Nauda Elküldve Március12, 2016 Megoszt Elküldve Március12, 2016 2 órája, Vertigo írta: Hibakódot nem olvastatok? Ha nem, te magad is meg tudod tenni: leállított motornál fék-gáz tömig benyomva, gyújtás ráad és jegyezd meg az ECN utáni számokat. Ezután előrébb leszünk Nahát, ilyet is lehet? holnap kiolvasom... köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sztaricsnaja Elküldve Március12, 2016 Megoszt Elküldve Március12, 2016 (edited) 23 órája, sasa58 írta: "Az Euro 5 nem 2009-ben lett bevezetve. " Ezt én nem is mondtam. Az enyém 2011-es gyártású és Euro 5-ös. Igen... Bocsánat. Elírtam! Az egy kérdőmondat akart lenni... csak ez lemaradt "?" Ha minden igaz 2009 előtt csak euro 4 volt, 2010-től meg már biztos, hogy Euro 5 Módosítva Március12, 2016 : Sztaricsnaja 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi70 Elküldve Március13, 2016 Megoszt Elküldve Március13, 2016 Sziasztok,olyan problémám van Z16xep ben elkopott a twinport mechanika.Mi van ha kiiktatom,használja e valaki így?Köszi:T. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Március13, 2016 Megoszt Elküldve Március13, 2016 3 órája, tomi70 írta: Sziasztok,olyan problémám van Z16xep ben elkopott a twinport mechanika.Mi van ha kiiktatom,használja e valaki így?Köszi:T. Hibát fog adni és tiltani fog, mivel van egy szenzor amit ugyan úgy mozgat a vezérlés, ha annak nem változik a jele akkor hibát fog adni és valószínű vészmódban fog menni az autó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nauda Elküldve Március14, 2016 Megoszt Elküldve Március14, 2016 On 2016. 03. 12. at 17:11, Vertigo írta: Hibakódot nem olvastatok? Ha nem, te magad is meg tudod tenni: leállított motornál fék-gáz tömig benyomva, gyújtás ráad és jegyezd meg az ECN utáni számokat. Ezután előrébb leszünk Megvannak a hibakódok: ECN013604 ECN014100 ECN000000 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Március14, 2016 Megoszt Elküldve Március14, 2016 51 perce, Nauda írta: Megvannak a hibakódok: ECN013604 ECN014100 ECN000000 P0136 O2 Sensor Circuit High Voltage (Bank 1 Sensor 2) C-026 P0141 O2 Sensor Heater Circuit Malfunction (Bank 1 Sensor 2) B-030 Mindkettő a lambdaszonda hiba. Utóbbi a fűtése, mivel elszállt így a szondára is hibát ad, de annak meg lehet semmi gondja mérés szempontból csak mivel későn vagy nem fűti fel így nem "szólal" meg és a rendszer hibásnak érzékeli, mindenképpen cserélni kell és utána töröltetni a hibakódokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nauda Elküldve Március14, 2016 Megoszt Elküldve Március14, 2016 2 órája, Davee írta: P0136 O2 Sensor Circuit High Voltage (Bank 1 Sensor 2) C-026 P0141 O2 Sensor Heater Circuit Malfunction (Bank 1 Sensor 2) B-030 Mindkettő a lambdaszonda hiba. Utóbbi a fűtése, mivel elszállt így a szondára is hibát ad, de annak meg lehet semmi gondja mérés szempontból csak mivel későn vagy nem fűti fel így nem "szólal" meg és a rendszer hibásnak érzékeli, mindenképpen cserélni kell és utána töröltetni a hibakódokat! És összefüggésben lehet ezekkel?: 1. indítás után még egy röpke pillanatig, hallok egy kis fémes hangot, mintha az önindító tovább menne mint kéne 2. kb 10-ből egyszer nem indul el simán az autó, csak második indítózásra járok sikerrel 3. picit ingadozik az alapjárat, és mintha ez 1-ben és 2-ben, a lassú gurulásra is kihatna. Kicsit szenvedve, gyengén lüktetve haladunk. Nem rángatásra gondolok amit már a túlzottan alacsony sebesség okoz... Közben meg találtam ezt oldalt, ahol hibákról írnak, ott ezt írják: Z16XEP motoroknál előfordul, hogy hullámzik az alapjárat, illetve szippantja fel a motorolajat. Bármilyen meglepő, ez jó eséllyel a szelepfedél hibája!Read more: http://topel.hupont.hu/11/tipushibak#ixzz42hBh0EFv Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Március15, 2016 Megoszt Elküldve Március15, 2016 22 órája, Nauda írta: És összefüggésben lehet ezekkel?: 1. indítás után még egy röpke pillanatig, hallok egy kis fémes hangot, mintha az önindító tovább menne mint kéne 2. kb 10-ből egyszer nem indul el simán az autó, csak második indítózásra járok sikerrel 3. picit ingadozik az alapjárat, és mintha ez 1-ben és 2-ben, a lassú gurulásra is