tgabika76 Elküldve Január19, 2010 Elküldve Január19, 2010 @kumabushi Egyre inkább kezd tetszeni ez a csináld magad műszerfalvilágítás-dolog, megtennéd hogy összefoglalod hogy végül mennyi és milyen izzót használtál a végleges változathoz? Úgyértem hány darab T3-as és hány darab T5-ös foglalatút, ha esetleg elvesznék az eddigi információk tengerében.
Guest kumabushi Elküldve Január19, 2010 Elküldve Január19, 2010 @kumabushi Egyre inkább kezd tetszeni ez a csináld magad műszerfalvilágítás-dolog, megtennéd hogy összefoglalod hogy végül mennyi és milyen izzót használtál a végleges változathoz? Úgyértem hány darab T3-as és hány darab T5-ös foglalatút, ha esetleg elvesznék az eddigi információk tengerében. aha, majd ha én is megértem amit mondok :lol: újabb infó köztudott az smd led nagysága: http://www.vatera.hu/t5_muszerfal_led_1_na..._159247228.html http://www.vatera.hu/smd_ledes_muszerfal_izzo_160812242.html na ez tuti jó fényerő lenne! :lol: utánajárok mindennek, nincs ennyi kidobni való pénzem a mostani lényeg, ha van külön foglalat, akkor mehet bármilyen t3 vagy t5 (még nem vágom) izzó, akár smd is (ha nem túl erős, azért műszfalba lehet nem kéne refit rakni :P ) szerk: na itt 320 ft darabja http://prodigyaudio.hu/kepek/nagy_kepek/kalap_kepek/RZ47.jpg szerintetek? bepróbálkozzam? Nem lesz erős? vagy csak egyet veszek... a foglalat neve pedig elvileg: T5-WG
Amusing Elküldve Január19, 2010 Elküldve Január19, 2010 aha, majd ha én is megértem amit mondok :lol: újabb infó köztudott az smd led nagysága: http://www.vatera.hu/t5_muszerfal_led_1_na..._159247228.html http://www.vatera.hu/smd_ledes_muszerfal_izzo_160812242.html na ez tuti jó fényerő lenne! :lol: utánajárok mindennek, nincs ennyi kidobni való pénzem a mostani lényeg, ha van külön foglalat, akkor mehet bármilyen t3 vagy t5 (még nem vágom) izzó, akár smd is (ha nem túl erős, azért műszfalba lehet nem kéne refit rakni :P ) én amikor kicseréltem az izzót (még csak a vfútésnél) akkor kb 3 hónap alatt kiégett :lol:
Guest kumabushi Elküldve Január19, 2010 Elküldve Január19, 2010 mindenkitől elnézést a sok szövegelésért, infót gyűjtök, addig nem írok!
Guest kumabushi Elküldve Január19, 2010 Elküldve Január19, 2010 én amikor kicseréltem az izzót (még csak a vfútésnél) akkor kb 3 hónap alatt kiégett :lol: és 3 havonta sok ezer ft? erre gondolsz? hát ha kiég valamelyik, veszek új eredetiket és mennek vissza a helyükre :lol:
Amusing Elküldve Január19, 2010 Elküldve Január19, 2010 és 3 havonta sok ezer ft? erre gondolsz? hát ha kiég valamelyik, veszek új eredetiket és mennek vissza a helyükre :lol: nem a pár száz Ft, hanem az állandó szétszedés:(
Guest kumabushi Elküldve Január19, 2010 Elküldve Január19, 2010 nem a pár száz Ft, hanem az állandó szétszedés:( látni a képen az időpontot... éjfélig szereltem, sötétben, középkonzolt másodszor életemben IMÁDOM :lol: akkor szerzek olcsón smd ledet és klipróbálom ahol tudom...
Guest kumabushi Elküldve Január19, 2010 Elküldve Január19, 2010 mivel "Sajnos külön izzófoglalatt nem árusítunk." és "Külön foglalatot nem árulunk. " És "gyári" foglalatból meg nem bírom kiszedni az izzót sérülésmentesen, ezért: - a számlapokhoz kapcsolódó 4 műszerfal világítás marad - km számlálósba van foglalatom kivehető izzóval, az kap egy smd-t - dátum/óra kijelzőbe jó a mostani műszerfal világítás foglalatos izzója - középkonzol kap 1 smd-t (foglalat nélküli) - szivargyújtó kap egy smd-t (foglalat nélküli) szerintem ez lesz.... :lol: szerk: csak nehogy az smd meg túl erős és eltérő színű legyen
Zachi Elküldve Január19, 2010 Elküldve Január19, 2010 Gyanítom az eddig beszerelt ledekkel az a bajság, hogy nem szórt fényt adnak és ezért olyan egyenetlen, foltos a megvilágítás. Mintha valahol az olvastam volna, hogy szórt fényű hiányában kicsit meg kell reszelni a led kúpját. Hát nem tudom mi igaz ebből.
Guest kumabushi Elküldve Január19, 2010 Elküldve Január19, 2010 Gyanítom az eddig beszerelt ledekkel az a bajság, hogy nem szórt fényt adnak és ezért olyan egyenetlen, foltos a megvilágítás. Mintha valahol az olvastam volna, hogy szórt fényű hiányában kicsit meg kell reszelni a led kúpját. Hát nem tudom jó mi igaz ebből. a mini ledek valóban nem szórnak, domborúak a szórt fény a homorú (asszem) és a többi szórja, azok jók smd meg mindegy, az tolja a fényt :lol: hihetetlen hogy csak izzót lehet kapni műszfalhoz, de foglalatot nem, a gyári foglalatból meg nem jön ki az izzó hogy van ez? mert ebből az foglalatból ki bírtam varázsolni az izzót, de csak a foglalat miatt nem veszem meg és dobom ki az izzót gyári lehet már régi, azért megy szét szétkapáskor...
Zachi Elküldve Január19, 2010 Elküldve Január19, 2010 Szép a középső kijelző! :lol: Te könnyen "fehérítetted", hiszen a 2002 előtti, ritkább osztású műszered van, amiben színtelen a műanyag lap.
Guest kumabushi Elküldve Január19, 2010 Elküldve Január19, 2010 Szép a középső kijelző! :lol: Te könnyen "fehérítetted", hiszen a 2002 előtti, ritkább osztású műszered van, amiben színtelen a műanyag lap. micsoda mák :lol: féltem itt a hsz-ektől hogy van valami sárga műanyag lap előtte :P még km-rel kell szenvednem, ugyanazt a fényt kapja, mégis kékesebb mint a fehér számok (fordulat, sebesség)
Guest kumabushi Elküldve Január19, 2010 Elküldve Január19, 2010 aki tud ilyen t5 smd ledet fehér színben az jelezze mert homa-ba nincs, vaterán meg drága a házhozsz. 3 db kellene szerk: mondjuk ez meg nem biztos hogy szórja a fényt, nem?
KGR Elküldve Január19, 2010 Elküldve Január19, 2010 aki tud ilyen t5 smd ledet fehér színben az jelezze mert homa-ba nincs, vaterán meg drága a házhozsz. 3 db kellene szerk: BANNoltam magam, kicsit túlpörögtem a témát, bocsi Engem nem zavarsz. :lol:
Guest kumabushi Elküldve Január19, 2010 Elküldve Január19, 2010 Engem nem zavarsz. :lol: :lol: jó (képet ne idézz) ha kész vagyok (nemsoká) úgy is leírom pár mondatban a gondolataimat, és összerakok egy képpel teli odf-et, mit hogyan kell elérni, és arra cserélni amit akartok, és ide jön a szöveges tanács, mit mire érdemes, én tanulok belőle helyettetek :P haver inspirált, de ő f astrár cora-ból öltöztette, 1 vásárlással :lol: szerk: ezek után viszont szerintem nekimerek állni tavasszal pollenszűrő cserének egyedül!
speter Elküldve Január19, 2010 Elküldve Január19, 2010 szerk: ezek után viszont szerintem nekimerek állni tavasszal pollenszűrő cserének egyedül! mi akkor is veled leszünk. :lol:
KGR Elküldve Január19, 2010 Elküldve Január19, 2010 mi akkor is veled leszünk. :lol: Erről jut eszembe. Pollenszűrőt amúgy mikor illik cserélni? Amikor már elkezdett szürkülni, vagy elég akkor, ha már fekete? :lol:
Guest kumabushi Elküldve Január19, 2010 Elküldve Január19, 2010 Erről jut eszembe. Pollenszűrőt amúgy mikor illik cserélni? Amikor már elkezdett szürkülni, vagy elég akkor, ha már fekete? :lol: a fekete nem jó nyáron, mert szívja a meleget és akkor a kílma nem bír vele (ha van) tavaszonként elvileg
astra Elküldve Január19, 2010 Elküldve Január19, 2010 a mini ledek valóban nem szórnak, domborúak a szórt fény a homorú (asszem) és a többi szórja, azok jók smd meg mindegy, az tolja a fényt :lol: hihetetlen hogy csak izzót lehet kapni műszfalhoz, de foglalatot nem, a gyári foglalatból meg nem jön ki az izzó hogy van ez? mert ebből az foglalatból ki bírtam varázsolni az izzót, de csak a foglalat miatt nem veszem meg és dobom ki az izzót gyári lehet már régi, azért megy szét szétkapáskor... menj a bontoba ott van ilyen foglalat mert a régebbi tipusokban volt ilyen szerelhetö foglalat.
tgabika76 Elküldve Január19, 2010 Elküldve Január19, 2010 Erről jut eszembe. Pollenszűrőt amúgy mikor illik cserélni? Amikor már elkezdett szürkülni, vagy elég akkor, ha már fekete? :lol: Szvsz párás/nedves/esős időben bekapcsolod a belső levegő keringetést, és ha elkezdesz rohamtempóban párásodni, akkor itt az ideje a cserének.
dsteel Elküldve Január19, 2010 Elküldve Január19, 2010 Szvsz párás/nedves/esős időben bekapcsolod a belső levegő keringetést, és ha elkezdesz rohamtempóban párásodni, akkor itt az ideje a cserének. Én évente 1x szoktam, tavaszal. Szerintem 1-2 ezer Ft-ot megér (a légszűrővel karöltve) és így mindig tiszta, a cseréjük kb 5-5 perc.
furos Elküldve Január19, 2010 Elküldve Január19, 2010 Sziasztok! Aszt szeretném kérdezni,hogy a benzinszűrő bilincsét le lehet -e venni valamilyen más módon mint a célszerszámmal.HAZET 4501-1 mert eszt a fogót élég drágának találtam.Az autó Z1.4XEP ja igen a fogó 12000ft-ért találtam de csak német oldalon.Vagy ha tud valaki olcsóbban írja meg.Köszönöm. http://www.hazet.de/de/produkte/online-kat...0896058624.html
Guest kumabushi Elküldve Január19, 2010 Elküldve Január19, 2010 a képen az alábbi LED-ek láthatóak balról jobbra --> 1. MŰSZERFALVILÁGÍTÁS - LED 2DB FEHÉR 2. ugyanezen foglalatos izzóból kioperált CSAK izzó 3. IZZÓ LAMPA 12 V - T5 5 DB FEH.LED Szemrevételezve a jobb oldali izzófejeket, úgy tűnik tök egyformák Vagyis létezik foglalat nélkül is ugyanez az izzó fajta Az hogy ugyanúgy világít e valóban, azt még nem tudom, most nem érek rá szerelni (az üllőin meg nem bontanak próbára izzót, csak a fehérvárin :lol: ) Összegzés: Egy fajta izzó (fehér, piros, zöld, klk, ...) kerülhet a műszerfal világításhoz és a középkonzol világításhoz Összesen kell 6 db foglalatos, 2db-jával lehet kapni (első képen balról az első) és 3 db foglalat nélküli, 5 db van egy csomagban (első képen jobbról az első) műszerfalhoz 4 db foglalatos km számlálóba 1 db foglalat nélküli középkonzolnál a dátum/óra kijelzőbe 2 db foglalatos fűtés tekerő konzolhoz 1 db foglalat nélküli szivargyujtó körüli fénynek 1 db foglalat nélküli ENNYI! ÁR kb: 3380 ft itt jegyezném meg hogy 8 ledes sofita izzó 2 is van a kocsiba (csomagtér, kesztyűtartó) azok is voltak ennyik, csak a két db :lol: no meg én mást is vettem, van amit feleslegesen De ha lehetne szerezni T5 méretben SMD ledet, azért azt kipróbálnám! EZ VOLT AZ ELMÉLET, új szerzemény izzóim próbája később legjobb helyen a leburkolt fűtésszabályzónál látszik majd http://images.netbag.hu/20100119/05203959914.jpg
atom Elküldve Január19, 2010 Elküldve Január19, 2010 Én évente 1x szoktam, tavaszal. Szerintem 1-2 ezer Ft-ot megér (a légszűrővel karöltve) és így mindig tiszta, a cseréjük kb 5-5 perc. Én olajcserekor szoktam az összes szűrőt cserélni...
Guest kumabushi Elküldve Január19, 2010 Elküldve Január19, 2010 Én évente 1x szoktam, tavaszal. Szerintem 1-2 ezer Ft-ot megér (a légszűrővel karöltve) és így mindig tiszta, a cseréjük kb 5-5 perc. ezek szerint kettő van?
Recommended Posts