Tibo1977 Elküldve December11, 2016 Megoszt Elküldve December11, 2016 Valahol sejtettem, hogy nem elég csak a kapcsoló csere, köszi a választ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve December11, 2016 Megoszt Elküldve December11, 2016 30 perce, Tibo1977 írta: Sziasztok! Ahhoz, hogy autómata világítás funkciót tudja az autó, elegendő csak a világítás kapcsolót kicserélni és feltanítani a funkciót? Vagy szükséges hozzá még más kiegészítő is? Valaki tudja esetleg? Köszi előte is! Ha szerencséd van, akkor benne van a gyári kábelezés. De, ezen felül kell egy szélvédő, ami direkt ehhez készült. Aztán kell egy szenzor is, amit odateszel a szélvédőre (ebben van az esőérzékelő is). Aztán kell hozzá a kis dobozka, ami ezt elrejti. Utána kell egy világításkapcsoló is. Majd, ha ezek megvannak, lehet, hogy kell egy REC modul is, (ha nincs gyárilag) mert pl. a világítást itt tudod beállítani az 5 variáció szerint. Szóval nem kevés munka, pénz és idő. Szerintem utólag szopóroller. Hogy alapból egy H Astra milyen világításfunkciókat tud, meg kellene nézni, lehet, hogy van 1-2 lehetőség itt is, hogy pl. indításkor felkapcsolja a tompított világítást, de olyat, hogy alagútban, vagy sötétedéskor bekapcsoljon, majd le, csak az automata funkcióval tud. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tibo1977 Elküldve December11, 2016 Megoszt Elküldve December11, 2016 Köszi! Az általad leírtak alapján inkább kihagyom a beruházást... az 5 variációs megoldást ismerem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve December12, 2016 Megoszt Elküldve December12, 2016 12 órája, Tibo1977 írta: Köszi! Az általad leírtak alapján inkább kihagyom a beruházást... az 5 variációs megoldást ismerem. 5-10ezer Forintos sávban lehet kapni többféle féynszernzoros automatát. Inkább ezek között csemegézz. pl http://www.autolampafutar.com/termekek/autoelektronika-es-multimedia/biztonsagtechnika/valeo-vezetoi-asszisztensek/valeo-light-onaoff-automata-vilagitasvezerlo http://www.metroman.hu/termek/v686la-automatikus-auto-vilagitas-sotetedes-kapcsolo 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tibo1977 Elküldve December12, 2016 Megoszt Elküldve December12, 2016 Köszi az infót! És szerinted a gyári (autómata) világítás kapcsolóval össze lehet hangolni a szenzort? Mert a leírásban azt olvastam, hogy adnak hozzá egy kapcsolót ,amivel szabadon választhatóan állíthatom a világítás funkciókat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve December12, 2016 Megoszt Elküldve December12, 2016 44 perce, kisp113 írta: 5-10ezer Forintos sávban lehet kapni többféle féynszernzoros automatát. Inkább ezek között csemegézz. pl http://www.autolampafutar.com/termekek/autoelektronika-es-multimedia/biztonsagtechnika/valeo-vezetoi-asszisztensek/valeo-light-onaoff-automata-vilagitasvezerlo http://www.metroman.hu/termek/v686la-automatikus-auto-vilagitas-sotetedes-kapcsolo Ezekkel csak az a baj, hogy csak a fényviszonyok változásakor kapcsol. Vagyis nappal lakott területen kívül nem fog bekapcsolni. Vagy esetleg lehetne kombinálni a DRL-hez. A nappali menetfény megy nappal, majd sötétben ez bekapcsolja a tompítottat, a menetfényt meg kikapcsolja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve December12, 2016 Megoszt Elküldve December12, 2016 5 perce, Astra555 írta: Ezekkel csak az a baj, hogy csak a fényviszonyok változásakor kapcsol. Vagyis nappal lakott területen kívül nem fog bekapcsolni. Vagy esetleg lehetne kombinálni a DRL-hez. A nappali menetfény megy nappal, majd sötétben ez bekapcsolja a tompítottat, a menetfényt meg kikapcsolja. Hát igen, jó is az automatizmus. Nekem fényszenzoros és mióta DRL van benne (cca 2 éve) azóta nem nyúltam a lámpakapcsolóhoz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve December12, 2016 Megoszt Elküldve December12, 2016 6 perce, Astra555 írta: Ezekkel csak az a baj, hogy csak a fényviszonyok változásakor kapcsol. Vagyis nappal lakott területen kívül nem fog bekapcsolni. Vagy esetleg lehetne kombinálni a DRL-hez. A nappali menetfény megy nappal, majd sötétben ez bekapcsolja a tompítottat, a menetfényt meg kikapcsolja. Igen, jogos. De még hozzá egy normális DRL pluszköltségével is elenyésző a gyári szenzoros szélvédős verzióhoz képest. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve December12, 2016 Megoszt Elküldve December12, 2016 (edited) 1 perc, kisp113 írta: Igen, jogos. De még hozzá egy normális DRL pluszköltségével is elenyésző a gyári szenzoros szélvédős verzióhoz képest. Már nem emlékszem, de egy E-jelzett Osram DRL-t vettem két éve olyan 10 ezer körül. Nem tétel és csak be kell kötni, automatán lekapcsol, ha a tompított bekapcsol. Módosítva December12, 2016 : dsteel Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve December12, 2016 Megoszt Elküldve December12, 2016 (edited) 6 perce, dsteel írta: Már nem emlékszem, de egy E-jelzett Osram DRL-t vettem két éve olyan 10 ezer körül. Nem tétel és csak be kell kötni, automatán lekapcsol, ha a tompított bekapcsol. Melyiket pontosan? És hova sikerült befaragni? */bár lehet hogy ezt már megrágtuk egyszer korábban, elnézést Módosítva December12, 2016 : kisp113 Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve December12, 2016 Megoszt Elküldve December12, 2016 (edited) 9 perce, kisp113 írta: Melyiket pontosan? És hova sikerült befaragni? */bár lehet hogy ezt már megrágtuk egyszer korábban, elnézést Ja, megrágtuk, csináltam fotókat és itt publikáltam, sztem 2014 nyarán volt. Ha megtalálom, linkelem. A méhsejtes ködlámpahelyre faragtuk be, de faragni kell rendesen, meg a dőlésszögre figyelni. Módosítva December12, 2016 : dsteel Link to comment Megosztás: More sharing options...
quad405 Elküldve December12, 2016 Megoszt Elküldve December12, 2016 Ha már szóba került a faragás. Nem OPC-be épített már be valaki a ködlámpa helyére való kerek OSRAM DLR-ködlámpa kombót? https://www.osram.com/osram_com/products/lamps/vehicle-and-bicycle-lighting/cars/led-fog-lights/index.jsp Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve December12, 2016 Megoszt Elküldve December12, 2016 1 óra, quad405 írta: Ha már szóba került a faragás. Nem OPC-be épített már be valaki a ködlámpa helyére való kerek OSRAM DLR-ködlámpa kombót? https://www.osram.com/osram_com/products/lamps/vehicle-and-bicycle-lighting/cars/led-fog-lights/index.jsp Nem egyszerű mutatvány, vágni kell rendesen, mert nem fér el, a lámpakeret átmérője sem jó ez a lámpa 90mm átmérőjű, az eredeti kisebb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve December12, 2016 Megoszt Elküldve December12, 2016 5 órája, Davee írta: Nem egyszerű mutatvány, vágni kell rendesen, mert nem fér el, a lámpakeret átmérője sem jó ez a lámpa 90mm átmérőjű, az eredeti kisebb. Van gyári ködlámpahelyre fogathato kerek drl,ebay-on láttam,40-50 ezer között volt ft-ban ha jól emlékszem Link to comment Megosztás: More sharing options...
szodas Elküldve December25, 2016 Megoszt Elküldve December25, 2016 On 2005. 10. 04. at 14:04, Dio írta: Köszi TELO! Ezek szerint hibaüzenet esetén (ami logikus is) nem alszik el addig amíg a hibát el nem hárítod... nyilván én is erre a következtetésre fogok jutni, de legközelebb megszámolom hány fékezés után alszik ki Link to comment Megosztás: More sharing options...
szodas Elküldve December25, 2016 Megoszt Elküldve December25, 2016 On 2016. 12. 07. at 16:37, kisp113 írta: TIS ben megnéztük, egyformák. Sziasztok.Az elso ablaktorlom csak gyors fokozatban mukodik es nemis jon vissza a helyere,nem birjuk megallapitani a problemat,Ha vkinek volna vmi jo otlete.Koszonom,ja 2005 H Astra Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve December25, 2016 Megoszt Elküldve December25, 2016 1 óra, szodas írta: Sziasztok.Az elso ablaktorlom csak gyors fokozatban mukodik es nemis jon vissza a helyere,nem birjuk megallapitani a problemat,Ha vkinek volna vmi jo otlete.Koszonom,ja 2005 H Astra Ha a motor rendben van akkor valószínűleg CIM modult kell újraforrasztani. Duda működik rendesen felkapcsolt világítással is? Index? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szodas Elküldve December25, 2016 Megoszt Elküldve December25, 2016 2 órája, Davee írta: Ha a motor rendben van akkor valószínűleg CIM modult kell újraforrasztani. Duda működik rendesen felkapcsolt világítással is? Index? igen minden mukodik rajta amugy Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve December31, 2016 Megoszt Elküldve December31, 2016 On 2016. 12. 09. at 8:32, kisp113 írta: Tegnap vettem egy relét és találomra kicseréltem az egyiket. Ettől megint elkezdett működni, de persze azt nem lehet tudni hogy az új relétől vagy csak attól hogy piszkálva/mozgatva lett. Most jön a melegfront, egy időre leáll a nyomozás Helyzetjelentes: Éjjel - 10, nappal - 3 fok, az ablaktörlő és a mosó is néma. (hátul megy minden) Szerintem nyitom az újévet egy cim modul javítással. (kit ajánlotok BP en?) Link to comment Megosztás: More sharing options...
