Jump to content
forumadmin

Motorral kapcsolatos problémák, kérdések

Recommended Posts

Sziasztok!

OPEL ZAFIRA 2009 1.7 CDTI a forgalmi alpján A17DTR.

A kérdésem az lenne ha valaki tudja, hogy miért kell hozzá A17DTJ-ként rendelni az alkatrészt?

Köszi :icon1:

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Sztem nem kell, csak ahhoz tudnak rendelni mert így van bent a gépben.

A két motor egyébként fizikailag teljesen megegyezik, az A17DTJ ugyan gyengébb, de ez csak a motorvezérlő miatt van.

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Van egy Z16XE Zafira, amely a reggeli indulásokkor csak nagyon kevés gáz adagolást enged, mert egyébként rángat, és kigyullad a kipufogórendszert jelző lámpa. Ha a lámpa kigyullad, akkor továbbra is rángat, és alig megy, ezenkívül gázadásra villogni kezd a visszajelző. Ha óvatosan megyek, akkor 1-2 nap után kialszik a visszajelző, és újra normálisan lehet menni (feltéve, hogy az első pár kilométert óvatosan, 40 km/h alatt teszem meg). A márkaszervizben bemérték, és kicserélték a gyújtásmodult /60e/. Rövid ideig mintha jobb lett volna, de azután újra ugyanaz a probléma. Mikor visszavittem, hogy elvileg garanciális, akkor újra kimérték, és kiderült, megint gyújtásrendszeri problémát jelzett a gép. Azt mondták, hogy mivel már 220.000 km van benne, ezért lehet, hogy a szelepszárak koszosak, és hidegen ragadnak, ezért tegyek bele szeleptisztító adalékot. Már ötször tettem bele (teletankonként), és mintha árnyalatnyit javult volna 1-2 adag után. Most ahogyan elhagytam, 1 tankolás után fokozott módon jött vissza a probléma. Indulás után nem tudok olyan óvatosan menni, hogy ne gyulladjon ki a lámpa és ne rángasson. Nem csak rövid utakat megyek, és a motort is jó fordulatszámmal járatom. Most egy másik szerelővel beszéltem, és ő hidrotőke problémára gyanakszik, de én nem hallok kopogást a motor felől. Van-e valakinek valamilyen tapasztalata a problémakörről, mert így 80e körül már nem akarok kísérletezgetni. Egyébként nem lenne gond a kocsival, a fogyasztása is 7,5 körül megáll (vidéken), ha nincs ez a probléma (ilyenkor kb. 1 l-el megnő a fogyasztása.

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Hasonló problémával kellett nekem is megküzdenem a Merivám Z16XE tip. motorjánál. Mivel a hiba alattomos és rejtőzködő, biztos-ami-biztos alapon ledobtam a hengerfejet és rendbe tettem, de nem találtam semmi kriminálist, ami a gondot okozta volna (addig volt próbaképpen cserélve gyújtásmodul, gyertyák, szűrők, stb).

Végül a problémát megoldottam az első (szabályozó) Lambda cseréjével és a motorvezérlő újraprogramozásával (természetesen mindent magam csináltam).

Amit javasolnék:

1. nézesd meg/méresd meg a hengerenkénti kompressziót és a szívó- és kipufogó torkok nyomásváltozását mérőszondával

2. ellenőriztesd le a Lambda működését

3. ha lehet, vedd fel (rögzítsd) a motor működését a kritikus időszakban PC-re (motordiagnosztika során)

4. egy profi motorszerelővel (nem márkaszervizzel!) értékeld ki az adatokat, vagy tedd be ide a fórumba, és megnézem

5. A többi teendő intézkedést a fenti adatok kiértékelése adja majd meg. Amúgy ha pesti vagy, keresd meg Gábort az autocomputer.hu-ról, őt bátran tudom ajánlani.

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Üdv mindenkinek.Egy olyan kérdésem lenne .hogy a Zafira z16xe motornál a hűtővíz hőmérséklet jelzőt ugyanazon szenzor irányitja ami a számítógépet(ami a termosztát mellet van) vagy van valahol másik szenzor.Történik ugyanis egy idő óta hogy a mutató szinte alig megy fel 80ra,és nem igazán gyanakodnék a termosztátra mert nulla fokon reggel már 1.5 km után jó meleg jön,fogyasztás oké,menetdinamika ,indítás szintén.Lehet mégis a termosztát olyan hibás hogy kb 60 nál nyit,vagy inkább a szenzort okoljam.?

