bluemirage Elküldve Október24, 2015 Megoszt Elküldve Október24, 2015 "Az igen... Gondolom nemigazán létezik valami egyszerű megoldás a sima kisérő fényre?" A neten rákerestem a hazakísérő fény modul szavakra, és van több kész áramkör. Angol kifejezésre keresve talán még az ebay is meg lehet szórva vele. De ezt nem próbáltam. Persze ezekhez jó és tapasztalt autóvillamosságis kell, hogy a modult okosan és hasznosan illessze az autó idegrendszerére, azaz a világítás vezetékeihez.. :) Szerintem itt kevesebb a beépítési tapasztalat, mint egy DRL vagy más gyakoribb extra esetén. A modul csupán pénz kérdés... azután jön a többi.Olvastam, hogy választható, hogy pl. a hátramenet fehér lámpáit is bekapcsolja... Szerintem parasztság az ilyen bekötés... ha rajtam múlna, akkor rendeleti szinten tiltanám... persze a KÖHÉM vagy bármi hasonló rendelet féléket úgysem tartatják be. Na mindegy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nzozz Elküldve Október27, 2015 Megoszt Elküldve Október27, 2015 Sziasztok!Az olcsó, egyszerű ODB "műszerek" (pl. kis méretű ELM237 az eBay-ről 500-2500FT közti áron) működnek 2007 -es Astra G -ben? Mert olvastam már mindenfélét erről.... Ha működik mit lehet vele megvalósítani (hibakód olvasás/törlés, stb)? Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
bcslaci Elküldve Október27, 2015 Megoszt Elküldve Október27, 2015 Nekem 2008-assal működik, bár mióta megvan hibám nem volt, csinálni meg akarok csak azért, hogy kipróbáljam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atala Elküldve Október27, 2015 Megoszt Elküldve Október27, 2015 Sziasztok!Az olcsó, egyszerű ODB "műszerek" (pl. kis méretű ELM237 az eBay-ről 500-2500FT közti áron) működnek 2007 -es Astra G -ben? Mert olvastam már mindenfélét erről.... Ha működik mit lehet vele megvalósítani (hibakód olvasás/törlés, stb)? Köszönöm Enyémmel megy. Torque progivan. Ebayről rendeltem 1200 HUFért kb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Október30, 2015 Megoszt Elküldve Október30, 2015 Sziasztok! A gyári riasztós Astrán az elakadásjelzőn lévő led hogyan működik? A riasztó villogtatja, vagy a led villogós fajta? Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Október30, 2015 Megoszt Elküldve Október30, 2015 Sziasztok! A gyári riasztós Astrán az elakadásjelzőn lévő led hogyan működik? A riasztó villogtatja, vagy a led villogós fajta?Szerintem a LED villog. Az OFF autómban is van un. tolvajriasztó LED ami villog, ugyanakkor riasztó nincs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Október30, 2015 Megoszt Elküldve Október30, 2015 Szerintem a LED villog. Az OFF autómban is van un. tolvajriasztó LED ami villog, ugyanakkor riasztó nincs.Nem biztos! Nekem a riasztó villogtatja a LED-et. Sima van benne nem villogó. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speede Elküldve Október31, 2015 Megoszt Elküldve Október31, 2015 (edited) Sziasztok!Némi infóra lenne szükségem.Az autóm gyárilag nem ködlámpás. Most vettem rá egy ködlámpás lököst, viszont nem tudom mennyire bonyolult azt bekötni.Azaz csak a kapcsolóval van gond a vezetőfülkében.Az elejében meg vannak a vezetékek, csatlakozók, rá is lehetett dugni. Viszont a kapcsolója hiányzik a fülkében.Milyen módon lehet ezt kiküszöbölni?Előre is köszi a válaszokat! Módosítva Október31, 2015 : Speede Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Október31, 2015 Megoszt Elküldve Október31, 2015 Sziasztok!Némi infóra lenne szükségem.Az autóm gyárilag nem ködlámpás. Most vettem rá egy ködlámpás lököst, viszont nem tudom mennyire bonyolult azt bekötni.Azaz csak a kapcsolóval van gond a vezetőfülkében.Az elejében meg vannak a vezetékek, csatlakozók, rá is lehetett dugni. Viszont a kapcsolója hiányzik a fülkében.Milyen módon lehet ezt kiküszöbölni?Előre is köszi a válaszokat!Első ködlámpa beszerelése utólag 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
