mivel autó vásárláskor nem volt benne és sokszor kellene.

Ha van olyan ismerősöd, aki sokat ül a net előtt és még ért is hozzá, akkor szerintem pár perc alatt megoldja. Max. egy dvd lemez árába fog kerülni a dolog.

Ha nem, akkor nézz szét a neten, ott is árulnak, csak azért pár ezret otthagysz.

Ha szabáylos akarsz lenni, akkor megrendeled az Opeltől, de arra meg rámegy a gatyád.

Nekem az első verzió jött be, tökéletesen működik. :-)

Link to comment
Megosztás:

Ha van olyan ismerősöd, aki sokat ül a net előtt és még ért is hozzá, akkor szerintem pár perc alatt megoldja. Max. egy dvd lemez árába fog kerülni a dolog.

Ha nem, akkor nézz szét a neten, ott is árulnak, csak azért pár ezret otthagysz.

Ha szabáylos akarsz lenni, akkor megrendeled az Opeltől, de arra meg rámegy a gatyád.

Nekem az első verzió jött be, tökéletesen működik. :-)

Nekem is. Pár hete "szereztem" magamnak lemezt. Amit kaptam az autóhoz, már az is ilyen "szerzős" volt, mert nem gyári lemez volt, hanem egy írható cd-re volt kiírva. De az olyan régi volt, hogy pl az M6-os nem is volt rajta...

Utánanéztem mennyibe kerülne hivatalosan. Csak a Magyarországot is tartalmazó kelet-európai lemez lett volna valami 30.000-40.000Ft. :o

Most még gondolkozom a hang és a menü magyarításán, mert azt is hirdetik sok helyen ügyes emberek pár ezerért. Bár ezt lehet hogy hagyom, mert azt hogy forduljak jobbra/balra azt angolul is megértem és a menüvel is elboldogulok.

Link to comment
Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.