kihatna. Kicsit szenvedve, gyengén lüktetve haladunk. Nem rángatásra gondolok amit már a túlzottan alacsony sebesség okoz... Közben meg találtam ezt oldalt, ahol hibákról írnak, ott ezt írják: Z16XEP motoroknál előfordul, hogy hullámzik az alapjárat, illetve szippantja fel a motorolajat. Bármilyen meglepő, ez jó eséllyel a szelepfedél hibája!Read more: http://topel.hupont.hu/11/tipushibak#ixzz42hBh0EFv Ingadozó és rángatózó járást okozhat a szonda ha túldúsítja a keveréket. Fémes hang ha valóban önindító akkor független a szondától, valószínűleg zsír hiánya van a bendix-nek és nem tér vissza hátsó állásban időben, C Corsa ami nálam van ugyan ilyen volt, újra zsírozás után hiba nélkül üzemel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nauda Elküldve Március17, 2016 Megoszt Elküldve Március17, 2016 On 2016. 03. 15. at 12:15, Davee írta: Ingadozó és rángatózó járást okozhat a szonda ha túldúsítja a keveréket. Fémes hang ha valóban önindító akkor független a szondától, valószínűleg zsír hiánya van a bendix-nek és nem tér vissza hátsó állásban időben, C Corsa ami nálam van ugyan ilyen volt, újra zsírozás után hiba nélkül üzemel. Köszi, hétfőn szonda csere... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március17, 2016 Megoszt Elküldve Március17, 2016 9 perce, Nauda írta: Köszi, hétfőn szonda csere... Ha tényleg dús a keverék, és a szonda jól mér akkor hiába cseréled ki.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nauda Elküldve Március17, 2016 Megoszt Elküldve Március17, 2016 A szonda mindenképpen csere mert hibát dob rá, és folyamatosan világít sárgán a motor visszajelző. Ma arra lettem figyelmes, hogy nem mindig ugyanolyan mértékben ingadozik. Néha mintha jobban, néha kevésbe... Érdemes egyáltalán kutakodni, vagy ez ilyen? Link to comment Megosztás: More sharing options...
sasa58 Elküldve Március17, 2016 Megoszt Elküldve Március17, 2016 Sziasztok, 3000 ford. Felett gázadasnal középmagas fütyülő, sivító hangot hallok, ami gázelvetelnel azonnal megszűnik. Álló helyzetben ugyanilyen fordulaton nem hallom. Szerintetek mi lehet? 16XER motor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Március18, 2016 Megoszt Elküldve Március18, 2016 12 órája, sasa58 írta: Sziasztok, 3000 ford. Felett gázadasnal középmagas fütyülő, sivító hangot hallok, ami gázelvetelnel azonnal megszűnik. Álló helyzetben ugyanilyen fordulaton nem hallom. Szerintetek mi lehet? 16XER motor. Hibakód nincs? Kipufogó rendszert nézted? Főleg a rezoncső környéke. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
sasa58 Elküldve Március18, 2016 Megoszt Elküldve Március18, 2016 (edited) 5 órája, Davee írta: Hibakód nincs? Kipufogó rendszert nézted? Főleg a rezoncső környéke. Nincs hibakod. Érdekes, hogy alapjáraton is van egy fütyülő hang, a generátor környékén, ez meg pont fordítva, gázadasnal szűnik meg.A rezoncso cserélve volt, de nem gyári, szerelő szerint a brutál kipufogó hang is attól van, pedig Sehol sem fúj ki. Módosítva Március18, 2016 : sasa58 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szergely Elküldve Március19, 2016 Megoszt Elküldve Március19, 2016 Szép napot mindenkinek. Indítási problémám van egy 2002-es z16xe motoros astrával. Egy hete azzal kezdte, hogy teker-teker nem indul. Hidegen és üzem melegen indult. Kettő között csak a köszörülés volt. Elvittem Opel szervizbe, hátha. Hibakód semmi. Cseréltek gyertyát, gyújtás modult. Nem segített egyik sem. Üzemanyag nyomás megvan. Indítózás közben néha felvillan a kis sárga motor ikon és néha a fordulatszám mutató felmegy 2-300-ra. Tegnap este mentem volna melóba, de csak a tekerésig jutottam. Asszonyka délbe letette a kocsit és azóta nem indul csak teker. Lenne valami tippetek, hogy merre induljunk a kereséssel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gola Elküldve Március19, 2016 Megoszt Elküldve Március19, 2016 Sziasztok! A következő problémára lettem figyelmes. A motor hűtéséhez használt víz tartályának a szélén a képen látható sötétes kb. 1 centiméteres magasságú csík jelent meg, mely csak a tartály elülső felén van jelen. Korábban már utána olvastam, és ez elvileg attól van, mert valahogy érintkezik a hűtővíz és a motorolaj, azonban a motor (Z14XEP) egyáltalán nem eszi az olajat, a hűtővíz tetején nem látható olaj, a hűtővíz sem fogy, és a kipufogógázban sem éreztem soha a hűtővíz szagát. A motor tökéletesen jár, nagyon szép hangja van. Esetleg valakinek valami ötlete? Köszönöm előre is! http://kepfeltoltes.hu/view/160319/IMG_20160319_120241_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/160319/IMG_20160319_120241_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nauda Elküldve Március21, 2016 Megoszt Elküldve Március21, 2016 On 2016. 03. 15. at 12:15, Davee írta: Ingadozó és rángatózó járást okozhat a szonda ha túldúsítja a keveréket. Fémes hang ha valóban önindító akkor független a szondától, valószínűleg zsír hiánya van a bendix-nek és nem tér vissza hátsó állásban időben, C Corsa ami nálam van ugyan ilyen volt, újra zsírozás után hiba nélkül üzemel. Na túl vagyok a szondacserén. Minimálisan még mindig ingadozik az alapjárat, viszont mintha egyenletesebben menne az autó aztán ez most lehet hogy csak placebo, mert nem világít a sárga A fémes hangra rákérdeztem a szerelőnél, ő is azt mondta hogy valószínű, hogy a bendix nem tér vissza időben, de hogy ez semmi kárt nem okoz. Rákérdeztem, hogy kis zsírozással orvosolható-e a jelenség, de azt mondta, hogy önindító cserével lehetne megszüntetni, de azt is mondta hogy emiatt felesleges a csere... Meg tudom én ezt az izét zsírozni? vagy laikusként inkább én ne essek neki? :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rygesz Elküldve Április8, 2016 Megoszt Elküldve Április8, 2016 Sziasztok! Opel Astra H 2004 1,6 benzin Z16XEP A sárga motor lámpa világít és a következő hibakódokat írja ki: 014100 161450 161600 egyszer nem indult és akkor a motorkulcsos autó világított, de aztán kis idő után elindult azóta rendesen működik. Tud valaki mondani ezekről a hibakódokról valamit, esetleg javítási költséget ha volt már ilyen valakinél. Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
jszabi Elküldve Április8, 2016 Megoszt Elküldve Április8, 2016 30 perce, Rygesz írta: Sziasztok! Opel Astra H 2004 1,6 benzin Z16XEP A sárga motor lámpa világít és a következő hibakódokat írja ki: 014100 161450 161600 egyszer nem indult és akkor a motorkulcsos autó világított, de aztán kis idő után elindult azóta rendesen működik. Tud valaki mondani ezekről a hibakódokról valamit, esetleg javítási költséget ha volt már ilyen valakinél. Köszi! http://budavill.hu/pages/OBD-k%C3%B3dok-magyarul!.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rygesz Elküldve Április8, 2016 Megoszt Elküldve Április8, 2016 Szia! Köszi a gyors választ! Akkor ez lamdaszonda csere? Húzós lesz? Rygesz Link to comment Megosztás: More sharing options...
lala198419 Elküldve Április11, 2016 Megoszt Elküldve Április11, 2016 Sziasztok. Érdeklődnék hogy 1.6 benzin motornál van e motorháztető szigetelés? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabi1.6 Elküldve Április11, 2016 Megoszt Elküldve Április11, 2016 3 órája, lala198419 írta: Sziasztok. Érdeklődnék hogy 1.6 benzin motornál van e motorháztető szigetelés? Nekem nincs rajta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Április12, 2016 Megoszt Elküldve Április12, 2016 17 órája, lala198419 írta: Sziasztok. Érdeklődnék hogy 1.6 benzin motornál van e motorháztető szigetelés? Nincs csak dízelek kaptak gyárilag, de ott sem minden felszereltség, a legalapabb Essentia nem kapott. De minden további nélkül berakható benzinesbe is, nekem is van bent. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kezdőkabriós Elküldve Április12, 2016 Megoszt Elküldve Április12, 2016 2 órája, Davee írta: Nincs csak dízelek kaptak gyárilag, de ott sem minden felszereltség, a legalapabb Essentia nem kapott. De minden további nélkül berakható benzinesbe is, nekem is van bent. Én is vettem bele, bontóban 10-15 E + a bolhák, Opel szervizben 60.000 Ft. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Április13, 2016 Megoszt Elküldve Április13, 2016 21 órája, kezdőkabriós írta: Én is vettem bele, bontóban 10-15 E + a bolhák, Opel szervizben 60.000 Ft. Én 6-ért vettem bolhákkal együtt :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts