Jump to content
hemi

Általános műszaki problémák!

Recommended Posts

Sziasztok, X14XE motor, olajnyomással kapcsolatos kérdésem lenne.

Bolt meglátogatása után parkolóból indulva nem aludt el az olajnyomás-visszajelző, 10 méterrel arrébb leállítottam, pár perc múlva ismét indítottam akkor sem aludt el, kb 10-20 mp járatás után leállítottam, hazavontatás, azóta nem volt beindítva. A hiba bekövetkezése előtt egészen biztos volt olajnyomás, mert ott akkor nívót nézve minimum felett volt a szint, másnap hidegen pedig maxon, tehát ha volt minek visszacsorognia a teknőbe akkor előtte valaminek fel is kellett nyomnia - gondolom én. Olaj 10 ezrenként cserélve, per pillanat félidős, egyébként lpg-s a kocsi ha ez számít valamit.

Kiszedtem az olajgombát, vékony csavarhúzóval óvatosan benyomva és multiméterrel mérve jónak tűnik, mondjuk ez nem jelenti azt hogy egyébként jó is és megfelelő nyomás esetén kapcsol. Elvileg holnap lesz bele új gomba. Nyomásmérő műszer híján annyit próbáltam, hogy trafóhidat levéve indítózás párszor, azt akartam ellenőrizni hogy megjelenik-e akár a gombánál, akár fent az olajbetöltőn bekukucskálva valamennyi olaj, kb. 4x pár másodperces indítózásra egyik helyen sem jelent meg. Kérdés hogy ennyitől már meg kéne-e jelennie akármelyik helyen az olajnak, vagy semmi értelme nem volt ennek a próbának.

Végső kérdés, mekkora az esélye ennél a motornál az olajpumpa halálának?

Köszi előre is.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 órája, sziklaboci írta:

Sziasztok, X14XE motor, olajnyomással kapcsolatos kérdésem lenne.

Bolt meglátogatása után parkolóból indulva nem aludt el az olajnyomás-visszajelző, 10 méterrel arrébb leállítottam, pár perc múlva ismét indítottam akkor sem aludt el, kb 10-20 mp járatás után leállítottam, hazavontatás, azóta nem volt beindítva. A hiba bekövetkezése előtt egészen biztos volt olajnyomás, mert ott akkor nívót nézve minimum felett volt a szint, másnap hidegen pedig maxon, tehát ha volt minek visszacsorognia a teknőbe akkor előtte valaminek fel is kellett nyomnia - gondolom én. Olaj 10 ezrenként cserélve, per pillanat félidős, egyébként lpg-s a kocsi ha ez számít valamit.

Kiszedtem az olajgombát, vékony csavarhúzóval óvatosan benyomva és multiméterrel mérve jónak tűnik, mondjuk ez nem jelenti azt hogy egyébként jó is és megfelelő nyomás esetén kapcsol. Elvileg holnap lesz bele új gomba. Nyomásmérő műszer híján annyit próbáltam, hogy trafóhidat levéve indítózás párszor, azt akartam ellenőrizni hogy megjelenik-e akár a gombánál, akár fent az olajbetöltőn bekukucskálva valamennyi olaj, kb. 4x pár másodperces indítózásra egyik helyen sem jelent meg. Kérdés hogy ennyitől már meg kéne-e jelennie akármelyik helyen az olajnak, vagy semmi értelme nem volt ennek a próbának.

Végső kérdés, mekkora az esélye ennél a motornál az olajpumpa halálának?

Köszi előre is.

Indítózás ( főleg ha több egymás utáni) során is el szokott aludni az olajnyomás visszajelző, így ebből arra gondolok az olajgomba fészkénél meg kellene jelenni az olajnak. Elöl ( pont az olajgomba túloldalán) kell lennie egy visszacsapó szelepnek ami egy bizonyos nyomás felett kinyit is visszaenged. Tekerd ki hátha el van törve benne a rugó vagy más miatt kitámaszt és ezért nem tud felépülni az olajnyomás. Valami ilyesmi van benne:

3095389-20190317-6cyaCe.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kerékjárati dobbetétet leszedtem hogy hozzáférjek ehhez, el is kezdtem kicsavarni, de félúton meggondoltam magam, mert a helyéből adódóan úgy tűnik ha kicsavarom ömleni fog a lyukon az olaj. Adok egy esélyt holnap az olajgombának, ha azzal is szar akkor úgyis le kell ereszteni az olajat, és akkor ezzel fogom kezdeni hogy ezt megnézem. Köszi!

