Jump to content
OPEL FÓRUM

Schloddi

Forummember
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Semleges

About Schloddi

 • Rank
  Schloddi
 • Birthday 03/28/1984

Elérhetőség

 • MSN
  schloddi@freemail.hu
 • ICQ
  58827923

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Budapest
 • Érdeklődés
  kocsi,zene

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Astra F Cabrio
 • City
  Budapest
 1. Sziasztok, érdeklődnék Monza témában, 1981-es (elég ritka A1,5, technika már az új pl:műszerfal, hűtő kör!, de kinézet még a régi: körbekróm, kivéve a tükröket, nem kendácsolt, létezik ilyen gyári darab) szóval 3.0E és automata. Ha jól sejtem ebben a GM TH180(c?) váltó él, de erről a váltóról tudtok részletesen valamit(töltési mennyiség, pontos olaj minőségi előírások, etc), esetleg alap alkatrészek(szűrő, tömítés) hol szerezhetőek be hozzá itthon, ha egyáltalán? (vagy egy komplett bontott jó állapotú, mert azt hiszem ami nekem van az menthetetlen lesz..) esetleg van valakinek tapasztalata kézi átépítéssel mekkora macera ez, pedálsoron kívül elvileg mindenem van hozzá, kupplung, 4es váltó, box, etc
 2. Schloddi

  Karosszéria

  Sziasztok, valakinek nincs esetleg egy elfekvő astra f cabrio (fekete?) csomagtérfedele (facelift), nem baj ha kicsit hibás, vagy akár jégvert, csak ne legyen összetörve
 3. szép napot, töröltem amit írtam, nem aktuális :)
 4. Schloddi

  Riasztó

  Volt, nekem is kabrióm van és pont ugyanez az eset. Az autóban a risztó működik, próbáld meg kinyitni az ajtót vagy a motorháztetőt, elvileg szólnia kell a szirénának. Én arra jutottam, hogy ez az ultrahangos, ablakbetörős érzékelő ment gallyra, mert ha lekötöd és aktiválod a riasztót ugyanazt produkálja. Én most így használom, mert sehol nem találtam ilyen (biztosan működő) komplett belső világítás egységet, amit kipróbálás után is elég lett volna kifizetni.
 5. hát igen sajna mindig megy :rolleyes: szóval úgy néz ki ez valami elektromos dolog lesz?.. tudtok valami gurut Pesten(esetleg a déli felén)? akkor még annyi adalék hogy a venti fordulatszám is váltakozik, tehát van amikor jobban megy van amikor nem annyira, szerintem valami még vezérelgeti, legfeljebb rosszul...
 6. hali! Próbáltam keresgélni, de nem találtam ezt a problémát, csak hasonlót. A gondom a klíma (99es x16xel) ventillátora, eleinte csak néha, de mostmár folyamatosan megy, akkor is ha nincs bekapcsolva a klima. És elég beülni a kocsiba reggel, akár nulla fokban is és ráadni a gyújtást és beindul, motornak nem kell járni hozzá, és igen a légkondi hűtője, AZ első venti. Abszolut nem koszos, totál új a hűtő, de azért lecsekkolom mégegyszer holnap. egy kis előélet: A kocsi sokáig állt(mostani használat előtt legalább két hónapig rá sem bagózott senki), viszont szüleim mentek vele néha egy kört, ekkor kiderült most nyáron, hogy elment a gáz a klímából és úgy alakult hogy ki lett cserélve a légkondihűtő. Majd én hazajöttem és elkezdtem használni rendszeresen, szeptember végén még a légkondit is használtam, tök jól hűtött. De azóta egyre rendszeresebben be-be kapcsolt a légkondi hűtőventillátora. És most már mindig megy. Annyira nem érdekelne a dolog, gondoltam kiveszem a biztiét csak úgy parasztosan,de nem segített mert rögtön bekapcsolt a sima ventillátor, azzal a lendülettel visszatettem a klímáét. Azóta a helyzet változatlan. Viszont az zavar, hogy egyrészről nagyon lassan melegszik be a kocsi, másrészről szerintem nem tesz jót az hogy alig mozdul el a motor hőfokjelző. A computer hibát nem jelez, mikor hazajöttem (lassan 3 hónapja) egyszer kivillant de többet soha, ezt betudtam annak, hogy 2 hónapja hozzá se nyúltak. mit lehet a megoldás?
 7. Hali! Remélem tud nekem segíteni valaki, méghozzá motorvezérlő ügyében, ugyanis nekem egy '92es 1.2i-s Corsam van, amiben a számítógép behalt, a lényegi kérdés pedig hogy tudja-e valaki hogy mi a különbség az SY és az YJ jelzésű motorvezérlő között? Amit találtam külföldiül az az hogy mindekettő '90-'93 1.2i 33kw/45le fajtához van, nekem SY van bennt, és van YJ-s (elvileg)jó computerem. Szétszedve, belenézve nagyjából ugyanazok az alkatrészek fogadnak (a nagyobb darabok típusa stimmel) valami ötlet?
 8. eddig biztos voltam benne milyen olajat vegyek, de hála az olvasgatásnak sikerült tökre elbizonytalanítani :) szóval c12nz -be (~140E) milyet tennétek bele? kb fél évet ment most GM-olajjal(10W40), és hát ez tényleg nem volt túl jó, még az előző MOLos is jobb volt.. ( jól megy a kicsike a maga aszfaltszaggató 45 pacijával ;) , szal elvileg a kompresszió egész jó lehet még)
 9. Lehet nem idevág, de érdeklődnék afelől hogy a C Corsára mekkora felni passzol alapból, és hogy 13"os téligumi rápasszol-e, vagy csak 14"es? és mi a gyári gumimérete?
 10. Egy olyan kérdésem lenne hogy Zafiránál a MULTEC diagnosztikai kulcs hogy működik, mert a Corsámonn más van, és ott tudom is hogy mit hova dugjak hogy kiadja a hibakódot, de ezen más a csati, és nem vágom mit kéne hova kötni. Tudja valaki? -nem merek próbálkozni-
 11. hogy lehet megcsinálni ugy a központi kijelzőt hogy az totál független legyen a rádiótól(nem opel), és ne kapcsoljon be ha pl nincs rajta a gyujtás. vagy hogyha rádió szól akkor a dátum van kiirva, de ha CDre nyomok akkor elmegy a dátum, de üres marad a kijelző, szóval ezt kéne megszüntetni. valamiket keresztbe-kasul kötögetni, vagy marad a villamosságis? (Zafira2002 CAR300 vala eddig benne) valaki ::?: ::?:
 12. Schloddi

  AUTÓHIFI

  Hát ez a bajom, hogy az elvileg a CDtárhoz lenne való, de tutkó van rá valami megoldás, csak reméltem tud rá valaki valamit.... ::idea:
 13. Schloddi

  AUTÓHIFI

  Aztat hiszem hogy az, de mint AUX van feltüntetve, nem tudom, valahogy csak működtetni lehet CDtár nélkül is :?: vagy ne is próbálkozzak?
 14. Schloddi

  AUTÓHIFI

  Csőváz! afelől érdeklődnék hogy hogy lehetne megoldani egy SONY cdx c8000 es fejegységnél hogy működjön a vonalbemenet, mert nem igazán vágom a a dolgot,mert bármit dughatok rá, nem bírom hangkiadásra kényszeríteni (merthogy van rajta AUX in RCA bemenet). Tud valaki ebben segíteni, van rá megoldás, vagy csak én bénázok vele? thx
 15. Hali! egy olyan kérdésem lenne hogy a Corsa A 1.2i-ben milyen teljesítményű generátor van alapból, ha tudja valaki nagy segítség lenne, a lényegi dolog hogy mekkora akksit lehet rákötni úgy hogy egyik se tegyen keresztbe a másiknak (akksi vs generator)? thx
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.