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Sziasztok!

Zafira B 1.9 CDTI, 190E km. Hibakód: ECN 02345A, a jelenség: 2-3E között furcsa sivító hang, mintha rángatna, 4E felett villáskulcs világít és letiltja a turbo-t. Ezelőtt a hibakód előtt még volt egy másik, de annak a kódjára nem emlékszem, de rémlik, hogy "kipufogó légtömeg mérő szenzor" volt a fordításban. A részecskeszűrő 85%-on van és az utolsó regenerálás nem sikerült neki. Valakinek valami ötlete, hogy mi lehet az ok? A szerelő akinél voltam márkaszerviz diagnosztikát javasolt.

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Nem tudom

Hello! Elmúlt már a probléma? Mert nekem tök ügyan ezt csinálta (Zafira 2,0 DTI 2002-es). Aztán több szerelő szét szedés, összerakás után

egy DN 10-es visszacsapó szelep beépítésével megoldódott a probléma. Állítólag az adagoló csatlakozó csavarok közül az egyikben van a nyomástartó szelep, no ez szokott elromlani. Vagy ezt a csavart kell kicserélni vagy beépíteni egy visszacspó szelepet. Ez utóbbi ára beszereléssel együtt 5.000 Ft!

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Zafira 2,0 DTI tipikus problémái amik nálam jelentkeztek:

-Turbó letiltva max sebesség 80-90 km/h. Általában vagy az EGR szelep van elkormolódva vagy a turbó vezérlő vákuum szelepet (légszűrő mögött) kell kipucolni. Általában a szelep kipucolása és WD40-el megfújva vagy a szelepet kicserélve megoldódik a probléma. Vigyázzunk, hogy a vákuum szelepre a cső megfelelően van-e rádugva. Ja és még a vákuum csövet is ellenőrizzük le, mert van, hogy kidörzsölődik. Autós boltban nem igazán lehet kapni de a 4 mm-es sűrített levegő cső (pl: Mcmann, Festo) tökéletesen jó hozzá.

-Motor elindul majd néhány másodperc múlva leáll, üzemagyag rendszer levegős, majd hosszas indítózás után beindul. Ha lejtől lefelé áll meg az ember semmi probléma. Nekem egy visszacsapó szelep beépítésével (a gázolaj szűrű után a flexibilis csőbe) a probléma megoldódott.

-Autó kissé lomha 80-90 körül motorkontrol lámpa kigyulad elalszik. A motort ki kell kormolni, mi ezt úgy csináltuk meg, hogy lebontotuk egészen a pillangó szelep sorig felöntöttük koromoldó folyadékkal hagytuk állni egy napot majd kifujatuk a motort és átfogattuk (izzitógyergyákat ki kell venni!) a szelepfdelet átmostuk és a hiba megszűnt. Babra munka de megéri.

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Sziasztok!

Egy zafira Z19DT motoros csodáknál ez a hibakódot olvastá ki "P1901" ilyen szöveggel mellékelve, részecskeszűrő nyomásszenzornál gyenge a jel vagy szakadt. Az autó rendesen üzemel csak ha meghuzatjuk akkor a kulcsos autó jel világit. Ebben kérné a segítséget, hogy mitévő legyek mert a szervízben nem mondtak erre semmi érdemlegeset.

Előre is köszönöm a segítséget!

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Szia

Nemrégiben vásároltam egy 2001-es kiadású benzines elegance zafirát.

Olyan gondjaim vannak vele hogy a vásárlástól kezdve eszméletlen 15L környéki a fogyasztása és rángat nehezen indul az autó kétszer vissza vittem a szerelőhöz aki kimondottam opelekkel foglakozik tegnap hoztam el AGR-szelepet cserélt nem az elsőt :( emelett INSP hibakódiot is írt amit saját magam elhárítottam és most az jelentkezett hogy darabosan jár a motor alig megy az autó ha sikerül mégis kicsit lendületbe hoznom akkor villogni kezd a lambda sonda visszajelző és kb 2km alatt elkéri az üzemi hőfokot bizonytalan vagyok hogy amíg garanciális kicseréljem e vagy próbáljam újra a szerelőt????

Köszi előre is: Jocek

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Szia

Nemrégiben vásároltam egy 2001-es kiadású benzines elegance zafirát.

Olyan gondjaim vannak vele hogy a vásárlástól kezdve eszméletlen 15L környéki a fogyasztása és rángat nehezen indul az autó kétszer vissza vittem a szerelőhöz aki kimondottam opelekkel foglakozik tegnap hoztam el AGR-szelepet cserélt nem az elsőt :( emelett INSP hibakódiot is írt amit saját magam elhárítottam és most az jelentkezett hogy darabosan jár a motor alig megy az autó ha sikerül mégis kicsit lendületbe hoznom akkor villogni kezd a lambda sonda visszajelző és kb 2km alatt elkéri az üzemi hőfokot bizonytalan vagyok hogy amíg garanciális kicseréljem e vagy próbáljam újra a szerelőt????

Köszi előre is: Jocek

Az INSP, az szerintem az " in service period"-ot jelenti. Az nem hiba, csak nem lett kiütve olajcserénél! Nálam azt mutatja...

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

T Jocek0091!

Irány a márkaszerviz.

Átvizsgálás, árajánlat.

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Sziasztok!

Van egy 2003-as Z16XE motoros merivám. Mivel ez az első opel-em (kb 1 hónapja van nálam) nem tudom mi számít nem odaillő hangnak.

Szóval a motor alapjáraton szépen jár, azt leszámítva, hogy valamelyik ékszíj, vagy tárcsa cincog nyiszog, melegen is. Ha egy minimális szilikon sprayt ráfújok, akkor abba hagyja, de kb fél perc múlva újra cincog. Ez a kisebbik dolog, de hátha erre is írtok valami megoldást.

Ami számomra ijesztőbb kicsit, az, hogy bizonyos motorfordulatnál, kb 2000-2500 on tartva a gázpedált, üresben, szépen tartja a fordulatot a motor, de néha egy egy ütemes, halk koppanás, kottyanás szerű minimális hang jelentkezik. De nem folyamatosan, csak úgymond a fordulatszám tartása közben néha be-be kottyan. Ha emelem a fordulatot, semmi, teljesen szép hangja van amúgy. Olajfogyasztás szinte 0, nem füstöl, jól húz nagyon. Ezt a koppanást menet közben nem is hallom soha. Tök véletlen halottam meg üresben, tartva a 2000-2500 körüli fordulatot.

Nagyon köszi előre is.

Üdv.

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Sziasztok. A probléma, hogy alapjáraton, meleg motornál (85 fokos viznél) pislog az olajlámpa. Adatok Zafira 2002, motor y 20 dti, 215000km , olaj Aral 10W40. A gyanum a szonda, a szerelő azt mondta nincs ekég nyomás és hogy cserélni kell csapágyat, olajpumpát, esetleg "főtengelycsiszolás". Mi a véleményetek?

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

T systy_y20d!

"... Aral 10W-40 ..."

Az említett olajnak semmilyen GM (Opel) jóváhagyása nincs, ezért GM (Opel) motorba nem való.

A BP konszern Aral márkanéven forgalmazott aktuális GM (Opel) követelményt (GM Dexos 2) teljesítő motorolaja:

Aral HighTronic G 5W-30.

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

T systy_y20d!

"... Aral 10W-40 ..."

Az említett olajnak semmilyen GM (Opel) jóváhagyása nincs, ezért GM (Opel) motorba nem való.

A BP konszern Aral márkanéven forgalmazott aktuális GM (Opel) követelményt (GM Dexos 2) teljesítő motorolaja:

Aral HighTronic G 5W-30.

T mantec.

Valószínű, hogy igazad van, nem vagyok én szakértő. Kb 7 éve ilyen olajat használok (a szerelő javaslatára) , eddig nem volt gond az autóval. Most amire gyanakszom még , az lehet az olajpumpa , mivel egy fekvőrendőrt, túl nagy sebességgel léptem át, és utánna keletkezett a gond.

Szerinted milyen olajat kellene használnom ? Nem az ára a lényeg, ezen nem akarok spórolni.

Köszi előre is.

Ja, és az Aral az Blue Tronic

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

T systy_y20d!

"... szerelő javaslatára ..."
Igen. A szerelő abban érdekelt, hogy minél többet járjál nála, és ezt ne lehessen ok-okozati összefüggésbe hozni a tevékenységével.
Erre a gyári követelményeket nem teljesítő olaj remek eszköz.

"... milyen olajat ..."
GM Dexos 2-t teljesítő motorolajok.

És még:
eni i-Sint MS 5W-30,
Eurol Fluence DXS 5W-30.