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 perce, sziklaboci írta:

Kerékjárati dobbetétet leszedtem hogy hozzáférjek ehhez, el is kezdtem kicsavarni, de félúton meggondoltam magam, mert a helyéből adódóan úgy tűnik ha kicsavarom ömleni fog a lyukon az olaj. Adok egy esélyt holnap az olajgombának, ha azzal is szar akkor úgyis le kell ereszteni az olajat, és akkor ezzel fogom kezdeni hogy ezt megnézem. Köszi!

Alapesetben ( álló motornál)az olajteknőben van az olaj, az meg ugye az olajpumpa alatt van, hiszen az a blokkra van felcsavarozva.( az olajat úgy szívja fel a teknőből) Igy ha kitekersz az olajszivattyúból bármit, ( gombát, vagy visszacsapót)akkor csak az olaj folyik ki ami abban a rövid csőszakaszban van. Ráadásul emlékeim szerint ez a furat felfelé néz ferdén bár ez lehet motorfüggő. 

3095444-20190317-A65taD.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 órával ezelőtt, zotya975 írta:

Alapesetben ( álló motornál)az olajteknőben van az olaj, az meg ugye az olajpumpa alatt van, hiszen az a blokkra van felcsavarozva.( az olajat úgy szívja fel a teknőből) Igy ha kitekersz az olajszivattyúból bármit, ( gombát, vagy visszacsapót)akkor csak az olaj folyik ki ami abban a rövid csőszakaszban van. Ráadásul emlékeim szerint ez a furat felfelé néz ferdén bár ez lehet motorfüggő. 

Félig-meddig lefele néz, ezért is bátortalanodtam el egy pillanatra. Ha ebben a rugó a törött, lehet ilyet kapni magában? Gyors keresgélésre nem találtam sehol, persze az is lehet rosszul kerestem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sziasztok, 

Klímás X16XEL-nek hány db hűtőventillátor fokozata van és ezek mikor kapcsolnak? Nekem úgy működik hogy op-com szerint 99 fokra felmegy a víz, bekapcsol állóról - meglátásom szerint egy nagy fokozatra - a ventillátor, víz lemegy 94-re és leáll. Hibakódom nincs. Van ezzel gond? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 órája, sziklaboci írta:

Félig-meddig lefele néz, ezért is bátortalanodtam el egy pillanatra. Ha ebben a rugó a törött, lehet ilyet kapni magában? Gyors keresgélésre nem találtam sehol, persze az is lehet rosszul kerestem.

Van olajpumpához visszacsapó külön, de elég horror ára van neki, először csak nézd meg szerintem. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni, mert nem sok hiányzik, hogy megőrüljek, ugyanis is annyira érthetetlen dolog történt, hogy nem bírom kitalálni és ez az őrületbe kerget. Szombat reggel felnyitottam a gépháztetőt és találtam egy gumidarabot a motor tetején. Alább képek a gumiról. Fogalmam sincs hová való és hogyan került oda. Próbáltam guglizni mindenféle gumibakot, tartógumit, de ilyen formát nem hozott ki. Tanács kellene, hátha valamelyik sokat tapasztalt kolléga látott már ilyen formát és tudja hová való. El van szakadva ahogy nézem, a két kis "fül"-nél látszik. Előre is köszönöm a tippeket. G.

https://kepkuldes.com/image/6oLCN7
https://kepkuldes.com/image/6oLY4u
https://kepkuldes.com/image/6oLoSg
  

Share this post


Link to post
Share on other sites
27 perce, huggybear írta:

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni, mert nem sok hiányzik, hogy megőrüljek, ugyanis is annyira érthetetlen dolog történt, hogy nem bírom kitalálni és ez az őrületbe kerget. Szombat reggel felnyitottam a gépháztetőt és találtam egy gumidarabot a motor tetején. Alább képek a gumiról. Fogalmam sincs hová való és hogyan került oda. Próbáltam guglizni mindenféle gumibakot, tartógumit, de ilyen formát nem hozott ki. Tanács kellene, hátha valamelyik sokat tapasztalt kolléga látott már ilyen formát és tudja hová való. El van szakadva ahogy nézem, a két kis "fül"-nél látszik. Előre is köszönöm a tippeket. G.

https://kepkuldes.com/image/6oLCN7
https://kepkuldes.com/image/6oLY4u
https://kepkuldes.com/image/6oLoSg
  

Elsőre stabrúd gumiszilentre gondoltam, de nem tudom az le tud-e csúszni úgy hogy ennyire egyben marad. Másodszorra meg elszakad kipufogó tartó gumibakra. Nézd meg megvannak-e. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 perce, zotya975 írta:

Elsőre stabrúd gumiszilentre gondoltam, de nem tudom az le tud-e csúszni úgy hogy ennyire egyben marad. Másodszorra meg elszakad kipufogó tartó gumibakra. Nézd meg megvannak-e. 

Köszönöm szépen, igyekszem holnap, holnap után alámászni és megnézni. A guglizott képek alapján egyik sem így néz ki, de ettől függetlenül mindenképpen megnézem. Köszönöm a tippet. G.

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 órája, huggybear írta:

Köszönöm szépen, igyekszem holnap, holnap után alámászni és megnézni. A guglizott képek alapján egyik sem így néz ki, de ettől függetlenül mindenképpen megnézem. Köszönöm a tippet. G.

Még az is lehet hogy nem a tiéd, és úgy pattant fel az útról , olyat meg nem is említek hogy rágcsáló bevitte. :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sziasztok! egy kis segítségre lenne szükségem. Vettem egy 2009-es használt 1,4-es Astra H-t. Néhány héttel a vásárlás után jelentkezett egy P0170(Tüzelőanyag korrekció) elnevezésű hiba. Már kétszer volt azóta szervizben de sajnos utána is ismét előjött. Megcsinálták a diagnosztikát és a szerelő szerint a lambda szonda és minden más is jól működik ezért nem érti mi lehet az oka a visszatérő hibajelnek. Szerintetek mit kellene még megnézetnem rajta?  

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 óra, kisapa63 írta:

Sziasztok! egy kis segítségre lenne szükségem. Vettem egy 2009-es használt 1,4-es Astra H-t. Néhány héttel a vásárlás után jelentkezett egy P0170(Tüzelőanyag korrekció) elnevezésű hiba. Már kétszer volt azóta szervizben de sajnos utána is ismét előjött. Megcsinálták a diagnosztikát és a szerelő szerint a lambda szonda és minden más is jól működik ezért nem érti mi lehet az oka a visszatérő hibajelnek. Szerintetek mit kellene még megnézetnem rajta?  

Ez ugyan G csoport de sebaj :) "A szerelő szerint lambda szonda és minden más!! jó" Mi minden? Lambda szondát hogyan ellenőrizte?
Tehát az üzemanyag korrekciód hibásan működik. Lehetséges okok: 

- Fals levegő
- MAF szenzor szennyezett, hibás, csatlakozó sérült
- O2 szenzor csatlakozó sérült
- Gyújtás trafó, kábelek sérültek
- Főtengely, vezérműtengely jeladó fals jelek
- Üzemanyag nyomás szabályzó szelep hiba

Potential causes include a vacuum leak, unmetered air leaks Fuel saturated engine oil Leak in turbo air charge hoses (if equipped) Possibly bad O2 sensor (If Mercedes, may require adaptation with M-Benz compatible scan tool.) Oil contamination in MAF connector or O2 sensor connectors. Also check ignition coils, cam and crank sensors, and oil sensor for leakage contributing to oil intrusion in wiring harness. Defective MAF (Mass Air Flow) sensor (especially on Mercedez-Benz and other European autos. There are a lot of problems with aftermarket MAF sensors.) Defective fuel pressure regulator Leaking camshaft adjuster solenoids (Mercedes-Benz). NOTE: for some Mercedes-Benz models there is a service recall for a crankcase vent hose located under the intake manifold. It should be checked for leaks/cracking and also operation of check valve in the hose. The check valve should flow only one way.