amargo Elküldve Október31, 2015 Megoszt Elküldve Október31, 2015 Szasztok, USB utólagos beépítésével kapcsolatban lenne kérdésem, Van egy ilyenem: http://www.ebay.com/itm/QZO-Car-Charger-Power-Converter-12V-To-5V-3A-15W-Step-Down-Module-w-USB-Cable-/131361893615?hash=item1e95c76cefés egy ilyenem: http://www.ebay.com/itm/Small-ATM-FUSE-TAP-ADD-ON-DUAL-CIRCUIT-ADAPTER-AUTO-CAR-AUTO-TERMINALS-15A-FUSE-/190898629083?hash=item2c7271e9db Nem igazán tudom, hogy tápot honnan lenne érdemes venni hozzá, nyilván ez az ábra segít egy kicsit: De számomra nem elegendő információ. Tudnátok benne segíteni, hol lehet megtudni, a G astrában hova kellene kötni? Köszönet előre is a segítségért.Sziasztok! Csináltam egy képet a saját biztosítéktáblámról:Néztem a hozzászólásokat ajánlásokat, de nem tudom melyik a ködlámpáé vagy a szivargyújtóé. Továbbá valahonnan kellene az ACC is A kábelen pedig két helyre lehet bedugni a biztosítékot, hogy megmaradjon a funkciója, de melyikbe kell?Vagy az alsóba a kis kéket, amit hozzá adtak és a felsőbe, amit a biztosíték táblából szedtem ki?Köszönöm a segítséget, sajnos nem igazán értek a biztosíték táblához. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speede Elküldve Október31, 2015 Megoszt Elküldve Október31, 2015 Első ködlámpa beszerelése utólagA kábelezés meg van gyárilag, azzal minden stimmel.A relé, és a biztosíték is megoldva.Már csak a belső kapcsoló hiányzik és a bekötés. Arra valami ötlet?Lehet cserélni az egész panelt amin rajta van az első ködlámpa kapcsolója, vagy külön be lehet kötni.Köszi az infót! Link to comment Megosztás: More sharing options...
wakond Elküldve Október31, 2015 Megoszt Elküldve Október31, 2015 A kábelezés meg van gyárilag, azzal minden stimmel.A relé, és a biztosíték is megoldva.Már csak a belső kapcsoló hiányzik és a bekötés. Arra valami ötlet?Lehet cserélni az egész panelt amin rajta van az első ködlámpa kapcsolója, vagy külön be lehet kötni.Köszi az infót!venni kell 2 ködlámpás világítás kapcsolót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve November1, 2015 Megoszt Elküldve November1, 2015 A kábelezés meg van gyárilag, azzal minden stimmel.A relé, és a biztosíték is megoldva.Már csak a belső kapcsoló hiányzik és a bekötés. Arra valami ötlet?Lehet cserélni az egész panelt amin rajta van az első ködlámpa kapcsolója, vagy külön be lehet kötni.Köszi az infót!Nálam lapul egy 2 ködlámpás kapcsoló, ha ráér még pár napot akkor lehet, hogy eladó lesz..:-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speede Elküldve November1, 2015 Megoszt Elküldve November1, 2015 (edited) A kábelezés meg van gyárilag, azzal minden stimmel.A relé, és a biztosíték is megoldva.Már csak a belső kapcsoló hiányzik és a bekötés. Arra valami ötlet? Módosítva November1, 2015 : Speede Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speede Elküldve November1, 2015 Megoszt Elküldve November1, 2015 venni kell 2 ködlámpás világítás kapcsolót. Köszi, erre voltam kíváncsi!Akkor már csak azt kell beszereznem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speede Elküldve November1, 2015 Megoszt Elküldve November1, 2015 Nálam lapul egy 2 ködlámpás kapcsoló, ha ráér még pár napot akkor lehet, hogy eladó lesz..:-)Helyileg merre vagy, tudod-e esetleg postázni, mikor derül ki pontosan, hogy eladó lesz-e, ja és, hogy mennyi? :):) Link to comment Megosztás: More sharing options...
nzozz Elküldve November1, 2015 Megoszt Elküldve November1, 2015 Sziasztok!Egy barátom 2003 -as Astra G Caravan -ja, Z16XEP motorral P1482 és P1481 -es hibakódokat adott. A szerelő kitörölte a hibakódokat, mostmár "csak" a P1482 -es jött elő újra. Ez elméletileg hűtőventilátor relé hiba (pl. a klímát bekapcsolva valóban nem indul a ventilátor). A szerelő ECU cserét/javítást javasol, de én azért reménykedek benne, hogy ez másképp, olcsóbban is orvosolható.Mi a véleményetek, mit javasoltok? Tapasztalatok már esetleg ilyen hibát? Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
szimbalacko Elküldve November1, 2015 Megoszt Elküldve November1, 2015 Sziasztok,Néztem Darth vödör oldalán hogy valaki csinált modult z14xep motorhoz, ami segítségével beépíthető a közel gyári tempomat.Van már erről valakinek tapasztalata, illetve kitől lehet ezt beszerezni vagy akár be is szereltetni?Előre is köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Handbrake Elküldve November2, 2015 Megoszt Elküldve November2, 2015 Lehet, hogy már korábban volt róla szó, mivel egyénileg fórumtéma nincs rá, indítani se tudok, de gondolom, ha többeket is érdekel a kérdés, akkor majd lehetne neki külön topikot nyitni.Kíváncsi lennék arra, hogy ki hogyan védekezik, és mit tesz meg azért, hogy az autóját ott vegye fel reggel ahol letette. Legyen szó lakótelepi parkolásról, garázsban parkolásról.Tudom, hogy nincs ellophatatlan autó, és elviszik akkor is ha a motort is kiveszed éjszakára. Mégis milyen trükköket, egyéb segéd berendezéseket, megoldásokat érdemes használni, alkalmazni, beépíteni az eltulajdonítás megelőzése érdekében. Túl a gyári indításgátlón pl.Privátba is írhattok! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomi 1.6 Elküldve November2, 2015 Megoszt Elküldve November2, 2015 Szia!Itt olvashatsz védelemről: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9004268 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dj Menyus Elküldve November3, 2015 Megoszt Elküldve November3, 2015 Sziasztok. Az volna a kérdésem, hogy gyárilag manuális állítású nem fűtött külső tükör helyére tehetek-e fűtött tükörlapot. Fog passzolni vagy a manuálisnak és a motorosnak más a felfogatása? Szeretném ha lenne tükörfűtésem, a motoros állítás az nem kell. Gondoltam veszek két fűtött tükörlapot és bekötöm. Csak fog e passzolni bele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 1 Elküldve November3, 2015 Megoszt Elküldve November3, 2015 Sziasztok. Az volna a kérdésem, hogy gyárilag manuális állítású nem fűtött külső tükör helyére tehetek-e fűtött tükörlapot. Fog passzolni vagy a manuálisnak és a motorosnak más a felfogatása? Szeretném ha lenne tükörfűtésem, a motoros állítás az nem kell. Gondoltam veszek két fűtött tükörlapot és bekötöm. Csak fog e passzolni bele?Jóbban jársz ha veszel bontottat ami fűtött és motoros,mert szerintem nem egy forma a kettő,és csak a két tükör burkolatot kell át cserélni.de itt van kép róla.https://cromax.hu/karosszeria/karosszeriara_szerelt_reszek/visszapillanto_tukor_alkatresz/tukorlap_opel_astra_g_bal_nem_futott_34796https://cromax.hu/karosszeria/karosszeriara_szerelt_reszek/visszapillanto_tukor_alkatresz/tukorlap_opel_astra_g_jobb_futott_35142 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dj Menyus Elküldve November3, 2015 Megoszt Elküldve November3, 2015 Jóbban jársz ha veszel bontottat ami fűtött és motoros,mert szerintem nem egy forma a kettő,és csak a két tükör burkolatot kell át cserélni.de itt van kép róla.https://cromax.hu/karosszeria/karosszeriara_szerelt_reszek/visszapillanto_tukor_alkatresz/tukorlap_opel_astra_g_bal_nem_futott_34796https://cromax.hu/karosszeria/karosszeriara_szerelt_reszek/visszapillanto_tukor_alkatresz/tukorlap_opel_astra_g_jobb_futott_35142Hát nemtudom, én egyformának nézem, annyi, hogy az egyiknél a fém fülek nincsenek benne csak mellé csomagolva. Komplett motorosat nem akarok, mert nem is olcsó, meg a motor részét nem akarom bekötni ahhoz másik ajtó burkolat kéne stbstb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve November3, 2015 Megoszt Elküldve November3, 2015 Hát nemtudom, én egyformának nézem, annyi, hogy az egyiknél a fém fülek nincsenek benne csak mellé csomagolva. Komplett motorosat nem akarok, mert nem is olcsó, meg a motor részét nem akarom bekötni ahhoz másik ajtó burkolat kéne stbstb.Régebben volt itt a fórumon már valaki aki átalakította a simát fűtött tükörre. Ha rákeresel lehet megtalálod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
KMiki Elküldve November3, 2015 Megoszt Elküldve November3, 2015 Sziasztok. Az volna a kérdésem, hogy gyárilag manuális állítású nem fűtött külső tükör helyére tehetek-e fűtött tükörlapot. Fog passzolni vagy a manuálisnak és a motorosnak más a felfogatása? Szeretném ha lenne tükörfűtésem, a motoros állítás az nem kell. Gondoltam veszek két fűtött tükörlapot és bekötöm. Csak fog e passzolni bele?Üdv,Amit én építettem be, az kompatibilis mindkettő (kézi/motoros) változathoz. Valószínűleg a legtöbb utángyártott ilyen. A hátoldalon ott van mind a két felfogatás+ a fűtőszál csatik. Hibátlanul használható volt, addig is amíg kézi állítással ment.Most nincs kéznél a régi (kézi) szerkezet, de ha jól emlékszem akkor annál a gömbfészkekből 3 db-ot, míg a motorosnál 2 db-ot használ. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts