Endre06 Elküldve Október11, 2011 Megoszt Elküldve Október11, 2011 Arra ügyelj, hogy sose elől legyen a felemás gumi! (kisebb-nagyobb kombináció) Az a váltóban gondot okozhat hosszabb távon... Ilyenkor inkább tedd előre az egyik jó hátsót, és akkor gond nem lehet. :P Nekem is volt már így (a Fábiánál... ausztriából haza... hátul egy 13-14 kombó, mert szálszakadt lett az egyik). Nahh ezt én se tudtam, legalább okosodok. Ez akkor is vonatkozik rá ha pl most 185/60/14 és a pótkerekem meg 175/70/13? Elvileg ugyan olyan magas gyakorlatilag meg lehet hogy nem. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Október11, 2011 Megoszt Elküldve Október11, 2011 Nahh ezt én se tudtam, legalább okosodok. Ez akkor is vonatkozik rá ha pl most 185/60/14 és a pótkerekem meg 175/70/13? Elvileg ugyan olyan magas gyakorlatilag meg lehet hogy nem. :D Tök váltóméret, ezzel már nem lesz baj. 2 nem egyformán kopott gumiba se hal bele, csak komoly különbség ne legyen :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Október11, 2011 Megoszt Elküldve Október11, 2011 A differenciál mű nem azért van, hogy a fordulatkülönbségeket kezelje? Csak mert kanyarodáskor sem lesz semmi baja... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Október11, 2011 Megoszt Elküldve Október11, 2011 A differenciál mű nem azért van, hogy a fordulatkülönbségeket kezelje? Csak mert kanyarodáskor sem lesz semmi baja... :P Tapasztalat, sajna megjártuk vele... Bal oldalon nagyobb, jobb oldalon kisebb gumikkal kaptuk vissza a wareszt, amikor jóindulatból kölcsönadtuk egy ismerősnek, akinek szüksége volt rá... Ő meg így hozta vissza. Cserélni kellett a féltengely belső részét, mert megette az erőltetés, valósággal szét volt hullva. 1-1 kanyarnál, azért nem fordul sokkal kevesebbet a kerék (ugyanolyan gumikkal), az meg elhanyagolható, és tudja is kezelni a differenciál. De ha egy kerékfordulatnál pl. 10 cm-ekről beszélünk? az 1 km-re levetítve is sok, nemhogy többre. Csak jótanács, lehet hülyeséget beszélek, csak én már megszívtam vele, és mást szeretnék megkímélni. :D :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Október11, 2011 Megoszt Elküldve Október11, 2011 Én csak laikusként kérdezem, mert érdekelt a dolog. De ha így jártatok, akkor tiszta sor! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Október11, 2011 Megoszt Elküldve Október11, 2011 Én csak laikusként kérdezem, mert érdekelt a dolog. De ha így jártatok, akkor tiszta sor! :P Sajna mi így jártunk, és tuti, hogy emaitt. csak ezért is mertem leírni, mert saját tapasztalat. De jó lenne tisztán látni ebben a dologban, így ha van észrevétel, akkor szívesen hallgatjuk a hozzáértőbbektől. :P Tartósan mindenesetre nem jó a (sokban) eltérő gumi a hajtott keréken. az első gumisig megkockáztatom, hogy nem okozna komolyabb problémát. :D Hátul teljesen mindegy (pótkerékre mondom, nem tartós használatra), max nem úgy fog tapadni az autó, és persze az is veszélyes. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október11, 2011 Megoszt Elküldve Október11, 2011 Sajna mi így jártunk, és tuti, hogy emaitt. csak ezért is mertem leírni, mert saját tapasztalat. De jó lenne tisztán látni ebben a dologban, így ha van észrevétel, akkor szívesen hallgatjuk a hozzáértőbbektől. :P Tartósan mindenesetre nem jó a (sokban) eltérő gumi a hajtott keréken. az első gumisig megkockáztatom, hogy nem okozna komolyabb problémát. :P Hátul teljesen mindegy (pótkerékre mondom, nem tartós használatra), max nem úgy fog tapadni az autó, és persze az is veszélyes. :D No, és mit szóljanak azok az új autósok akiknek "mankókerekük" van csak pótkerék gyanánt?! Azzal is csak a legközelebbi szervizig ajánlott, de addig is csak max 80-al hajtani! :D Hol van ott egyáltalán tapadás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 No, és mit szóljanak azok az új autósok akiknek "mankókerekük" van csak pótkerék gyanánt?! Azzal is csak a legközelebbi szervizig ajánlott, de addig is csak max 80-al hajtani! :P Hol van ott egyáltalán tapadás? Ebben teljesen igazad van. :P Ilyen volt az isuzuban pótkerék gyanánt. 135/80 14. iszonyatosan vékony, én a 80-at sem biztos hogy megkockáztatnám egy ilyennel. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 Ebben teljesen igazad van. :P Ilyen volt az isuzuban pótkerék gyanánt. 135/80 14. iszonyatosan vékony, én a 80-at sem biztos hogy megkockáztatnám egy ilyennel. :D Érdekes látvány lehetett, ahogy a bátyám battyog az M3-on egy rönyó lagunával bal hátulján egy ilyen kerékkel...nyolcvannal... :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve Október14, 2011 Megoszt Elküldve Október14, 2011 Érdemes már lecserélni a gumikat télire vagy még lesz jó idő? Reggel fél 7kor indulok melóba akkor 7'C-t mutatott lakott területen kívül meg 3'C-t. Ez alapján lecserélném, csak délután 3körül amikor megyek haza még simán 15'C körül van a hőmérséklet. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Október14, 2011 Megoszt Elküldve Október14, 2011 Érdemes már lecserélni a gumikat télire vagy még lesz jó idő? Reggel fél 7kor indulok melóba akkor 7'C-t mutatott lakott területen kívül meg 3'C-t. Ez alapján lecserélném, csak délután 3körül amikor megyek haza még simán 15'C körül van a hőmérséklet. :D Én várok a cserével amíg nem lesz napközbe is 7-8 fok. Mondjuk a műszaki miatt nekem mindenképpen fel kell raknom a télit, és már nem biztos hogy visszacserélem utána. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október14, 2011 Megoszt Elküldve Október14, 2011 Érdemes már lecserélni a gumikat télire vagy még lesz jó idő? Reggel fél 7kor indulok melóba akkor 7'C-t mutatott lakott területen kívül meg 3'C-t. Ez alapján lecserélném, csak délután 3körül amikor megyek haza még simán 15'C körül van a hőmérséklet. :D Nem hiszem, hogy ilyen éles határok mentén kell eldönteni. Az öcsém például kényelmi szempontok alapján "még jó időben" -azaz melegben - cseréli a téli kereket, mert nem szeret hidegben kint dolgozni. Én pedig inkább később mint korábban. Idén meg annyira későn cserélem a kerekemet, hogy most a télit fogom új télire cserélni.... (Egész nyáron a télivel jártam, mert el akartam koptatni a kora miatt.) Az 1 éves nyári pedig a garázsban pihent.... Az úgyis gyorsabban fogy el nálam (kb. 3 év alatt). Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Október14, 2011 Megoszt Elküldve Október14, 2011 Nem hiszem, hogy ilyen éles határok mentén kell eldönteni. Az öcsém például kényelmi szempontok alapján "még jó időben" -azaz melegben - cseréli a téli kereket, mert nem szeret hidegben kint dolgozni. Én pedig inkább később mint korábban. Idén meg annyira későn cserélem a kerekemet, hogy most a télit fogom új télire cserélni.... (Egész nyáron a télivel jártam, mert el akartam koptatni a kora miatt.) Az 1 éves nyári pedig a garázsban pihent.... Az úgyis gyorsabban fogy el nálam (kb. 3 év alatt). Én meg majd garázsban fogom cserélni, úgy hogy nem számít a hideg. Meg most legalább 10 napig nincs jogsim, így nem is lesz cserélve addig... :P De ha cserélem, akkor fékdobok le és kap egy kis puceválást és csiszolást... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
balahu Elküldve Október14, 2011 Megoszt Elküldve Október14, 2011 Én lecseréltem tegnap biztos ami biztos alapon. Nem a délutáni 15 fokkal (bár sztem nem sokáig lesz ) van a gond, hanem reggel simán csak pár fok van, az aszfalt meg még hidegebb, és ilyenkor nagyon jól jön. Olyan baromi melegek meg ugyse lesznek, hogy a köv időben nagyon lekopjanak a gumik. NEkem mentett már a korábban felrakott téligumi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve Október17, 2011 Megoszt Elküldve Október17, 2011 Holnap cserélem én is, reggel fél 7kor indúltam 2,5'C-ben, külterületen már -2'C volt. kímélem a nyárit úgyis drágább volt mint a télim. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Október17, 2011 Megoszt Elküldve Október17, 2011 Én meg majd garázsban fogom cserélni, úgy hogy nem számít a hideg. Meg most legalább 10 napig nincs jogsim, így nem is lesz cserélve addig... :P De ha cserélem, akkor fékdobok le és kap egy kis puceválást és csiszolást... :D Nekem is van garázsom, de engem se a hidegbe való csere érdekel, hanem hogy reggelente -3fokba megyek. Miért nincs jogsid? :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Október17, 2011 Megoszt Elküldve Október17, 2011 Nekem is van garázsom, de engem se a hidegbe való csere érdekel, hanem hogy reggelente -3fokba megyek. Miért nincs jogsid? :P Mert balf_sz a júzer... :D Úgy emlékeztem, hogy október végén jár le a jogsim, de szeptember vége volt... :P Most csináltatás alatt van... :D Mondjuk annyira nem hat meg, mert mostanság szinte csak hétvégenként járok vele... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Október17, 2011 Megoszt Elküldve Október17, 2011 Mert balf_sz a júzer... :D Úgy emlékeztem, hogy október végén jár le a jogsim, de szeptember vége volt... :D Most csináltatás alatt van... :P Mondjuk annyira nem hat meg, mert mostanság szinte csak hétvégenként járok vele... Ne is izgasson! A vezetéshez, nem jogsi kell, hanem benzin/gázolaj, meg tudás!! :D :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Október17, 2011 Megoszt Elküldve Október17, 2011 Ne is izgasson! A vezetéshez, nem jogsi kell, hanem benzin/gázolaj, meg tudás!! :D :P Inkább pia kérdése... :D :P De érdekes lesz majd ha netán leesik az első hó, nagy nyári kerekekkel eltötymörögni a téli kerekekig... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
dani89rk Elküldve Október17, 2011 Megoszt Elküldve Október17, 2011 Heló, kinek mi a véleménye erről; http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=1489773419 magamnak akarom, szóval nem lecsapni :D Csak véleményt, osztókör, felniközép citroen Berling-ról valaki? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Október17, 2011 Megoszt Elküldve Október17, 2011 Heló, kinek mi a véleménye erről; http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=1489773419 magamnak akarom, szóval nem lecsapni :D Csak véleményt, osztókör, felniközép citroen Berling-ról valaki? Az ET szám alapján kb 3 centivel lesz kijjebb a kerék középvonala a gyárinál... ami szerintem sok...ráadásul 0,5 collal szélesebb is a felni, ami miatt majdnem 4 centivel lesz a gyárinál kijjebb a kerék külső széle...szerintem be fog verni... de ezt a próba tudja a legjobban megmutatni. Az osztókör mérete és a közép furat mérete is fontos lenne. A gyári Astra 4x100-as osztókör és a közepe 56,5 mm... Link to comment Megosztás: More sharing options...
dani89rk Elküldve Október17, 2011 Megoszt Elküldve Október17, 2011 Az ET szám alapján kb 3 centivel lesz kijjebb a kerék középvonala a gyárinál... ami szerintem sok...ráadásul 0,5 collal szélesebb is a felni, ami miatt majdnem 4 centivel lesz a gyárinál kijjebb a kerék külső széle...szerintem be fog verni... de ezt a próba tudja a legjobban megmutatni. Az osztókör mérete és a közép furat mérete is fontos lenne. A gyári Astra 4x100-as osztókör és a közepe 56,5 mm... Osztókört és furatot én sem tudom. Az et hogy 15X26 nem mond nekem sokat, az hogy 5,5j vagy 6 az nem sokat változtat azt gondolom laikusként. Szóval ha van aki jobban érti a kerekeket az legyen kedves megosztani tudását :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Október17, 2011 Megoszt Elküldve Október17, 2011 berlingo kapásból 108as... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Október17, 2011 Megoszt Elküldve Október17, 2011 berlingo kapásból 108as... Adhattam is el tavaly 4-et Brekinek a céges oroszlánra :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
dani89rk Elküldve Október17, 2011 Megoszt Elküldve Október17, 2011 Adhattam is el tavaly 4-et Brekinek a céges oroszlánra :D Köszöntem, akkor már megint egy olyan ajánlat ami jó, de nekem persze nem jó... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts