zotya975

MOTE klubtag
 • Hozzászólások

  27.050
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  147

zotya975 last won the day on April 2

zotya975 had the most liked content!

Hírnév

1.168 Lelkes-segítőkész

3 követő

zotya975 névjegye

 • Felhasználói rang
  Rinyálós zotya, Fejben szerelő.
 • Születésnap 1975-04-16

Város, Autók

 • Autó(k)
  Opel astra f caraván c14nz
 • Város
  Győr

Elérhetőség

 • Weboldal URL
  http://

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Győr
 • Érdeklődés
  számitógép, internet, Opel

Legutóbbi látogatók

19.374 profile views
 1. Értem, elnézést kérek, akkor játszik az amit a képen látni. Passzoljon a köbcenti, a hossz, a csőátmérő. Mivel fél napja erről van szó, és senki nem mondta hogy hülyeséget beszélek, nem feltételeztem hogy rossz helyen keresem a katalizátort.
 2. Hát szerintem mivel 10 centi vastag mindenképpen vágni kell utána összehegeszteni, gondolom ezt szerelő ( kipufogós) fogja csinálni, legjobb lenne tőle megkérdezni. Biztos hogy csináltak már ilyet. Pölö: http://www.karosszeria.net/cikkek/katalizator-reszecskeszuro-csere-es-kipufogo-javitas.html akár fel lehet őket hívni árajánlatot kérni, de több ilyen cég is van. A katalizátor betét ára és a garancia miatt nem biztos hogy otthon megéri kicserélni, még ha ért is valaki hozzá.
 3. Bekerül, a következő műszaki előtt szoktak is szólni, hogy ne felejtsd el, hogy nemsokára lejár, és vidd el hozzájuk előműszakira. Erre amúgy is érdemes oda vinni ahol lesz a műszaki, tehát: elviszed átnézetni ( előműszaki) az opelhez, nem kérsz javítást, de kapsz egy hibalistát. Ezt megcsináltatod bárhol, majd visszaviszed opelékre műszakira. Az elő és a rendes műszaki ára összeadódik ebből lesz a most kábé 22-24 ezer forint.
 4. Igazából passz, de találtam erről pár mondatot, amivel lehet érdemes foglalkozni: "A Z12XE/XEP motorok nagyon ritkán lesznek hengerfejesek, azt is mondhatnám, szinte soha. Viszont típushiba, hogy a vízpumpa mögött levő vezérműház tömítés tönkremegy így a hűtővíz le tud csorogni az olaj karterbe. Így elfogy a hűtővíz, az olaj felhígul (szint megemelkedik), kávés barna színű lesz." Azt már csak én teszem hozzá, hogy az olajból a víz eltávozik melegen, így a szint emelkedés nem törvényszerű.
 5. Apu is csak télen használta kijárni, Schneeberg környékén azért jó volt.
 6. Nem értek hozzá, de ezen az oldalon pont erről írnak: http://www.opelforum.hu/topic/109-dízel-motorokkal-kapcsolatos-kérdések/?page=120
 7. Lehet persze, de mivel azt írta új gyári az ára miatt nem jöhet szóba, azt gondoltam ilyen nem játszik. Kérdés milyen összegben gondolkodik.
 8. Nagyon jól ezek a szöges gumik, apu járt ki velük Ausztriába még a 90-es években, ég és föld a különbség még a télihez képest is, csak sajna most már itthon (sem) használhatók. Amikor kipotyogtak belőle a szögek beállt egy kútra/műhelybe ott felemelték az autót és lőttek levegős akármivel a lyukakba új szegeket. Volt egy matrica a kocsi hátulján hogy aki a fenekedre mászik tudja mire számítson.
 9. Igen van, de ezek nem a leömlőbe épített katalizátorok, hanem a kocsi alatt vannak a középdob előtt. Ettől még az üres leömlő katalizátor háznak ugyanúgy meglesz a repedt fazék hangja hacsak ki nem vágják, és át nem építik ezt a részt sima csőre. Ezek is teljesítik ( legalábbis nekem) a zöld kártya előírásokat, de csúnya hangja van, legalábbis ennek. Jobbra az univerzális balra a gyári: A helyén, a hegesztés minőségét most hagyjuk: Neki olyan kellene amit a leömlőbe-leömlőre lehetne szerelni az eredeti helyére. Valami ilyesmi: http://www.vatera.hu/katalizator-opel-astra-g-zafira-z14xe-z16xe-2463685025.html
 10. Mintha úgy emlékeznék hogy a helye meg van neki.
 11. Szerintem alapból van:
 12. Igen van, 20Nm. Plusz ügyelni kell a tisztaságra a blokk felfekvő felületénél.
 13. Szimetrikusan nyitja a két oldali zsalut, de csak akkor tudod megnézni ha bontasz. Ha kiveszed a kesztyűtartót onnan viszonylag sokat látni. A hideg-meleget meg egyszerre szabályozza mindenhol. ( anyósoldali lábtérben tudod megnézni a szabályozó kart középen kissé fent.)Esetleg ha dugulás van a radiátorban és nem melegszik át egyenletesen akkor lehet különböző a két oldali levegő.
 14. Az A vectra ülés egy az egyben áttehető, minden passzol. A többinél kicsit vagy nagyon mókolni kell,de például Omegáé is belefér.
 15. Szerintem helyettesítheted olaj és nyomásálló ( vagy meleg vizet tűrő) bármilyen csővel, legfeljebb hosszabbat teszel hogy a visszafordulásnál a motor mellett ne törjön meg. Hidraulika boltban, hasonló helyen lehet érdeklődni. Nem tudom a benzincső mennyire bírja a meleget, azt több helyen tudsz venni, meg kell kérdezni.