Read more at: https://www.obd-codes.com/p0170
Copyright OBD-Codes.com

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 perce, Maverick087 írta:

Ez ugyan G csoport de sebaj :) "A szerelő szerint lambda szonda és minden más!! jó" Mi minden? Lambda szondát hogyan ellenőrizte?
Tehát az üzemanyag korrekciód hibásan működik. Lehetséges okok: 

- Fals levegő
- MAF szenzor szennyezett, hibás, csatlakozó sérült
- O2 szenzor csatlakozó sérült
- Gyújtás trafó, kábelek sérültek
- Főtengely, vezérműtengely jeladó fals jelek
- Üzemanyag nyomás szabályzó szelep hiba

Potential causes include a vacuum leak, unmetered air leaks Fuel saturated engine oil Leak in turbo air charge hoses (if equipped) Possibly bad O2 sensor (If Mercedes, may require adaptation with M-Benz compatible scan tool.) Oil contamination in MAF connector or O2 sensor connectors. Also check ignition coils, cam and crank sensors, and oil sensor for leakage contributing to oil intrusion in wiring harness. Defective MAF (Mass Air Flow) sensor (especially on Mercedez-Benz and other European autos. There are a lot of problems with aftermarket MAF sensors.) Defective fuel pressure regulator Leaking camshaft adjuster solenoids (Mercedes-Benz). NOTE: for some Mercedes-Benz models there is a service recall for a crankcase vent hose located under the intake manifold. It should be checked for leaks/cracking and also operation of check valve in the hose. The check valve should flow only one way.

Read more at: https://www.obd-codes.com/p0170
Copyright OBD-Codes.com

Bocs közben én is észrevettem és feltettem a másikban is ezt a kérdést. Ha jól látom oda még nem jött válasz. Neked köszönöm a választ. A felsoroltak közül ha jól emlékszem valamilyen szelepet kitisztított de nem lett jobb.

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 órája, zotya975 írta:

Van olajpumpához visszacsapó külön, de elég horror ára van neki, először csak nézd meg szerintem. 

Úgy néz ki az olajgomba volt a ludas, az újjal elalszik indítás után a visszajelző, járattam egy fél órát ventilátor-indulásig üresben, kicsit pörgettem álló helyzetben, aztán mentem egy kört, fent megjelent az olaj, jónak tűnik. Köszönöm a segítséget.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 órája, zotya975 írta:

Még az is lehet hogy nem a tiéd, és úgy pattant fel az útról , olyat meg nem is említek hogy rágcsáló bevitte. :-)

Szia! Hát hallod a rágcsáló nekem is megfordult a fejemben :confused:, de nem látok lábnyomot vagy bármi jelet, hogy járt volna a motortérben valaki. A felpattanást kizárnám, van motorvédő burkolat, nem lehetetlen, de nem hiszem. Holnap alámegyek megnézem. G.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Sziasztok! 

Megint előjött az enyhe rángatás. Kb 400 km mentem pályán, gyönyörűen megy, szépen meg lett hajtva. 120-130 km/h. Alacsony sebességnél, ha gázt adok, akkor berangat, ha tartom a sebességet, akkor szépen megy. Erő van a motorban, semmi hibakód. Igazából minden hibátlanul működik, alapjárat, gyújtás, mint az új. 

Twinport rendben, EGR-szelep is (meg eleve nincs hibakód). 

Gyári GM gyertyák vannak benne, kb 35-40e km van bennük. Arra gondoltam, talán a gyertya lehet? Okozhat ilyen hibát? Talán megér egy cserét. 

Üzemanyag szűrő durván 20e km előtt cserélve, szintén gyári GM. 

Mi lehet szerintetek? Merre induljak el? 

Edited by kukori

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
11 órája, kukori írta:

Sziasztok! 

Megint előjött az enyhe rángatás. Kb 400 km mentem pályán, gyönyörűen megy, szépen meg lett hajtva. 120-130 km/h. Alacsony sebességnél, ha gázt adok, akkor berangat, ha tartom a sebességet, akkor szépen megy. Erő van a motorban, semmi hibakód. Igazából minden hibátlanul működik, alapjárat, gyújtás, mint az új. 

Twinport rendben, EGR-szelep is (meg eleve nincs hibakód). 

Gyári GM gyertyák vannak benne, kb 35-40e km van bennük. Arra gondoltam, talán a gyertya lehet? Okozhat ilyen hibát? Talán megér egy cserét. 

Üzemanyag szűrő durván 20e km előtt cserélve, szintén gyári GM. 

Mi lehet szerintetek? Merre induljak el? 

Gyertya, üzemanyagnyomás, trafó és élőadatban megnézetném, hogy a motorvezérlő hogyan kapja a jelet a gázpedáltól. Ugye ez egy %-os érték a pedál lenyomásától függően. Van-e esetleg benne ugrálás, kihagyás bármi rendellenes. 

Természetesen a sorrend, nem kell hogy ez legyen. Legolcsóbbtól indulj el....

Edited by Maverick087

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, Maverick087 said:

Gyertya, üzemanyagnyomás, trafó és élőadatban megnézetném, hogy a motorvezérlő hogyan kapja a jelet a gázpedáltól. Ugye ez egy %-os érték a pedál lenyomásától függően. Van-e esetleg benne ugrálás, kihagyás bármi rendellenes. 

Természetesen a sorrend, nem kell hogy ez legyen. Legolcsóbbtól indulj el....

Köszönöm! 

A gyertya már kb. ott van, hogy csere, így azt megejtem. 

Trafót nehéz lesz. Ha a trafó lenne, akkor nem minsig jelentkezne a hiba, pl. utazó 130 km/h-nal? 

Üzemanyagnyomast és gázpedált hogyan tudom megnézni, megmerni? Van OBD2 és Torque Lite telefonon, azzal lehet? 

Emígy az az érdekes, hogy pár nap helyi közlekedés után megszűnik szinte teljesen, aztán ha lenyomok pályán egy közepes, nagyobb szakaszt, újra előjön. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 órája, Maverick087 írta:

Ez ugyan G csoport de sebaj :) "A szerelő szerint lambda szonda és minden más!! jó" Mi minden? Lambda szondát hogyan ellenőrizte?
Tehát az üzemanyag korrekciód hibásan működik. Lehetséges okok: 

- Fals levegő
- MAF szenzor szennyezett, hibás, csatlakozó sérült
- O2 szenzor csatlakozó sérült
- Gyújtás trafó, kábelek sérültek
- Főtengely, vezérműtengely jeladó fals jelek
- Üzemanyag nyomás szabályzó szelep hiba

Potential causes include a vacuum leak, unmetered air leaks Fuel saturated engine oil Leak in turbo air charge hoses (if equipped) Possibly bad O2 sensor (If Mercedes, may require adaptation with M-Benz compatible scan tool.) Oil contamination in MAF connector or O2 sensor connectors. Also check ignition coils, cam and crank sensors, and oil sensor for leakage contributing to oil intrusion in wiring harness. Defective MAF (Mass Air Flow) sensor (especially on Mercedez-Benz and other European autos. There are a lot of problems with aftermarket MAF sensors.) Defective fuel pressure regulator Leaking camshaft adjuster solenoids (Mercedes-Benz). NOTE: for some Mercedes-Benz models there is a service recall for a crankcase vent hose located under the intake manifold. It should be checked for leaks/cracking and also operation of check valve in the hose. The check valve should flow only one way.

Read more at: https://www.obd-codes.com/p0170
Copyright OBD-Codes.com

Szia! Annyi fejlemény van,hogy megmutattam a szerelőnek azt a listát amit te írtál és azt mondta, hogy azokat mind megnézte. Annyit mondott még, hogy a mérések alapján van egy minimális alapjárat ingadozás és a beszívott légtömeg változik. Ebből arra gondol, hogy a szívótoroknál a szabályozó kopott ezért jobban mozog mint kellene. Persze nem mondta biztosra, hogy ennek a cseréje megoldaná a problémát. Ehhez képest százezres nagyságrendű javításról beszélünk. Esetleg lehet eben valami?

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 órája, kukori írta:

Köszönöm! 

A gyertya már kb. ott van, hogy csere, így azt megejtem. 

Trafót nehéz lesz. Ha a trafó lenne, akkor nem minsig jelentkezne a hiba, pl. utazó 130 km/h-nal? 

Üzemanyagnyomast és gázpedált hogyan tudom megnézni, megmerni? Van OBD2 és Torque Lite telefonon, azzal lehet? 

Emígy az az érdekes, hogy pár nap helyi közlekedés után megszűnik szinte teljesen, aztán ha lenyomok pályán egy közepes, nagyobb szakaszt, újra előjön. 

A trafó hiba sok mindent tud eredményezni, nehezen indulást, rángatást, égéskimaradást - utolsó általában hibakóddal jelenik meg. Nem feltétlenül kell egyből cserélned, mert drága alkatrészről beszélünk, nehéz a kizárása hacsak konkrét hibakód nem utal rá. Csere - véleményem szerint - gyári vagy minőségi márkára!
Neked azt hiszem elektromos gázpedálod van. Kell lenni olyan értéknek ami a gázpedál %-os kitérését mutatja. 
Nekem bowdenes a gázpedál és a "scan my opel" alkalmazást használom, ott pl. fojtószelep állás néven fut ez a paraméter. 

Üzemanyagnyomást OBD-vel nem fogsz tudni kiolvasni, csakis megfelelő eszközzel, általában a üzemanyaghíd vizsgáló szelepén keresztül. Nekem pl. majdnem egy évig tartott mire egy üzemanyagnyomás mérést követően sikerült kiderítenem, hogy a benzin nyomás szabályzó szelepem tönkrement és emiatt indul nehezen - csakis üzemmelegen - az autó.

Hidegen  - melegen is ezt csinálja? 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 órája, kukori írta:

Sziasztok! 

Megint előjött az enyhe rángatás. Kb 400 km mentem pályán, gyönyörűen megy, szépen meg lett hajtva. 120-130 km/h. Alacsony sebességnél, ha gázt adok, akkor berangat, ha tartom a sebességet, akkor szépen megy. Erő van a motorban, semmi hibakód. Igazából minden hibátlanul működik, alapjárat, gyújtás, mint az új. 

Twinport rendben, EGR-szelep is (meg eleve nincs hibakód). 

Gyári GM gyertyák vannak benne, kb 35-40e km van bennük. Arra gondoltam, talán a gyertya lehet? Okozhat ilyen hibát? Talán megér egy cserét. 

Üzemanyag szűrő durván 20e km előtt cserélve, szintén gyári GM. 

Mi lehet szerintetek? Merre induljak el? 

Mókás, de nekem ugyanez volt - a vadonatúj Pierburg EGR szeleppel jó ideig semmi hibakód, csak rángatás és amúgy gázadásra megvolt azért a teljesítmény, de így utólag visszagondolva sokkkkkal gyengébb volt a motor, csak nem tűnt fel, mert megszoktam a rossz szeleppel (+ meghajtottam pályán is, hátha csak tisztulni akar, de hiába). Ha az EGR csatornák el vannak tömődve, akkor hiába tökjó az EGR szelep, akkor is rángatni fog. Persze nem zárható ki a trafósor és egyéb gyújtásprobléma, de azért azt fülre is lehetne hallani, ha rendszertelen lenne a járása (meg a nézése...bocs). Gyertya csere amúgy tényleg jól jöhet, mert már nem friss darabok, de szerintem nem az lesz a probléma.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Maverick087 said:

A trafó hiba sok mindent tud eredményezni, nehezen indulást, rángatást, égéskimaradást - utolsó általában hibakóddal jelenik meg. Nem feltétlenül kell egyből cserélned, mert drága alkatrészről beszélünk, nehéz a kizárása hacsak konkrét hibakód nem utal rá. Csere - véleményem szerint - gyári vagy minőségi márkára!
Neked azt hiszem elektromos gázpedálod van. Kell lenni olyan értéknek ami a gázpedál %-os kitérését mutatja. 
Nekem bowdenes a gázpedál és a "scan my opel" alkalmazást használom, ott pl. fojtószelep állás néven fut ez a paraméter. 

Üzemanyagnyomást OBD-vel nem fogsz tudni kiolvasni, csakis megfelelő eszközzel, általában a üzemanyaghíd vizsgáló szelepén keresztül. Nekem pl. majdnem egy évig tartott mire egy üzemanyagnyomás mérést követően sikerült kiderítenem, hogy a benzin nyomás szabályzó szelepem tönkrement és emiatt indul nehezen - csakis üzemmelegen - az autó.

Hidegen  - melegen is ezt csinálja? 

Nem is szeretném egyből cserélni, pont ez a gond:( Ha mégis csere lenne, akkor csak is gyári vagy prémium alkatrész (csak olyan kerül mindenből az autóba).

Igen, elektromos a gázpedál. Megnézem, hogy van-e ilyen %-os a Torque-ban, vagy a Scan My Opel-t letöltöm.

Az üzemanyagnyomás még trükkösebb lesz, hogy hol találok olyan szakit, akinek van hozzá műszere. Emígy nincs gond a gyújtással, bár üzemmelegen valóban nehezebben gyújt. Mondjuk egy kicsivel tovább kell rajta hagyni a gyújtást, de szinte fel sem tűnő. Emígy hidegen és melegen is ezt csinálja. A vicc az, hogy pár nap városi közlekedés után megszűnik vagy csak nagyon minimális lesz a rángatás.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, K86Opel said:

Mókás, de nekem ugyanez volt - a vadonatúj Pierburg EGR szeleppel jó ideig semmi hibakód, csak rángatás és amúgy gázadásra megvolt azért a teljesítmény, de így utólag visszagondolva sokkkkkal gyengébb volt a motor, csak nem tűnt fel, mert megszoktam a rossz szeleppel (+ meghajtottam pályán is, hátha csak tisztulni akar, de hiába). Ha az EGR csatornák el vannak tömődve, akkor hiába tökjó az EGR szelep, akkor is rángatni fog. Persze nem zárható ki a trafósor és egyéb gyújtásprobléma, de azért azt fülre is lehetne hallani, ha rendszertelen lenne a járása (meg a nézése...bocs). Gyertya csere amúgy tényleg jól jöhet, mert már nem friss darabok, de szerintem nem az lesz a probléma.

Gyanítom én is, hogy nem a gyertyák cseréje fogja megoldani, de lassan emígy is cserére érett. 

Nem hallok fülre egyéb problémát. Van egy kis "zakatolás", de semmi vészes. Szerintem szép szabályos a motorhang, hidegen és melegen egyaránt. 
Az EGR csatornák lehet, hogy el vannak tömődve. Ezt hogy lehet tisztítani? Mert van ugye a teljes szívósor csere, ahol egy gyönyörű felújított szívósort kapok, de 40-50e pénzbe fáj (és lehet semmi köze a problémához). 

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 órája, kukori írta:

Gyanítom én is, hogy nem a gyertyák cseréje fogja megoldani, de lassan emígy is cserére érett. 

Nem hallok fülre egyéb problémát. Van egy kis "zakatolás", de semmi vészes. Szerintem szép szabályos a motorhang, hidegen és melegen egyaránt. 
Az EGR csatornák lehet, hogy el vannak tömődve. Ezt hogy lehet tisztítani? Mert van ugye a teljes szívósor csere, ahol egy gyönyörű felújított szívósort kapok, de 40-50e pénzbe fáj (és lehet semmi köze a problémához). 

Én egyszer próbáltam egy olyat, hogy levettem az EGR-t és beindítottam a kocsit csak egy pár másodpercre. Olyan hangja volt, mintha levettem volna a kipufogó leömlőt DE ez a normális, ezzel kiszűrhető hogy az EGR járat le van-e rakódva. Egyébként ha el lenne valóban tömődve az elégtelen nyomásváltozás miatt a MAP szenzor jelezne vagy legalábbis az én X16XEL-lem így működik. Le van zárva az EGR-rem és mindig dobálgatja a hibakódot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.