knappl Elküldve Január2, 2017 Megoszt Elküldve Január2, 2017 (edited) Sziasztok! Nemrég lettem új tulajdonosa egy 1.6-os, benzines H Astrának (2005), ami természetesen közel sincs még tökéletes állapotban. A jelenlegi megoldandó probléma az index-hangok hiánya és a rossz duda (utóbbiról olvastam, hogy típushibának számít). Első körben megnéztem a biztosítékokat, de azok jónak tűnnek. Továbbá a többi CIM-modulhoz tartozó dolog is megfelelően működik (ablaktörlők, tempomat...stb). Van-e ötletetek, hogy hol lehet a hiba, összefügg-e a kettő vagy egyszerűen vigyem el rögtön autóvillamossági szakemberhez? Előre is köszi a segítséget! üdv Levi Módosítva Január2, 2017 : knappl Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Január2, 2017 Megoszt Elküldve Január2, 2017 23 perce, knappl írta: Sziasztok! Nemrég lettem új tulajdonosa egy 1.6-os, benzines H Astrának (2005), ami természetesen közel sincs még tökéletes állapotban. A jelenlegi megoldandó probléma az index-hangok hiánya és a rossz duda (utóbbiról olvastam, hogy típushibának számít). Első körben megnéztem a biztosítékokat, de azok jónak tűnnek. Továbbá a többi CIM-modulhoz tartozó dolog is megfelelően működik (ablaktörlők, tempomat...stb). Van-e ötletetek, hogy hol lehet a hiba, összefügg-e a kettő vagy egyszerűen vigyem el rögtön autóvillamossági szakemberhez? Előre is köszi a segítséget! üdv Levi Felkapcsolt világítással sincs duda? CIM modult kell újra forrasztani: http://opelmuhely.com/leiras-reszletei/193/cim_modul_javitas Link to comment Megosztás: More sharing options...
knappl Elküldve Január2, 2017 Megoszt Elküldve Január2, 2017 13 perce, Davee írta: Felkapcsolt világítással sincs duda? CIM modult kell újra forrasztani: http://opelmuhely.com/leiras-reszletei/193/cim_modul_javitas Köszönöm a választ Davee! Amúgy felkapcsolt világítással sem jó a duda. (talán ezt a problémát valószínűsíti az is, hogy az előző tulaj szerint a duda rádió-gondokat okozva szállt el szép lassan) Levi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sztaricsnaja Elküldve Január2, 2017 Megoszt Elküldve Január2, 2017 4 órája, knappl írta: Köszönöm a választ Davee! Amúgy felkapcsolt világítással sem jó a duda. (talán ezt a problémát valószínűsíti az is, hogy az előző tulaj szerint a duda rádió-gondokat okozva szállt el szép lassan) Levi Az CIM hiba lesz. Nekem sem működött a duda. De csatornát lehetett váltani vele a rádión Link to comment Megosztás: More sharing options...
max364 Elküldve Január3, 2017 Megoszt Elküldve Január3, 2017 Sziasztok.Szeretném kérdezni hogy az Astra H 1.7cdti---DTH beszivott levegő hőmérséketmérő szenzort hol találom az autóban??Vagy be van épitve a létömegmérőbe.Köszi a segitséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Január3, 2017 Megoszt Elküldve Január3, 2017 39 perce, max364 írta: Sziasztok.Szeretném kérdezni hogy az Astra H 1.7cdti---DTH beszivott levegő hőmérséketmérő szenzort hol találom az autóban??Vagy be van épitve a létömegmérőbe.Köszi a segitséget. Nalam csak legtomegmero van: http://ecat24.com/opel/catalog/part/1/9/290/4267/966/ Az abran a 9-es lenne a homerseklet szenzor, ha esetleg kulon van, de azt ranezesre is el tudod donteni, Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts