Jump to content

tgabika76

Moderátorok
 • Hozzászólások

  10.377
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  88

tgabika76 last won the day on Február 28

tgabika76 had the most liked content!

Hírnév

820 Lelkes-segítőkész

3 követő

tgabika76 névjegye

 • Felhasználói rang
  SPAMMER-OFF MESTER
 • Születésnap 1976-02-11

Elérhetőség

 • MSN
  tgabika@maffia.hu
 • Weboldal URL
  http://

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Veszprém
 • Érdeklődés
  Minden ami Opel!!!

Város, Autók

 • Autó(k)
  Opel Astra Coupé Z18XE (2001), Opel Corsa C Z10XE (2002)
 • Város
  Veszprém

Legutóbbi látogatók

21.718 profile views
 1. Gumi, felni kérdések

  Igen és igen.
 2. Benzines motorokkal kapcsolatos kérdések

  Elvileg a random megállás menet közben a főtengely holtpontjeladó hibája szokott lenni, de az általában társul azzal hogy indulni sem indul mindig könnyen. Mármint néha első pöccintésre, máskor meg csak hosszas köszörülés után.
 3. Általános műszaki problémák!

  Az hogy új, a fényszórók esetében nem feltétlenül előny. A projektorosból például egy jó állapotú gyári, tizenéves Hella még mindig jobban világít, mint egy vadonatúj Depo, utóbbinak elég bizonytalan/foltos a vetítési képe.
 4. Gumi, felni kérdések

  Ennyire ne aggódd túl, persze hogy elmegy vele, csak legközelebb keskenyebbet vegyél.
 5. Általános műszaki problémák!

  Az utángyártott tükörlap sz@r. Nem azt jelenti hogy nem lehet felpattintani, de elég nagy szívás. Konkrétan a tünetek nekem is ismerősek, ugyanígy jártam tavaly nyáron, azzal a különbséggel hogy én egy tükörlapot el is törtem, a másodikkal már nem próbálkoztam, nekem a Weisz Dani pattintotta fel egy találkozón, de ő is vagy 10 percig szórakozott vele. Állítólag teljesen lefelé és befelé kell állítani a tükörlapot a mozgató motorral, és előbb a belső majd az alsó szélét kell bepattintani, legfelül/kívül utoljára.
 6. Gumi, felni kérdések

  Nem tudom... 60 körül? 17"-ban elvileg 215/40 való a G Astrára (Turbón gyárilag is ilyen van), és mivel gyakoribb méret, még olcsóbb is mint a 205/45.
 7. Gumi, felni kérdések

  Felesleges... bár az alufelnik nem olcsóak, nem számítanak nagy értékű vagyontárgynak, és ahogy írtad, beazonosítani sem lehet őket.
 8. Astra G szervízelés

  Hát az a helyzet hogy ami a gyártókat illeti, valóban ez a két típus különböztethető meg, de azért ennél többféle kormánymű létezett az Astrákhoz: Delphi TRW 1. generációs TRW 2. generációs régi típus TRW 2. generációs új típus Ez eddig összesen négy féle , de érdekességképpen megjegyzem hogy jobbkormányos piacra volt még egy "csökkentett erőszükségletű" kormánymű is, ezt jellemzően az olyan Délkelet-ázsiai piacokra szánták mint Thaiföld és Malajzia, mert az ottani kistermetű embereknek (főleg a nőknek) gondot okoz a nálunk megszokott szervókormány eltekerése, nincs elég erejük hozzá.
 9. Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Jah, hát én ilyen "tartóstesztnek" nem vetettem alá, alig több mint 10e km-t mentem a Calibrával az alatt a szűk 4 év alatt amíg nálam volt...
 10. Astra gyári "HIFI"

  Nem hosszabb az, csak a Classicnál már ezen is spóroltak. Bár nem tudom számszerűleg mennyi eurocentet lehet spórolni egy uszkve 7-8 centivel rövidebb antennával, de tény hogy a német gyártású G Astrákon még a hosszabb van.
 11. Astra G tulajdonosok beszélgetnek erről-arról

  Erre a kérdésre határozottan igen a válaszom, anno nekem a Calibrában 4000Ft-os utángyártott kar volt, és kifogástalanul működött végig amíg nálam volt az autó.
 12. Hajjaj! Az se mindegy hogy Behr vagy Delphi rendszerű fűtésed van! Behr klímás: 13200646 Delphi klímás: 93180051 Ez a két cikkszám ahogy írtam mind a klímás verziókhoz valók, ha nincs klímád, akkor a 93180051 kell bele, mindegy hogy Behr vagy Delphi rendszered van!
 13. Általános műszaki problémák!

  Szerintem az lehet a dolog nyitja, hogy az ablakmosó folyadékok bár alkohol alapúak, de korántsem csak az van bennük, hanem valamiféle adalékanyag is, ami simán megmarhatja. Anno a B Omegának volt is egy ilyen típushibája, bár nem az ablakmosó folyadék szivattyújával, hanem a vízpumpával: annak is műanyagból vannak a lapátjai (mármint B Omegánál, legalábbis a 25DT motorkódnál), és a hipermarketes fagyálló folyadék gyakorlatilag feloldotta ezeket a lapátokat (pedig abban szerintem még annyi alkohol sincs mint az ablakmosóban), amitől megszűnt a keringés és hengerfejes lett az autó. Megoldás a kizárólag gyári hűtőfolyadék használata, az nem mar.
 14. Általános műszaki problémák!

  Mivel ugyanazt a motort kapcsolod mindkét esetben, de más állásba tolva a kapcsolót, én erősen a bajuszkapcsolóra gyanakodnék... beégtek az érintkezői, csere megoldja.
 15. Astra G szervízelés

  Anno Uhuhuval tárgyaltam ez ügyben (régi MOTE-sok ismerik, a lényeg hogy akkor épp márkaszervizben dolgozott), ő azt javasolta hogy minden második vezérléscserénél (szíjas motorról volt szó) érdemes cserélni a vízpumpát akkor is ha semmi baja, egyszerűen azért mert nem jelent akkora pluszköltséget alkatrészben, mint amennyi bosszúságot és költségnövekedést okoz a vezérlés újabb lebontása esetlegesen pár hónappal később amikor megadja magát az addig hibátlan gyári vízpumpa. Természetesen én is gyárit vennék a vízpumpából is (bár állítólag az SKF is vállalható), de ennyit megér a nyugalom szerintem.
×