J0hnny Elküldve Augusztus15, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2008 Nem a legtutibb... Aztán fejtsd már ki ezt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Augusztus16, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2008 Aztán fejtsd már ki ezt... Szeretnek benne a rugók hamar sz@rrá menni, aztán kezdődik megint a csörömpölés és egyszer csak sehova. Több valakitől is hallottam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Augusztus16, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2008 Helló! Egy kis információ szeretnék kérni tőletek! Van nekem egy '92es 1,6i Astrám és éppen kuplung csere előtt állok! Ennek mekkora az átmérője? Milyet vegyek (márka)? Illetve milyen olajat vegyek bele? Leszerelésről pár jótanácsotok van-e? Nekem azt mondta a szerelőbácsi hogy ez az a féle váltó amihez nem szükséges leszedni, csak szét kell húzni! Válaszotokat előre is köszi! Az átmérő a motor tipusától függ, ezt a boltban ahol veszed a szettet tudni fogják. A márkája lehet Luk, Sachs. Mibe akarsz olajat venni? Motor? Váltó? A szerelésről, ha még nem csináltál ilyent, akkor inkább bízd egy olyanra aki ért hozzá. Valóban a tiédnél még nem kell leszedni a váltót, csak a kuplung alatti burkolatot, meg a váltó kerék felőli deklijét kell leszedni, és ki húzni a nyelestengelyt. Aztán lehet lebontani a régi tengelykapcsolót. ui. Csak teljes szettet érdemes venni, a későbbi boszúságok elkerülése végett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Augusztus16, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2008 Szeretnek benne a rugók hamar sz@rrá menni, aztán kezdődik megint a csörömpölés és egyszer csak sehova. Több valakitől is hallottam. A haverom évekig dolgozott Bécsben autószerelőként, többnyire LUK kuplungokat raktak. Senki sem jött vissza reklamálni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fapuma Elküldve Augusztus16, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2008 Az átmérő a motor tipusától függ, ezt a boltban ahol veszed a szettet tudni fogják. A márkája lehet Luk, Sachs. Mibe akarsz olajat venni? Motor? Váltó? A szerelésről, ha még nem csináltál ilyent, akkor inkább bízd egy olyanra aki ért hozzá. Valóban a tiédnél még nem kell leszedni a váltót, csak a kuplung alatti burkolatot, meg a váltó kerék felőli deklijét kell leszedni, és ki húzni a nyelestengelyt. Aztán lehet lebontani a régi tengelykapcsolót. ui. Csak teljes szettet érdemes venni, a későbbi boszúságok elkerülése végett. Hening kollégának köszönöm a segitséget! :lol: Már csak az lenne a kérdésem hogy olajat milyet és mennyit tegyek a váltóba? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Augusztus16, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2008 Hening kollégának köszönöm a segitséget! :lol: Már csak az lenne a kérdésem hogy olajat milyet és mennyit tegyek a váltóba? Gyári GM olaj, 2400 körül van literje. A pontos mennyiséget (ez váltótól függ) majd megmondják, de kb. 1.6-1.7l kell majd bele :lol: . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Augusztus17, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2008 Már csak az lenne a kérdésem hogy olajat milyet és mennyit tegyek a váltóba? Ez egy nem túl hosszú topik, a kérdésedre a válasz már szerepelt (meglehet többször is), de ha mindig ugyanazt írkáljuk le, akkor mégannyian sem fognak keresni mint most. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Augusztus19, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus19, 2008 Szeretnek benne a rugók hamar sz@rrá menni, aztán kezdődik megint a csörömpölés és egyszer csak sehova. Több valakitől is hallottam. Szeretem az ilyen "valaki mesélte,aki mástól hallotta és az látta valahol" történeteket. :lol: Ezeket főleg olyanok találják ki,akinek a keze életükben nem volt olajos! Azért a LUK nem no name gyártó és Dezsőben el fog sokáig futni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Augusztus27, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2008 kicsit idevág. http://www.opelforum.hu/index.php?showtopi...st&p=412561 Én azt akarom, hogy még legalább jó 200.000 km múlva is autó legyen a kocsim, mégha veterán is lesz. Remélem nem tolom el ezzel a váltóját. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Augusztus28, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2008 Üdv. Mostanában van olyan, hogy ha rükvercet akarok tenni, akkor 2-3 kuplungolás után tudom csak berakni, akkor is nagyot kattan. De van mikor kapásból bemegy, szó nélkül, de akkor is kattan egy nagyot. Kasztnin érezni kb. A másik, hogy néha az egyest is nehezen veszi be, valamint kettesből hármasba is van hogy elsőre nem megy be. Váltóolajcsere? Bár kuplungot nem ártana cserélni. Tavaly nyáron állították. Utolsó állítás volt, azt mondták még 15e km-t kibír, azóta van benne 35e km. Meg már nagyon fent fog, de még nem csúszott meg. Jameg még annyit, hogy a váltómű eléggé olajos kívülről. Olvastam valahol arról is, hogy ha lötyög a váltókar, akkor kopott a váltó. Hogyan lehet megnézni hogy lötyög? Sebességben menetközben oldalra mozgatva vagy előre-hátra? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Augusztus28, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2008 Üdv. Mostanában van olyan, hogy ha rükvercet akarok tenni, akkor 2-3 kuplungolás után tudom csak berakni, akkor is nagyot kattan. De van mikor kapásból bemegy, szó nélkül, de akkor is kattan egy nagyot. Kasztnin érezni kb. A másik, hogy néha az egyest is nehezen veszi be, valamint kettesből hármasba is van hogy elsőre nem megy be. Váltóolajcsere? Bár kuplungot nem ártana cserélni. Tavaly nyáron állították. Utolsó állítás volt, azt mondták még 15e km-t kibír, azóta van benne 35e km. Meg már nagyon fent fog, de még nem csúszott meg. Jameg még annyit, hogy a váltómű eléggé olajos kívülről. Olvastam valahol arról is, hogy ha lötyög a váltókar, akkor kopott a váltó. Hogyan lehet megnézni hogy lötyög? Sebességben menetközben oldalra mozgatva vagy előre-hátra? Meg kell mozgatni. Ha úgy mozog az eleje, hogy a végén nem mozog semmi, akkor rossz. Magyarul, ha van holtjátéka rossz. Lehet orvosolni különbözőképpen, a topikban sokszor volt szó róla. Ha olajos és a váltóból jön, akkor meg kellene nézni mi van még benne és mennyi. Szükség esetén pótolni és megkeresni hol ereszt. Kuplungot meg cseréltesd ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Augusztus28, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2008 Meg kell mozgatni. Ha úgy mozog az eleje, hogy a végén nem mozog semmi, akkor rossz. Magyarul, ha van holtjátéka rossz. Lehet orvosolni különbözőképpen, a topikban sokszor volt szó róla. Ha olajos és a váltóból jön, akkor meg kellene nézni mi van még benne és mennyi. Szükség esetén pótolni és megkeresni hol ereszt. Kuplungot meg cseréltesd ki. Ha úgy mozog az eleje, hogy a végén nem mozog semmi ezt most én nem értem..-... nekem is eléggé mozog a váltókarom, mikor jó és mikor nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus28, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2008 ezt most én nem értem..-... nekem is eléggé mozog a váltókarom, mikor jó és mikor nem? Hát arra gondol, hogyha megmozgatot a váltókart a vezetőfülkéből, és közben vki figyeli a motortérben a váltóba bemenő bizbaszt, akkor tapasztal-é mozgást. Szerintem. Ha szupermen vagy röntgenlátással , akkor csinálhatod egyedül is! :lol: Amugy a rükvercnél megszokott dolog a duplakuplung a fogaskerekek szembenállása miatt, ezt a kez. ut. is leirja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Augusztus28, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2008 ezt most én nem értem..-... nekem is eléggé mozog a váltókarom, mikor jó és mikor nem? Nézz be a motortérbe és "rángasd" meg a rudazatot, rögtön meg fogod látni mit jelent a holtjáték. Szinte biztos lesz. Ehhez elég vagy egyedül is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Driven Elküldve Augusztus28, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2008 Üdv. ... Bár kuplungot nem ártana cserélni. Tavaly nyáron állították. Utolsó állítás volt, azt mondták még 15e km-t kibír, azóta van benne 35e km. Meg már nagyon fent fog, de még nem csúszott meg... A kuplung kétféle módon mondhatja be az unalmast, egyrészt hogy csúszni kezd, másrészt meg lehet az a jelenség hogy nem veszi már a fokozatokat, csak gázfröccsre, vagy úgy sem. Azt mondják aki normálisan használja a kuplungot, annál történik ez az utóbbi. Szóval ne várd meg amíg csúszni kezd, mert már tuti hogy lejárt az életciklusa, nálad valószínűleg a második eset áll fenn, jobb ha kicserélteted, mert a váltód láthatja a kárát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Augusztus29, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2008 url=http://kepfeltoltes.hu/view/080829/DSCF4167_www.kepfeltoltes.hu_.jpg] EZT raknám a váltóba... Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Augusztus29, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2008 bocs dupla... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus29, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2008 jó az Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Augusztus29, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2008 jó az az a zavaró hogy nincs rajta se api, se viszkozitás érték... a színe alapján viszont jónak tűnik... Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Augusztus29, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2008 az a zavaró hogy nincs rajta se api, se viszkozitás érték... a színe alapján viszont jónak tűnik... Ne vitatkozz a Mesterrel! :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus29, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2008 80W90, ha ez megnyugtat :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Augusztus29, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2008 Ne vitatkozz a Mesterrel! :lol: :lol: Tudom hogy mennyinek kell lennie, de egy betű sincs rajta, hogy mennyi, meg milyen=> 80W90, ha ez megnyugtat aggaszt nehogy valami bólé minőségűt beletöltsünk... Tömítés, az hol a fenében kapható a váltókarterhez? Több helyen kérdeztem, de többen is az OPEL szervízre mutogattak. Olyan ára is lesz, hogy inkább kiöntöm az olajat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Augusztus29, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2008 EZT raknám a váltóba... Nekem is ez ment bele. Tegnapi próbát derekasan állta. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Augusztus29, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2008 ...Tömítés, az hol a fenében kapható a váltókarterhez?.... A Csergőben próbáltad? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Augusztus29, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2008 A Csergőben próbáltad? :lol: csókolom, vidéki vagyok.... sőt vasi- a' meg jó messze vagyok!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts