kobraCode Elküldve December28, 2012 Megoszt Elküldve December28, 2012 Sziasztok, Erre tudtok nekem valami kis infót mondani? http://www.opelforum.hu/index.php?showtopic=622&st=10920#entry920858 Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ampervadasz Elküldve December28, 2012 Megoszt Elküldve December28, 2012 Sziasztok, Erre tudtok nekem valami kis infót mondani? http://www.opelforum...920#entry920858 Köszi. Szia! A járműsebesség szerintem nem relé, hanem az lesz az a bizonyos signal converter modul ami az ABS nélküli autókban a bal-első kerék ABS jeladójának jeléből sebességjelet csinál. Az ABS-esekben nincs ilyen, mert azokban az ABS elektronika adja a sebességjelet. A transmitter nem ugrik be, pedig szerintem már néztem, majd ha a műhelyes gépemnél leszek megnézem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve December28, 2012 Megoszt Elküldve December28, 2012 Szia! A járműsebesség szerintem nem relé, hanem az lesz az a bizonyos signal converter modul ami az ABS nélküli autókban a bal-első kerék ABS jeladójának jeléből sebességjelet csinál. Az ABS-esekben nincs ilyen, mert azokban az ABS elektronika adja a sebességjelet. A transmitter nem ugrik be, pedig szerintem már néztem, majd ha a műhelyes gépemnél leszek megnézem. Köszönöm, már legalább ennyivel is többet tudok az autómról! :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
KMiki Elküldve December28, 2012 Megoszt Elküldve December28, 2012 Üdv Urak! Megkésve kissé, de utólag boldog karácsonyt, előre meg szebb és jobb újesztendőt mindannyitoknak! Nem rémlik, hogy volt-e már szó róla, hogy milyen adatot lehet lehívni a km-számlálón, ha a következő dolgokat csinálom: - napi km számláló lenullázva; - gyújtás ráad, de motor nem jár; - a napi számláló/óra váltógombját napi számláló módban hosszabban benyomom, de nem állítom át óra üzemmódra. Ekkor, nálam a következő adat jelenik meg: 34,2 15835 Az előző tankolásnál is ugyanez jelent meg, tehát az értékek nem változtak az elmúlt 370 km alatt. Valamiféle szervíz intervallum lehet? A vas egy Z16XE 2000(??)-ből, vagy ki tudja... Válaszotokat köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyurigyerek Elküldve December30, 2012 Megoszt Elküldve December30, 2012 Ma volt egy kis időm és bele bújtam az autómba. Az itt szerzett tapasztalatokat próbáltam kamatoztatni. Arra jutottam hogy bár a rajzon megadott relé kapcsolja az első ködlámpát mégsem jelzi vissza a műszerfalon. Ez egy későbbi projekt lesz hogy kiszedjem a műszerfalat lehet nincs benne izzó ott. DE a lényeg. Birizgálja a csőröm ez a tempomat téma. Megnéztem és csodák csodája még a kapcsolók is a helyükön vannak a pedáloknál. Akkor ha veszek egy bajusz kapcsolót létezik hogy csak engedélyeztetni kell a funkciót és működik is ,vagy az ECU-ba semmi kép nincs bekötve? Esetleg ilyen esetben ha bent vannak a kapcsolók a helyükön akkor hol kell a vezetékek végét keresni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December30, 2012 Megoszt Elküldve December30, 2012 valszeg csak bajusz kapcsoló és engedélyezés ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyurigyerek Elküldve December30, 2012 Megoszt Elküldve December30, 2012 valszeg csak bajusz kapcsoló és engedélyezés ;) Túl szép lenne ha igaz lenne de hát egy próbát megér. Bajusz kapcsoló így is úgy is kell és haössze jön akkor királyság van. :D Kiszereltem a helyzetjelző tompított kapcsoló tömből azt a kis foglalatos izzót. Olyan kell a műszerfalba a ködlámpa visszajelzéshez is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December30, 2012 Megoszt Elküldve December30, 2012 Túl szép lenne ha igaz lenne de hát egy próbát megér. Bajusz kapcsoló így is úgy is kell és haössze jön akkor királyság van. :D Kiszereltem a helyzetjelző tompított kapcsoló tömből azt a kis foglalatos izzót. Olyan kell a műszerfalba a ködlámpa visszajelzéshez is? asszem valamilyen led a visszajelző Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve December30, 2012 Megoszt Elküldve December30, 2012 Túl szép lenne ha igaz lenne de hát egy próbát megér. Bajusz kapcsoló így is úgy is kell és haössze jön akkor királyság van. :D Kiszereltem a helyzetjelző tompított kapcsoló tömből azt a kis foglalatos izzót. Olyan kell a műszerfalba a ködlámpa visszajelzéshez is? Szia! Kb egy hete építettem be az első ködlámpákat, nálam még kivezetékelve sem volt, de a visszajelzés működik az óracsoportban, pedig ahhoz hozzá sem nyúltam. Gyárilag csak a hátsó ködlámpa volt benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyurigyerek Elküldve December30, 2012 Megoszt Elküldve December30, 2012 Szia! Kb egy hete építettem be az első ködlámpákat, nálam még kivezetékelve sem volt, de a visszajelzés működik az óracsoportban, pedig ahhoz hozzá sem nyúltam. Gyárilag csak a hátsó ködlámpa volt benne. Mindenki ezt írja hogy simán vissza jelez de nekem valahogy nem. Pedig az a relé kattan amelyiket írtátok balról az 5. Kivettem és nem hallom a kattanást. Nem volt itthon torx kulcs hogy kivegyem a biztitáblát lehet ott van valami elkötve . Úgy mókoltuk a cimborámmal hogy először a hátsó lámpa kapcsolójával kapcsoltuk úgy hogy a kapcsoló tömbön össze zártunk két lábat és a hejzetjeltő tompított kapcsolók variálásával lehetett kapcsolni . Kicsit bonyolult volt ezért lett átalakítva a kapcsoló hogy külön lehessen kapcsolni most már. Valahol itt találtam kb 2 éve a leírást hogy lehet megmókolni kapcsoló csere nélkül ott volt ez a két módszer leírva. Azt hiszem Suzuki Ignis hez volt kitalálva de működött opelen is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve December30, 2012 Megoszt Elküldve December30, 2012 (edited) On 2012. 12. 29. at 16:24, gyurigyerek írta: On 2012. 12. 29. at 16:38, Mc-elek írta: Módosítva Április6, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve December31, 2012 Megoszt Elküldve December31, 2012 Mindenki ezt írja hogy simán vissza jelez de nekem valahogy nem. Pedig az a relé kattan amelyiket írtátok balról az 5. Kivettem és nem hallom a kattanást. Nem volt itthon torx kulcs hogy kivegyem a biztitáblát lehet ott van valami elkötve . Úgy mókoltuk a cimborámmal hogy először a hátsó lámpa kapcsolójával kapcsoltuk úgy hogy a kapcsoló tömbön össze zártunk két lábat és a hejzetjeltő tompított kapcsolók variálásával lehetett kapcsolni . Kicsit bonyolult volt ezért lett átalakítva a kapcsoló hogy külön lehessen kapcsolni most már. Valahol itt találtam kb 2 éve a leírást hogy lehet megmókolni kapcsoló csere nélkül ott volt ez a két módszer leírva. Azt hiszem Suzuki Ignis hez volt kitalálva de működött opelen is. Ha szétszeded a világítás kapcsolót akkor látod az első ködlámpa kapcsolójának a helyét. Ide kell beültetni egy kapcsolót. Nekem van egy rossz világítás kapcsolóm amiből kilehetne operálni a kapcsolót. Ha érdekel akkor keress meg pü-ben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve December31, 2012 Megoszt Elküldve December31, 2012 Az első ködlámpa visszajelzője izzós, lehet, hogy nincs benne. A hátsó ködlámpa visszajelzője LED-es, gyárilag kiépítve. Érdekes verzió... tán drága volt a led opeléknál hogy nem tudtak oda is rakni egyet? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve December31, 2012 Megoszt Elküldve December31, 2012 (edited) On 2012. 12. 30. at 15:14, tgabika76 írta: Módosítva Április6, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyurigyerek Elküldve December31, 2012 Megoszt Elküldve December31, 2012 Lehet, hogy ott is van "ö.cs.i." (Önköltség Csökkentő Intézkedés) Ha első ködlámpás, akkor beteker egy izzót, ha nem, akkor nincs plusz költség... És valóban ez volt a probléma. Köszönöm a tanácsot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve Január1, 2013 Megoszt Elküldve Január1, 2013 B.Ú.É.K. mindenkinek! Vasárnap beépítettem az új pilácsokat: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Január1, 2013 Megoszt Elküldve Január1, 2013 B.Ú.É.K. mindenkinek! Vasárnap beépítettem az új pilácsokat: Gratula! Szép! Milyen lámpák ezek és mennyibe fájtak? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Yuri Elküldve Január1, 2013 Megoszt Elküldve Január1, 2013 Angyalszem fényszórók és olyan 40 ezerbe van a pár. Jól néz ki, ha nem ennyibe kerülne már én is vettem volna... Link to comment Megosztás: More sharing options...
jamies Elküldve Január1, 2013 Megoszt Elküldve Január1, 2013 Én inkább a gyári nJoy lámpákra szavaznék... http://img14.aprod.hu/images_aprodhu/13474447_7_1000x700_opel-astra-g-njoy-_rev001.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Január1, 2013 Megoszt Elküldve Január1, 2013 Lehet, hogy ott is van "ö.cs.i." (Önköltség Csökkentő Intézkedés) Ha első ködlámpás, akkor beteker egy izzót, ha nem, akkor nincs plusz költség... De pl a classicba nekem nem volt ködlámpa, és mégis világított... Classicba már nem LED van? Ez lenne az ésszerű. 1 SMD LED olcsóbb, mint egy izzó.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Január1, 2013 Megoszt Elküldve Január1, 2013 Gratula! Szép! Milyen lámpák ezek és mennyibe fájtak? Engem is érdekelne. Jól áll a kéknek. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Yuri Elküldve Január1, 2013 Megoszt Elküldve Január1, 2013 Engem is érdekelne. Jól áll a kéknek. ;) http://www.tuning-tec.hu/tuning-tec/eshop/0/0/5/368-OPEL-ASTRA-G-09-97-02-04-ANGEL-EYES-BLACK-Tuning-Tec-Fenyszoro Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Január1, 2013 Megoszt Elküldve Január1, 2013 Angyalszem fényszórók és olyan 40 ezerbe van a pár. Jól néz ki, ha nem ennyibe kerülne már én is vettem volna... Az az érdekes hogy ennél olcsóbb volt nekem a gyári projektoros (na jó, nem teljesen gyári mert Depó, de tökegyforma) külföldről, bár a xenonosítással együtt drágább... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Január1, 2013 Megoszt Elküldve Január1, 2013 Én inkább a gyári nJoy lámpákra szavaznék... http://img14.aprod.h...joy-_rev001.jpg Olyan volt neki (onnan tudom hogy tőlem vette ;)), csak gondolom már eléggé bemattult a búrája... Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve Január1, 2013 Megoszt Elküldve Január1, 2013 Gratula! Szép! Milyen lámpák ezek és mennyibe fájtak? Köszönöm! Úgy van ahogy Yuri márkatárs írta,40 körül volt,Angel-eyes lámpák. Én láttam ugyanilyen lámpát króm kivitelben is,olyan színű autón mint az enyém,de ez a fekete nekem jobban bejön. Bár ez is ízlés kérdése,"kinek a pap,kinek a papné",nekem a lánya,mert az még fiatal :) :) Íme egy pár kép a krómos verzióról: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts