brezsó Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 Nyilván a benzinből is kerül valami nedvesség a rendszerbe, de ha a karterból nem kerülne bele akkor a bödönbe sem csapódna ki, nem jól gondolom? Summa summárum csökkenti a bödön a kipuffba kerülő viz mennyiségét. :) :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 Kondenzvizről hallottál? Hideg kipuff, ami ugye vas, és forró gázok. Benn lecsapódik. a kondenzviz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 Kondenzvizről hallottál? Hideg kipuff, ami ugye vas, és forró gázok. Benn lecsapódik. a kondenzviz. Teljesen igazad van. Ám ha nem "pumpálok" hozzá még pluszban forró "gőzt" akkor annyival kevesebb csapódik ki, hamarabb megszabadul a kipuffrendszer a (kevesebb)viztől, hm? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 Tiv-vel értek egyet, ha akár csak a nagy része is a kartergáz miatt lenne, akkor a lecsapató igen hamar megtelne. Ha jól sejtem azért nem 1-2 indítást bír ki ürítésig. Viszont tapasztalati dolgokkal meg nem szeretek vitázni. :rolleyes: Epk, lehet kilyukadt a kipufogód azóta és alul kifolyik. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 Kondenzvizről hallottál? Hideg kipuff, ami ugye vas, és forró gázok. Benn lecsapódik. a kondenzviz. Persze-persze, de mik azok a forró gázok? A kipufogógáz. Mi az ami lecsapodik? A vízgőz. És már körbe is értünk, honnan kerül bele? Amúgy a motor is szív be vizet a légszűrőn keresztül, hiszen a légköri levegőt szívja, amiben van pára is. Lehet hogy ez adja a kondenzvíz negy részét. Gondolj bele amikor ködben mész nem hiszem, hogy a levegőszűrő minden vízmolekulát kiszűr a levegőből, vmennyi biztos bekerül a mottorba, és mivel el nem ég, a kipufon keresztül távozik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 Persze-persze, de mik azok a forró gázok? A kipufogógáz. Mi az ami lecsapodik? A vízgőz. És már körbe is értünk, honnan kerül bele? Amúgy a motor is szív be vizet a légszűrőn keresztül, hiszen a légköri levegőt szívja, amiben van pára is. Lehet hogy ez adja a kondenzvíz negy részét. Gondolj bele amikor ködben mész nem hiszem, hogy a levegőszűrő minden vízmolekulát kiszűr a levegőből, vmennyi biztos bekerül a mottorba, és mivel el nem ég, a kipufon keresztül távozik. Erre a jó példa. Kiveszem a fagyasztóból a jégeres üveget, egy perc alatt félcenti jég csapodik rá. Na HONNAN? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 Erre a jó példa. Kiveszem a fagyasztóból a jégeres üveget, egy perc alatt félcenti jég csapodik rá. Na HONNAN? Öntöd rá vazee!Ismerlek én már te kávézók gyöngye! :rolleyes: Egyébként is: a gyomrunk olyan,mint a gumicsizma: nem engedi be a vizet! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 Epk, lehet kilyukadt a kipufogód azóta és alul kifolyik. :rolleyes: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 Erre a jó példa. Kiveszem a fagyasztóból a jégeres üveget, egy perc alatt félcenti jég csapodik rá. Na HONNAN? Várjál még azzal az üveggel! Mindjárt indulok. :rolleyes: :) :) Vagy addig tegyél rá bödönt! :D :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 Van egy literes. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 Erre a jó példa. Kiveszem a fagyasztóból a jégeres üveget, egy perc alatt félcenti jég csapodik rá. Na HONNAN? Jégeres üveg?! Mi az? :rolleyes: :) Legyen inkább Colás üveg. Most már bírjátok ki napokon belül beüzemelem a karter szűrőt, aztán naplót írok a tapasztalatomról esküszöm! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 Jégeres üveg?! Mi az? :rolleyes: :) Legyen inkább Colás üveg. Az is kóla vazee,csak agancsos kóla! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 A Zoli hozza a kólát.. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 Az is kóla vazee,csak agancsos kóla! :D Furcsán nézne ki a kólás üveg a fagyasztóban. :rolleyes: :) :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 Az is kóla vazee,csak agancsos kóla! :) Agancsos? Azokat kaszálják el a cartársak itt a fórumon! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 Én Hubertust még nem ütöttem el. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 Én Hubertust még nem ütöttem el. :rolleyes: Hubertus, az a Bambi nagybáttya? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 Agancsos? Azokat kaszálják el a cartársak itt a fórumon! :rolleyes: Én meg azt hittem hogy az autóval gyúrták el szegénykéket :D , de hála Istennek csak itt a fórumon, virtuálisan.. :) :) :) szerk.: Gyerekek, ez már nem OFF egy kicsit? Hol is van a motor a jégerben? Legalább oktánszámot irjatok! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 Hubertus, az a Bambi nagybáttya? :rolleyes: Menj pihenni. :) :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 Én meg azt hittem hogy az autóval gyúrták el szegénykéket :D , de hála Istennek csak itt a fórumon, virtuálisan.. :) :) :) Az én három őzem sajnos nem csak virtuális károkat okozott az autóban. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
egykuty Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 a benzin ég el vízzé (többek között, merthogy szénhidrogén + oxigén ugye), nyáron is ugyan annyivá, mint télen, csak a hidegebb levegő nem tudja gőzként elnyelni, tehát kicsapódik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 a benzin ég el vízzé (többek között, merthogy szénhidrogén + oxigén ugye), nyáron is ugyan annyivá, mint télen, csak a hidegebb levegő nem tudja gőzként elnyelni, tehát kicsapódik. Jó. Te nyertél. Igyunk inkább. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 jaj hej :) ez fárasztó volt végigolvasni aki kaarja próbálja ki, szerintem csodákat ne várjon tőle senki, hamégis akkor van ok az örömre az új esztendőben is :) egy próbát megér nekem is ha összesezedtem a hozzávalókat. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Január1, 2009 Megoszt Elküldve Január1, 2009 Tegnapelőtt engem is utolért a sárgalámpa. Jöttem hazafelé és Dombóvárnál kigyulladt a motordiagnosztika lámpám. Azóta csak akkor nem ég, mikor nem jár, vagy beindítás után 1 percig (max). A lambdára rámértünk és elvileg jó. Az AGR-t lezártuk. A hibát azonnal kivillogtattam menetközben, de csak 95-öt dobott, ami vmi rádióval kapcsolatos dolog. Van vkinek ötlete, hogy mi lehet? Intenzív gyorsításnál érezhető legtöbbször némi rángatás, bizonytalanság. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január1, 2009 Megoszt Elküldve Január1, 2009 Tegnapelőtt engem is utolért a sárgalámpa. Jöttem hazafelé és Dombóvárnál kigyulladt a motordiagnosztika lámpám. Azóta csak akkor nem ég, mikor nem jár, vagy beindítás után 1 percig (max). A lambdára rámértünk és elvileg jó. Az AGR-t lezártuk. A hibát azonnal kivillogtattam menetközben, de csak 95-öt dobott, ami vmi rádióval kapcsolatos dolog. Van vkinek ötlete, hogy mi lehet? A sárga lámpával kapcsolatban én még csak a vez.műszíj szakadást ismerem, de mivel hazajöttél, gondolom most másról van szó. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts