Jump to content
OPEL FÓRUM

Benzines motorokkal kapcsolatos kérdések


Recommended Posts

Sziasztok!

Lenne egy kb. fél éve megoldatlan problémám.

A masina: Opel Astra G, 2005, 1.6 16V Z16XE (szíjas), 120ekm-es első tulajos.

A problémám, hogy zörgő, fura hangot ad a motor.

Készítettem egy videót is róla, leginkább az olajteknőnél, ott is az olajpumpa környékéről hallani.

A hang csak meleg motornál jelentkezik és fordulatszám nővelésre azzal együtt változik.

A kuplung benyomására nincs változás (kinyomó csapágy...)

Amit eddig megnéztem:

- Hosszbordás szíj és az álltala hajtott dolgok, feszítő

- Komplett vezérlés

- Olajpumpa

- Szívótömb, a benne lévő lemezek rögzítése is rendben

- Hajtókar csapágyak

Tehát ezeket végnéztem, nem találtam rajtuk hibát.

Szerintetek még mit bontsak szét rajta? :confused:

Hozzászólás linkje
Megosztás:
  • Hozzászólások 3,4k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Legtöbb hozzászólás

Népszerű hozzászólások

Nem az a gond hogy butaságokat mondott, hanem hogy papagájként ismételgette azt ami mindenkinek le van írva a kézikönyvében (akinek nincs ilyen az talál a neten). Itt igazából az alapprobléma az hogy

1: szeretsz fényképezni 2: gyári gyertyákat használsz 3: a színük alapján rendben van a motorod 4: a jobb alsó képen, a bal oldalinak a porcelán részén van egy pici elszíneződés, ott le

na emberek a problema javulni latszik sot 2 legyet is utottem valoszinuleg egy csapasra mivel szombaton lett menetkozbe 2 hibakodom na rohantam kiolvastatni es kopogas erzekelo szenzor illetve szivocs

Közzétett képek

3 órája, Bandy81 írta:

Sziasztok!

Lenne egy kb. fél éve megoldatlan problémám.

A masina: Opel Astra G, 2005, 1.6 16V Z16XE (szíjas), 120ekm-es első tulajos.

A problémám, hogy zörgő, fura hangot ad a motor.

Készítettem egy videót is róla, leginkább az olajteknőnél, ott is az olajpumpa környékéről hallani.

A hang csak meleg motornál jelentkezik és fordulatszám nővelésre azzal együtt változik.

A kuplung benyomására nincs változás (kinyomó csapágy...)

Amit eddig megnéztem:

- Hosszbordás szíj és az álltala hajtott dolgok, feszítő

- Komplett vezérlés

- Olajpumpa

- Szívótömb, a benne lévő lemezek rögzítése is rendben

- Hajtókar csapágyak

Tehát ezeket végnéztem, nem találtam rajtuk hibát.

Szerintetek még mit bontsak szét rajta? :confused:

Alapjáraton gyorsabban követik egymást a kattogások mint a motor forgásából adódó ( csapágy, hajtókar, szelep..stb) esetleges zajok szerintem. 

Hozzászólás linkje
Megosztás:
40 perce, zotya975 írta:

Alapjáraton gyorsabban követik egymást a kattogások mint a motor forgásából adódó ( csapágy, hajtókar, szelep..stb) esetleges zajok szerintem. 

Olyan mintha fellazult volna valami.Vagy beleér valami valamihez.Ékszij nélkül próbálnám ki aztán belenéznék a vezérlés burkolat mögé is.Elsőkörben legalábbis.

Hozzászólás linkje
Megosztás:
On 2019. 11. 06. at 13:09, kingblue írta:

Olyan mintha fellazult volna valami.Vagy beleér valami valamihez.Ékszij nélkül próbálnám ki aztán belenéznék a vezérlés burkolat mögé is.Elsőkörben legalábbis.

Ma összeraktam, délután (még köt az olajteknő tömítő) kipróbálom, kiváncsi leszek.

Ékszij nélkül is próbáltam, akkor is volt hang, a vezérlés burkolat mögött sem találtam semmi rendelenes dolgot.

Igazából nem találtam semmi konkrétumot, de hátha időközben rányúltam a hibára.

 

  • Like 1
Hozzászólás linkje
Megosztás:
On 2019. 11. 11. at 10:51, Bandy81 írta:

Ma összeraktam, délután (még köt az olajteknő tömítő) kipróbálom, kiváncsi leszek.

Ékszij nélkül is próbáltam, akkor is volt hang, a vezérlés burkolat mögött sem találtam semmi rendelenes dolgot.

Igazából nem találtam semmi konkrétumot, de hátha időközben rányúltam a hibára.

 

Siker! :)

Jó lett, a hang megszünt.

Az okot igazából csak találgatni tudom. Leginkább az olajteknőben lévő olajterelő lemez kihajtás melletti furataira tudnám fogni.

Ezeket megvágtam, hogy a furatok melletti kis repedt fémlemezek ne érjenek össze és így ne tudjanak rezonálni.

 

 

  • Like 1
Hozzászólás linkje
Megosztás:
  • 2 weeks later...

Sziasztok.

Adott egy 1.4 benzines 2003-as astra. Minden előzmény nélkül általában 110-120-as tempó felett fogja magát és le akar fulladni. Ha lefullad nehezen indul. Ha nem fullad le akkor 100 alatt teszi a dolgát. Ami cserélve lett eddig: gyertya, ac pumpa, annak a reléje,  üzemanyagszűrő. Hibakód nincs. Esetleg ötlet hogy mi lehet?

Hozzászólás linkje
Megosztás:
On ‎2019‎.‎10‎.‎17‎. at 15:44, kingblue írta:

Szia.5w-30-as olajjal próbálkozz.Az való bele.Az enyém is ilyen gép. Opel 5w-30as olaj semmi gondom vele.Egyszer én is próbálkoztam Mobil 5w 40-el de sokára épült fel az olajnyomás.Rögtön le is cseréltem gyári Opel olajra.Azzal szépen működik.Láncos motor különösen érzékeny az olaj viszkozitásra.

 

On ‎2019‎.‎10‎.‎17‎. at 15:44, kingblue írta:

Szia.5w-30-as olajjal próbálkozz.Az való bele.Az enyém is ilyen gép. Opel 5w-30as olaj semmi gondom vele.Egyszer én is próbálkoztam Mobil 5w 40-el de sokára épült fel az olajnyomás.Rögtön le is cseréltem gyári Opel olajra.Azzal szépen működik.Láncos motor különösen érzékeny az olaj viszkozitásra.

Sziasztok,

megoldódott a problémám, "hosszas" hiba keresgélés után végül az olajszűrő ház komplett cseréje után lett újra a "régi" az Astrám, 10W 40-es olajjal is tökéletesen működik, ahogy korábban is. A szűrőházban több szepel is található, az aljában lévő egy nyomástartó szelep, ami azért felelős, hogy megtartja a motor leállításakor az olajszintet a szivattyú felett egészen a szűrőházig. Nekem minden indítás után újra fel kellett töltenie a rendszert ezen szelep nem megfelelő zárása miatt.. 

Többi szelep is műanyagból készült a szűrőházban, ez elég gyenge konstrukcióra utal opeléknál. Találtam nagy nehezen egy részleges felújító szettet, de az sem segített az esetemben, mivel pont az alsó szelepet nem lehet sehonnan beszerezni, csak egyben az egész olajszűrőházat.

 

Ha valakinek esetleg szüksége lenne ilyen felújító szettre, szívesen eladom neki, csak jelezze (GM 55 560 748-ba való):

https://www.ebay.co.uk/itm/5X-Engine-Oil-Cooler-Filter-One-Way-Valve-For-Cruze-Sonic-Aveo-Opel-Vauxhall-A-W-/233286330891

Eredetileg a GM 90 530 259-es ház volt rajta, de ahhoz már egyáltalán semmit nem lehet kapni, de szerencsére kompatibilis a két ház, ebből kifolyólag már újabbat tettem bele, hogy ha kell legyen még lehetőség a műanyag elemek cseréjére..

 

További szép napot!

 

Üdv.

Axel

  • Like 1
Hozzászólás linkje
Megosztás:
4 órája, Axel84 írta:

 

Sziasztok,

megoldódott a problémám, "hosszas" hiba keresgélés után végül az olajszűrő ház komplett cseréje után lett újra a "régi" az Astrám, 10W 40-es olajjal is tökéletesen működik, ahogy korábban is. A szűrőházban több szepel is található, az aljában lévő egy nyomástartó szelep, ami azért felelős, hogy megtartja a motor leállításakor az olajszintet a szivattyú felett egészen a szűrőházig. Nekem minden indítás után újra fel kellett töltenie a rendszert ezen szelep nem megfelelő zárása miatt.. 

Többi szelep is műanyagból készült a szűrőházban, ez elég gyenge konstrukcióra utal opeléknál. Találtam nagy nehezen egy részleges felújító szettet, de az sem segített az esetemben, mivel pont az alsó szelepet nem lehet sehonnan beszerezni, csak egyben az egész olajszűrőházat.

 

Ha valakinek esetleg szüksége lenne ilyen felújító szettre, szívesen eladom neki, csak jelezze (GM 55 560 748-ba való):

https://www.ebay.co.uk/itm/5X-Engine-Oil-Cooler-Filter-One-Way-Valve-For-Cruze-Sonic-Aveo-Opel-Vauxhall-A-W-/233286330891

Eredetileg a GM 90 530 259-es ház volt rajta, de ahhoz már egyáltalán semmit nem lehet kapni, de szerencsére kompatibilis a két ház, ebből kifolyólag már újabbat tettem bele, hogy ha kell legyen még lehetőség a műanyag elemek cseréjére..

 

További szép napot!

 

Üdv.

Axel

Örülök hogy megoldódott a problémád. Ezeket a szelepeket nem lehet esetleg tisztitani?Gondolom olajsártól szennyeződik főleg ha hosszú az olajcsere periódus.

  • Like 1
Hozzászólás linkje
Megosztás:
On ‎2019‎.‎12‎.‎06‎. at 14:21, kingblue írta:

Örülök hogy megoldódott a problémád. Ezeket a szelepeket nem lehet esetleg tisztitani?Gondolom olajsártól szennyeződik főleg ha hosszú az olajcsere periódus.

Szia!

A műanyag részei törnek, mint a ropi, nem csoda, hiszen folyamatosan kontaktban vannak a forró olajjal és minden olajszűrő cserekor megmozgatja az ember őket. Elfáradtak és ezért írtam, hogy nem egy szerencsés konstrukció szerintem. 

Az alsó szelepen, amivel valószínűleg nekem gondom volt, látszólag nem volt semmi olajsár, megmozgatva (összehasonlítva az újjal) semmi különbséget nem tapasztaltam. Én rendszeresen 10 ezrenként cserélem a motorolajat és szűrőt, valószínűleg ez is elfáradhatott, mert a csere után mégiscsak megszűnt a problémám. Szerencsére.

  • Like 1
Hozzászólás linkje
Megosztás:
  • 1 month later...
15 órája, tgabika76 írta:

A gond eleve ott van hogy az X16SZR nem 16 szelepes, hanem 8...

Motorkód alapján kerestem rá, de igazából egyik listában sem találtam ilyen kódot. Itt szerintem félre lett számolva a villogás, már ha így nézték meg. Az X16SZR-nek alapból 12-tól 93-ig vannak a hibakódjai. Gondoltam még arra is hogy esetleg a TID-hibakódjait találták meg ( előfordul hogy összekeverik őket az ECU-kódokkal) de ott sincs 149-es kód. 

Hozzászólás linkje
Megosztás:

UFF! 

Valaki dobna 1 képet a vákumcsőről ami a légszűrőről megy az injektorház fedelére ? Hogy bal vagy jobbos ... disznóvágás hurka kóbász na meg itóka és elfelejtettem mikor leszedtem melyik cső hova megy ... üresjárati szelepet pucoltam.. KÖSZI előre is. 

Üdv.

Szerk.: közben megodottam . Ja fordítva duktam :D

Béke.

 

Módosítva : Sasfióka
Hozzászólás linkje
Megosztás:
  • 1 month later...

Sziasztok!

Van egy g astra 1.4 16v x14xe motorkódu autónk,és egyik reggel indításnál valami gyenge kattogó hangja lett. Egyből meg is maradt hidegen-melegen.Olaj csere 9-10e km-ként mindíg meg volt.

Más okból le vettem az akksit és miután vissza raktam kb 4-5 percig 800 helyett 1000-es alapjárattal indúlt és nem volt semmi hangja. Vissza állt 800-ra újra lett. Még 1x lekerűlt az akksi és megint elmúlt a hang viszont az alapjárat megint 1000 körűl volt. Vissza állt 800-ra semmi hang kb 2 hétig. Utánna megint.O_o

A hang kb olyan mint amikor a tollat kattogtatod és van hogy hidegen nincs van hogy melegen nincs van hogy így is úgy is :-(

Hibakód nincs!

Akku levétel után nincs hangja!

Ez mi a szösz lehet?!

Módosítva : Zsolt85
Hozzászólás linkje
Megosztás:

Sziasztok! Egy G Astra 1.6 16V Twinport (2007) Z16XEP motorkódú autó tulajdonosa vagyok, amivel akadt néhány problémám. Van rá ötletem, csak kéne megerősítés, hogy szerintetek mi lehet az oka a hibáknak.

1.: Melegen néha nehezebben indul:

  • Mindig pöccre indul a motor nyáron is és hideg télen is hideg motorral, viszont ha már üzem meleg akkor ritkán (valamikor igen, valakikor nem) többet kell indítózni, hogy beinduljon. Így is mindig beindul elsőre, csak több idő kell neki (pl. 1 másodperc helyett 4). Következő indításra (rögtön utána leállít és újrapróbál) megint pöccre indul (ezt a procedúrát követve kb. a 4. próbálkozásra megint ugyanúgy több időt kell várni). Illetve meleg indításnál rögtön indítás után minimálisan visszaesik a fordulatszám (tényleg nagyon minimális, éppen csak érezni) fél másodpercre, majd minden normális és tartja a fordulatot.
    • Itt én először az AC pumpára gyanakodtam, de akkor hidegnél is csinálná, nem? Így azt kizárnám.
    • Következőnek az üzemanyagszivattyúra gondoltam, de akkor szerintem megint hidegen is csinálná.
    • Majd arra a következtetésre jutottam, hogy a lambdaszonda a hibás és hibás adatokat adhat vissza, ami miatt kevesebb üzemanyagot ad meleg motornál a kelleténél. Hideg motorral meg azért jó, mert akkor hiába kap rossz értéket, bőven elég benzint adagol ahhoz, hogy elinduljon mivel tök hideg. Szerintetek?
    • Az, hogy visszaesik a fordulat rögtön indítás után egy kevés időre majd vissza szerintem azért van mert indításnál nagyon nagy energia kell neki és egy pillanatra "megzavarodik". De ezt is okozhatja a szonda?

2.: Üzem meleg motornál kuplungot csúsztatva elkezd rángatni:

  • Példa: Dugóban állok és araszolni kell, kb 20 másodperc után elkezd először kicsit, majd nagyon rángatni a kocsi amikor engedem a kuplungot (kicsi gázzal mellé). Ha több gázt adok rá, akkor elmúlik, illetve kevésbé érezhető a probléma. Ilyenkor araszolásnál a hőfok jelzője kicsit feljebb megy (ez szerintem normális, bár biztos nem vagyok benne), majd egy idő után mikor már normálisan tudok menni visszamegy középre. A hűtőfolyadék rendben van, nem ereszt és megfelelő mennyiség van belőle.
    • Itt nem nagyon van ötletem, de talán megint a lambdaszonda?!

3.: Kicsi olajcseppeket találtam a kocsi alján (annyira katasztrofálisan nem csöpög, de egy hosszabb út után hagy maga után kb. 3 kis cseppet), majd ennek jobban utánanézek, de úgy néztem, hogy az olajteknő tömítése engedte el magát.

  • Itt a kérdésem az, hogy találtam hozzá rendes tömítőgumit is, meg pasztát is (pl. Loctite). Melyiket használjam? Elég a sima gumi vagy a sima Loctite? Ha Loctite akkor milyen konkrét típust használjak?
  • Ha a fentit beszereztem a meghúzása gondolom nem sima csavarhúzóval hanem nyomatékkulcsal történik. Sima csavarhúzóval ne is álljak neki? Ha ne, akkor lehet inkább szakemberre bízom. Nem szeretnék ebből gondot, csak szeretnék egy kicsit önállósodni a kocsim terén.

Köszi előre is!

Módosítva : kushwavez
Hozzászólás linkje
Megosztás:
1 órával ezelőtt, kushwavez írta:

Sziasztok! Egy G Astra 1.6 16V Twinport (2007) Z16XEP motorkódú autó tulajdonosa vagyok, amivel akadt néhány problémám. Van rá ötletem, csak kéne megerősítés, hogy szerintetek mi lehet az oka a hibáknak.

1.: Melegen néha nehezebben indul:

  • Mindig pöccre indul a motor nyáron is és hideg télen is hideg motorral, viszont ha már üzem meleg akkor ritkán (valamikor igen, valakikor nem) többet kell indítózni, hogy beinduljon. Így is mindig beindul elsőre, csak több idő kell neki (pl. 1 másodperc helyett 4). Következő indításra (rögtön utána leállít és újrapróbál) megint pöccre indul (ezt a procedúrát követve kb. a 4. próbálkozásra megint ugyanúgy több időt kell várni). Illetve meleg indításnál rögtön indítás után minimálisan visszaesik a fordulatszám (tényleg nagyon minimális, éppen csak érezni) fél másodpercre, majd minden normális és tartja a fordulatot.
    • Itt én először az AC pumpára gyanakodtam, de akkor hidegnél is csinálná, nem? Így azt kizárnám.
    • Következőnek az üzemanyagszivattyúra gondoltam, de akkor szerintem megint hidegen is csinálná.
    • Majd arra a következtetésre jutottam, hogy a lambdaszonda a hibás és hibás adatokat adhat vissza, ami miatt kevesebb üzemanyagot ad meleg motornál a kelleténél. Hideg motorral meg azért jó, mert akkor hiába kap rossz értéket, bőven elég benzint adagol ahhoz, hogy elinduljon mivel tök hideg. Szerintetek?
    • Az, hogy visszaesik a fordulat rögtön indítás után egy kevés időre majd vissza szerintem azért van mert indításnál nagyon nagy energia kell neki és egy pillanatra "megzavarodik". De ezt is okozhatja a szonda?

2.: Üzem meleg motornál kuplungot csúsztatva elkezd rángatni:

  • Példa: Dugóban állok és araszolni kell, kb 20 másodperc után elkezd először kicsit, majd nagyon rángatni a kocsi amikor engedem a kuplungot (kicsi gázzal mellé). Ha több gázt adok rá, akkor elmúlik, illetve kevésbé érezhető a probléma. Ilyenkor araszolásnál a hőfok jelzője kicsit feljebb megy (ez szerintem normális, bár biztos nem vagyok benne), majd egy idő után mikor már normálisan tudok menni visszamegy középre. A hűtőfolyadék rendben van, nem ereszt és megfelelő mennyiség van belőle.
    • Itt nem nagyon van ötletem, de talán megint a lambdaszonda?!

3.: Kicsi olajcseppeket találtam a kocsi alján (annyira katasztrofálisan nem csöpög, de egy hosszabb út után hagy maga után kb. 3 kis cseppet), majd ennek jobban utánanézek, de úgy néztem, hogy az olajteknő tömítése engedte el magát.

  • Itt a kérdésem az, hogy találtam hozzá rendes tömítőgumit is, meg pasztát is (pl. Loctite). Melyiket használjam? Elég a sima gumi vagy a sima Loctite? Ha Loctite akkor milyen konkrét típust használjak?
  • Ha a fentit beszereztem a meghúzása gondolom nem sima csavarhúzóval hanem nyomatékkulcsal történik. Sima csavarhúzóval ne is álljak neki? Ha ne, akkor lehet inkább szakemberre bízom. Nem szeretnék ebből gondot, csak szeretnék egy kicsit önállósodni a kocsim terén.

Köszi előre is!

Az üzemanyag szivattyú és az AC pumpa ugyanaz, csak van aki így nevezi vagy aki úgy. A loctite 5910 olajálló, és ide elég hőálló is, bár van aki nem favorizálja, mert szilikon bázisú. A rángatás lehet mechanikus probléma is, ugye kuplung csúsztatást írtál. Úgy rémlik nekem is felpörög egy kicsit indításkor, majd visszaáll az alapjárati emelt fordulat kicsit később a normál ahogy melegszik a motor. 

Hozzászólás linkje
Megosztás:
37 perce, zotya975 írta:

Az üzemanyag szivattyú és az AC pumpa ugyanaz, csak van aki így nevezi vagy aki úgy. A loctite 5910 olajálló, és ide elég hőálló is, bár van aki nem favorizálja, mert szilikon bázisú. A rángatás lehet mechanikus probléma is, ugye kuplung csúsztatást írtál. Úgy rémlik nekem is felpörög egy kicsit indításkor, majd visszaáll az alapjárati emelt fordulat kicsit később a normál ahogy melegszik a motor. 

Uh elírtam. nem üzemanyag szivattyú hanem üzemanyagszűrő bocsi.:wacko:

Akkor jó a Loctite.

Annyira nem zavaró a rángatás amúgy, mert hála istennek nem egy nagy kövér gáz kell hozzá, hogy elmúljon, már nem is emlékszem mióta ilyen, de azért majd ránézetek.

A felpörgés indításkor semmit nem befolyásol a működésben, annyira egyáltalán nem esik le, hogy valamit okozzon, meg fél mp után vissza is megy. Csak azért nem tartom normálisnak.

Ami jobban zavar az a nehezen indulás.

Hozzászólás linkje
Megosztás:

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=647Screenshot_20200318_03.png

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=150Screenshot_20200318_03.png

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=678Screenshot_20200318_03.png

Sziasztok!

Ezek az élő adatok a kis opel astra g-nél.

Van hogy kattogó hangot ad indulásnál. Van hogy nem. Néha gyengébb néha meg húz.

Ha le veszem az akksit,akkor utánna nincs kattogó hangja,kicsivel magasabb az alapjárat. Ha beállítja az alapjáratot,akkor kattog és gyengűl. Mintha lekapcsolna egy hengert.

Esetleg ezekből valaki tud mondani valamit mi lehet a ludas?

Pl.:MAP szenzor szerint 0.38 bar nyomás van,hogy az normális e? Vagy bármi egyébb adatról infó,hogy mi lehet ez a jelenség.

Köszi előre is!

 

Módosítva : Zsolt85
Hozzászólás linkje
Megosztás:
  • 3 weeks later...
On 2020. 03. 11. at 11:00, kushwavez írta:

Sziasztok! Egy G Astra 1.6 16V Twinport (2007) Z16XEP motorkódú autó tulajdonosa vagyok, amivel akadt néhány problémám. Van rá ötletem, csak kéne megerősítés, hogy szerintetek mi lehet az oka a hibáknak.

2.: Üzem meleg motornál kuplungot csúsztatva elkezd rángatni:

  • Példa: Dugóban állok és araszolni kell, kb 20 másodperc után elkezd először kicsit, majd nagyon rángatni a kocsi amikor engedem a kuplungot (kicsi gázzal mellé). Ha több gázt adok rá, akkor elmúlik, illetve kevésbé érezhető a probléma. Ilyenkor araszolásnál a hőfok jelzője kicsit feljebb megy (ez szerintem normális, bár biztos nem vagyok benne), majd egy idő után mikor már normálisan tudok menni visszamegy középre. A hűtőfolyadék rendben van, nem ereszt és megfelelő mennyiség van belőle.
    • Itt nem nagyon van ötletem, de talán megint a lambdaszonda?!

A rángatáshoz néztél fordulatszámot, hogy mikor produkálja? Alacsony fordulaton még rángat, majd kicsi gázadásra már nem? Nem önreklám, csak tipp: EGR szelep / EGR csatornák? Z16XEP-nél gyakori probléma! https://www.opelforum.hu/topic/2122-z16xep-r%C3%A1ngat%C3%A1s-megold%C3%A1sa-a-sz%C3%ADv%C3%B3sor-megtiszt%C3%ADt%C3%A1sa-a-lerak%C3%B3dott-koromt%C3%B3l/

:)

Az, hogy araszoláskor kicsit feljebb csúszik a vízhőfok mutatója, szerintem teljesen normális (nem hűt a menetszél) - ilyenkor szokott bekapcsolni a ventilátor (ha szükséges) és rendeződik minden.

Módosítva : K86Opel
  • Köszi! 1
Hozzászólás linkje
Megosztás:
  • 2 weeks later...
10 perce, JohnVonAstra írta:

Vettem egy 2008-as benzines 1.4-es g CC astrát. Motorkód Z14XEP. Nagyon fura hangja van. Mintha diesel lenne.

https://m.youtube.com/watch?v=9197JAyo8tw&feature=youtu.be

Ez normális?

Szia.

Nem normális.Megnyúlt vezérműlánc okozza.Komplett vezérlés csere Enyém is ilyen volt.Vezérlés csere után hangja sincs szinte.Zsebbenyúlós dolog.Ha nem te cseréled.

Módosítva : kingblue
Hozzászólás linkje
Megosztás:

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Válasz erre a témára...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.