A kenőolajgyártók szerint teljesítik a követelményt, de liszensz nincs:
Valvoline SynPower MST 5W-30,
Addinol Premium 0530 C3-DX 5W-30,
Divinol Syntholight HC-FE 5W-30.

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Combo 1996-os, Isuzu diesel, motorkód: X17D, melegen nem indul, hidegen kifogástalanul. Inditómotor pörget, mintha gázolajat nem kapna. Gázolajszűrő nemrég cserélve. 295 ezer km van benne. Szervizben kábelhibát találtak, kijavitották, a hiba viszont továbbra is fennáll. Valakinek hasonló tapasztalata? Mit nézessek meg rajta?

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Combo 1996-os, Isuzu diesel, motorkód: X17D, melegen nem indul, hidegen kifogástalanul. Inditómotor pörget, mintha gázolajat nem kapna. Gázolajszűrő nemrég cserélve. 295 ezer km van benne. Szervizben kábelhibát találtak, kijavitották, a hiba viszont továbbra is fennáll. Valakinek hasonló tapasztalata? Mit nézessek meg rajta?

Kuka az adagoló...

  • Like 1

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Kuka az adagoló...

Biztos adagoló? Ha egyszer beindult, kifogástalanul megy, gyorsul, stb. fogyasztás olyan kicsi, mint volt, nem füstöl, semmi tünet..csak annyi, hogy melegen nem indul.......

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Biztos adagoló? Ha egyszer beindult, kifogástalanul megy, gyorsul, stb. fogyasztás olyan kicsi, mint volt, nem füstöl, semmi tünet..csak annyi, hogy melegen nem indul.......

Pont elég. Bontott lutri, szal vagy kocsi elad, hidegen, vagy gyűjtesz adagolóra... Felújítatni is lehet, de csak nagyon hozzáértő adagolóssal - na ilyet már nem ismerek - ami nem jelenti, hogy nincs, csak rég nem dízelezem.

Nem kell elhinni, nézz át másik fórumokra mit írnak ilyen hibákra...

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Pont elég. Bontott lutri, szal vagy kocsi elad, hidegen, vagy gyűjtesz adagolóra... Felújítatni is lehet, de csak nagyon hozzáértő adagolóssal - na ilyet már nem ismerek - ami nem jelenti, hogy nincs, csak rég nem dízelezem.

Nem kell elhinni, nézz át másik fórumokra mit írnak ilyen hibákra...

Ok. Köszi, megnézetem az adagolót. Tegnap éjjel szétment valamelyik vizcsövem, majdnem felforrtam. A fennmaradt 15 km-re 8 liter vizet töltöttem rá (2x 4 l, 7-8 km-t mentem egy töltéssel). Persze a hideg vizekkel feltöltés után pöccre indult mindig.

Most áll, vizcső javitás és adagoló vizsgálat jön.

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Sziasztok,

Van egy óriási problémám.

Z17DTH motor

A kiskulcsos autó világít, kivillogtatva 0380 hibakódot ad.

Izzítórelét cseréltem, izzító gyertyákat kimértem, elvileg minden jó, de a hibakód nem tűnik el.

Próbáltam törölni OBD II csatin keresztül 2 progival is, de csak egy pillanatra tűnik el, majd ismét megjelenik.

A programok viszont nem találnak hibakódot.

Kezd megörjíteni adolog.

Lécci segítsen valaki.

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:

Sziasztok,

Van egy óriási problémám.

Z17DTH motor

A kiskulcsos autó világít, kivillogtatva 0380 hibakódot ad.

Izzítórelét cseréltem, izzító gyertyákat kimértem, elvileg minden jó, de a hibakód nem tűnik el.

Próbáltam törölni OBD II csatin keresztül 2 progival is, de csak egy pillanatra tűnik el, majd ismét megjelenik.

A programok viszont nem találnak hibakódot.

Kezd megörjíteni adolog.

Lécci segítsen valaki.

Nezd meg ha gyertyakra jon feszultseg es merd ki a gyertyakat is 0.9ohm korul kell legyen (nehogy valamelyik zarlatba legyen) . Ha hosszab ido kell hogy kimerd a feszultseget lehuzzod a homero csatlakozot es a motor ECU-ja ugy fogja fel dolgozni az adatokat hogy nagyon hideg van es tobbet fogja tartani az izokat

Hozzászólás megosztása


Hozzászólás linkje
Megosztás:
Guest
Ez a téma már lezárult.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.