Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

na jo csak nem akartam zavarba hozni heninget :huh:

am visszatérve a zuzdás műsorra abbol a sok astrábol mennyi mindent tudtunk volna mi opelosok hasznosítani, belegondolni se merek, a sok kárpita, felnibe motorba váltóba :S

bár a műanyagot is ujrahasznosítják. :lol:

Elküldve
na jo csak nem akartam zavarba hozni heninget :huh:

am visszatérve a zuzdás műsorra abbol a sok astrábol mennyi mindent tudtunk volna mi opelosok hasznosítani, belegondolni se merek, a sok kárpita, felnibe motorba váltóba :S

bár a műanyagot is ujrahasznosítják. :lol:

Én is láttam azt a műsort az NGC-n, ha arra gondolsz. Azok Vauxhall-ok voltak nagyrészt, még a kormány se jó helyen volt rajtuk :)

Elküldve

de attol a motor arra mgy :huh:

egyébként azokban hogy vannak a sebességfokozatok helyei???

meg a műszer egység, gondolom ugyanaz :lol: vagy nem?

Elküldve
de attol a motor arra mgy :)

meg a műszer egység, gondolom ugyanaz :) vagy nem?

Ugyanúgy mint a Te kocsidban... Elég érdekes lehet balkézzel egy rükit tolni. :huh: :D

Műszeregység meg sztem ua. Vagy arra gondolsz hogy ott jobbról balra fordul a mutató? :lol:

Elküldve
Ugyanúgy mint a Te kocsidban... Elég érdekes lehet balkézzel egy rükit tolni. :huh: :)

Műszeregység meg sztem ua. Vagy arra gondolsz hogy ott jobbról balra fordul a mutató? :lol:

Lehet, hogy mérföldes a km-óra osztása...

Elküldve

én az órákban lévő elrendezésre gondoltam, hogy joboldalt lenne pl a fordulatszámmérő...

reméltem is hogy végignevettem hening

Elküldve

Én még az Omi középkonzolát fujtam le hasonlóval. Finom nitros mosás, és polirpapiros csiszolás után, valami 1200 ft.-os műanyagra való sprével. Szerintem jó lett. És nem kopott, pattogzott.

Elküldve

ugyan azt tervezem én is :huh:

én szilikonlemosóval kezlem és műanyagra fujható fetékkel csinálom, rem nekem se fog (hamar) lekopni illetve lepattogni

Elküldve
de attol a motor arra mgy :huh:

meg a műszer egység, gondolom ugyanaz :lol: vagy nem?

Vezettem Angliában, minden ugyanúgy van ahogy az Astrában csak bal kézzel váltassz!

Elküldve
Vezettem Angliában, minden ugyanúgy van ahogy az Astrában csak bal kézzel váltassz!

Igen, és nem szabad arról a jelentéktelennek tűnő részletről sem megfeledkezni, hogy az úttest bal oldalán kell menni. Aki már járt (balkormányos) autóval a szigetországban, az tudja, hogy elsőre egyáltalán nem könnyű alkalmazkodni az ottani szabályokhoz. Egy kisbusz vagy egy furgon mögül országúton előzni balkormányos autóval pedig kész öngyilkosság.

Megjegyzem, Napóleon a ludas.

http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=3084

Elküldve

Azt nem értem, hogyha a világ nagyobb részén már jobboldali a közlekedés, akkor miért nem állnak át az angolok és azok a bizonyos angol gyarmatok a bal oldaliról... Csak még egy dolog ami miatt a dolgok néha nem kompatibilisek egymással... :huh:

Elküldve
Azt nem értem, hogyha a világ nagyobb részén már jobboldali a közlekedés, akkor miért nem állnak át az angolok és azok a bizonyos angol gyarmatok a bal oldaliról... Csak még egy dolog ami miatt a dolgok néha nem kompatibilisek egymással... :huh:

Ez valóban jó lenne, de gyakorlatilag szinte kivitelezhetetlen. Gondolj bele azért ott is van jópár millió autó. Fokozatos átállásról nem lehet szó, mert adott időpillanatban az ország lakosságának fele pont a rossz oldalon lenne. Valószínűleg nemkicsit ugranának a baleseti statisztikák, akár ebből akár a megszokásból történő vezetésből eredendően. Ha pedig az azonnali átállást nézzük az szintén a lehetetlen kategória. A teljes közúthálózatot egyik napról a másikra kellene átalakítani. És mi lenne a sok jobbkormányos autóval? Kukába velük, vagy mindet átalakítani?

Amíg olyan dolgok, mint a font-euró vagy az angolszász-metrikus mértékegységek cseréje sem megy igazán, addig erről még csak álmodni sem lehet.

Elküldve
Valószínű a friss dátum miatt van ilyen értéke :huh:

Nekem nem fontos, hogy friss legyen.

97'-es X17DTL motoros van.

Ehhez kéne. Tud valaki segíteni?

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.